Tremolo - poloha vibrapáky
Pravidla fóra
Tremolo - poloha vibrapáky
Před pár dny sem si koupil Stratocaster od AXL a kyž sem si tam chtěl dát (jednozvratné) tremolo tak sem točil točil a tremolo páka je jakoby na druhou stranu, protože normálně vidim na jinejch kytarách že to tremolo je skoro rovnoběžně s krkem a já ho mám na druhou stranu, co s tim mám udělat?
Elektrika Cort X11 Cherryburst
Kombo CRATE Flexwave 120W
Efekt Boss MT2 Metal Zone
Kombo CRATE Flexwave 120W
Efekt Boss MT2 Metal Zone
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tremolo
pokud jsem to správně pochopil tak je jedno kam ti ta páka směřuje, dej si ji tak a by ti vyhovovala 
To je tím, že se jí snažíš zašroubovat úplně. Tremolo páka musí zůstat volně viset, aby ti při hraní nepřekážela.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
presne tak..na fotky nekoukejBummer píše:To je tím, že se jí snažíš zašroubovat úplně. Tremolo páka musí zůstat volně viset, aby ti při hraní nepřekážela.
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
jo ale pak kdyz ji hodne rychle potrebujes tak je blbe sahat pro ni nekam dolu
Tak se podívej, jak to dělají profíci. Ono pokud ti to vyhovuje, tak si tu páku můžeš klidně pořád držet.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Re: Tremolo - poloha
Na pseudostratu od Axlu je používat tremolo celkem odvaha - tedy pokud tě baví pořád ladit,tak jo 
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Woro už se řítí...
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
U tohohle tremola nic nenaděláš. Ty můžeš páku jen zašroubovat (nemělo by to být nadoraz) a mít ji volně tak, že se houpe a nedrží v poloze kde ji necháš. U některých Floyd Rose například je aretační matice, která funguje tak, že nasadíš páku a její vůli si nastavíš dotažením matice. Častý problém bývá, že páka má vůli v díře a viklá se to stran. Toto u mnohých FR nikdy nepřekousnu. Další uchycení je v podstatě kombinace obou uchycení pák. Toto například používá Ibanez ve svých ZR tremolech. Je to dokonalý systém. Páku našroubuješ jako u tvé kobyly a dotáhneš podle libosti aretační maticí. Už jen po samotném zašroubování páky se nic neviklá. Je to opravdu skvěle fungující systém. Tím pádem si můžeš libovolně nastavit prokluz páky. Buď se bude volně houpat nebo bude v poloze, kde ji odstrčíš.J3T píše:Před pár dny sem si koupil Stratocaster od AXL a kyž sem si tam chtěl dát (jednozvratné) tremolo tak sem točil točil a tremolo páka je jakoby na druhou stranu, protože normálně vidim na jinejch kytarách že to tremolo je skoro rovnoběžně s krkem a já ho mám na druhou stranu, co s tim mám udělat?
S Bummerem nesouhlasím. Není ani dobré ani špatné, když se páka hýbe nebo nehýbe. Záleží jen na tobě
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fade: Ok, to "musí" beru zpět, nicméně mě by páka zafixovaná hned vedle strun silně omezovala. Když jsem začínal hrát a viděl jsem poprvé floyda, taky jsem netušil, jak na to a tu páku jsem našrouboval tak, jak jsem to vídával na fotkách v e-shopech. A prostě překážela.
-
woro90-1
Pravdu díš. snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/p ... 19130.html, levný Stagg, Dimavery a setová behringerka s řádně vymletým HW jsou svědky.Bummer píše:Woro už se řítí...
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
To jen podle toho jak ti vyhovuje, z hlavy mě napadá Victor Smolski z Rage, ten jí má uplně dotaženou, že mu visí také za tremolo a vždy jí pohladí jako kdyby za sebe něco odhazoval. Nepochopil jsme jak to dělá tak rychle, ale to je jedno. Chci říct, že je na tobě jakou techniku sní budeš používatBummer píše:To je tím, že se jí snažíš zašroubovat úplně. Tremolo páka musí zůstat volně viset, aby ti při hraní nepřekážela.
-
woro90-1
Aby se páka neotáčela tak volně, můžeš zkusit kydnout do závitu vazelínu.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Pak by byla možnost trošku (ale opravdu trošku) tan závit natřít barvou. Vytvoří větší odpor a také nebude tak volná.woro90-1 píše:Aby se páka neotáčela tak volně, můžeš zkusit kydnout do závitu vazelínu.
-
woro90-1
To ani omylem. Žádný humus (ani Humus) do závitu, zůstal by tam a časem by se z toho stala brusná pasta. To už radši tu vazelínu, a jejím množstvím se dá regulovat jestli se to bude točit snadno nebo těžko. Pokud to jen namázneš, bude to plandat ještě víc, pokud tam toho nacpeš dost,utěsní to a bude to dost brzdit. Když jí tam bude hodně nebo bude moc hustá tak možná až moc.Wocass píše:Pak by byla možnost trošku (ale opravdu trošku) tan závit natřít barvou. Vytvoří větší odpor a také nebude tak volná.woro90-1 píše:Aby se páka neotáčela tak volně, můžeš zkusit kydnout do závitu vazelínu.
Já jsem uvažoval o prodloužení závitu a kontramatce, jenže ta moje páka má válcovanej závit - tzn. samotná máka má průměr nějakých 7mm (nebo kolik) a závit 8... takže to neprodloužim a nelíbí se mi představa, že bych měl zašroubovanou páku jen kousek 
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Já nemyslel barvu do vnitř, ale na závit na té páce. A když tam dáš tenkou vrstvu (což se běžně dává dos pojů aby se lehce nepovolovaly) tak ti z toho nic nevznikne špatného.
Vznikne - ona se dává do závitů, které se dotáhnou a pak u nich je žádoucí, aby držely.
Kdežto u páky, která se často vy- a zašroubovává, případně pootáčí, se za chvíli ta barva odrolí a vznikne brusivo, přesně, jak řekl woro... a tím se to brousí a brousí a páka je volnější a volnější... až se ti kinklá jak hovado
(možná si ještě pamatuješ tu Mářovu hlášku o jeho behringeru
)
Kdežto u páky, která se často vy- a zašroubovává, případně pootáčí, se za chvíli ta barva odrolí a vznikne brusivo, přesně, jak řekl woro... a tím se to brousí a brousí a páka je volnější a volnější... až se ti kinklá jak hovado
Právě u typu páky s válcovaným závitem, kde je kulatina třeba 5mm a závit něco americkojaponského cca 6mm, se mi osvědčila teplem smršťovací bužírka dl. cca 2cm navlečená na rovnou část hned nad závit s lehkým přesahem přes konec závitu. Do závitu nevleze, ale dotěsní páku k díře v tremblocku. Viklavé páky mně taky točí, někdy i hnusně drnčí, a člověk hned nepozná odkud to jde, a bojí se co se zase nepo..
No vazelína v dnešním teple? To spíš nějakej kolomaz? Bál bych se, že vyteče a všechno okolo upaplá.
No vazelína v dnešním teple? To spíš nějakej kolomaz? Bál bych se, že vyteče a všechno okolo upaplá.
-
woro90-1
Samozřejmě nějaká hustší vazelína, já používám bílou kosmetickou a neteče. Ta smrštěnka je zajímavý nápad, to musím někdy zkusit.