VOX TONELAB ST vs. Zoom G2.1Nu

Pedály, multiefekty, procesory, ...
dawe9669

VOX TONELAB ST vs. Zoom G2.1Nu

Příspěvek od dawe9669 »

Zdarvím chci se zeptat, co si myslíte že bude lepší. Cenově jsou takřka na stejné úrovni. Předem dík za každou kvalitní odpověď

http://www.zoom.co.jp/english/products/g2nu/

http://www.voxamps.com/us/pedals/tonelabst/
Přílohy
zoom
zoom
vox
vox
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: VOX TONELAB ST vs. Zoom G2.1Nu

Příspěvek od pupack »

Vox, má lampu, efekty jsou defacto Korg.. osobně bych vůbec mezi těma dvěma neváhal, volba by pro mě byla jasná, Vox.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
LukyTukySpeky

Příspěvek od LukyTukySpeky »

Presne, na ten zoom G2.1nu jsem nehrál, jenom na jeho predchudce G2.1, ale stejne pochybuji ze by zoom zazil takovej kvalitativni vzestup aby toho voxe trumfnul. Takze za me taky VOX.
PS: Nechces si radsi koupit z bazace Tonelab le? Ma to o dost vic moznoti nastavovani, ale zase je to o dost vetsi...
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
radekb94

Příspěvek od radekb94 »

Chci se jenom zeptat k tomu Voxu, zda je možné ho použít i k tranzistoru za 1800 a jestli jsou efekty jak píšou tak kvalitní, že nepotřebuješ jiný efekt??
dawe9669

Příspěvek od dawe9669 »

Jo super chtěl jsem ho vzít ale raději to s vámi tady proberu.
LukyTukySpeky

Příspěvek od LukyTukySpeky »

radekb94 píše:Chci se jenom zeptat k tomu Voxu, zda je možné ho použít i k tranzistoru za 1800 a jestli jsou efekty jak píšou tak kvalitní, že nepotřebuješ jiný efekt??
:D Proc by ne, muzes ho klidne pouzivat i k tranzistoru z TESCA za 400kc :) . Efekty jsou na dobre urovni, ale jinak je tohle desne individualni, za me ano, ale pokud jsi narocny tak ti to stacit nebude. Koukni na specifikace a uvidis sam.
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
radekb94

Příspěvek od radekb94 »

Díky, náročný teda nějak nejsem :) so v poho, ale nevis jestli to muzu zapojit do smycky s moji krabičkou Boss DS 2, jako že boss zkreslení a vox to ostatní?? - Jestli to teda nebude bordel....
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fundametalista »

radekb94 píše:Díky, náročný teda nějak nejsem :) so v poho, ale nevis jestli to muzu zapojit do smycky s moji krabičkou Boss DS 2, jako že boss zkreslení a vox to ostatní?? - Jestli to teda nebude bordel....
No zkreslení do smyčky moc nepatří, takže já bych spíš dal toho Bosse hned za kytaru a modulace z Voxe do smyčky. Bordel by to dělat nemělo...
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

radekb94 píše:Díky, náročný teda nějak nejsem :) so v poho, ale nevis jestli to muzu zapojit do smycky s moji krabičkou Boss DS 2, jako že boss zkreslení a vox to ostatní?? - Jestli to teda nebude bordel....

pokud dáš za kytaru jako první to zkreslení, můžeš pak vést ze skreslení přímo do voxe a z voxe do inputu komba. smyčku pak vůbec nepotřebuješ. smysl smyčky je, aby byl delay a jine modulace za zkreslenim aparatu. pokud budes kreslit krabkou, tak staci ten vox mit za tou krabkou.

čili KYTARA - BOSS - VOX - KOMBO

jenom jeste dodam, ze bych se zkreslenim z toho voxe vubec nevyhíbal, ma to lampu a muzou znit dost slusne, vyzkousej sam.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
robo.n.x12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robo.n.x12 »

Zdravím...budu kupovat první multiefekt, jelikož mi jenom zkreslení Bosse DS-1 už nestačí.
Ten Vox ToneLab ST mě velice zaujal.
Na YT zněl parádně a to , že efektů nemá tolik mi nevadí, doteď jsem hrál jenom clean a distortion DS-1 takže to bude změna o 100%. :)
Myslíte, že je to za ty peníze kvalitní efekt? Bude použitelnej i na živý hraní?
Yamaha Pacifica, B.C.Rich Warlock limited edition ----> Boss DS1 ----> Homemade ECC81 Preamp ----> EL84 Poweramp 15W ----> 1x10" noname repro, Elixir 10 ^^
dawe9669

Příspěvek od dawe9669 »

ještě se chci zeptat, hrál jsem na toho voxe a nevšiml jsem si jestli mají dané efekty stejnou hlasitost, nebo zdali jde nastavit hlasitost jednotlivě ( vím že je tam knoflík volume ale aby nefungoval na všechny efekty )
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Robo: Nevím, jak tato verze, ale co jsem slyšel na rockových kurzech u lektora, který to vlastní, tak to na živo použít jde. Zvuk to má pěkný a přepínání jednoduché.
robo.n.x12
Kontaktovat uživatele:

Prejdák píše:Robo: Nevím, jak tato verze, ale co jsem slyšel na rockových kurzech u lektora, který to vlastní, tak to na živo použít jde. Zvuk to má pěkný a přepínání jednoduché.
Díki to jsem chtěl slyšet, tak do něj asi půjdu :)
Yamaha Pacifica, B.C.Rich Warlock limited edition ----> Boss DS1 ----> Homemade ECC81 Preamp ----> EL84 Poweramp 15W ----> 1x10" noname repro, Elixir 10 ^^
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Ale radši si to prvně někde ozkoušej.
Edit: Aha, tak ne. Honza měl jiného Tonelaba (LE). Toho většího, stříbrného. Čip by měl být asi stejný, ale řekl bych, že je ta verze o dost dospělejší.
robo.n.x12
Kontaktovat uživatele:

Sakra jedna špatná zpráva za druhou :D ... tak ale na moje hraní to bude luxus a na YT zněl parádně, samozřejmě vyzkouším :)
Teorge

Příspěvek od Teorge »

O víkendu jsem byl u kámoše, který ten tonelab má, mohl bych se to pokusit zjistit, ale nebude to hned, byl jsem tam po dvou letech a nejdřív bych se tam možná viděl tak za 3 týdny...
robo.n.x12
Kontaktovat uživatele:

Pokud ho do té doby nebudu mít, bylo by to skvělé, děkuju :)
V Brně mají dodání na dotaz, takže by to mohlo tak nějak být 3 týdny, ale ještě neodepsali tak uvidím.
dawe9669

Příspěvek od dawe9669 »

robo.n.x12 píše:Pokud ho do té doby nebudu mít, bylo by to skvělé, děkuju :)
V Brně mají dodání na dotaz, takže by to mohlo tak nějak být 3 týdny, ale ještě neodepsali tak uvidím.
Já jsem si ho v Brně objednal a do konce týdne mi ho tam podrží abych ho mohl koupit.
countrymetalman

Příspěvek od countrymetalman »

Ahoj, asi rok jsem hrál na Tonelab LE, což byl nejlepší multiefekt pro živé hraní (před celolampové kombo nebo hlavu) dokud nepřišel Boss GT-10, který je na toto o dost lepší, zejména veškeré druhy zkreslení. Oby tyto znějí podle mě na podiu do lampáče slyšitelně líp než Bossy GT 3,5,6 i 8, celá ME řada, všechny Digitechy (RP i GNX), Korgy, Line6 i dokonce než TC Electronic Nova System. Všechno jsem měl a důkladně otestoval.

U těch menších efektů je to skoro úplně jedno, co stojí nové 4-6 tisíc, není žádný zázrak a sotva si na to zahrajete ve zkušebně a doma, na pódium bych s tím nelezl, ovšem kromě ambience a modulačních efektů - ty u těchto použitelné jsou, ale zkreslení a ani předzesilovače (bosster, kompresor apod) tedy moc ne. Jediné použitelné zkreslení i čisté boost/komp obvody byly právě na tom Voxu ST (ale i to až po výměně odpadní čínské EH lampy za slušnou - T.A.D., Phillips..), ale jinak ten Vox ST má tak ořezané editační parametry, že na tom z modulací a dozvuků neuděláte skoro nic ve srovnání třeba s tím novým Zoomem G2.1NU (zrovna ho prakticky nový, jen otestovaný, v záruce, prodávám, kdo by chtěl - sleva) nebo i s Digitechy RP - zde naopak doporučuju užít analog zkreslení v krabičkách a za ně dát tento mulťák coby ladidlo, echo, reverb, chorus atd, protože z jednotlivých krabiček těžko uděláte výrazně lepší sound na ambience a modulace než z těchto mulťáčků, vyzkoušejte, uvidíte sami :-)
burizon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od burizon »

robo.n.x12 píše:Zdravím...budu kupovat první multiefekt, jelikož mi jenom zkreslení Bosse DS-1 už nestačí.
Ten Vox ToneLab ST mě velice zaujal.
Na YT zněl parádně a to , že efektů nemá tolik mi nevadí, doteď jsem hrál jenom clean a distortion DS-1 takže to bude změna o 100%. :)
Myslíte, že je to za ty peníze kvalitní efekt? Bude použitelnej i na živý hraní?
Určitě na živý bude. Já sem dřív hrál jenom přes multiefekt a midicontroler a pak sem si koupil toho Voxe a už si dlouho zvykam na přešlapávání, kvůli těm 2 přepínačům. Ale jestli nejsi tak zvukově náročnej, jako já, kdy teď tancuju dupáčka, abych si přehodil efekty, tak to ber :)
Ernie Ball regular slinky 0.10 -> Fender Deluxe 05´ -> GL ts ASAT Bluesboy semi holow,((Tenson neznámo)) -> Vox Tonelab ST -> Boss TU - 2 -> Dunlop Cry baby GCB 95 -> Boss BD - 2 -> Crate DXJ112, (Roland CubeX15), Akustiky Yamaha a Hohner
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“