Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Stana

Krk na tupo...

Příspěvek od Stana »

Hlavy u starších modelů Fuchů nejsou lepeny "na tupo", pozor na slova. Jsou lepeny do vyfrézovaných drážek proti sobě, ale je fakt, že to občas dělalo problémy a dodnes se s tím Furch potýká, protože ten spoj někdy nevydrží....Jen je zajímavé, že to dělá problémy hlavně v Česku a Polsku...jinak ostatní svět s tím problémy nemá, asi je u nás specifické podnebí, páč to dělá podle mne sesychání dřeva..
A mimochodem se to uznává jako reklamace i po záruční době...
V současné době se tenhle spoj už nepoužívá a hlavy se lepí na "podél", problém zmizel...
Ale mimochodem...Japonský odběratel stále trvá na vyfrézovaných drážkách, protože podle něj je to dokonale zvlánuté řemeslo, a na to si oni potrpí...a navíc s těmi spoji nemají absolutně problém...takže si o tom můžete myslet svoje..:-)
Jinak Gibson, Taylor, Martin, ale i Procházkové a pod. ...jsou kytary ze dřeva a čím víc masívu, tím více je nutno nástroj opatrovat...
Jeden zákazník prohlásil..." Když si kupuju tak drahou kytaru - ( 25 000.-), tak očekávám, že vydrží všechno".... :lol: ..co k tomu dodat..
St
EFko Hybrid Vintage
jenda

Příspěvek od jenda »

Pravděpodobně jsi přímo od Furcha anebo z jeho dealerský sítě. Výraz "na tupo" technicky není uplně přesný ale každý maličko znalý věci si představí o co jde. Co se týká řemeslného zpracování tak argument "japonci to vyžadují" považuji spíše za alibismus. Zákazník požaduje především kvalitu. A tu jak sám Furch uznává, není u tohoto spoje uplně 100%. Jinak Furcha považuji za vynikajícího českého výrobce. Ale zase aby toto forum bylo objektivní bavme se i o vadách těchto kytar. Proto bylo ostatně toto forum založeno. Já vadu uvedl a ty jsi ji okamžitě atakoval. Tak by měl opravdu zajímalo jaké vazby k Furchu máš. :?:
Jimator
Bandzone: krbanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

Rosťa píše:Pro Wence: pro kytaru si musíš do štatlu (Brna) přijet, pomalu vybírat
třeba 3 hodiny - já jsem vybíral asi 10x- začneš u 21 a zkusíš to až po 26., pak se zase vrať a možná vybereš něco jinýho než původně chtěls(můj případ). Asi budeš omezenej penězma (jako vpodstatě všichni), ale bezpodmínečně neodcházej bez futrálu. Taky řemen příjde cca na 1.000,- ale je to koženej a perfekně sedí. Dále počítej s Fišmenem cca od 3.000,-
bez korekcí - u vyšší řady ani menají význam. Přeju Ti , abys vybral co Ti sedne nejlíp a šířil slávu Furchů dál.
Jed tam a vyber si, maji tam i Stanfordy, ale pozor!!! Sasa (prodavac) vzkazuje: zadne zpivani a zakaz hrani pisnicek jako je Stairway to heaven, Tears in heaven, cokoli od Metallicy, Galanecku, Montgomery a podobne. Proc? To je snad jasne, sedi tam kazdej den od desiti do sesti, denne se mu tam prostrida x desitek lidi, kteri si treba nekoupi ani trsatko a jdo usi jenom sahnout. Proc ne, at prijsou, ale kdyz denne musi vyslechnout tyto vyse zminene od kazdeho zvlast, nemluve o kvalite produkce, to se opravdu neda. Sasa sam o sobe je vyborny muzikant, coz jsem mel moznost si sam na par hranich s nim overit a slysi, takze si dovedete predstavit to utrpeni, jinak samozrejme proti zkouseni kytar nema vubec nic. :-) Takze vybirejte, poslouchejte a hrejte tak abyste nepatrili do vyse zminovane komunity. Furchovi zdar :-)
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Jimator píše:
Rosťa píše:Pro Wence: pro kytaru si musíš do štatlu (Brna) přijet, pomalu vybírat
třeba 3 hodiny - já jsem vybíral asi 10x- začneš u 21 a zkusíš to až po 26., pak se zase vrať a možná vybereš něco jinýho než původně chtěls(můj případ). Asi budeš omezenej penězma (jako vpodstatě všichni), ale bezpodmínečně neodcházej bez futrálu. Taky řemen příjde cca na 1.000,- ale je to koženej a perfekně sedí. Dále počítej s Fišmenem cca od 3.000,-
bez korekcí - u vyšší řady ani menají význam. Přeju Ti , abys vybral co Ti sedne nejlíp a šířil slávu Furchů dál.
Jed tam a vyber si, maji tam i Stanfordy, ale pozor!!! Sasa (prodavac) vzkazuje: zadne zpivani a zakaz hrani pisnicek jako je Stairway to heaven, Tears in heaven, cokoli od Metallicy, Galanecku, Montgomery a podobne. Proc? To je snad jasne, sedi tam kazdej den od desiti do sesti, denne se mu tam prostrida x desitek lidi, kteri si treba nekoupi ani trsatko a jdo usi jenom sahnout. Proc ne, at prijsou, ale kdyz denne musi vyslechnout tyto vyse zminene od kazdeho zvlast, nemluve o kvalite produkce, to se opravdu neda. Sasa sam o sobe je vyborny muzikant, coz jsem mel moznost si sam na par hranich s nim overit a slysi, takze si dovedete predstavit to utrpeni, jinak samozrejme proti zkouseni kytar nema vubec nic. :-) Takze vybirejte, poslouchejte a hrejte tak abyste nepatrili do vyse zminovane komunity. Furchovi zdar :-)
sasha je myslim rpodavac a ne posluchac...
Stana

Příspěvek od Stana »

jenda píše:Pravděpodobně jsi přímo od Furcha anebo z jeho dealerský sítě. Výraz "na tupo" technicky není uplně přesný ale každý maličko znalý věci si představí o co jde. Co se týká řemeslného zpracování tak argument "japonci to vyžadují" považuji spíše za alibismus. Zákazník požaduje především kvalitu. A tu jak sám Furch uznává, není u tohoto spoje uplně 100%. Jinak Furcha považuji za vynikajícího českého výrobce. Ale zase aby toto forum bylo objektivní bavme se i o vadách těchto kytar. Proto bylo ostatně toto forum založeno. Já vadu uvedl a ty jsi ji okamžitě atakoval. Tak by měl opravdu zajímalo jaké vazby k Furchu máš. :?:
Já myslel, že se od začátku bavíme o vadách Furchů...
Chtěl jsem vnést do vad upřesnění, nemám v úmyslu nic popírat, to je snad každému jasné...
A formulace " Japonci to vyžadují"..není podle mne alibismus, je to konstatování a každej ať si to přebere.
Každopádně se od tohoto spoje odešlo, takže můžeš být klidný.. :lol: ..ať už jej nazývme jakkoli..
Máme další vady?
St
EFko Hybrid Vintage
Jimator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

qwer píše:
Jimator píše:
sasha je myslim rpodavac a ne posluchac...
Jenze jako prodavac, tam je porad, a musi to vse vyslechnout at chce nebo ne. Nehlede na to, ze to proste neposlouchat nejde, jdyz je to jediny zdroj jakehokoli zvuku v prodejne :o) BTW, vem si nekdy na Vanoce brigadu v Tescu a zkus poslouchat cely den 20 koled dokolecka :-) Pochopis o cem mluvim a co Sasa proziva :-)
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
jenda

Příspěvek od jenda »

Já teda chápu, že poslouchat něco do kola a navíc když to lidi neumí je asi náročný ALE jednou je to obchodník a musí něco pro obchod udělat. Takže bych ho vůbec nešetřil a zkusil si take co chci. Pak u něho možná nechám pár tisíc za kytárku. No ale kdyby mi řekl ať nehraju tak jdu jinam a měl by smůlu.
Stana

Příspěvek od Stana »

Myslím, že to nebude tak horký, Jimátor to trochu přehání...Saša ještě nikomu nezakázal hrát ..i když k tomu někdy nemá daleko.. :lol:
Ale občas si to někteří "hráči" pletou se zkušebnou... :evil: ..a spíš to vadí ostatním lidem, kteří si chtějí vyzkoušet kytárku...St
EFko Hybrid Vintage
Jimator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

Mno, nezakazal, to je pravda. Ale nutno dodat ze jsem nerekl at tam NEHRAJETE!!! Rekl sem kterym osvedcenym flakum se vyhnout. Ad Jenda: nemuzu s tebou souhlasit. Pokud pises ze to chapes a hned vzapeti na to ze "jen do nej" to sorry ... sice se rika nas zakaznik, nas pan, na druhe strane, proc nebyt trochu clovekem vuci nemu? A nebo vis co? Pral bych ti tam pracovat tyden, at vis o co jde.
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Honza Žamboch
Kontaktovat uživatele:

Furchoviny

Příspěvek od Honza Žamboch »

Mohu li přispět se svou troškou do mlýna, pak musím říct, že obecně vzato, jsou kytary značky Furch dobré. Hrál jsem cca na 20 kousků, ať už v prodejnách, nebo po přátelích a zvuk i řemeslné provedení se mi líbily. Co se týká vad, záleží na hodně věcech. Je vadou, že ti odletí kobylka? Je vadou že praskne, nebo se zbortí vrchní deska? Nebo že odletí hlava?... Já vám lidi nevím. Dost se toho dá ovlivnit péčí o nástroj. Panelákové byty a v nich volně ložené nástroje z masivu bez zvlhčovačů jsou popravčími komorami i pro nástroje jiných výrobců...:-) Ne jen pro Furchy. Na druhou stranu, mám dva kamarády, kteří se o nástroj starají dobře a přesto jim praskla cedrová vrchní deska. Slyšel jsem názory, že jí dělají mistři kytaráři u Furcha moc tenkou, aby zdůraznili basy a kytaru víc rozcinkali. Lepší zvuk na úkor pevnosti vrchní desky. Tyhle praktiky se používají už věky... (Když chtěl cikán prodať husle, vzal střep a ztenčil vrchní desku, aby hrály při prodeji jako ďas...) Nevím, doufám že to tak není. Každopádně, začal jsem hrát trošku perkusivním způsobem a když jsem svá zvěrstva zkoušel na Furchovi s cedrem navrchu, cítil jsem, jak při úderu dlaní na kobylu, případně sevřenou pěstí za kobylkou vrchní deska dost vibruje. Víc než na překližkové Takamině, víc než na smrkovém Martinovi... Takže nevím. O Furcha s cedrem bych se při takovém stylu hraní dost bál. Tím ale neříkám, že jsou to blbé kytary, jsou výborné. Těším se, až jednou uslyším nějakého Furcha hrát stejně dobře jako mou novou Martinku D18. Pak smeknu a hned si takového Furcha kúpím...:-)
Stana

Příspěvek od Stana »

Hmm, pravdu díš....:-)..s tím staráním se o nástroje.....
Je fakt, že jsme dlouhá léta byli zvyklí na překližky, které se nehýbaly a teď najednou se začít starat o celomasív?...."Přece ta kytara stojí takovejch peněz, že musí držet !!!!!" ...jsem citoval jednoho zákoše..:-)
Cedrový desky jsou všeobecně lehčí, né tak kompaktní a rozhodně křehčí, dělají se tlustší:-) než smrkové, konkrétně u Furcha se ještě nedávno brousily podle toho, jak se prohýbaly!!!! Deska s hustším a hutnějším dřevem se brousila tenší než deska řídká...Zjistím to, jak je to dneska.....Jinak - kytary stále prochází vývojem, problém je v tom, že některé věci, které se po ročním zkoušení jeví jako výborné, se projeví po dvouletech jako né až tak moc dobré, někdy dokonce ...hmmm...špatné...Což dopředu bohužel nido neví....
Ale to se objevuje u všech výrobců, protože servis dělám, tak o tom něco vím, i o jiných značkách. Kytara je vyrobena ze dřeva a né vždy je do něj vidět..:-))
A nikomu Furchy nenutím, už jsem viděl i dobře hrající Martinku..:-)) ..a Honza má zřejmně štěstí....vy ostatní můžete jít štěstí naproti a zkusit si vybrat Furšovku, máte možnost si vybrat z více kusů...:-))..ale né teď, teď je v obchodě "vybráno"....:-)
Další dotazy?...:-)))))
St
EFko Hybrid Vintage
Jimator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

Jo Staniku, ja bych dotaz mel: Kdy se vrhnem na ten tvuj novej pocitac? :-) Jinak konecne ses zapojil :-) Chlap od fochu na slovo vzaty :-) Uz me skoro unavovalo samotnyho vas tu obhajovat :-)
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Stana

Příspěvek od Stana »

Počítač probereme soukromně, já myslel, že už ho máš připravenej..:-)
A s tím obhajováním to moc nepřeháněj, někdy to vypadá jako by jsi byl od toho placen...:-))))
Nastavil jsem si odebírání příspěvku z tohoto foora a tak se budu snažit seriozně odpovídat na relevantní dotazy...A snažil bych se neobhajovat ale spíš seriozně řešit problemy...co?
Další doatzy...?
St
EFko Hybrid Vintage
jenda

Příspěvek od jenda »

Jimator píše:Mno, nezakazal, to je pravda. Ale nutno dodat ze jsem nerekl at tam NEHRAJETE!!! Rekl sem kterym osvedcenym flakum se vyhnout. Ad Jenda: nemuzu s tebou souhlasit. Pokud pises ze to chapes a hned vzapeti na to ze "jen do nej" to sorry ... sice se rika nas zakaznik, nas pan, na druhe strane, proc nebyt trochu clovekem vuci nemu? A nebo vis co? Pral bych ti tam pracovat tyden, at vis o co jde.
Trochu tě Jimatore zklamu pracuji v obchodě již několik let. Slovem chápu vyjadřuji sohlas s tím, že celý den poslouchat ruzné pazvuky je jistě náročné. Ale jak říkám, jsem obchodník a pro obchod musím udělat mnohé. Například to, že budu tolerovat zákazníka. . V obchodě s hudebními nástroji jsou totiž dva důležité parametry. Jeden je umělecký tj prodávat kvalitu věnovat se hudebnímu umění. Tento parametr tě však neuživí. Druhý aspekt je ekonomický tj prodat se ziskem a hodně .. No a jestli bude Sasa praktikovat to co říkáš tak toho asi moc neprodá. Ono totiž na českém trhu v dnešní době je mraky dobrých obchodů nebo výrobců kytar. Jde jen o to kde se zákazník bude cítit dobře. A v momentě kdy někdo přijde a řekne mi ať toho hraní nechám tak už žádný nákup realizovat rozhodně u něj nebudu. A propo je zde topic kde se někdo ptá na dobrý obchod v Praze. Dobre si pročti příspěvky, dočteš se, že např v Muzikeru zakázali někomu si zabubnovat. Pak si taky přečti kolik lidí už tam nechodí.

Ale jinak jsem samo rád, že je tu někdo jako jsi ty a můžu si trochu podiskutovat. Tak prosím neber tento příspěvek jako atak ale jako názor.
Díky Honza
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

Jendo, myslím že tohle není ten případ, kdy by se "zakazovalo hrát"... :) spíš bych to viděla jako apel na soudnost návštěvníků (záměrně neříkám zákazníků), co si tu prodejnu pletou se zkušebnou, jak Stana zmínil. sama jsem tam byla bohužel jenom na čumendu, když si vybíral kytaru kamarád, ale že by někomu cokoli zakazovali, to jsem nepostřehla... :)

Obrázek
kytarová škola - pojeďte! :)
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
jenda

Příspěvek od jenda »

jana píše:Jendo, myslím že tohle není ten případ, kdy by se "zakazovalo hrát"... :) spíš bych to viděla jako apel na soudnost návštěvníků (záměrně neříkám zákazníků), co si tu prodejnu pletou se zkušebnou, jak Stana zmínil. sama jsem tam byla bohužel jenom na čumendu, když si vybíral kytaru kamarád, ale že by někomu cokoli zakazovali, to jsem nepostřehla... :)
No já s tím souhlasím ale zároveň dodávám, že jsi majitelem Strunalu a jak jsi sama připustila na Furcha nezbylo. Jednou ale budou prostředky a ruku na srdce kdyby tě tam omezovali, koupila by jsi tam tu kytaru?
Ha a mám tě :lol:
Jimator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

jendo samozrejme to jako ataku neberu. Stravil sem v tom obchode hodne casu se Sasou a je jasny ze ekonomicka stranka rozhoduje, naopak jak rikala Jana, je to trosku o soudnosti navstevniku (s tim zakaznikem to bylo dobry Jano :o) ) a opravdu to casto dopada tak, ze dotycny tri hodiny hraje Montgomery na kytaru za 23tisic a pak si koupi Durango za osm nebo devet :-) Prave proto sem vyuzilo tohoto fora, abych predesel nedorozumnenim a v duchu "globalniho muzikantskeho kamaradstvi" tady na foru vznesl tuto poznamku. pac tady kdedko snaz prekousne a donuti ho to snad i zamyslet se nad tim, Tot vse .. samozrejme na zadny zakazovani tam nikdy nedoslo a myslim ani nedojde, ale proc by i ten navstevnik nemel mit trochu snahy. Jak uz sem predeslal v predchozim prispevku :-)
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

jenda píše:
jana píše:Jendo, myslím že tohle není ten případ, kdy by se "zakazovalo hrát"... :) spíš bych to viděla jako apel na soudnost návštěvníků (záměrně neříkám zákazníků), co si tu prodejnu pletou se zkušebnou, jak Stana zmínil. sama jsem tam byla bohužel jenom na čumendu, když si vybíral kytaru kamarád, ale že by někomu cokoli zakazovali, to jsem nepostřehla... :)
No já s tím souhlasím ale zároveň dodávám, že jsi majitelem Strunalu a jak jsi sama připustila na Furcha nezbylo. Jednou ale budou prostředky a ruku na srdce kdyby tě tam omezovali, koupila by jsi tam tu kytaru?
Ha a mám tě :lol:
no však proto říkám, že bohužel jen na čumendu... :D protože mi bylo blbé si tam něco zkoušet, když jsem věděla, že stejně nic nekoupím.

ale ty pořád spekuluješ o situaci, která se tam nestává... co by kdyby. tak ale dobře, spekulujme dál: kdybych tedy tehdy měla dvakrát tolik korun a šla si vybírat tam a nedejbože trefila zrovna písničku, při které by přítomný prodavač mohl vylítnout z kůže, hádám, že bych nebyla seřvána a vyhozena, nýbrž nějak diplomaticky upozorněna (pokud už něco). normální reakce by pak nebyla urazit se a odpochodovat, ale spíš se tomu zasmát a začít hrát něco jinýho, ne? :) šmarja, jsme lidi...

Obrázek
kytarová škola - pojeďte! :)
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
Stana

Příspěvek od Stana »

Tož přátelé, myslím že jsme si to krásně vysvětlili ....:-)
Zákazu hraní se bát nemusíte, ale zkoušky kapely si dělejte raději někde jinde, ja?..:-))
A myslím, že není vůbec potřeba se bát šahnout si na kytaru i když vím, že zrovna teď nekoupím, toho se u Furchů myslím bát nemusíte.
..ani majitelé Strunalu se bát nemusí...:-))..nakonec - nosí to tam opravovat, tak proč by si i nešahli, co?.. :lol:
..a pokud by hráčka byla šikovná baba, tak už se asi vůbec není čeho obávat.... :oops: ..v tom případku jsou povoleny naprosto všechny písně.. :lol:
St
PS...takže se těším,co?.... :oops: ..ale jen čt-pátky...!!!!
EFko Hybrid Vintage
Honza Žamboch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza Žamboch »

Stana píše:Tož přátelé, myslím že jsme si to krásně vysvětlili ....:-)
Zákazu hraní se bát nemusíte, ale zkoušky kapely si dělejte raději někde jinde, ja?..:-))
A myslím, že není vůbec potřeba se bát šahnout si na kytaru i když vím, že zrovna teď nekoupím, toho se u Furchů myslím bát nemusíte.
..ani majitelé Strunalu se bát nemusí...:-))..nakonec - nosí to tam opravovat, tak proč by si i nešahli, co?.. :lol:
..a pokud by hráčka byla šikovná baba, tak už se asi vůbec není čeho obávat.... :oops: ..v tom případku jsou povoleny naprosto všechny písně.. :lol:
St
PS...takže se těším,co?.... :oops: ..ale jen čt-pátky...!!!!
...ha! Začínám shánět pořádnou zrzavou paruku, oholím se, seženu si nějaká hezká ňadra a pořádně prohmatám všechny kousky v obchodě, na každý vysokým hláskem zanotuji Déééšť ti holka smááááčel vlasyyyy.... a utvrdím se v mém soukromém štěstí, že jsem koupil D18 dobře. A běda jestli najdu lepší kus. To bych musel zase vybílit účet...:-)
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“