ted neco pres 2 roky a s ladenim kytaru bojuju ale fakt moc neladi,mel bych s tim k nekomu zajit...Wohma píše:Jak dlouho hrajes? V tech kilech ses v ramci moznosti jistej, to je celkem fajn, ale kde hrajes nejakou melodii nebo vyhravku, tak tony tahaji za usi - zkontroluj ladeni (prazdnych strun i oktav), nemackej tak krecovite struny a zacni cvicit nejaky cviky na vibrato, to tam chybi jako sul a da se tim aspon obcas leccos zamaskovat
Zhodnoťte naše nahrávky - kytara
Pravidla fóra
Re: Zhodnoťte naše nahrávky
Tak oktávy si naladit dokážeš snad sám, není to žádný Floyd Rose. 
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Být tebou neříkal bych ukvapené názory... Nevím co má on za kytaru, ale třeba já mám staréo strat(na kterého jsem začínal) a tam oktávy naladit prostě nejdou. Celá kobylka je posunutá a myslím, že stejný problém má mtmccox tady z fora.Amid píše:Tak oktávy si naladit dokážeš snad sám, není to žádný Floyd Rose.
Taky se přidám.. na mé Jolaně třeba každou chvíly musíš doladovat Géčko ...Wocass píše:Být tebou neříkal bych ukvapené názory... Nevím co má on za kytaru, ale třeba já mám staréo strat(na kterého jsem začínal) a tam oktávy naladit prostě nejdou. Celá kobylka je posunutá a myslím, že stejný problém má mtmccox tady z fora.Amid píše:Tak oktávy si naladit dokážeš snad sám, není to žádný Floyd Rose.
Ale jinak menší udržbu, jako dotažení tremola, promazání nultého pražce a sladění oktáv by si měl zvládnout sám.. něco si o tom přečti..
Já mám zase pocit, že to do té písničky perfektně sedí...Wohma píše:ale kde hrajes nejakou melodii nebo vyhravku, tak tony tahaji za usi -
je to tak ...oktavy mi proste nejdou naladit
Tak to promin, ale v tom pripade nemas sluchUncle píše:Já mám zase pocit, že to do té písničky perfektně sedí...Wohma píše:ale kde hrajes nejakou melodii nebo vyhravku, tak tony tahaji za usi -
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Nemluvím o falešností, mluvím o zvuku..Wohma píše:Tak to promin, ale v tom pripade nemas sluchUncle píše:Já mám zase pocit, že to do té písničky perfektně sedí...Wohma píše:ale kde hrajes nejakou melodii nebo vyhravku, tak tony tahaji za usi -Nektery tony celkem jasne neladi. Nemluvim o tom, jak to do pisnicky sedi nebo ne, mluvim o tom, ze jsou falesne (necisty ton). Na druhou stranu kdyz clovek hraje falesne, tak to nemuze sedet do niceho.
A jak to souvisi s tim, ze jsem napsal, ze "tony tahaji za usi"?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Pardon, já myslel že myslíš ten zvuk je takový ječivý ..Wohma píše:A jak to souvisi s tim, ze jsem napsal, ze "tony tahaji za usi"?
Aha, tak to jo
Zvuk mi prijde docela v klidu.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
ajj, tak to sorry, nevědel jsem, že je to tak vážný.Dirty.Pig píše:je to tak ...oktavy mi proste nejdou naladit
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, pánové - chápu když nejde naladit oktáva u zmršeného akustického nástroje ale u elektriky
K čemu tam pak ty "pojízdné" kameny jsou? To už by musel být opravdu hodně mizerný výrobek, notabene se nakonec dá hnout kobylkou celou, nebo u kobylek t-o-m použít typ s větší roztečí - existují.
Ano mnoho levných nástrojů, díky špatně udělánému (spočítanému) hmatníku neladí v jiných polohách ale neladící oktávy na elektrice považuji takřka za nesmysl (nehovořím o nějakých homemade výrobcích).
Speciálně zde jsem opravdu na vážkách, zda skutečně jde o tak špatné nástroje, nebo o výmluvy, neschopnosti, pohodlnosti, hluchoty a jiné rozmary, než o skutečnou nenaladitelnost nástroje.
A nakonec dvě drobnůstky při neladícím nástroji:
1. Ladění mohu výrazně zlepšit použitím vhodnější tloušťky struny
2. Pokud slyším kde neladím - doladím bendem
Mnoho zdaru
Ano mnoho levných nástrojů, díky špatně udělánému (spočítanému) hmatníku neladí v jiných polohách ale neladící oktávy na elektrice považuji takřka za nesmysl (nehovořím o nějakých homemade výrobcích).
Speciálně zde jsem opravdu na vážkách, zda skutečně jde o tak špatné nástroje, nebo o výmluvy, neschopnosti, pohodlnosti, hluchoty a jiné rozmary, než o skutečnou nenaladitelnost nástroje.
A nakonec dvě drobnůstky při neladícím nástroji:
1. Ladění mohu výrazně zlepšit použitím vhodnější tloušťky struny
2. Pokud slyším kde neladím - doladím bendem
Mnoho zdaru
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
jeste jeden cover od White Stripes http://www.youtube.com/watch?v=WOsrVQiJbcg ...trochu opozdeny zvuk oproti videu
Dobře zahrané, ale nudaDirty.Pig píše:jeste jeden cover od White Stripes http://www.youtube.com/watch?v=WOsrVQiJbcg ...trochu opozdeny zvuk oproti videu
za to uz nemuzu, ale dikyUncle píše:Dobře zahrané, ale nudaDirty.Pig píše:jeste jeden cover od White Stripes http://www.youtube.com/watch?v=WOsrVQiJbcg ...trochu opozdeny zvuk oproti videu
Dirty.Pig:toz proc si to sem postoval kdyz si to vzapeti smaznul 
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Martin: melo to zpozdeni tak tady je to v pohode: http://www.youtube.com/watch?v=-qA_WKSJTWM 
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Dobře zahráno, ale to není divu. To je ta nejjednodušší písnička co znám.
Poradím ti, jestli chceš růst a být jednou velký, tak se vyhýbej takhle jednoduchým písničkám. Jak říkám, zahráno to je dobře a moc dobrý zvuk! 
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Každej musí na něčen začinat, lépe hrát jednouché věci bez chyb, než věci ''složitější'' s bordelem, nepřesnosti a jinou havěti. I s tětmito skladbami si člověk rozšiřuje svůj obzor a zdokonaluje se. Za mne palec nahoru.Fade píše:Dobře zahráno, ale to není divu. To je ta nejjednodušší písnička co znám.Poradím ti, jestli chceš růst a být jednou velký, tak se vyhýbej takhle jednoduchým písničkám. Jak říkám, zahráno to je dobře a moc dobrý zvuk!