Pomoooc !! Mám problémy s hlasem

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
kostek

Pomoooc !! Mám problémy s hlasem

Příspěvek od kostek »

Ahoj, potřebuji pomoct. na konci prázdnin mne čeká koncert a mám takový problém. Jak zazpívám 5 písniček tak to ještě jde, ale jak zpívám šestou tak ten hlas se ztlumí, že nemůžu vyzpívat výšky a ani pořádně stupnici, tóny. Někdy se ztlumí i tak, že nemůžu mluvit, nebo můžu ale tak ztlumeně. Co to dělá ? Nebo ´jak se tomu bránit ? Dííky
woro90-1

Re: Pomoooc !! Mám problémy s hlasem

Příspěvek od woro90-1 »

Dej si pauzu. Máš nejspíš namožené hlasivky nebo na tebe něco leze, každopádně tím, že je budeš nutit fungovat, si je dokurvíš úplně. Nezatěžuj je. Mluv potichu, nešeptej a nezpívej, hodně pij a hlavně nekuř a neřvi. Aspoň týden nebo déle, dokud to nepřejde.
rene

Příspěvek od rene »

Všeho s mírou a postupně si přidávat zátěž ono nejde to napálit
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Wilys

Příspěvek od Wilys »

woro90-1 píše:Dej si pauzu. Máš nejspíš namožené hlasivky nebo na tebe něco leze, každopádně tím, že je budeš nutit fungovat, si je dokurvíš úplně. Nezatěžuj je. Mluv potichu, nešeptej a nezpívej, hodně pij a hlavně nekuř a neřvi. Aspoň týden nebo déle, dokud to nepřejde.
Jsem slyšel, že kouření na zpěv velký vliv nemá.
Ti z vás, kteří nebyli na Rockových Kurzech, udělali velikou chybu.. :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Wilys píše:
woro90-1 píše:Dej si pauzu. Máš nejspíš namožené hlasivky nebo na tebe něco leze, každopádně tím, že je budeš nutit fungovat, si je dokurvíš úplně. Nezatěžuj je. Mluv potichu, nešeptej a nezpívej, hodně pij a hlavně nekuř a neřvi. Aspoň týden nebo déle, dokud to nepřejde.
Jsem slyšel, že kouření na zpěv velký vliv nemá.
Jsem slyšel že se HIV dá vyléčit znásilněním panny.

Kouřil bys když máš podrážděný krk a nejspíš napuchlé hlasivky? Já teda ani omylem, a to jsem asi rok čadil jak fabrika. Po fesťáku vždycky oddech, kdy jsem kouřil minimálně, prostě jsem měl krk v hajzlu a chtěl jsem ho dát dokupy co nejdřív.
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

woro90-1 - ale musí to bejt jednooká,třínohá,lesbická černoška - jinak to nefunguje :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
kostek

Příspěvek od kostek »

Díky moc za radu ! :) Jakou bych měl pít vodu ? Čaj ? Vyhnout se bublinkám (mineralkám apod.) ? Mno je to pravda... pořád na mně něco leze .... Je pravda, že "Vincentka" je dobrá na koncert, na zpěv ?
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

koureni na to asi nema vliv, ale je jasne ze pokud mi hlasivky zlobi tak to tomu urcite neprospiva....co se tyce vody tak neco neagresivniho(presycene mineralky a alkac asi nebude to prave)......tak si dej trosku pauzu a zkus mezi tim nezapijet cigara absinthem a mohlo by to byt v klidu :)
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Dobre pomaha na hlasivky teple mleko s medem.Tim vzdycky cpu zpevacku, da se rict ze se ji i kapanek zlepsil hlas jde vic do vejsek nez predtim.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

kostek píše:Díky moc za radu ! :) Jakou bych měl pít vodu ? Čaj ? Vyhnout se bublinkám (mineralkám apod.) ? Mno je to pravda... pořád na mně něco leze .... Je pravda, že "Vincentka" je dobrá na koncert, na zpěv ?
Voda optimálně neperlivá, čaj je ok, akorát je trochu otrava, že funguje diureticky, což například na koncertu není moc praktické...

Co se týče kouření, tak na hlasivky má nepopiratelně vliv. A rozhodně ne pozitivní.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Kup si inhalátor a náplň s aloe a tea tree.
kostek

Příspěvek od kostek »

Disasterpiece píše:Dobre pomaha na hlasivky teple mleko s medem.Tim vzdycky cpu zpevacku, da se rict ze se ji i kapanek zlepsil hlas jde vic do vejsek nez predtim.
Wow .... jsem nevěděl..... v některých pisničkách potřebuju vynést výšky, což mi jde ale není to 100% pak mi to skáče.... možná mlíko a med pomůže ;) Díky ;)
McKozias píše:koureni na to asi nema vliv, ale je jasne ze pokud mi hlasivky zlobi tak to tomu urcite neprospiva....co se tyce vody tak neco neagresivniho(presycene mineralky a alkac asi nebude to prave)......tak si dej trosku pauzu a zkus mezi tim nezapijet cigara absinthem a mohlo by to byt v klidu :)
Nekouřím, nesnáším to, jen jak to cítím. Takže s kouřením problémy nemám ;)
Nero píše:
kostek píše:Díky moc za radu ! :) Jakou bych měl pít vodu ? Čaj ? Vyhnout se bublinkám (mineralkám apod.) ? Mno je to pravda... pořád na mně něco leze .... Je pravda, že "Vincentka" je dobrá na koncert, na zpěv ?
Voda optimálně neperlivá, čaj je ok, akorát je trochu otrava, že funguje diureticky, což například na koncertu není moc praktické...

Co se týče kouření, tak na hlasivky má nepopiratelně vliv. A rozhodně ne pozitivní.

Nekouřím, nesnáším to, jen jak to cítím. Takže s kouřením problémy nemám ;) Co to znamená, že funguje diureticky ? Díky
dalabo píše:Kup si inhalátor a náplň s aloe a tea tree.
To mě nenapadlo ... pomáhá to ?
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ze je to mocopudne
dalabo

Příspěvek od dalabo »

V prvé řadě bych si zašel na ORL ať nedopadneš jako náš spěvák.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

kostek píše:) Co to znamená, že funguje diureticky ? Díky
To znamená, že zvyšuje diurézu, tedy vylučování vody a elektrolytů v moči. Hezky česky, pokud před koncertem vypiješ litr a půl čaje, tak se pak pravděpodobně docela naběháš...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kostek

Příspěvek od kostek »

Nero píše:
kostek píše:) Co to znamená, že funguje diureticky ? Díky
To znamená, že zvyšuje diurézu, tedy vylučování vody a elektrolytů v moči. Hezky česky, pokud před koncertem vypiješ litr a půl čaje, tak se pak pravděpodobně docela naběháš...
Ahááá .... Tak už to chápu, Díky
dalabo píše:V prvé řadě bych si zašel na ORL ať nedopadneš jako náš spěvák.
ORL ? Co to je za oddělení ? Já jsem byl jednou na krčním, kvůli mutace, nevěděl jsem, jestli to je mutace a nebo jestli to je nějaká vada. Šel jsem tam proto, protože jsem začal mutovat už ve 13. Jak dopadnul zpěvák ?
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Lepší vypít před koncertem půl litru Zaječice. To si budeš pamatovat :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

ORL = otorhinolarignologie = ušní, nosní, krční :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Inhalátor: podle náplně to podporuje léčbu. Tea tree trochu vysušuje ale léčí záněty. ORL si zajdi a třeba máš náběh na astma ani to nevíš.
kostek

Příspěvek od kostek »

Díky, určitě si zajdu.
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“