Laney LionHeart L20T- 112

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
jose.arman

Laney LionHeart L20T- 112

Příspěvek od jose.arman »

Zdravím všechny, rád bych nahodil "do placu" diskuzi ohledně uvedeného lanýže ve 20W provedení. Chtěl jsem se především zeptat, jestli s tím máte nějakou zkušenost (u českých prodejců jsem ho jaksi nenašel, ale, pravda, moc jsem nehledal...) Pokud by to byl někdo schopen srovnat s řadou VC (30W), zvukově i např. kvalitou zpracování (ono se vždy nedá spolehnout na popisky, které u komba uvádí prodejce), udělal by mi radost. S řadou VC nejsem po 3. reklamaci vůbec spokojen. Díky.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Laney LionHeart L20T- 112

Příspěvek od Nero »

Můžu se podělit se zkušeností ohledně jeho menšího 5 Wattového brášky - jde sice o aparát nechutně drahý, ale hraje perfektně. Zvuk je opravdu úžasný, čistý hraje moc mile, parádně jde za rukou, kulatý lampový tón, zkreslení dost univerzální, v pohodě zvládne i silnější rockový drajv, dost dynamické a barevné. Výbava velmi slušná. Nicméně má tam pořád hodně té laneyovské nosovosti, která někomu holt nesedí...

VC jsou oproti tomu více uhlazené (více "vox", kterým jsou inspirované), méně agresivní, zkreslení o něco slabší. Kvalita zpracování mi přijde cca stejná. Pokud si VC musel 3x reklamovat, asi si holt měl smůlu na špatný kus.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jose.arman

Díky za odpověď. VC jsem kupoval, abych se přiblížil zvuku VOXu, u něhož mně moc nesedí jeho zkreslený zvuk. U L5T i L20T (4x 10" Jensen) prodejce uvádí, že to má snad zlacené kontakty a sériové číslo, z čehož jsem usuzoval, že by to mohlo být snad líp zpracované. Ještě mne docela zaujal Statesmann od H&K, kterého vyrábí v Německu. Všechno to bude chtít vyzkoušet.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ja Statesman, tak Lionheart už budou "dospělé" lampové aparáty s dobrým dílenským zrpacováním, ale určitě si je vyzkoušej a porovnej :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zlacené kontakty bych asi moc neřešil, to zas tak moc dělat nebude. A i bez toho je to kvalitní apec. Statesmana určitě vyzkoušej, je to skvělý rockový aparát, hraje nádherně a lze ho sehnat za vcelku rozumný peníz.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jose.arman

Ještě jsem přidal do hledáčku hlavu od Orange (DT30H) + box s jedním 12" celestýnem, byť to bude pravděpodobně zase trochu jiná záležitost (uzavřený box a ještě od Orange). Podle mých průzkumů bude těžké L20T-112 sehnat jen na odzkoušení (leda, že bych to riskl na L20T-410, kterého bych snad i koupil, kdyby nevážil 30kg...), tak si vytvářím alternativy... Jinak, díky za vaše názory.
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Ten orange hraje parádně na to za jaký je prachy, ALE! nemá ef. smyčku pro někoho celkem zásadní problém, ale jestli nepoužíváš nák moc extra efektu tak by to šlo. :)
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
jose.arman

Jedinný efekt, který jsem doposud používal (tedy vyjma počátečního hraní s multiefektem), je reverb. Ten ovšem rád obětuju za british sound v podání Orange (i když to patrně vyrábí v Číně).
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“