Jít na konzervatoř?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
gootter

Jít na konzervatoř?

Příspěvek od gootter »

Cau,
hra na piano se mi velmi líbí a už toho docela umím... ALE jsem v 8. třídě a už si začínáme vybírat školy. No a tak mě napadlo jít na konzervatoř v Praze... líbilo by se mi to... :D Jak rikám, piano se mi líbí tím dál víc :D Je tu ale další ALE... hraju jenom tři měsíce a jak jsem koukal na stránky konz., tak jsem tam vyčrtl všechno, co tam budou u zkoušek chtít...pár vecí mi neco riká, ale neco ne... myslíte si, že se ta ten rok dá naučit, nebo to nemá cenu (je tu možnost chodit 2x týdně na hodiny piana D )?
Díky...
Homerda

Re: Jít na konzervatoř?

Příspěvek od Homerda »

Po trech mesicich mas velke sebevedomi :lol:
Ale... Zkus, makej a za rok uvidis jak na tom ses a jestli to ma cenu
Stop dreaming, start playing!
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jestli ti to pujde tak by to teoreticky mohlo jit, mladsi maji u prijimacek prednost a pianisty vetsinou berou vsechny, protoze vic jak dva jsou u prijimacek malokdy co ja vim. nicmene chodi tam docela strelci, spis to konfrontuj s nejakym ucitelem nebo s nekym kdo na konzervu chodi jestli na to mas. a hlavne jestli to sam chces delat, ja po konzerve dlouha leta prahnul a ted bych tam fakt nesel :)
gootter

Příspěvek od gootter »

Hm... :D Asi nechám život běžet dosavadní cestou... :D
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ty po třech měsících hraní uvažuješ o hlavním oboru klavír na Pražské konzervatoři? Velmi úsměvné, bez urážky.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
heczis

Příspěvek od heczis »

Zkus se zeptat přímo toho profesora, ke kterýmu bys případně chodil. Nebo studenta.

Tim že hraješ krátce bych se vůbec netrápil, lidi co znám stejně začínali (na různý nástroje) znovu od začátků, některý dokonce i na jinej nástroj než se hlásili :-)
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
Olihen

Příspěvek od Olihen »

No mám několik kamošu na konzervě,a řikají,že je nejlepší si udělat střední s maturitou a konzervu kombinovat s vysokou školou.Když budeš mít maturu,tak ti odpustí nehudební předměty,zvládat se to prej dá.
Ono žák konzervy moc uplatnění imho nenalezne v práci.I když kdybys potom šel na HAMU tak to práci najdeš,podle nějakejch letaku o vysokejch školách má HAMU nejmenší procento nezaměstnanosti mezi lidmi co tam studovali (uvádí se 0-1%)
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Wilys

Příspěvek od Wilys »

Olihen píše:No mám několik kamošu na konzervě,a řikají,že je nejlepší si udělat střední s maturitou a konzervu kombinovat s vysokou školou.Když budeš mít maturu,tak ti odpustí nehudební předměty,zvládat se to prej dá.
Ono žák konzervy moc uplatnění imho nenalezne v práci.I když kdybys potom šel na HAMU tak to práci najdeš,podle nějakejch letaku o vysokejch školách má HAMU nejmenší procento nezaměstnanosti mezi lidmi co tam studovali (uvádí se 0-1%)
Mně bylo řečeno totéž a mam to i v plánu.
Ti z vás, kteří nebyli na Rockových Kurzech, udělali velikou chybu.. :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jéééééénže... Z konzervy lezou lidé jen dvou profesí: Z výrazně nadprůměrných či těch se známostmi na patřičných místech jsou profesionální muzikanti a z těch ostatních učitelé v ZUŠ.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Omyl, existuje třetí a daleko nejpočtnější skupina a to jsou lidi, který nakonec dělají v úplně jiném oboru. :lol: :lol: To by ty ZUŠky musely být nafukovací. :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
pehve

Příspěvek od pehve »

Atkins píše:Ty po třech měsících hraní uvažuješ o hlavním oboru klavír na Pražské konzervatoři? Velmi úsměvné, bez urážky.
jj, :) moje švagrová hrála od 6 let, denně asi 4 hodiny, vyhrála několik celostátních soutěží a na konzervu se dostala jen velmi těžko.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“