Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
woro90-1

Re: Homemade kytara

Příspěvek od woro90-1 »

J.J. píše:To Woro: Jestli správně chápu, co tím myslíš,tak jakože budeš mít pouze jeden snímač u kobyly, aby z přední strany nebyla vidět ta patka lepenýho krku při transparentním laku. Jestli je to to na co se ptáš, tak mě napadá buďto nalepit klasickej šroubovací krk do klasickýho krkovýho lože, při použití kloudnýho lepidla si myslím, že by to mělo držet v pohodě nebo to pak překrejt nějakým topem nebo dýhou.
Přesně tak, chci při použití průhledného laku hladkou přední stranu. O šroubovacím krku jsem uvažoval, ale důvod, proč se u lepeného krku dělá ta patka, je právě pevnost... :?

Kamahl: SG I :wink:
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

woro90-1 píše:Kamahl: SG I :wink:
Aha, tu "ještě-víc-prázdná-fošna-než-esgé-dvojka". :lol:

No, jsem zvědavej, co vyprodukuješ. Držim palec. :wink:
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

To Woro: No tak pokud myslíš, že by to bez patky nedrželo a nechceš navrch dávat dýhu, tak mě napadá ještě jedno řešení, ale bylo by asi technologicky dost náročný. Do těla kytary vyfrézovat díru ze strany krku a patku pak upravit přesně na rozměr tý díry. Pak zasunout a slepit. Akorát by asi bylo dost těžký udržet správnej úhel krku vůči tělu. Proto to taky asi nikdo tak nedělá. Ale teoreticky by to šlo.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Dantey

Příspěvek od Dantey »

ovlivní nějak šířka těla zvuk kytary?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Dantey píše:ovlivní nějak šířka těla zvuk kytary?
Akustické? Ano. Elektrické? Trochu, hlavně sustain.

J.J.: Bohužel to je moc pracná metoda, a náročnost na přesnost je obrovská... Musím někde vysondovat jak to mají ty prázdné fošny od Gibsonu.
Dantey

Příspěvek od Dantey »

woro90-1 píše:
Dantey píše:ovlivní nějak šířka těla zvuk kytary?
Akustické? Ano. Elektrické? Trochu, hlavně sustain

a jak? čím je deska širší, tím je sustain delší nebo kratší?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Uvažuj hlavou. A pokud ti nebude stačit hlava, zajdi si do hudebnin porovnat LP a cestovní kytaru.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Čím větší tělo, tím více dřeva. Čím více dřeva, tím větší masa materiálu se rozvibruje. Čím větší masa vibruje, tím delší sustain bude. Žádná velká složitost...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nero píše:Čím větší tělo, tím více dřeva. Čím více dřeva, tím větší masa materiálu se rozvibruje. Čím větší masa vibruje, tím delší sustain bude. Žádná velká složitost...
Nero, myslel jsem jeho hlavu, ne tvoji :wink: Ať si chlapci trápí mozečky, navíc z nabytých vědomostí máš daleko větší radost když je získáš sám...
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Čím větší tělo, tím větší hmotnost kytary. Čím větší hmotnost předmětu, který mám držet, tím víc se unavuju. Čím víc se unavuju a zatěžuju, tím víc se mi klepou ruce. Čím víc se mi klepou kytaru držící ruce, tím víc struny vibrují. A podporuje se sustain. amidoinitrite?
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

mtmccox píše:Čím větší tělo, tím větší hmotnost kytary. Čím větší hmotnost předmětu, který mám držet, tím víc se unavuju. Čím víc se unavuju a zatěžuju, tím víc se mi klepou ruce. Čím víc se mi klepou kytaru držící ruce, tím víc struny vibrují. A podporuje se sustain. amidoinitrite?
Je dokázaný, že největšího sustainu dosahujou dělníci, který přes den makaj se sbíječkou a po večerech smaží na kytaru:)

Jinak jsem kytaru přesvirloval a tentokrát ji tak i zalakuju:)
video: http://vimeo.com/13498039
4813573096_6f4244fae0_b.jpg
4812949689_478f1750c6_b.jpg
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

To Plumm: Dost dobrý. Fakt je vidět, že jsi tu technologii swirlu už docela vychytal. Fakt pěkný.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
dfleischer

Příspěvek od dfleischer »

zatim jeden z nejhezčích stratocastrů co sem kdy viděl...to ale bude asi tim že je nesnášim :D ,nicméně tohle je opravdu povedený a hlavně originální kousek...doufam že bude hrát tak pěkně jak vypadá :)
TakJakyhoMeZnas

Příspěvek od TakJakyhoMeZnas »

pickguard budeš taky swirlit?
"You feel alright then you hear a music ring"
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

díky mládeži:)
TakJakyhoMeZnas píše:pickguard budeš taky swirlit?
Nebudu, zaprvý bych ho musel pak taky nalakovat a zadruhý se mi to moc nelíbí:) Pickguard dává stratovi tvar, nechci ho maskovat swirlingem.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Opravdu vynikající práce, do jakej pickguard tam dáš? Bílej?
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Mastr

Příspěvek od Mastr »

čím to hodláš zalakovat?
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Mastr píše:čím to hodláš zalakovat?
Už jsem zalakoval, jednosložkovej polyuretan. Konkrétně polyurex od balakrylu. Vyleštil jsem ho do takovýho saténovýho lesku, víc to nešlo. A je to možná i dobře, protože je ten povrch teď na dotek hodně příjemnej, rozhodně příjemnější než plnej lesk, kterej ten PUR měl před zbroušením. Ale je taky dost měkkej no, když zatlačim, nehet v něm udělá malou rejhu. S moc kytarama jsem neměl tu čest, nevim jak tvrdý bývají laky na jinejch kytarách, ale třeba do mýho Epi LP neudělam rejhu snad ani hřebíkem:)
Wocass píše:Opravdu vynikající práce, do jakej pickguard tam dáš? Bílej?
Dík, černej pickguard, bílý poťáky a snímače
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Ten lak tak za 3 týdny ztvrdne, já mám kytaru nově lakovanou akrylátem a tak nějak to trvalo.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Já mám taky kytaru lakovanou akrylátem a nezatuhne to ani za 3 rokyy věř mi.... pokud tu kytaru jen nastříkáš a nebrousíš a neleštíš tak rýhy nejsou poznat protože je povrch takový tečkovaný, ale když to zbrousíš a naleštíš stačí s tím o cokoli trošku ťuknout popř. škrábnout a je tam díra.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“