Pomoooc !! Mám problémy s hlasem
Pravidla fóra
Pomoooc !! Mám problémy s hlasem
Ahoj, potřebuji pomoct. na konci prázdnin mne čeká koncert a mám takový problém. Jak zazpívám 5 písniček tak to ještě jde, ale jak zpívám šestou tak ten hlas se ztlumí, že nemůžu vyzpívat výšky a ani pořádně stupnici, tóny. Někdy se ztlumí i tak, že nemůžu mluvit, nebo můžu ale tak ztlumeně. Co to dělá ? Nebo ´jak se tomu bránit ? Dííky
-
woro90-1
Re: Pomoooc !! Mám problémy s hlasem
Dej si pauzu. Máš nejspíš namožené hlasivky nebo na tebe něco leze, každopádně tím, že je budeš nutit fungovat, si je dokurvíš úplně. Nezatěžuj je. Mluv potichu, nešeptej a nezpívej, hodně pij a hlavně nekuř a neřvi. Aspoň týden nebo déle, dokud to nepřejde.
Všeho s mírou a postupně si přidávat zátěž ono nejde to napálit
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Jsem slyšel, že kouření na zpěv velký vliv nemá.woro90-1 píše:Dej si pauzu. Máš nejspíš namožené hlasivky nebo na tebe něco leze, každopádně tím, že je budeš nutit fungovat, si je dokurvíš úplně. Nezatěžuj je. Mluv potichu, nešeptej a nezpívej, hodně pij a hlavně nekuř a neřvi. Aspoň týden nebo déle, dokud to nepřejde.
Ti z vás, kteří nebyli na Rockových Kurzech, udělali velikou chybu.. 
-
woro90-1
Jsem slyšel že se HIV dá vyléčit znásilněním panny.Wilys píše:Jsem slyšel, že kouření na zpěv velký vliv nemá.woro90-1 píše:Dej si pauzu. Máš nejspíš namožené hlasivky nebo na tebe něco leze, každopádně tím, že je budeš nutit fungovat, si je dokurvíš úplně. Nezatěžuj je. Mluv potichu, nešeptej a nezpívej, hodně pij a hlavně nekuř a neřvi. Aspoň týden nebo déle, dokud to nepřejde.
Kouřil bys když máš podrážděný krk a nejspíš napuchlé hlasivky? Já teda ani omylem, a to jsem asi rok čadil jak fabrika. Po fesťáku vždycky oddech, kdy jsem kouřil minimálně, prostě jsem měl krk v hajzlu a chtěl jsem ho dát dokupy co nejdřív.
woro90-1 - ale musí to bejt jednooká,třínohá,lesbická černoška - jinak to nefunguje 
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Díky moc za radu !
Jakou bych měl pít vodu ? Čaj ? Vyhnout se bublinkám (mineralkám apod.) ? Mno je to pravda... pořád na mně něco leze .... Je pravda, že "Vincentka" je dobrá na koncert, na zpěv ?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
koureni na to asi nema vliv, ale je jasne ze pokud mi hlasivky zlobi tak to tomu urcite neprospiva....co se tyce vody tak neco neagresivniho(presycene mineralky a alkac asi nebude to prave)......tak si dej trosku pauzu a zkus mezi tim nezapijet cigara absinthem a mohlo by to byt v klidu 
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Dobre pomaha na hlasivky teple mleko s medem.Tim vzdycky cpu zpevacku, da se rict ze se ji i kapanek zlepsil hlas jde vic do vejsek nez predtim.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Voda optimálně neperlivá, čaj je ok, akorát je trochu otrava, že funguje diureticky, což například na koncertu není moc praktické...kostek píše:Díky moc za radu !Jakou bych měl pít vodu ? Čaj ? Vyhnout se bublinkám (mineralkám apod.) ? Mno je to pravda... pořád na mně něco leze .... Je pravda, že "Vincentka" je dobrá na koncert, na zpěv ?
Co se týče kouření, tak na hlasivky má nepopiratelně vliv. A rozhodně ne pozitivní.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Kup si inhalátor a náplň s aloe a tea tree.
Wow .... jsem nevěděl..... v některých pisničkách potřebuju vynést výšky, což mi jde ale není to 100% pak mi to skáče.... možná mlíko a med pomůžeDisasterpiece píše:Dobre pomaha na hlasivky teple mleko s medem.Tim vzdycky cpu zpevacku, da se rict ze se ji i kapanek zlepsil hlas jde vic do vejsek nez predtim.
Nekouřím, nesnáším to, jen jak to cítím. Takže s kouřením problémy nemámMcKozias píše:koureni na to asi nema vliv, ale je jasne ze pokud mi hlasivky zlobi tak to tomu urcite neprospiva....co se tyce vody tak neco neagresivniho(presycene mineralky a alkac asi nebude to prave)......tak si dej trosku pauzu a zkus mezi tim nezapijet cigara absinthem a mohlo by to byt v klidu
Nero píše:Voda optimálně neperlivá, čaj je ok, akorát je trochu otrava, že funguje diureticky, což například na koncertu není moc praktické...kostek píše:Díky moc za radu !Jakou bych měl pít vodu ? Čaj ? Vyhnout se bublinkám (mineralkám apod.) ? Mno je to pravda... pořád na mně něco leze .... Je pravda, že "Vincentka" je dobrá na koncert, na zpěv ?
Co se týče kouření, tak na hlasivky má nepopiratelně vliv. A rozhodně ne pozitivní.
Nekouřím, nesnáším to, jen jak to cítím. Takže s kouřením problémy nemám
To mě nenapadlo ... pomáhá to ?dalabo píše:Kup si inhalátor a náplň s aloe a tea tree.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ze je to mocopudne
V prvé řadě bych si zašel na ORL ať nedopadneš jako náš spěvák.
- Nero
- Rádce
To znamená, že zvyšuje diurézu, tedy vylučování vody a elektrolytů v moči. Hezky česky, pokud před koncertem vypiješ litr a půl čaje, tak se pak pravděpodobně docela naběháš...kostek píše:) Co to znamená, že funguje diureticky ? Díky
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ahááá .... Tak už to chápu, DíkyNero píše:To znamená, že zvyšuje diurézu, tedy vylučování vody a elektrolytů v moči. Hezky česky, pokud před koncertem vypiješ litr a půl čaje, tak se pak pravděpodobně docela naběháš...kostek píše:) Co to znamená, že funguje diureticky ? Díky
ORL ? Co to je za oddělení ? Já jsem byl jednou na krčním, kvůli mutace, nevěděl jsem, jestli to je mutace a nebo jestli to je nějaká vada. Šel jsem tam proto, protože jsem začal mutovat už ve 13. Jak dopadnul zpěvák ?dalabo píše:V prvé řadě bych si zašel na ORL ať nedopadneš jako náš spěvák.
Lepší vypít před koncertem půl litru Zaječice. To si budeš pamatovat 
- Nero
- Rádce
ORL = otorhinolarignologie = ušní, nosní, krční 
PetrPeter 1975 - 2008
Inhalátor: podle náplně to podporuje léčbu. Tea tree trochu vysušuje ale léčí záněty. ORL si zajdi a třeba máš náběh na astma ani to nevíš.
Díky, určitě si zajdu.