Lipovy LP vubecTristan píše:Zdravím,
chtel bych si koupit nejakou elektrickou kytaru..nejak zrovna moc tomu jeste nerozumím, vybírám spis tak jaksi podle vzhledu...
Tady je par mych tipu:
http://www.audiotek.cz/product-42013-ibanez-gart60-bkn
http://www.audiotek.cz/product-34961-ep ... l-ii-white
http://www.audiotek.cz/product-42089-ltd-esp-m10
http://www.audiotek.cz/product-37612-ib ... e-sunburst
Kterou z nich byste me doporucili??popr. mate nejakej jinej tip?
Btw: nejvice me asi zaujala kytara Ibanez GRX90 Transparent Blue Sunburst co rikate konkretne na nu?
Díky za odpovedi
Rada pro koupi kytar do 5000-6000kč
Pravidla fóra
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rada pro koupi kytar do 5000-6000kč
a lipovej strat se da?
ach jo kdy začnou lidi číst
)
edit: já mam olši a sem s tim celkem spokojenej, jinak koukam, že chceš kytaru s hb tak co xkrát opěvovaný cort kx5?(sakra taky je z lípyDisasterpiece píše:
Lipovy LP vubeca vubec zadny lipovy kytarky v tehle cenove relaci poradne hrat nebudou, bude to akorat basovat a huhlat... koukni spis po olsi nebo kdyz se povede tak mahagon.
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
sorry omlouvam se...neprecetl sem si ze i ostatni kytary z lipy...
cetl sem jenom LP 
To s tou lípou je dle mě hovadina, Satriani má taky lipový kytary...jestli ta kytara bude zahuhlaná a nabasovaná tak zaprví pořáď míň jak mahagon takže to bych neřešil... A vůbec z mahagonu jsou všichni pocvrkaní, ale kytary z olše nebo třeba javoru jsou zvukově mnohem otevřenější a jasnější, kytary klidně i za 10 tisíc budou z většiny případů z lípy nebo agathisu, fakt se toho neboj 
nejradsi bych sel do te Ibanezky no...a nebo co rikate treba na kytary AXL, nebo LTD?
no ikdyz nevim, esi je ta Ibanezka vhodna pro nejakou odlehcenejsi hudbu, jako je blues, nebo folkrock a tak..co myslite? 
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
1)Nauc se cistFlajtr píše:To s tou lípou je dle mě hovadina, Satriani má taky lipový kytary...jestli ta kytara bude zahuhlaná a nabasovaná tak zaprví pořáď míň jak mahagon takže to bych neřešil... A vůbec z mahagonu jsou všichni pocvrkaní, ale kytary z olše nebo třeba javoru jsou zvukově mnohem otevřenější a jasnější, kytary klidně i za 10 tisíc budou z většiny případů z lípy nebo agathisu, fakt se toho neboj
2) Satriani nema kytaru za 6tisic
3)Mahagon nemam rad, mam radci lipu nebo olsi.... ale lipa kolem 6tacu fakt nehraje tak jak ma.
Já osobně bych na tyhle styly chtěl něco se singlama, stratocastera, telecastera...mohl bys postnout nějakej tvůj oblíbenej zvuk nebo třeba kapelu ? Podle toho bych se taky řídil 
Disasterpiece: Číst umím a pochopil jsem co jsi napsal, ale jestli kejtra kolem 6 tacu nebude hrat jak ma tak to vazne nebude lípou, především to bude snímačama, sám jsem na svý GRX vyměnil snímač a můžu posoudit !
EDIT: Ktěm kytarám, já osobně bych zvolil Squier z Affinity řady, akorát bych se rozhodl mezi telecastereme a stratocasterem, ale je to jenom můj "názor".
Disasterpiece: Číst umím a pochopil jsem co jsi napsal, ale jestli kejtra kolem 6 tacu nebude hrat jak ma tak to vazne nebude lípou, především to bude snímačama, sám jsem na svý GRX vyměnil snímač a můžu posoudit !
EDIT: Ktěm kytarám, já osobně bych zvolil Squier z Affinity řady, akorát bych se rozhodl mezi telecastereme a stratocasterem, ale je to jenom můj "názor".
Neboj se té Ibanezky. Nevypadá nejhůř a hrát bude aj tak. Ale víc mě zaujalo to LP od Ibanezu. 
Ibanezky jsou možná fajn, ale na blues, blues-rock...
LesPaul by se hodil, ale já bych do tohoto stylu bral tele, nebo strata.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Co si posoudil?Me to zajima z hlediska srovnani zvuku protoze ja jsem mel taky ibanezu sice grg ale vymena snimacu nijak extremne nepomohla.Flajtr píše:Já osobně bych na tyhle styly chtěl něco se singlama, stratocastera, telecastera...mohl bys postnout nějakej tvůj oblíbenej zvuk nebo třeba kapelu ? Podle toho bych se taky řídil
ale nejradsi bych nejakej univerzal, co se da pouzit i na neco tvrdsiho 
Já vyměnil za RM, silnej ke kobylce alnico, ten zvuk na zkreslenym kanalu rve koule, je to plny stavy, absolutne nepiska a to mam snimace dost u strun ikdyz je kombo vytaveny, absolutne nezahuhlava nebasuje, ta kytara proste hraje, ne jak driv. Jsme silně OT
Tak ber strata, docela jsem se trefil s těma stratama a telatamaTristan píše:ale nejradsi bych nejakej univerzal, co se da pouzit i na neco tvrdsiho
tak nekdy mozna i metal
...
Jde o to jakej metal, skus to upřesnit...
neco jako Nightwish, nebo tak 
Ok, na toho strata Nightwish v pohode zahrajes, i Iron Maiden jedou na straty maj v dnesni dobe sice minuhumbuckery kolikrat ale driv jim to taky hravalo
jde o to co budes hrat vic jestli blues nebo ten metal, vyber by pak byl jinej, ale nebál bych se toho...singly zvladnou vsechno.