Mesa\Boogie Dual rectifier solo head

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Duboun
Kontaktovat uživatele:

Mesa\Boogie Dual rectifier solo head

Příspěvek od Duboun »

Cuz. Mel bych takovej dotaz jestli se tahle hlava hodi i do tvrdsiho stylu. Mozna je to trochu blbej dotaz pac zalezi co tam dam za efekt, ale me de spis o to, jak to hraje bez nakych krabicek a tak.. Jestli se z toho bez jakychkoli efektu da vyloudit poradnej death metalovej zvuk.
..fresh blood on our swords.
Gods of war arise!
Veth
Kontaktovat uživatele:

c

Příspěvek od Veth »

:D aneboj hodí i bez krabiček
Engl Thunder 50, Ibanez RG 570+Tone ZOne a Paf Pro,Fender 57 ressuie + zamikací schallery , MXR micro ampJim Dunlop Cry Baby 535,BOSS Tu2,CH-1, DD-3, BCB-60, Kabely Monster rock, vysílačka AKG . http://www.benefit-rock.com http://www.brix-rock.cz/
karbo

re

Příspěvek od karbo »

tak to tě zklamu... z tohodle tranzistorovýho shitu dostaneš stěží metalovej zvuk.... maximálně country doprovody...musíš za sebe zapojit minimálně 2 zoomy 505 aby to aspoň trochu hrálo.... :lol:

P.S. Co je to za stupidní dotaz? To je svatý grál všeh kytaristů !!! Teda normálních....
Squier by Fender Telecaster 82
ZOOM G2.1u
Peavey Valveking 100 head
Marshall jcm900 lead 1960 box
Fender 0.11
Trsátka 1.5
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Re: re

Příspěvek od rasta_blasta »

karbo píše:tak to tě zklamu... z tohodle tranzistorovýho shitu dostaneš stěží metalovej zvuk.... maximálně country doprovody...musíš za sebe zapojit minimálně 2 zoomy 505 aby to aspoň trochu hrálo.... :lol:

P.S. Co je to za stupidní dotaz? To je svatý grál všeh kytaristů !!! Teda normálních....
sem nenormální.... zlatej středovej zvuk...

Chlape toto je pro metalisty naprostá špička.... každej by to chtěl

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

rasta_blasta píše:
karbo píše:tak to tě zklamu... z tohodle tranzistorovýho shitu dostaneš stěží metalovej zvuk.... maximálně country doprovody...musíš za sebe zapojit minimálně 2 zoomy 505 aby to aspoň trochu hrálo.... :lol:

sem nenormální.... zlatej středovej zvuk...

Chlape toto je pro metalisty naprostá špička.... každej by to chtěl
J8 bych to nechtěl, já když už tak, tak Triple Rectifer :lol: :lol:
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

Sami píše:J8 bych to nechtěl, já když už tak, tak Triple Rectifer :lol: :lol:
njn rozmazlované dítě... :lol:

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Bez obav, metal, tvrdy hutny gain, podladeny kytary:
MesaBoogie DR
Diezel (http://www.diezelamplification.com/soundclips.30.0.html)
Genz-Benz
VHT, atd....
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Duboun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duboun »

hehe :D no, dik za odpovedi. Ja teda ne ze bych mel 70tisic Kc bo kolik to stoji, ale docela se vyznam v elektronice a hlavne v elektronkach a od tydle hlavy sou na netu schemata. No a co se tyce kanalu, tak kdyz by na to prislo, tak si jich tam muzu udelat treba 5 ale 2 mi bohate staci... zatim :wink: . Chtel sem jenom vedet jakej to ma zvuk a jestli to ma cenu. A jak vidim tak maa :D
Gods of war arise!
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Duboun píše:hehe :D no, dik za odpovedi. Ja teda ne ze bych mel 70tisic Kc bo kolik to stoji, ale docela se vyznam v elektronice a hlavne v elektronkach a od tydle hlavy sou na netu schemata. No a co se tyce kanalu, tak kdyz by na to prislo, tak si jich tam muzu udelat treba 5 ale 2 mi bohate staci... zatim :wink: . Chtel sem jenom vedet jakej to ma zvuk a jestli to ma cenu. A jak vidim tak maa :D
A poustis se do stavby? Ja mam taky neco rozdelanyho (na papire) a chystam se na to, taky mi staci dvoukanal - nechci to prilis komplikovat, spis si chci pohrat s preampem, abych z toho vymacknul ten zvuk co budu chtit. Co takhle spoluprace? Zvladas dobre praci s nejakym programkem na navrh DPS (Eagle, apod.) ? Chci preampy hodit na DPS, kvuli snadny reprodukovatelnosti, ale jsem jeste ze stary skoly (rucni navrhy) a moc se mi do toho nechce :)
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Pajoche
Bandzone: http://bandzone.cz/pajoche
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajoche »

No asi jsem divný, ale mně se tady ty Recta moc nelíbí. Já bych radši volil Mesa Mark IV anebo Lone Star. Nemají až tak chlupatý zvuk a připadá mi , že hezčejc zpívají při sólech.
http://www.pajoche.cz - dvounohý ansábl
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Mark IV je klasika, z toho se da vyloudit taky vsechno.... A hralo na to spousta lidi. DR je uz takova "moda" devadesatych a soucasnych let...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

co ty Stilleta? slyšel jsem něco ve smyslu že se už blíží spíše English soundu, je to pravda? jestli jo tak to teda potěž pánbůh - Mesy jsou pro mě archetyp american soundu, který žeru
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

spousta lidí tvrdí, že od Mes mají daleko sympatičtější vkus i starší Calibery, než Rectifiery - ale u nich je to hlavně o možnostech (nepočítám-li Mark IV)...znám pár kytaristů, kteří přešli z recitfiera na hlavu DC-5 - je to malinko jednoduší a oproti rectifieru má i přídavnej ekvalizér:)DR je až tak univerzální, že svůj zvuk bys na něm hledal hodně dlouho, i když to skoro u každýho lampovýho aparátu. ale potom to stojí opravdu za to!
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Veth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veth »

Dark Axel píše:co ty Stilleta? slyšel jsem něco ve smyslu že se už blíží spíše English soundu, je to pravda? jestli jo tak to teda potěž pánbůh - Mesy jsou pro mě archetyp american soundu, který žeru
ty stilleta co úplně dokonalý prostě něco z mesy něco z marshalla hrál sem na to jednou a mít peníze hned sem to na místě zaplatil a nes si to domu
Engl Thunder 50, Ibanez RG 570+Tone ZOne a Paf Pro,Fender 57 ressuie + zamikací schallery , MXR micro ampJim Dunlop Cry Baby 535,BOSS Tu2,CH-1, DD-3, BCB-60, Kabely Monster rock, vysílačka AKG . http://www.benefit-rock.com http://www.brix-rock.cz/
Duboun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duboun »

petrpeter píše:A poustis se do stavby? Ja mam taky neco rozdelanyho (na papire) a chystam se na to, taky mi staci dvoukanal - nechci to prilis komplikovat, spis si chci pohrat s preampem, abych z toho vymacknul ten zvuk co budu chtit. Co takhle spoluprace? Zvladas dobre praci s nejakym programkem na navrh DPS (Eagle, apod.) ? Chci preampy hodit na DPS, kvuli snadny reprodukovatelnosti, ale jsem jeste ze stary skoly (rucni navrhy) a moc se mi do toho nechce :)
Jo pustim se do stavby jen co budu mit nakou tu korunu. Spoluprace...? no, proc ne, ale jak rikam.. vyznam se v tom "docela" coz znamena ze nejsem uplnej odbornik, ale vim co a jak. No a praci v Eaglu docela i zvladam uz sem v tom delal par veci, ale nevim jestli do nej budou k sehnani rozmery patic pro elky. Jinak mi spis bavi kreslit rozmisteni soucastek v sasi jen tak v mspaint a tak ruzne.. Ale nevim kdy se do ty stavby pustim, pac ted zrovna setrim na nastroj a kde vezmu penize na soucastky to nevim (nechodim este do prace); i kdyz by to nemelo bejt zas az tak drahy; spocital sem ze by se to mohlo vejit do 6ti tisic Kc (nejaky soucastky mam doma). Mimochodem, ja mam zase radsi pajeci listy nez DPS; nechaji se pouzit koaxialy pro signal coz na DPS nejde tak dobre odstinit jako tim koaxem.. ale to je myslim vec nazoru. Takze spolupraci bych klidne bral; kdyz ti to nebude vyhovovat tak me to nevadi , nikdy sem s nikym moc nespolupracoval, takze nevim jak na tom sem :)

edit: Teda ne ze mi nevadi ze by te to nevyhovovalo, ale ze mi nevadi kdybys od toho chtel odejit tak sem to myslel :)
Naposledy upravil(a) Duboun dne 23.08.2007 19:34, celkem upraveno 1 x.
Gods of war arise!
JOHNY Swamp Inc.

Příspěvek od JOHNY Swamp Inc. »

To zní zajíamvě chlapi 8)

Nechce mi někdo postavit JCM800 2204 zdvojenou az efektovou smyčkou?? LOL Docela je to muj velkej sen abych nemusel pořizovat dvě:))
Používám jen nick "Swamp"
Kozanostra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kozanostra »

no newim newim marshall není zas tak složitej na postavení co mi řikal kámoš ale mesa to těžko..... :roll:
taky sem si ji chtěl nechat postavit ale radši sem z toho sešel
a řikáš 6000,- hm... tak to dost pochybuju
jinak kámošovi věřim 2 rokem studuje vejšku elektrotechniku :wink:
Gibson Les Paul Standard (94´)
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname :-)

http://mesa1.myminicity.com/
Kozanostra
Kontaktovat uživatele:

samo že tim nechci podceňovat tvoje pájecí schopnosti ale nemyslíš že kdyby si to moh každej postavit doma že by se to prodávalo tak draho ? :wink:
někdy se totiž vypaltí to koupit než postavit páč by tě to vyšlo dráž....
Marshall 1960A
Digitech RP 350

Duboun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duboun »

Kozanostra píše:no newim newim marshall není zas tak složitej na postavení co mi řikal kámoš ale mesa to těžko..... :roll:
taky sem si ji chtěl nechat postavit ale radši sem z toho sešel
a řikáš 6000,- hm... tak to dost pochybuju
jinak kámošovi věřim 2 rokem studuje vejšku elektrotechniku :wink:
No mesa je hlavne skladana rucne v americe a marshall nevim. Jinak s tou cenou se to da snadno spocitat: 4x EL34 1500kc; vystupni trafo 2000kc; VN kondenzatory priblizne 1000kc; pak naky ostatni soucastky (rezistory, potenciometry...) taky kolem 1000kc; a napajeci trafo si navijim sam, takze cena medi asi 400kc; no a nejaky ty soucastky uz mam doma z jinych konstrukci (elky v predzesilovaci). Podtrzeno secteno 5400kc +/- naka ta tisicovka kdyby nahodou :D
Kozanostra píše:samo že tim nechci podceňovat tvoje pájecí schopnosti ale nemyslíš že kdyby si to moh každej postavit doma že by se to prodávalo tak draho ?
někdy se totiž vypaltí to koupit než postavit páč by tě to vyšlo dráž....
No, ale proc to nezkusit kdyz je tu urcita sance ze se to povede a zas tak drahy to nebude :wink:
Gods of war arise!
Kozanostra
Kontaktovat uživatele:

no snad ti to nevyrazí pojistky... :wink:
Marshall 1960A
Digitech RP 350

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“