Nová aparatura okolo 8000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová aparatura okolo 8000

Příspěvek od Bummer »

Objednáš, vyzkoušíš ;)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Bummer píše:Objednáš, vyzkoušíš ;)
Myslíš, že nemusíš zaplatit nějaké peníze předem, když objednáváš co tu normálně nemají? Právě kuli tomu, že si to pak nevezmeš?
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

S tím Blackstarem HT-40 jsem to takhle udělal - nic jsem neplatil (ale stejně si ho tam koupím :D). Sice to bylo nakonec jako klasická objednávka, ale tu jsem zkrátka na místě zrušil. A hádám, že ten Laney bude levnější než ten Blackstar, takže by to neměl být vůbec žádný problém.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

No ono také jde možná oto jakou mají vidinu, že to kdyžtak pošlou dál. No ale pokud je to kolem těch 8 tisíc tak asi to není problémové no.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

U mě to bylo řešené jako "vypůjčení" komba na vyzkoušení. Jestli si ho tam nakonec nechali, to nevím. Na e-shopu už ho ale každopádně nemají skladem.

Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Bummer píše:U mě to bylo řešené jako "vypůjčení" komba na vyzkoušení. Jestli si ho tam nakonec nechali, to nevím. Na e-shopu už ho ale každopádně nemají skladem.
A byl to normální e-shop všeho možného, nebo částečně zaměřený na konkrétní značky? Protože pokud je to dodavatel, tak je běžné, že jde objednat všechny možné modely.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Byly to Kytary. Mají v nabídce jak Laney, tak Blackstar. Prostě tam napiš, jestli by něco takovýho bylo možný. Hlavu ti za to neutrhnou. Kdyžtak se poptej Nera, on ví, jak to tam chodí.

Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Bummer píše:Byly to Kytary. Mají v nabídce jak Laney, tak Blackstar. Prostě tam napiš, jestli by něco takovýho bylo možný. Hlavu ti za to neutrhnou. Kdyžtak se poptej Nera, on ví, jak to tam chodí.
Já objednávat nechci, jen se zvědavě ptám :D Objednává tu někdo jinej.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Wocass píše:
Bummer píše:Byly to Kytary. Mají v nabídce jak Laney, tak Blackstar. Prostě tam napiš, jestli by něco takovýho bylo možný. Hlavu ti za to neutrhnou. Kdyžtak se poptej Nera, on ví, jak to tam chodí.
Já objednávat nechci, jen se zvědavě ptám :D Objednává tu někdo jinej.
Ajo, sorry. :D

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nejjednodušší je nepsat na kytary.cz (případně konkrétně p. Bartoňovi) a domluvit to s ním. U těhle levnějších aparátů není problém si je nechat dovézt na ozkoušení a v případě nespokojenosti ho nebrat. Předem se nic platit nemusí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

no proti cub10 je tam naprosto markantní rozdíl už jen v jiných koncových lampách... má o EL84, čili to asi nebude znít tak fenderózně a spíše to bude typičtější laney, jak ho dotyčný nemá rád :wink:

co se týče výkonu, kolega psal něco o výkonu max 10W a skladnosti - cub10 bude skladnější a výkonově odpovídá. a v neposlední řadě je dostupnější
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Je zajímavé, že nejpovedenější malé kombo "nové doby" od Fenderu je Pro Junior, který je osazen právě EL84. A fenderovský zvuk má jako čapa. V Brně ho běžně používají i kapely imitující 50.leta. Např. Hoochie Coochie Band, nebo Fire Ball. Protože právě ten klasický starý fenderovský zvuk z toho jde. Že by to bylo něčím jiným, než lampami? Je neuvěřitelné, jak si někteří lidé vystaví konstrukce teorií a pak si s tím vyžijí snad celý život a přitom se stačí rozhlédnout....
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tak samozřejmě, že to není jen o lampách :) taky mám doma EL84 aparát, ketrý mi zní poměrně fenderovitě.

ok, pominu ten kec o fenderovitosti - na cub10 jsem hrál a hraje skvěle. Na cub12 jsem nehrál, ale je těžko dostupný, čili bych ho asi vypustil... navíc nesplňuje požadavky jako výkon, či dobrá přensonost (bude to storpocentně hůře přenosné, než cub10)

jen mě tak napadlo, že když už to bude mít EL84, mohlo by to být podobné ostatním aparátům Laney s EL84 :) sorry jestli jsem něco zbytečně generalizoval
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Jedno z nejhorších komb osazených EL84 na které jsem v životě narazil byl Laney VC30 ( verze z 90.let osazená HH Invader, takže ještě jeden z lepších modelů ). I poctivě udělaný tranzistorák doma na koleně osazený 10´´ Carvin hrál "lampověji". Měl větší prostor, zvuk více "dýchal" a "tlačil". Naopak Laney LC15 mi připadá jako velice povedené kombo, které celou VC30 strčí do kapsy. Největší lež která se tu traduje je, že Laney VC30 má cokoli ve zvuku podobného VOX AC30. Tak aby se v tom čert vyznal. Prostě v těch EL84 to nebude.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Však už jsem taky VC30 poslal do háje, momentálně mám toho George Dennise Mighty Mouse - taky 4xEL84 :)

na ty LCčka jsem taky slyšel poměrně chvál ua na bazaru se dají sehnat dobře - nevyhovují ale jimm.ikově požadavkům, ať už výkonově, nebo zvukově
Jimm.ik
last.fm: http://www.last.fm/user/Crazyjimm
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/jimmik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimm.ik »

Na té cub12 je mi dost sympatická možnost výběru mezi 1W a 15W zase ale dostupnost fakt blbá a půjčovat se mi nechce už totiž vidím, že bych jí koupil i kdyby se mi nelíbila jen proto, abych neurazil. Koukal sem na BUGERA V5 ta má taky možnost vybírání výkonu, ale zvukově na tom bude asi hůř ne? Nebo ne hůř, ale jinak, směrem který mi nesedne?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

oproti těm cub ta bugera hraje o hodně jinak, není tak "bright". Finančně je to naprostá pecka, dá se sehnat do 4 000, ale zvukově je fakt hodně rozdílná a osobně se mi tak nelíbí
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jimm.ik píše:Na té cub12 je mi dost sympatická možnost výběru mezi 1W a 15W zase ale dostupnost fakt blbá a půjčovat se mi nechce už totiž vidím, že bych jí koupil i kdyby se mi nelíbila jen proto, abych neurazil. Koukal sem na BUGERA V5 ta má taky možnost vybírání výkonu, ale zvukově na tom bude asi hůř ne? Nebo ne hůř, ale jinak, směrem který mi nesedne?
Ted si nepamatuju zpětně celou diskuzi, takže možná nadhodím kandidáty trochu mimo (což se případně omlouvám), ale co třeba Vox AC4TV? U něj jde taky přepínat výkon (až na 0,25W), dostupnost je dobrá (na kytarách.cz snad skladem, i když si nejsem úplně jistý...) Případně zkusit E-Wave KS-5C.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“