Visual Sound

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
freelancer02

Visual Sound

Příspěvek od freelancer02 »

Zdravim. Nedavno se na kytarach objevily efekty visual sound. Z ukázek zní dost zajímavě, zkoušel jste je někdo? Přece jenom Prahu mám z ruky a u nás je nevedou... :(
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
lukas33

Re: Visual Sound

Příspěvek od lukas33 »

freelancer02 píše:Zdravim. Nedavno se na kytarach objevily efekty visual sound. Z ukázek zní dost zajímavě, zkoušel jste je někdo? Přece jenom Prahu mám z ruky a u nás je nevedou... :(
Chtěl bych po čase obnovit toto téma. Jelikož jsou teď efekty této značky ve slevě :D a měl bych na ně zálusk zajímalo by mě, jestli se tady náhodou neobjeví nějaký majitel, který by se podělil o zkušenosti. Konkrétně by mě zajímal Route 808, nebo Route 66.
ARIA PE-DLX, Danelectro Wasabi Forward - Reverse Delay, DANELECTRO - Fish & Chips 7 Band EQ, BESPECO VM10 Volume pedal, CRATE V 3112
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

mi osobně během pár dní dojde Jekyll and hyde stará verze, velmi rád sem po čase napíšu nějaké resumé :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
lukas33

Příspěvek od lukas33 »

Dark Axel píše:mi osobně během pár dní dojde Jekyll and hyde stará verze, velmi rád sem po čase napíšu nějaké resumé :-)
Tak co už ho máš? Jsem hodně zvědavý na první dojmy.
ARIA PE-DLX, Danelectro Wasabi Forward - Reverse Delay, DANELECTRO - Fish & Chips 7 Band EQ, BESPECO VM10 Volume pedal, CRATE V 3112
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

lukas33 píše:
Dark Axel píše:mi osobně během pár dní dojde Jekyll and hyde stará verze, velmi rád sem po čase napíšu nějaké resumé :-)
Tak co už ho máš? Jsem hodně zvědavý na první dojmy.
mám, mám... a testuju :-)

První dojmy - pro začátek chci říct, že naživo to vypadá teda líp než na fotkách :-D pro upřesnění mám teda starou verzi (červenou, ne tu nejstarší). Je to HODNĚ pevně stavěný pedál, switche jsou docela tvrdé, vše vypadá že vydrží. Akorát mě štve, že se nemůžu dostat dovnitř - mám takový zlozvyk vše otevírat a koukat na vnitřnosti, ačkoliv tomu nerozumím :-D jsem prostě zvědavý tvor

Co se týče zvuku: levá - tubescreamer strana není příliš ostrá - s TS zvukem nemám příliš zkušeností, tak je to pro mně novinka :-) Umí to docela příjemně dokopnout jak lampový aparát (Laney VC30), tak pravou (distortion stranu). Sáma o sobě dává příjemný crunch, ikdyž bych si nestěžoval, kdyby byl trochu více transparentní - místo bass boostu bych uvítal spíše bright switch, ale nevadí. Zvuk pěkně reaguje na práci ruky i na štelování s volume.

Pravá strana je distortion. Na harmony-central ji lidi označují jako "univerzálnější DS-1" - univerzálnější díky EQ knobu, který ovlivňuje oříznutí středů (vlevo středy naplno, classic rock zvuk, vpravo těžké Včko pro spíše metalový zvuk). Celkově je to dosti uřvaný zvuk (v kombinaci s kvákadlem to jde jasně slyšet), ale potěšilo mě, že to dobře pracuje jak se změnami snímačů, tak s volume potenciometrem - krk i kobyla zní naprosto jinak a není problém zvuk hezky vyčistit i s drivem na 3/4. Zkreslení je dost, ovšem na sóla chybí vždycky trocha sustainu a zvuk je příliš ostrý, řekl bych - proto vítám možnost přikopnout si distortion OD stranou :-)

je pravda, že se OD musí hodně štelovat, aby nedošlo k příliš velkému hlasitostnímu skoku... a taky že poté vyleze HODNĚ hluku, ale za ten sustain a ekvalizaci to stojí, řekl bych :-) Stejně přišel čas pořídit si nějaký omezovač šumu. Pro informaci - nová verze ho má v sobě :wink:

Na DS straně je ještě vpodstatě bright switch. Nedovedu si představit, jak by ho někdo dokázal využít - jak jsem psal, je to už dost uřvané a se sepnutím brightu se to stane AŽ PŘÍLIŠ. Ale asi si někdy sednu a pohraju si s vzájemným nastavením Tone, EQ a sepínáním bright switche

Resumé: za ty peníze, za jaké jsem ho koupil (2410 i s poštou) je to neuvěřitelná věc :-) ačkoliv neobsahuje lampy, nechybí mi tam - zvuk je barevný, dynamický. Je to nejuniverzálnější kreslítko, jaké jsem kdy měl - obvzláště díky vzájemnému působení Tone a EQ potenciometrů a díky oddělenému nastavení overdrive i distortion.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tak jsem objevil použitelné nastavení s brightem - tone stažený na minimum, EQ na půl, volume na půl, drive na 3/4
kneekal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kneekal »

Dlouho jsem uvažoval u koupi Double Trouble, ale nakonec jsem usoudil, že další overdrive nepotřebuju. Nicméně je to fakt super krabice, v podstatě dvě tubescreamrovská zkreslení za sebou, přepínač bass boost na každém a výsledný zvuk jedna radost. Pokud scháníte zajímavý overdrive, tak s touhle krabicí chybu neuděláte. Jen ty tvary jsou co se týče umístění do boardy silně nepraktické.

Hrál jsem i na Jackyll & Hyde, a na Son Hyde a oba efekty mi přišly sice zajímavé, nicméně na můj styl hry přiliš heavy. Ovšem zvuk z nich lezl velice velice slušný a s aparátem pro tvrdší styly (hrál jsem s tím na Fendera) a s humbuckery (smažil jsem na Thinline) se z toho dá vyrvat určitě hodně. Nicméně, opět to není úplně levná záležitost. 8)
kytara: Fender SE TC-90 Thinline
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
aparát: Fender Hot Rod Deluxe 112

kapela: http://www.fullstop.cz, blog: http://kneekal.blogspot.com/
freelancer02

Re: kneekal
Son of Hyde příliš heavy? Já právě jedu přes HB i trošku heavy kombo (Randall), ale když dám drive tak na 10 hodin, tak je to krásnej crunch :-).
Jinak teda hraju s drivem na 15-16 hodinách :D
kneekal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kneekal »

Možná máme trochu jinčí představu o pojmu heavy :) Na mě už to bylo moc, hledal jsem tehdy hlavně zvuk na lead a ten Hyde se mi na to nehodil a představoval jsem si ho spíš pro nějaký těžce zkreslený náklep :)
kytara: Fender SE TC-90 Thinline
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
aparát: Fender Hot Rod Deluxe 112

kapela: http://www.fullstop.cz, blog: http://kneekal.blogspot.com/
freelancer02

Zda se že asi jo :) . Já s ním hraju doprovody v hard 'n' heavy, takže tak :D . Tak v tom případě Boss DS-1 :wink: .
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“