PRS CE 24 - váš názor

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Tuczech

PRS CE 24 - váš názor

Příspěvek od Tuczech »

Zdravím, chtěl bych se zeptat na váš názor na kytaru PRS CE24 - konkrétněji na inzerci na bazaru http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=561948. Prosím o jakékoliv info a zkušenosti s touto kytarou. :) ohledně té kytary z inzerce jsem se informoval u inzerenta a je to model z roku 1997, má oděrky (ne vrypy) v laku na zadní straně a jeden menší u tremola. Chybí tremolová páka - proto se chci zeptat, zda by seděla do mechaniky tato páka http://kytary.cz/floyd-rose-paka-pro-fl ... /HN101599/ . Plus zda někdo neví, kolik by stálo zaleštění oněch oděrek - inzerent uvádí 500kč, ale radši se ptám. Prosím také o posouzení ceny - uvádí 28 000Kč a je prý ochoten se dohodnout. Díky za odpovědi :)
Macho PRS Custom 24, Epiphone SG Custom Prophecy EX (EMG verze), Peavey Valveking 212 + Vox Satchurator, Vox TimeMachine, ProCo kabeláž a pár dalších efektů
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: PRS CE 24 - váš názor

Příspěvek od Wohma »

Sakra, na tuhle kytaru mam zalusk ja :)
Paka by mohla sedet, kazdopadne original stoji nejakych 20 liber, to neni tak hrozny.
Cena je to celkem dobra, ono hlavne tady v CR si clovek mezi jetyma PRSama nemuze moc vybirat.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

Cena je ok, oderky bych zalestovat nenechal, k nastroji to patri a opravy vseobecne snizuji hodnotu nastroje. paka myslim je normalni zavitova, a urcite bych k takovyhle kytare sehnal original, stoji za to...

edit : btw ted jsem si vzpomnel, ze mi nekdo rikal, ze PRS maji nejaky specialni tvrdy lak, ktery se vpodstate zalestit ani neda, nebo rozhodne ne tak,aby to pak nebylo videt...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

cena je standard, kytara je nadherna :)
lak se zalestit da a to tak ze to skoro nejde poznat - kamos si nechaval na CE24 zahladit par der v laku (nejvetsi vysek byl na hrane tela u toho "zlabku") a pan Jurkovic to udelal vyborne. jinak mi lak na PRS prijde lehce odolnejsi nez napriklad ten co je na novejsich am. std. nebo deluxe fenderech, ale zaroven nic extra. vrstva je celkem silna ale jinak proste normalni lak, rozhodne neni to takova ta hardcore neznicitelna vrstva jako treba na levnejch stratech.

paka je bezzavitova zasouvaci, myslim ze ta z floydu tam nepujde kvuli drazkam ale nezkousel jsem to.

jinak znamy myslim tuhle konkretni kytaru mel v ruce a rikal ze hraje super, kazdopadne to chce vyzkouset - kazdy clovek hleda neco jineho :) jinak PRS si obecne drzi urcitou hladinu, samozrejme tam je rozkolisani kus od kusu ale i tak to je na mnohem lepsi urovni nez treba gibson.

nevidim na mechaniky ale obecne to bude origos, podle mechanik nebo cisla uz by se dalo rict jestli je z roku 97 nebo novejsi (od roku 2002 jsou phase II mechaniky a jeste predtim myslim trochu menili patku krku, kvalita kytar mi ale prijde porad rovnomerna).

jediny na co si clovek u CE24 musi dat pozor je vlk na G strune na 12tem prazci. zatim to mely vsechny CE24 co jsem mel v ruce a zminuje se o tom i hodne lidi na internetu. nota na tomto miste rychle zhasne a pak zni o oktavu vys o dost potiseji. nekdo tomu rika dead spot, ja tomu rikam vlk. customy tohle nemaji.

jinak to jsou prvoligovy nastroje, skoda toho vlku.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Hlavně škoda, že je zrovna tam. Kdekoliv jinde by to až tak nevadilo (v rámci mezí)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Fade píše:Hlavně škoda, že je zrovna tam. Kdekoliv jinde by to až tak nevadilo (v rámci mezí)
to je zas individualni, lidem co znam to nikdy nevadilo a me zas celkem jo, protoze jsme dlouho hrali s kapelou singl z desky kterej je postavenej na riffu kolem tohohle tonu :))
Tuczech

Příspěvek od Tuczech »

O tom vlku vím, jen netuším jak rychle to "zhasne". V řádu kolika sekund to zní, než se to "podělá"? Jinak je to rok 1997 už podle čísla ze zadu nástroje (poslal mi detailnější foto).
Macho PRS Custom 24, Epiphone SG Custom Prophecy EX (EMG verze), Peavey Valveking 212 + Vox Satchurator, Vox TimeMachine, ProCo kabeláž a pár dalších efektů
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

kolem dvou vterin co si tak pamatuju, ale momentalne tu kytaru po ruce nemam - chce to vyzkouset.
Tuczech

Příspěvek od Tuczech »

No.. bude to chtít určitě vyzkoušet, je to fakt na dost blbém místě - okolo hraji docela často. Vyzkouším, uvidím.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

citizen.one píše:Cena je ok, oderky bych zalestovat nenechal, k nastroji to patri a opravy vseobecne snizuji hodnotu nastroje. paka myslim je normalni zavitova, a urcite bych k takovyhle kytare sehnal original, stoji za to...
Jen takový detail, originál od českého distributora stojí 900 korun :mrgreen:

Páka závitová není, je jen nasouvací, a z toho důvodu tam ta páka od FR asi nepůjde.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tuczech

Příspěvek od Tuczech »

900 je dost no :D když si vezmu, že 3 takové páky a máš "celou" kytaru od Staggu ( záměrně píši celou v úvozovkách protože kamarádovi kdysi došla domů ve stavu DD - dodělej doma). Nicméně Nero, kde jsi našel to info o ceně 900Kč za tu páku? pátrám po originálu na českých stránkách zatím marně. Jediné, co jsem našel je 30 dolarů + shipping k nám z USA.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

892 Kč, mám-li být přesný a nešálí-li mě pamět... Jak jsem na to přišel? Psal jsem do Guitapolis, oficiálního distributora pro ČR. Protože když jsem kupoval PRS Custom 24 (taky bazar), tak taky byl bez páky... To je cena za klasickou z oceli. Zlacená by tě přišla snad na 1200 nebo 1400.

Nakonec jsem získal nějakou starší a trochu poškozenou zadarmo, nicméně plně funkční (jen byla kratší). Ted mám ale stejně tremolo zablokovaný, takže mě to nežere.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

Nero píše:
citizen.one píše:Cena je ok, oderky bych zalestovat nenechal, k nastroji to patri a opravy vseobecne snizuji hodnotu nastroje. paka myslim je normalni zavitova, a urcite bych k takovyhle kytare sehnal original, stoji za to...
Jen takový detail, originál od českého distributora stojí 900 korun :mrgreen:

Páka závitová není, je jen nasouvací, a z toho důvodu tam ta páka od FR asi nepůjde.
aha, no co nadelas no, ja mel v ruce nejaky ktery tu zavitovou melo,a ty ostatni co jsem mel moznost zkusit, nemely vubec zadnou, no tak jak tak bych do toho asi i za tech 900 sel, ostatne cekam a pojedu konecne kolem thomanna,abych si poridil original remen, takhle hraju na x kytar s gibsonackym...ne ze by to asi vadilo...ale...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Bych radši koupil nějakou kovovou tyčku správného průměru a ohnul bych si ji... Dyť je to jen blbá tremolo páka :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jo takhle jsem to dělal z chromovaný tyčky a už jsem to měl a říkám si, ještě kousek milimetr by to chtělo, klepl jsem a tvrdá chrom tyčka mi rupla a doma už jsem další nenašel :D
Tuczech

Příspěvek od Tuczech »

Ještě jeden dotaz - je nějaký zásadní rozdíl mezi Phase I a Phase II mechanikama? Na oné PRSce je ještě Phase I.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jo, je - konstruční. Do každé se struna uchycuje jinak. Ale z hlediska kvality bych řekl, že je to jedno.

PetrPeter 1975 - 2008
Tuczech

Příspěvek od Tuczech »

Oka, to jsem chtěl vědět - to, že se tam uchycují jinak je fuk, pokud obě drží pořádně ladění. :) Dík
Naposledy upravil(a) Tuczech dne 19.07.2010 22:06, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Drží to stejně dobře... Takže buď v klidu. :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“