VOX ToneLab SE / LE / ST / EX

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
lubos

Re: VOX TONELAB LE

Příspěvek od lubos »

A ještě jeden dotaz. Používám ToneLab přes lampové, vyjímečně přes tranzistorové kombo a zvuk by byl OK.. Ale, pouze pokud mám na kytaře "volume" naplno. Jakmile poťák trošku stáhnu, začne se tón rozpadat. Jakoby po pár sekundách vadnul (jak tóny, tak kila). V podstatě se u zkresleného zvuku nedá pracovat s volume. Můj dotaz zní: je tohle normální vlastnost, nebo známka že by to chtělo třeba výměnu lampu v TL?
Díky.
Kytary: Ibanez JEM7, Fender Stratocaster US, Gibson SG 61 Reissue, LP Studio, LP LTD 1000, LTD FR 450
Aparát: HOT Rock Hearth, Mesa Boogie 2x20, Hughes Kettner Grandmeister, Kemper Profiler
Efekty: TS 808, Lexicon MX 400, Dunlop Wah Bonamassa, Vox Tonelab LE, Tech SansAmp 1.1 PSA
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

ToneLab sám o sobě není přepínač kanálů. Jako každý jiný multiefekt s MIDI umí jen poslat číslo presetu (1-128) přes MIDI. To, co se pak děje dál a jak s tímto odeslaným signálem naloží ostatní připojená zařízení, už ToneLab ani jakýkoliv jiný efekt nemůže ovlivnit.

Jinak, to, že by se z ToneLabu stal jen jednoduchý MIDI pedál bez efektů jen připojením MIDI kabelu, je přeci totální hovadina. To by si ToneLab skoro nikdo nekoupil. Doporučuju toto téma, abys přišel fungování MIDI na kloub, já jsem to taky hned všechno nepobral. kytarove-efekty/midi-footswitche-t12487.html

No, já s volume na kytaře moc nepracuju, ale že pak zvuk ztratí šťávu, je obecný jev. Stáhnutím volume to zkreslení zakulatíš. ToneLab jsem před delší dobou půjčil někomu jinému, takže to nemohu vyzkoušet.
lubos

Příspěvek od lubos »

Tak jsem sehnal midi kabel, propojil Tonelab s Marshall 205H a přepínání kanálů funguje perfektně. Tonelab jsem dále připojil do smyčky zesilovače abych mohl využívat jeho modulační efekty. Mezi kytaru a zesilovač to nechci z toho důvodu, že chci použít zkreslení které leze přímo z Marshallu. Lepší totiž Tonelab neumí.
Tonelab jako midi controler beru jako provizorní řešení, který ovšem obstojně funguje. ( Zlobí mě totiž originál footswitch od zesilovače, proto jsem hledal nějakou náhradu.)
Jinak jsem pročetl všechny příspěvky v sekci MIDI footswitche. Myslím že vypadá velmi dobře G-lab GSR-2/3. Alespoň pro využití do pedalboardu, kde je navíc možné snadno naházet do smyček samostatný efekty.
Kytary: Ibanez JEM7, Fender Stratocaster US, Gibson SG 61 Reissue, LP Studio, LP LTD 1000, LTD FR 450
Aparát: HOT Rock Hearth, Mesa Boogie 2x20, Hughes Kettner Grandmeister, Kemper Profiler
Efekty: TS 808, Lexicon MX 400, Dunlop Wah Bonamassa, Vox Tonelab LE, Tech SansAmp 1.1 PSA
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Ale tak můžeš to klidně hodit i před zesilovač. Kvalita modulačních efektů trochu utrpí, ale evidentně s tím někteří lidi takhle normálně hrajou.
lubos

Příspěvek od lubos »

dayslypper píše:Ale tak můžeš to klidně hodit i před zesilovač. Kvalita modulačních efektů trochu utrpí, ale evidentně s tím někteří lidi takhle normálně hrajou.
Jasně že bych to mohl takto zapojit ale souvisí to s tím problémem který jsem dříve popsal. Totiž, že zkreslený zvuk s Tonelabu se při zeslabení poťákem rozsype. Zahraješ tón a ten velmi rychle a navíc divně vymizí. Nevím jak to líp popsat.( To byl taky důvod proč jsem se ptal jestli nemůže být problém třeba v té lampě. Prostě chtěl jsem vědět jak to funguje ostatním. ) Když mám kytaru přímo do Marshallu tak při stažení volume zvuk téměř vyčistím, což u multiefektu prostě nefunguje. Ale to bych už chtěl asi moc. Podstatný pro mě je, že se podařilo vyřešit midi ovládání alespoň než pořídím nějaký jiný controler.
Predator

Příspěvek od Predator »

To "vädnutie" tónu nebude náhodou nastavením noise gate? Lebo pokiaľ sa signál stíši, brána ho začne považovať za šum a zavrie výstup ... Pomôže nastaviť treshold na menej tak, aby ten tón dynamicky prechádzal od silného skreslenia po slabé a neusekával sa. A samozrejme to chce dobré snímače odolné voči rušeniu.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
lubos

Příspěvek od lubos »

Ne tím to bohužel není. Tohle bylo skoro to první "po čem jsem šel". Právě proto mám podezření na problém v mém Voxu. Ale to bych musel porovnat z nějakým jiným kusem.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Zkus vyměnit tu lampu, hraním se určitě takto neopotřebila, ale třeba byla vadná už z výroby.
lubos

Příspěvek od lubos »

Jasný zkusím to vyměnit. Není to tak šílená cena a už jsem to měl rozdělaný, takže to zvládnu sám. Jen ještě jestli nemáš tip kterou značku zkusit.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Nemusíš nic kupovat. Jednodušší bude, když vezmeš nějakou z Marshalla a budeš vědět hned. Jinak se tu doporučují TAD ECC 83
dawe9669

VOX TONELAB ST a připojení k pc

Příspěvek od dawe9669 »

Zdravím tak jsem se rozhod že si voxe připojím ke komplu, koupil jsem si kábl, stáhl vše potřebné a hle ono nic, Sound librarien teda jede ale nemůžu docílit toho abych hrál, jestli rozumíte mému problému budu rád, když se ozvete. Díky David
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: VOX TONELAB ST a připojení k pc

Příspěvek od pupack »

A to jsi propojil skrze USB? má to USB? Jestli ano, pak je to jako externi zvukova karta. musis vybrat v nastaveni zvuku ve windows, tu kartu (tonelab) jako vychozi pro prehravani.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
dawe9669

Příspěvek od dawe9669 »

Jo jasný, má to usb, já to zkoušel nastavit v: ovládacích panelech/ zvuky a zvuková zařízení... je to dobrý postup?
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

JO ;)
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

dawe9669 píše:Jo jasný, má to usb, já to zkoušel nastavit v: ovládacích panelech/ zvuky a zvuková zařízení... je to dobrý postup?
prostě je třeba si uvědomit, že tím že to zapojíš do USB (a nainstalova jsi ovladače z přiloženého CD nebo stažené z webu výrobce) jsi rozchodil další zvukovou kartu.

a windows prostě přehrávají zvuky přes standardní zvukovku kterou máš zřejmě interní. Čili principiálně musíš windows říct, NE NE, ted přehrávej skrze Vox tonelab kartu ;)

PAK JE JEŠTĚ DŮLEŽITÉ, ŽE MUSÍŠ MÍT REPRODUKTORY ZAPOJENÉ DO TONELABU (OUTPUT PRO SLUCHÁTKA)

protože když nastavíš aby windows přehrával skrze TONELAB musí jít také reproduktory z tonelabu, ne z INTERNÍ zvukovky :) to je další častá chyba.. skrze Usb se ti zvuk do reproduktorů strčených do jiné zvukovky nepřenese :)

Čili shrnuto:

1. reproduktory musí vést z tonelabu
2. tonelab musí být nastavne jako zvukovka pro přehrávání

pak dej vedet jak jsi pochodil
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
dawe9669

Příspěvek od dawe9669 »

hmm, už to mám, bylo to tím jak píšeš, musím dát z Tonelab / output - reproduktory. Myslel jsem že to funguje jak konektor line in, jestli mi rozumíš, každopádně díky moc
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

dawe9669 píše:hmm, už to mám, bylo to tím jak píšeš, musím dát z Tonelab / output - reproduktory. Myslel jsem že to funguje jak konektor line in, jestli mi rozumíš, každopádně díky moc

hlavně že to fachá, tak at slouží ;)
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Re: VOX TONELAB EX

Takže tu máme nový přírůstek do rodiny ToneLab.
Pro mě na první pohled trochu zklamání, raději bych promakanější rackovou verzi, ale nápady tam jsou. Zatím LE určitě prodávat nebudu.

http://www.voxamps.com/us/pedals/tonelabex/

Obrázek
tobel

Re: VOX ToneLab

Příspěvek od tobel »

Ahoj, docela teď přemýšlím o nějakém multiefektu a Vox tonelab ST se mi moc líbí už jen kvůli tý ceně. Chtěl bych se zeptat majitelů, nebo lidí, co s ním měli tu čest, zda je to schopné ze sebe vytlačit podobný zvuk jako v tomhle videu (od 7:00 dál) http://www.youtube.com/watch?v=Ud3F1G_EgOA
Díky :wink:
Epiphone Les Paul Standard plus (Seymour-Duncan AlNiCo Pro) ---> VOX Tonelab ST ---> Laney LC 50 ---=|o| 220V
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Re: VOX ToneLab

No, otázka docela mimo, ale pokusím se odpovědět.

Takový podobný zvuk tam nakroutíš, ale bude stejně bez koulí, jako herní projev prezentéra v tom videu. :lol:

http://www.voxamps.com/downloads/audio/ ... ociety.mp3
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“