Aparáty Rockwell, zkušenosti
Pravidla fóra
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aparáty Rockwell, zkušenosti
Nazdar, tak mám tady nahrávku Rockwella na Vintage mod. Tohle krásně vystihuje Vintage mod na polovině gainu.
http://www.box.net/shared/kzmh2t65bq
Myslím, že zvuk je parádní. Je to bez jakýchkoliv efektů nebo něčeho jiného.
Endžoj motofokos!
http://www.box.net/shared/kzmh2t65bq
Myslím, že zvuk je parádní. Je to bez jakýchkoliv efektů nebo něčeho jiného.
Endžoj motofokos!
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Shiiiiiiiiiiiiiiiiiit, tak tohle bych nečekal, že z takové gainové bestie vyleze něco takového...paráda!
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Tak je to prakticky modifikovaná Mesa Recto a to je skvělej aparát snad na všechno, ne fakt lahodnej zvouček

Brutalne otravna melodie, sileny! Ale zvuk dobrej 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Super, přesně něco takového sem chtěl slyšet, zní fakt jak recto /ty kila v pozadí/. Kdybych nekoupil za tak dobrý peníz Mesu, určitě bych do toho šel...
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, je to dokola, ale jde o zvuk
Věděl jsem, že se bude líbit. Jak říkám, hraje pekelně. Škoda, že nejde ani na Mese ani na Rockwelovi přepínat ty módy přes FS. Jakože Modern je na ta kila opravdu dokonalá prasárna, i ta sóla jsou moc dobrá, ale nejvíce se mi líbí na sóla Vintage mód. To je krásně šťavnatý zvuk.
Tak napiš honzovi ať to to přepínání udělá ne?Fade píše:Jojo, je to dokola, ale jde o zvukVěděl jsem, že se bude líbit. Jak říkám, hraje pekelně. Škoda, že nejde ani na Mese ani na Rockwelovi přepínat ty módy přes FS. Jakože Modern je na ta kila opravdu dokonalá prasárna, i ta sóla jsou moc dobrá, ale nejvíce se mi líbí na sóla Vintage mód. To je krásně šťavnatý zvuk.
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
To spíše dodělat třetí kanál nebo se s ním domluvit, že mi to přehodí do šasi od triampu a ten kanál dodělá. To by byla paráda 
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Tak Rockwell má nový model. Jedná se o jednokanál (zkreslený) s 5x 12AX7 v preampu a 4x 6550/KT88 v konci, což dohromady dává 150W bestiálního výkonu (podle mě zbytečného). Dále pak aktivní, paralelní efektová smyčka s možností mix 10-100%. Nově se objevil potenciometr Deep, který snad nemusím představovat. Zesilovač podle mě trošku hyzdí lebky jako knoby potenciometrů, ale jinak vypadá skvěle. Cena je 14 990Kč, což je podle mě adekvátní cena. Jestli hraje (a já věřím, že ano) jako ostatní bestie od Rockwellu, tak pro příznivce HC, kteří nepotřebují čistý kanál nebo si vystačí s volume na kytaře, je to skvělá volba. Samozřejmě chce to vyzkoušet.
Check this sh*t!

http://www.rockwellamps.eu/pre2/p_detail.php?p_id=11
Check this sh*t!

http://www.rockwellamps.eu/pre2/p_detail.php?p_id=11
Mne teda prijde hloupy, ze je to jen jednokanal, na trhu neni zas tolik zesilovacu s KT88kama...
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Prečo by to malo byť hlúpe? Veď je toľko ľudí, čo majú pernamentne zapnutý skreslený kanál a čistým nehrajú prakticky nikdy ... ten čistý kanál by im na zosíku bol aj tak nanič.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
To jo, jenze takhle si brutalne zmensil okruh zakazniku. Pridani cisteho kanalu by z jeho pohledu nestalo skoro nic a ja teda o zadnem celolampovem zesilovaci s KT88 do 20 papiru opravdu nevim. Vlastne ani do 30. A co jednomu nechybi, to druhemu muze chybet dost citelne...
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Nemyslím si to ... je to iba jeden model z viacerých. Kto chce, môže si u neho objednať dvojkanál, trojkanál. Komu stačí jeden zvuk, kúpi si toto a bude vysmiaty, že ušetril a nemusí kupovať A+B+C, keď mu stačí A.
BTW viaceré firmy robia jednokanály, a to aj higainové, napríklad Fryette (predtým VHT) robí model Deliverance, a nemám dojem, že by sa zaradením takéhoto výrobku pripravovali o klientelu.
BTW viaceré firmy robia jednokanály, a to aj higainové, napríklad Fryette (predtým VHT) robí model Deliverance, a nemám dojem, že by sa zaradením takéhoto výrobku pripravovali o klientelu.
A muzes mi rict, jaky podil na trhu hi-gain apecu maji jednokanaly? To, ze nejaka firma dela jeden model, prilis mnoho neznamena.
Ten argument, ze nepotrebuje A+B+C, je taky mimo - jak jsem psal, za dalsi kanal by se nijak vyrazne nepriplacelo a pochybuju, ze nekomu muze nejak vadit, ze tam ten cisty kanal ma, kdyz ho pouzivat nemusi a nema to zadny vedlejsi efekt.
A neustale ignorujes to, ze rikam, ze je to jediny aparat s KT88 v rozumne cenove relaci. Takze ne, ze si nekdo muze objednat dvoukanal, protoze to uz pak bude neco uplne jineho, pravdepodobne recto, s uplne jinymi lampami v konci. Ten, kdo chce levnou KT88ku, ma opet smulu, protoze i kdyz treba cisty kanal neni moc pouzivany v tvrdsich stylech, tak ho drtiva vetsina kytaristu stejne potrebuje, byt jen kvuli par pasazim.
Ten argument, ze nepotrebuje A+B+C, je taky mimo - jak jsem psal, za dalsi kanal by se nijak vyrazne nepriplacelo a pochybuju, ze nekomu muze nejak vadit, ze tam ten cisty kanal ma, kdyz ho pouzivat nemusi a nema to zadny vedlejsi efekt.
A neustale ignorujes to, ze rikam, ze je to jediny aparat s KT88 v rozumne cenove relaci. Takze ne, ze si nekdo muze objednat dvoukanal, protoze to uz pak bude neco uplne jineho, pravdepodobne recto, s uplne jinymi lampami v konci. Ten, kdo chce levnou KT88ku, ma opet smulu, protoze i kdyz treba cisty kanal neni moc pouzivany v tvrdsich stylech, tak ho drtiva vetsina kytaristu stejne potrebuje, byt jen kvuli par pasazim.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Ale tak třeba Caliber od m/b je taky jednokanál nebo GH 50 L od Laney, není možné, že bude mít akorát přepínatelný gain ? Jinak jsem měl možnost minulý táden slyčet na vlastní uši aparát od Horkého, hlavu Bonanza a ještě jsem neslyšel lepší a univerzálnější kyt. aparát a to už jsem hrál i na váročného Savege od Englu.
1. To, že tebe osobne by takýto amp nevyhovoval, neznamená, že nemá zmysel taký amp robiť. Inému by možno vyhovoval na 100%
2. Neverím, že by p. Vladyka nevedel urobiť na zakázku aj dvojkanál s týmito koncovkami ... určite áno. Podľa mňa by hocijaký svoj doterajší 6L6 model vedel adaptovať aj na KT88. Chce to iný výstupák a iný bias, zvyšok sa v podstate nemení. Ak chceš niečo dvojkanálové s KT88, oslov ho a určite sa dohodnete.
3. To, že je takých špeci ampov na trhu pomerne málo, neznamená, že sa nenájdu ľudia, čo si to nekúpia. A možno to zoberú práve tí, ktorí by si nekúpili dvojkanál. Je fajn, že vie aj pre nich ponúknuť riešenie.
4. Na jednokanáloch hraje dosť ľudí, aj tvrdú muziku
5. Ak mu tie jednokanály nepôjdu na odbyt, prestane ich vyrábať. Nevidím však jediný logický dôvod, prečo by mal strácať zákazníkov. Príde k nemu zákazník, povie, že nechce jednokanál, ale niečo iné z ponuky, tak mu urobí niečo iné. Iné by samozrejme bolo, keby povedal, že už robí iba jednokanály, vtedy by určite stratil zákazky, ale to nie je tento prípad.
2. Neverím, že by p. Vladyka nevedel urobiť na zakázku aj dvojkanál s týmito koncovkami ... určite áno. Podľa mňa by hocijaký svoj doterajší 6L6 model vedel adaptovať aj na KT88. Chce to iný výstupák a iný bias, zvyšok sa v podstate nemení. Ak chceš niečo dvojkanálové s KT88, oslov ho a určite sa dohodnete.
3. To, že je takých špeci ampov na trhu pomerne málo, neznamená, že sa nenájdu ľudia, čo si to nekúpia. A možno to zoberú práve tí, ktorí by si nekúpili dvojkanál. Je fajn, že vie aj pre nich ponúknuť riešenie.
4. Na jednokanáloch hraje dosť ľudí, aj tvrdú muziku
5. Ak mu tie jednokanály nepôjdu na odbyt, prestane ich vyrábať. Nevidím však jediný logický dôvod, prečo by mal strácať zákazníkov. Príde k nemu zákazník, povie, že nechce jednokanál, ale niečo iné z ponuky, tak mu urobí niečo iné. Iné by samozrejme bolo, keby povedal, že už robí iba jednokanály, vtedy by určite stratil zákazky, ale to nie je tento prípad.
1. To ale znamena, ze ztratil minimalne jednoho potencialniho zakaznika. A jsem presvedcen, ze v mensine nejsem.
2. Praveze spousta aparatu bez vymeny vystupniho trafa adaptovat na KT88 nejde. A vymena vystupaku znamena docela velkou investici, zmenu zvuku atd. atd. - je to pak v podstate jiny aparat.
3. Proc by ale nekomu takovemu mel vadit dvoukanal? Proc nekomu vadi jednokanal je nasnade, ale z druhe strany tam zadna omezeni nevidim.
4. Napriklad?
5. Mluvil jsem o ztrate potencialnich zakazniku - tedy ze v pripade, ze by slo o dvoukanal, by to nekdo koupil, kdo to jako jednokanal nekoupi.
Podle me to je proste spatny marketingovy tah - aparatu s KT88 je malo, pritom se dostavaji do povedomi a ty koncovky hrajou proste dobre. S KT88kama se aparat snadno odlisi od ostatnich, coz je velka vyhoda.
bubucci: Jenze ten prepinatelny gain casto dela v praxi z aparatu dvoukanal. Mimo to neco jineho je jednokanal, ktery ma v zakladu dobre nastavitelny cisty zvuk, jako u starsich aparatu, druha vec je pak jednokanal s pouze zkreslenym kanalem. Zatimco z prvniho dostanes zkresleny zvuk v pohode, z toho druheho cisty tezko. Problemem ale je, ze podle vseho tenhle model nema ani ten prepinatelny gain :\
Takovy Fireball je taky v podstate jednokanal s prepinatelnym gainem a prave absence dvojiho gainu tomu byla vzdycky vycitana, novejsi verze taky ma separatni gain pro cisty a zkresleny "kanal" (mod)
2. Praveze spousta aparatu bez vymeny vystupniho trafa adaptovat na KT88 nejde. A vymena vystupaku znamena docela velkou investici, zmenu zvuku atd. atd. - je to pak v podstate jiny aparat.
3. Proc by ale nekomu takovemu mel vadit dvoukanal? Proc nekomu vadi jednokanal je nasnade, ale z druhe strany tam zadna omezeni nevidim.
4. Napriklad?
5. Mluvil jsem o ztrate potencialnich zakazniku - tedy ze v pripade, ze by slo o dvoukanal, by to nekdo koupil, kdo to jako jednokanal nekoupi.
Podle me to je proste spatny marketingovy tah - aparatu s KT88 je malo, pritom se dostavaji do povedomi a ty koncovky hrajou proste dobre. S KT88kama se aparat snadno odlisi od ostatnich, coz je velka vyhoda.
bubucci: Jenze ten prepinatelny gain casto dela v praxi z aparatu dvoukanal. Mimo to neco jineho je jednokanal, ktery ma v zakladu dobre nastavitelny cisty zvuk, jako u starsich aparatu, druha vec je pak jednokanal s pouze zkreslenym kanalem. Zatimco z prvniho dostanes zkresleny zvuk v pohode, z toho druheho cisty tezko. Problemem ale je, ze podle vseho tenhle model nema ani ten prepinatelny gain :\
Takovy Fireball je taky v podstate jednokanal s prepinatelnym gainem a prave absence dvojiho gainu tomu byla vzdycky vycitana, novejsi verze taky ma separatni gain pro cisty a zkresleny "kanal" (mod)
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- tallicaman
ja si myslim, ze to udelal jednokonal, protoze v tehle cenove relaci nemas v podstate nic kvalitniho a lidi, co si kupuji aparaty za tuhle cenu prevraci kazdou korunu, takze pokud by to bylo o litr drazssi, uz by do toho nemuseli jit, znam z vlastmi zkusenosti... jeste jste zapomeli na legendu jmenem jcm800, tez jednokanal... a taky myslim, ze lidi, co by do toho byli ochotni investovat vic, se s nim v pohode domluvi, sak to neni zadna seriova vyroba...
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
To jo, já jsem jenom špekuloval, jestli to tak náhodou není a jestli není je to možná škoda, už jenom pro ten pocit, že ho někdy budu potřebovat. Ale většina těch dost tvrdých metálistů stejně moc čistý nepoužívá, alespon co jsem po dobu mojí metalové kariéry na koncertech slyšel.
A co se týká KT88, tak to je opravdu mazec zvuk, přijde mi to, že je to to nejlepší z EL34 a 6L6, protože ten higain co s toho lezl, to by se mohl i triple recto stydět
Naprosto sytý konkrétní tón. Jinak Bonanza je 6-ti kanál, takže p. Horká se vydal naprosto opačnou cestou a když si vemu, že za nový single dá člověk 47 a za Bonanzu cca o 10 víc je rozdíl ve zvuku několik tříd...
A co se týká KT88, tak to je opravdu mazec zvuk, přijde mi to, že je to to nejlepší z EL34 a 6L6, protože ten higain co s toho lezl, to by se mohl i triple recto stydět
Ano, to je docela zasadni vec. Mne by se teda dost nelibilo, ze me aparat takhle omezujebubucci píše:už jenom pro ten pocit, že ho někdy budu potřebovat.
Z kapel, co posloucham a chodim na koncerty, tak bych musel hodne hledat, abych nasel nejakou, kde na cisty kanal nehrajou.bubucci píše:Ale většina těch dost tvrdých metálistů stejně moc čistý nepoužívá, alespon co jsem po dobu mojí metalové kariéry na koncertech slyšel.
tallicaman: Jednokanalu je cela rada, ostatne velka cast celolampovyho portfolia Fender a VOX... Jenze jak jsem psal - tam se vychazi z cisteho zvuku, nakopnout to nebo pouzit zkresleni z krabicky je pak hracka. Opacne to ale nejde.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus