Struny AXL

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Struny AXL

Příspěvek od jakub.kubaaa »

http://kytary.cz/axl-pg-910-m/HN104179/
Co na to řikáte? Za ty prachy, to po měsíci zahodim a koupim si další ... Ale co zvuk? Nejsou až moc špatný? A jestli teda ne tohle, tak asi spíš každej dopuručuje D'Addaria, jsou teda tak fajn jak každej řiká?
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Sadam.S

Re: Struny AXL

Příspěvek od Sadam.S »

Tak to za ty prachy zkus ne? :roll:
A já D'Addaria nedoporučuju, já si protěžuju svoje Rotosoundy :)
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

No ja som raz nechcene mal AXL a tie struny boli fakt des. Uz nikdy viac.. :( Kazilo to zvuk PRS. :roll:

D'Addaria som na Arii (superstrat) pouzival skoro vzdy. Pacil sa mi ten cinkavy sound ktory proste k stratom(podla mna) patri. Jedno velke negativum ktore som si vsimol je, ze vydrzia naozaj kratky cas a uz par dnoch stracaju svoju "cinkavost".

Na PRS som Dadarka este neskusal, ale planujem a som zvedavy ako to bude zniet.
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

AXL mám momentálně nataženy (dostal jsem je zadarmo), jsou to moje druhé struny hned po těch továrních. Jelikož nemám žádné reference s lepšími, tak asi moc kvalitu neposoudím. Leží mi tu už pár týdnů Gibsonky PURE Brite Wires, tak snad to bude změna k lepšímu, až si najdu čas a natáhnu je.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Za ty prachy si myslim ze stoji za to je zkusit, kdyz budou fakt strasne, tak je stahnes a koupis lepsi ;)
Spis si myslim ze proste nevydrzi dlouho, misto toho aby vylozen hraly spatne. Nicmene jsem je nezkousel. Naopak D'Addaria znam, a podle me maji cenu ledatak nylonky, jak na elektrice tak na jumbu jsem byl vysoce nespokojen, a to i vzhledem k nizke cene.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Edge : tak jaký bys na elektriku doporučil ?
Obrázek
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Já jedu už rok (ne jednu sadu :D) GHSky a nemůžu si je vynachválit... i kámoši, co si hráli na moji kytaru se ptali, co tam mam za struny, že jsou super :) Stojí tak 150,- a jsou fakt super :)
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
...EDGE...

Nevim no, na elektriku proste podle me nejlepsi Elixiry, sice stoji tri stovky, ale me proste vzdycky jedou mesice a mesice.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

A to se ještě zeptám .... ty tloušťky, když sem koukal na ty GHSka, tak tam třeba jedenáctky maj třikrát ... jedny maj 011/ 014/ 018/ 036/ 052/ 070, další 011/ 015/ 019/ 033/ 043/ 053 a další 011/ 015/ 018/ 026/ 036/ 050 ... to sem z toho jelen. Protože teda když to tak vezmu tak ty první maj A strunu tlustší než ty poslední E ... Neni to divný?
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

jakub.kubaaa píše:http://kytary.cz/axl-pg-910-m/HN104179/
Co na to řikáte? Za ty prachy, to po měsíci zahodim a koupim si další ... Ale co zvuk? Nejsou až moc špatný? A jestli teda ne tohle, tak asi spíš každej dopuručuje D'Addaria, jsou teda tak fajn jak každej řiká?
Jako hraje to - ale ne moc dobře. Ani feeling není zrovna super. Za mě ne.

Jakube, zkus třeba GHS, Ernie Ball, Arkay, Carl Martin... Případně ty Elixíry, Cleartone.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

Na druhej strane treba tiez brat fakt, ze AXL stoja 65 Kc, takze za tu cenu to ani logicky nebude obstojne hrat, skus, uvidis.. :wink:
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
woro90

Příspěvek od woro90 »

jakub.kubaaa píše:A to se ještě zeptám .... ty tloušťky, když sem koukal na ty GHSka, tak tam třeba jedenáctky maj třikrát ... jedny maj 011/ 014/ 018/ 036/ 052/ 070, další 011/ 015/ 019/ 033/ 043/ 053 a další 011/ 015/ 018/ 026/ 036/ 050 ... to sem z toho jelen. Protože teda když to tak vezmu tak ty první maj A strunu tlustší než ty poslední E ... Neni to divný?
Hybridy. Hodně je používají lidé, kteří podlaďují nebo chtějí hutné powerchordy na basových strunách a ostré skřeky na drátech, případně ti, kterým přijdou normální basové struny moc měkké, ale chtějí jednoduché bendy na drátech.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

...EDGE... píše:Nevim no, na elektriku proste podle me nejlepsi Elixiry, sice stoji tri stovky, ale me proste vzdycky jedou mesice a mesice.
elixiry fuj tajbl..nikdy vic
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Jinak ja jedu normalne dadarka sem v pohode...vyhovujou..Rotosoundy sou nachylny k praskani..teda aspon u me...Drka..sou v pohode akorat sou trosku drazsi :wink:
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Martin656 píše:Rotosoundy sou nachylny k praskani..teda aspon u me...
U mě teda ne :D Mám asi čtvrtou sadu a struna mi prasknula asi jednou... (a to prosím měnim struny 2-3x ročně :D)
...EDGE...

Martin656 píše:
...EDGE... píše:Nevim no, na elektriku proste podle me nejlepsi Elixiry, sice stoji tri stovky, ale me proste vzdycky jedou mesice a mesice.
elixiry fuj tajbl..nikdy vic
Copak copak?
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Mel sme jednou..zvuk me nevyhovoval...struna praskla hned druhy den...nic pro me...Dadarka a sem tam Drka sou jedina oje jistota..Jinak ktem Axl...premejslim o levnych strunach vyhradne jenom na cviceni..proc ne :wink:
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Martin656 píše:Mel sme jednou..zvuk me nevyhovoval...struna praskla hned druhy den...nic pro me...Dadarka a sem tam Drka sou jedina oje jistota..Jinak ktem Axl...premejslim o levnych strunach vyhradne jenom na cviceni..proc ne :wink:
No já zase dadárka měl už dvakrát a ani jednou jsem spokojenej nebyl. Poprvé byly na kytaře, když jsem si ji přivezl, a asi po měsíci mi málem horní éčko vystřelilo oko :D Pak jsem koupil La Bella (zatím nejlepší struny co jsem měl :!: ). Když sada odešla už sem na elektriku nesehnal, tak jsem šel znovu do dadarek a zase mi téměř okamžitě ruply a zvuk se mi teda také nepáčí. No a teď mám Ernie Ball a kdybych nechtěl zkusit barevné, tak je koupím znovu nebo zmíněné La belly.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Těm Axlům se radši vyhněte. Oproti Ernie Ball, Arkay, DR, GHS nebo Adárkám jsou znatelně horší. Blbě se na ně hraje, mají pitomý zvuk a už od začátku zní jako použité...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nero píše:Těm Axlům se radši vyhněte. Oproti Ernie Ball, Arkay, DR, GHS nebo Adárkám jsou znatelně horší. Blbě se na ně hraje, mají pitomý zvuk a už od začátku zní jako použité...
Jako Gorčíkovy úžasné skorostruny? :lol:
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“