VOX ToneLab SE / LE / ST / EX

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
LukyTukySpeky

Re: VOX TONELAB LE

Příspěvek od LukyTukySpeky »

Ahoj, vim ze tadyten topik je dost starej, ale prece jenom: Kupuju si ted vox tonelab le a tak jsem si o nem neco chtel najit a tak jsem narazil tohle tema a chtel bych upozornit, ze countrymetalman tady http://forum.muziker.cz/viewtopic.php?p=98692 tvrdi jak jsou multiefekty nahovno a naziva je cinskym smetim (jmenovite prave vox tonelab :roll:
A myslim ze neberu temahle sice blbejma ale za to pravdivejma kecama ksefty prodejcum, naopak! Skoro kazdy prodejce nabizi krome 99% cinskyho smeti (od Zoom G1 po Vox Tonelab) taky analog efekty s relativne poctivym zvukem a ty jsou vetsinou i mnohem drazsi nez multiefekty.
a pak ho tady vychvaluje. Podle me v obou pripadech lze, vox tone lab je super vec, ale zase to anolog. efekty absolutne nenahradi otom si nedelejme iluze :)
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

No, na tom muziker.cz to psal cca rok před tím zde, tedy zřejmě předtím, než si ten VOX pořídil. Potom asi radikálně změnil názor, když říká, že pak všechny ty analogové krabičky rozprodal. :wink:

Rád bych se zeptal, zdali tento VOX má ping-pong delay. Je to ten "cross delay" co je popsaný v manuálu? Nejsem s jistý.

V manuálu se také honosí kopií delayů z legendárních Krgů SDD-3000, DL8000R. Může to někdo porovnat?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Cross je opravdu jiné označení pro ping-pong.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Ok, tak snad jo. I když nejlepší by byla nahrávka, aby bylo slyšet i v jaké to je kvalitě.
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

dayslypper píše:Ok, tak snad jo. I když nejlepší by byla nahrávka, aby bylo slyšet i v jaké to je kvalitě.
Z nahrávky moc nepoznáš... záleží jak to nahrávali... jestli snímali mikrofonem nějakou bednu, či přes zvukovku do pc a nějakej soft... kdo ví co se s původním signálem z tonelabu vůbec stalo, než uslyšíš nahrávku...

Ale tonelab LE jsem měl a zvuk je pěkný, dá se (subjektivní pocit ;) ). Jediné co mě mrzelo je absence USB portu (nedá se použít jako POD pro příme nahrávání do pc bez zvukovky) a problém s pedálem (jak píšu nahoře)... No a dnes už to je zas nějaký rok dál a do simulací se nehrnu... proč? Už jsem si přišel na to, jaký zvuk mám rád... z multiefektu bych využil asi tak dvě simulace + nějaké efekty :) ... ale to už je mimo téma...
Naposledy upravil(a) MLorenzo dne 18.01.2010 17:33, celkem upraveno 1 x.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Novější a menší Tonelab ST už USB má, dokonce tam je řeč o ASIO kompatibilitě.

http://www.voxamps.cz/?page=produkty&pid=312
ToneLab ST je plně ASIO kompatibilní přes zvukové USB připojení. ToneLab ST bude pohodlně pracovat s počítačem DAW či sekvencerem díky jednoduchému připojení USB. ToneLab ST dodává signál digitálně, beze ztrát na zvuku, pro dokonalé nahrávání. Softwarové knihovny (pro PC/MAC) pro ovládání ToneLab ST programů budou k dostání zadarmo a umožní jednoduchou výměnu dat mezi uživateli.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

A můžu se zeptat, jak se to LE propojuje s počítačem a tím programem Librarian prostřednictvím MIDI? Víte, co k tomu je ještě potřeba? U PC samozřejmě MIDI vstup standardně není.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

dayslypper píše:A můžu se zeptat, jak se to LE propojuje s počítačem a tím programem Librarian prostřednictvím MIDI? Víte, co k tomu je ještě potřeba? U PC samozřejmě MIDI vstup standardně není.
Přiznávám předem, že jsem nekoukal do manuálu a střílím jen od boku - ale opravdu se má propojovat přes MIDI? Neslouží k tomu spíš S/P DIF výstup?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Nero píše:
dayslypper píše:A můžu se zeptat, jak se to LE propojuje s počítačem a tím programem Librarian prostřednictvím MIDI? Víte, co k tomu je ještě potřeba? U PC samozřejmě MIDI vstup standardně není.
Přiznávám předem, že jsem nekoukal do manuálu a střílím jen od boku - ale opravdu se má propojovat přes MIDI? Neslouží k tomu spíš S/P DIF výstup?
Střílet od boku se nevyplácí. :lol:

http://www.voxamps.com/downloads/PDF/To ... df#page=51
You will need a MIDI interface in order to connect
your computer with ToneLab LE.
Some USB-MIDI interface devices may not be
able to transmit/receive the ToneLab LE’s MIDI
exclusive messages.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Oukej, to je teda dost pitomý způsob řešení, přes ten S/P DIF by to bylo asi užitečnější...

Takže když už, tak bych to asi řešil co nejefektivnějším řešením a koupil nějakou externí zvukovku s MIDI, a bylo by to. Obzvlášt, když tě varují, že některé MIDI-USB převodníky to nemusí zvládat...

(Jinak si tam mohl něchat to "Nikoliv" místo "Střílet od boku se nevyplácí. :lol: " :wink: )

PetrPeter 1975 - 2008
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Díky.

Já S/PDIF zatím viděl jen jako aplikaci na přenos zvuku.
Každopádně by v tom LE musel být navíc i S/PDIF vstup, protože to má jen výstup.

Řekl bych, že oboje není nic moc, pokud to není USB.

(Chtěl jsem si trochu rýpnout, no.)
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Můžu se zeptat uživatelů LE, jaký MIDI-USB adaptér si k tomu pořídili a jestli funguje?

A taky nemá někdo šifru k manuálu, co je jaký aparát a efekt? Z těch obšírných popisů je to dost obtížné poznat.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

VOX TONELAB LE - CZ manuál, uživatelská příručka

Také sháním český manuál, který tu někdo měl. Nemohli byste ho sem nahrát jako přílohu, prosím? :wink:

EDIT: Sehnal jsem CZ manuál k VOX TONELAB LE v el. podobě:
http://uloz.to/5153132/vox-tonelab-le-manual-cz.pdf
(následující verze od uživatele LukyTukySpeky je pouze oskenovaná verze tohoto dokumentu)
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 13.06.2011 20:35, celkem upraveno 2 x.
LukyTukySpeky

http://uloz.to/4358875/navod-vox.rar enjoy :mrgreen:
MIDI-USB adapter z aukra za 200 kč a velká spokojenost
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Díky moc.

Jinak, je to některý z těchto adaptérů? http://aukro.cz/search.php?sg=0&string=usb+midi
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 13.06.2011 20:29, celkem upraveno 3 x.
LukyTukySpeky

VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Tady český manuál v původní el. verzi, ale i tak se český distributor moc nevyznamenal - hlavně ta kvalita obrázků je úděsná:

http://uloz.to/5153132/vox-tonelab-le-manual-cz.pdf
lubos

Příspěvek od lubos »

Nemá někdo osobní zkušenost s využitím Tonelabu LE jako midi controleru na přepínání kanálů u aparátu který má možnost midi ovládání? Respektive mi jde o to, že jako přepínač kanálů by to mělo fungovat určitě ale jestli by bylo možné zároveň využít třeba modulační efekty propojené do smyčky. Tím pádem zároveň přepnout kanál a např.přiřadit delay jedním tlačítkem. Zatím nemám midi kabel, tak nemůžu sám otestovat.
Kytary: Ibanez JEM7, Fender Stratocaster US, Gibson SG 61 Reissue, LP Studio, LP LTD 1000, LTD FR 450
Aparát: HOT Rock Hearth, Mesa Boogie 2x20, Hughes Kettner Grandmeister, Kemper Profiler
Efekty: TS 808, Lexicon MX 400, Dunlop Wah Bonamassa, Vox Tonelab LE, Tech SansAmp 1.1 PSA
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

V manuálu jsem vyčetl, že ToneLab UMÍ vysílat přes MIDI číslo presetu, které na něm nastavíš. Takže pokud trochu chápeš princip MIDI, musí ti být jasné, že to s ToneLabem půjde. MIDI je celkem standardizovaná věc, tedy s kompatibilitou různých zařízení pro tebou zmíněné účely si nemusíš lámat hlavu.

Takže to určitě půjde, pokud budeš mít ten MIDI ovladatelný zesilovač nebo když budeš mít zesilovač bez MIDI, tak mezi něj a tonelab budeš muset pořídit MIDI switcher.
lubos

Příspěvek od lubos »

Díky za odpověď. Hned jak se dostanu do Brna, pořídím midi kabel a vyzkouším. Šlo mi o to aby se po tomto propojení nestal z Tonelabu "pouze" přepínač kanálů ale šly dál využívat i vnitřní efekty.
Kytary: Ibanez JEM7, Fender Stratocaster US, Gibson SG 61 Reissue, LP Studio, LP LTD 1000, LTD FR 450
Aparát: HOT Rock Hearth, Mesa Boogie 2x20, Hughes Kettner Grandmeister, Kemper Profiler
Efekty: TS 808, Lexicon MX 400, Dunlop Wah Bonamassa, Vox Tonelab LE, Tech SansAmp 1.1 PSA
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“