Mix + automat + zpěv

Pro živé ozvučení, studiové, monitorovací, ...
Odpovědět
trooper

Mix + automat + zpěv

Příspěvek od trooper »

Salut, rád bych se zeptal zkušenějších, jaký mix byste doporučili na hraní pouze do zkušebny. Potřebujeme vlastně jen automatické bicí (notebook) a jeden (maximálně 2) mikrofony na zpěv. K tomu všemu máme k dispozici aktivní box Samson Live 1215, který by měl mít cca 500W. Jde mi o to, že jsme měli chvilku zapujčený mix (značku už si nevybavuji, ale byl to nějaky skutečný low-end) a ten byl po technické stránce zbytečně velký, ovšem po stránce kvality to stálo za starou bačkoru (potenciometry chrastily apod.) a to prý byl ještě v záruce... Tomuto bychom se rádi vyhnuli a chtěli si pořídit raději menší, zato kvalitnější přístroj. Díky za případné podněty a připomínky...
trooper

Re: Mix + automat + zpěv

Příspěvek od trooper »

TAkže i když se mi nedostalo žádného podnětu, rozhodl jsem se pro tento mix: http://kytary.cz/mackie-402-vlz3/HN098500/
Říkám, nemám s tím téměř žádnou zkušenost, až nedostatek schopných bubeníků nás dohnal k automatu a řešení této situace, ale což... Chtěl bych se tedy optat, mikrofon je jasné, kam zapojit, ale co s tim notebookem? Jen prostě do těch cinch vstupů "tape in" ? Nebo je jiná, lepší alternativa? Případně pokud to nebude hrát zrovna podle našeho gusta, je nutné ještě pořizovat nějaky ekvalizér? Či je možné to dohnat nějakým softwarem nebo raději upravit celé wav soubory s bicími? Pro většinu asi přihlouplé otázky, ale rád bych se připravil a poučil, protože jinak mi nezbyde než prodávat na bazaru nepotřebné vybavení za poloviční ceny :D Díky za odpovědi...
Makrij

Příspěvek od Makrij »

Stáhni si ze stránek Mackie manuál, tam je to všechno popsaný i s obrázky různých možnností zapojení. http://www.mackie.com/products/402vlz3/ ... LZ3_OM.pdf
Pokud jsi ještě mix nekoupil, tak se zkus podívat na Allen&Heath ZED-10. http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=94119
Je sice jednou tak drahý, ale o hodně kvalitnější. Díky USB in/out/fx loop můžeš NTB připojit přes USB kabel přímo s mixem a nemusíš řešit případný brum u anlogového propojení. V případě, že by jste si chtěli nahrát zkoušku nebo nějaký demáček, tak už nemusíš řešit jak to dostat do PC.
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

MACKIE U.420d je verze FireWire a funguje skvěle - je to jakýsi hybrid mezi DJ a muzikantským mixem.
Nyní je v některých obchodech zlevněný asi na pět tisícovek.

Moc se mi líbí možnost přepnout impedanci prvních vstupů na Hi pro nástroje, má to AUX a laditelné středy na MIC vstupech.

Vše symetrické.

Master je sice netypicky kolečkem, ale ani tak konzervativní uživatel jako jsem já, s tím nemá potíže :-)

http://www.mackie.com/products/u420d/index.html
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
trooper

Příspěvek od trooper »

Díky za tipy.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Mě to prostě nedá....
Dotaz: Potřebuju jen tak na lítačku po dědině auto, mám v merku Dáčiji Logan nebo Renolt Thálija.... co vy na to???
Odpověď: Na to zapomeň, to není na ježdění, možná ani na stání ve dvoře, TY POTŘEBUJEŠ aspoň třeba tohle .... VOLVO !!! :shock:

Já vím, snažíte se poradit to nejlepší 8)
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Nesouhlasím, tenhle příměr dost kulhá.

Prostě nikdo nechce radit jednak to, co neodzkoušel a nezná a za druhé to, o čem ví, že by s tím mohly být problémy.
Tím nemyslím trooperův výběr, ale spíš to, že to zní, jako že radíme zbytečně drahé věci a že by vlastně stačil nějakej pasivní Bespeco mixík...

Nebude potřebovat žádný další HW, bude k dispozici cesta pro odposlech, ani nebude svázaný omezeným počtem vstupů, korekcemi ap.

Nehledě na to, že se nebavíme o věci za desetitisíce, či statisíce.

Jinak i ten vybraný Mackie je slušný, ale přeci jenom je omezený na korekcích a nemá AUX, jenom sluchátkový výstup.

Likvidita v případě prodeje je též slušná
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
trooper

Příspěvek od trooper »

Nemyslím, že by napsané názory byly nějak špatně formulované. Prostě jen upozorňovaly na případná lepší řešení, ale za větší peníz holt... No nakonec jsme se po debatě v "kapele" (jsme vlastně už jen dva :) ), rozhodli že pořídíme toho malinkýho mackieho . Víra, že přeci jen někdy zase najdeme živého bubeníka, byla silnější. Také jsme si řikali, že dalších 2500 kč není zas tolik, ale třeba pro mě je to několik sad strun na baskytaru apod... No nic... Chci se zeptat na jinou věc. Notebook jsme zapojili do "tape in" a zvuk bicích nás prostě neuspokojoval (již zmíněná absence korekcí) , tak jsme to provizorně vyřešili tím, že jsme notebook zapojili skrze kabel jack / jack přímo do vstupu s korekcemi. Po úpravě už to hrálo mnohem lépe, tedy na podmínky zkušebny, ale bylo to prostě čitelnější. Je to nějaký vážný problém takhle to propojit? Ani žádný brum se neozýval, tedy po seřízení starého kabelu, který byl po ruce. (Jaký případně pořídit kabel jack /jack, XLR / jack? Stíněný, stereo apod.?) Nebo raději zachovat propojení přes "tape in" a upravit zvukové soubory přes nějaký software (jaký? 8) ) nebo si sehnat nějaký SW ekvalizer či HW? Děkuji za případné odpovědi... :oops: :)
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“