Peavey Valveking 100W Head

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
karbo

re

Příspěvek od karbo »

Maples píše:nehledě na to, že mesa má na dvoukanál s oddělenejma korekcema 6. další věc - je tam napsáno, že je to pouze simulace. u levnýho čnskýho komba v žádném případě nebude funkce, kterou mají pouze Mesy a Fendery v řádech 50 000. VK nemá plnohodnotný class A, v žádným případě:) tohle se prostě jenom otočením čudlíku nedělá.
Víš co je na tom ale zvláštní? Že pokud jde udělat lampový ať už podle tebe jakkoliv ošizený aparát za 12000,- , kde se berou ty nesmyslný sumy 50000,- a vejš za podle tebe kvalitní aparáty? Já osobně si myslim, že víc jak 50% ceny dělá značka. Fa. Peavey se jenom rozhodla udělat aparát v masovým měřítku pro masu lidí s minimální marží. A jak je vidět, tak se to vyplatilo. Buďto malovýroba za hromadu peněz, nebo velkovýroba za minimum. Tomu se říká ekonomika... Jo a pokud opravdu myslíte, že Peavey by se pouštělo do oběhu šity, který se po pár tónech rozpadnou, nikdy by se do toho nepouštěli, protože by měli tolik vrácenejch kusů, že by mohli rovnou vyhlásit bankrot. BTW. tys viděl na vlastní oči ve valvekingovi nějakej tranzistor?
Squier by Fender Telecaster 82
ZOOM G2.1u
Peavey Valveking 100 head
Marshall jcm900 lead 1960 box
Fender 0.11
Trsátka 1.5
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Re: re

Příspěvek od Greeg »

karbo píše:
Maples píše:nehledě na to, že mesa má na dvoukanál s oddělenejma korekcema 6. další věc - je tam napsáno, že je to pouze simulace. u levnýho čnskýho komba v žádném případě nebude funkce, kterou mají pouze Mesy a Fendery v řádech 50 000. VK nemá plnohodnotný class A, v žádným případě:) tohle se prostě jenom otočením čudlíku nedělá.
Víš co je na tom ale zvláštní? Že pokud jde udělat lampový ať už podle tebe jakkoliv ošizený aparát za 12000,- , kde se berou ty nesmyslný sumy 50000,- a vejš za podle tebe kvalitní aparáty? Já osobně si myslim, že víc jak 50% ceny dělá značka. Fa. Peavey se jenom rozhodla udělat aparát v masovým měřítku pro masu lidí s minimální marží. A jak je vidět, tak se to vyplatilo. Buďto malovýroba za hromadu peněz, nebo velkovýroba za minimum. Tomu se říká ekonomika... Jo a pokud opravdu myslíte, že Peavey by se pouštělo do oběhu šity, který se po pár tónech rozpadnou, nikdy by se do toho nepouštěli, protože by měli tolik vrácenejch kusů, že by mohli rovnou vyhlásit bankrot. BTW. tys viděl na vlastní oči ve valvekingovi nějakej tranzistor?
Přesně řekl bych že ten mapes ještě ani tuhle hlavu neviděl :D natož neslyšel , hraje si doma na to svý kombíčko, přičemž my duníme s pořádnou hlavou a boxem :D :D
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
chmelda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chmelda »

Moje řeč :wink: ale tohle s Maplesem nemá cenu řešit, pže von je prostě proti VK zaujatej a i kdyby to hrálo sebelíp, tak pro něj to je prostě jen levná celolampa, která nemůže mít dobrej zvuk a za tejden se rozpadne... A kdyby náhodou ten dobrej zvuk měla, taxe začne ohánět ňákejma schématama a tim, že to tak prostě fungovat nemůže....
A proč by ne, k***a je důležitý jak ten aparát hraje a ne jak je postavenej, ne ???????????!!!!!!!!

Nevim, podle mě to nehrozí a myslim, že i ostatní so tuhle hlavu/kombo maj, mi daj za pravdu...
Stačí se kouknout na recenze na Harmony-central....
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

víte co - vy mi vytýkáte moje "kvalitní" a dobrý komba řikáte že sem na něj nehrál - to víte že sem na to hrál, proto tvrdím, že to hraje +- jako lepší hybrid a tenhle názor nezměním. nastává se však otázka - hrál někdo z vás na pořádnej aparát, abyste se mohli čím ohánět? ne, vidíte levnou lampu, zahrajete si na to - no a jasně, že to hraje líp než všechny ty trandáky. Ale Peavey VK, to není zrovna moc dobrej příklad celolampovýho komba sakra. naprosto ho čistým i zkresleným válcuje i Ampeg J12T, class A 15 W za shodnou cenu. bejt váma bych si aspon koupil místo VK něco podobnýho. s výkonem problém mít vážně nebudete...ale ono to moc nemá cenu, každej si k tomu musí dojít sám. :?:
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
karbo

re

Příspěvek od karbo »

Je pravda, že si k tomu musí každej dojít sám...já sem už otestoval hodně aparátů...lampovejch i nelampovejch. Já si bohužel lepší apec dovolit nemůžu....je taky pravda, že aparáty za víc peněz hrajou líp. .Nikdo tady snad zatim ani opak netvrdil. Ale je pravda, a to bys myslim mohl uznat, že poměr cena / výkon (kvalita) je v současnosti nepřekonatelnej. BTW. Říká se, že víc hlav víc ví. Nehci se tě nijak dotknout, ale tohle http://reviews.harmony-central.com/revi ... J-12T/10/1 proti tomuhle http://reviews.harmony-central.com/revi ... +Head/10/1 mluví za všechno... P.S. můžu se tě zeptat na jakýho valvekinga si vůbec hrál?
ZOOM G2.1u
Fender 0.11
Trsátka 1.5
marianguitar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marianguitar »

Funkciu to plni, teba tusim s**e, ze je to tak lacne a este to hra slusne. Preto ta nechapem. kto ma na Mesu, tak si ju kupi, kto nie tak hlada zvukovo-financne :lol: moznosti. Taky je zivot. :wink:
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

hrál jsem na normální 50W kombo. k těm recenzím znovu přikládám - to prostě nepíšou stejně zkušení kytaristi, když se na to podíváš, je znát naprosto jednoznačně, že to u VK to z velký většiny píšou lidé, co předtím neznali nic jinýho než trandák:) zvuk, to není jen dát gain naplno, řezat do kytary a vyžívat se v tom, jak to vazbí :(
nikdy jsem ale neřekl, že to není dobrej poměr cena/zvuk (řikám zvuk, protože kvalitu jaksi opravdu hodně postrádám, k čemu je ovladač rezonance bedny, když to v tom chrastí ze všech stran?)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
marianguitar
Kontaktovat uživatele:

Maples píše:hrál jsem na normální 50W kombo. k těm recenzím znovu přikládám - to prostě nepíšou stejně zkušení kytaristi, když se na to podíváš, je znát naprosto jednoznačně, že to u VK to z velký většiny píšou lidé, co předtím neznali nic jinýho než trandák:) zvuk, to není jen dát gain naplno, řezat do kytary a vyžívat se v tom, jak to vazbí :(
nikdy jsem ale neřekl, že to není dobrej poměr cena/zvuk (řikám zvuk, protože kvalitu jaksi opravdu hodně postrádám, k čemu je ovladač rezonance bedny, když to v tom chrastí ze všech stran?)
No ja sa k zaciatocnikom akosi nepocitam, skor predpokladam ze mam bohatsie a vacsie skusenosti (asi mam na to aj svoj vek). K zvuku nakoniec. Hladame nuancie, kazdy mame svoje predstavy o zvuku o cene o tom vsetkom dokopy. Akosi sa tu zabuda na prsty a hlavu gitaristu. :cry:
Inak nie je treba ma poucovat co je a nie je lampovy zvuk a ze taky zvuk nie je len GAIN naplno a rezat do gitary. Myslim ze s toho som uz davno vyrastol. :wink:
Este raz u tohto zariadenia podciarkujem a zdoraznujem velmi praznivu cenu voci uzitkovej hodnote. Aj u lampacov su FABIE a FERRARI stroje a je u nich aj priepatny cenovy rozdiel. :!:
karbo

Příspěvek od karbo »

ZOOM G2.1u
Fender 0.11
Trsátka 1.5
marianguitar
Kontaktovat uživatele:

Co tym linkom chcel autor povedat?
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

hoši tak vám všem přeju, at vám to hraje! dále také, jestli chvíli vydržíte, tak za pár let vám nebude líto obětovat víc peněz za něco, co fakt hezky hraje, hodně štěstí do prodeje...abyste se toho mohli zbavit, když to je všude jak si to každej kupuje :roll: a rád bych už tuhle diskuzi ukončil:D jsem ale každopádně rád, že se vám líbí jak to hraje...a radím vám - nepouštějte se tak jak já do zkoušení lepších a lepších aparátů, protože budete muset asi loupit banky:D ale názor neměním:D někdy bychom měli dát hromadně nákej jam...postavte si to vedle mýho komba, zapojíme ho taky do 4x12, vedle si dejte vaší 100W hlavu a uvidíte, kdo bude mít vybuzenější a víc tlačivý sóla...Mějte se:D
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

řek bych že by ti náš pívej to twoje kombo přilepilo na zed, tzn. že při tom jammu by bylo jenom vidět jak mácháš rukou :D :D :D

neber to osobně :D
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
marianguitar
Kontaktovat uživatele:

Greeg píše:řek bych že by ti náš pívej to twoje kombo přilepilo na zed, tzn. že při tom jammu by bylo jenom vidět jak mácháš rukou :D :D :D

neber to osobně :D
Maples, Greg ma pravdu. Okrem toho sa tu pasujes do role vseznalca. A co je pojem lepsi drahsi komba? Nepripustas druhy nazor a argument. A su ludia, ktory si jednoducho asi nedosporia viacej penazi z nejakeho (to je jedno akeho) dovodu. Takze budu radsej hrat na tranzstore, ked chcu lampu?
A ak si nasporia, co ked sa im trebars paci PEAVEY hlava model JSX Joe Satriani? Aj tam by si ale asi polemizoval, pokym by to nebolo to co mas ty.
Ano, neber to osobne. :wink:
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

ještě na závěr diskuze jedna poznámka :
Maples nikdy na Peavey Valveking 100W head nehrál ( pouze na 50 kombo)
to znamená že se s náma celou dobu baví o tom co nikdy neviděl
karbo

Příspěvek od karbo »

marianguitar píše:
Co tym linkom chcel autor povedat?
Sorry :-) trochu sem se přeťuk...jiné vlákno....
ZOOM G2.1u
Fender 0.11
Trsátka 1.5
milous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milous »

hm podražil ,asi velká poptávka ,,ale není na tom sám, podražilo víc věcí.
Peawey studio pro 112 ***LANEY LV 300 H+ reproboxy QUAD ST 412a+b, +
FOKUS-H LP Yamaha R /SH -4+BOSS GT 8+BOSS RC 50
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Greeg píše:ještě na závěr diskuze jedna poznámka :
Maples nikdy na Peavey Valveking 100W head nehrál ( pouze na 50 kombo)
to znamená že se s náma celou dobu baví o tom co nikdy neviděl
PZN č. 2 - vy taky nevíte, co mi sedí doma. prošlo mi toho rukama odpravdu hodně tak si kurna hrát na to že tomu rozumím můžu...už se do mě navážíte naprosto zbytečně :evil:
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

a nebo ty se zbytecne navazis do Valvekinga :D spousta lidi je s tim spokojena, tak je nech byt a oni nechaji tebe :D mimochodem porovnavat komba za 40 tisic a 12 je blbost a kazdy si proste nemuze/nechce koupit Mesu, protoze na nu nema/nevyuzije ji na to svoje brnkani.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Hoši promiňte že se tady do toho pletu i když tomu pořádně nerozumím ani jsem si to celé tady nepročetl, ale zdá se mi že se tady už pěknou dobu hádáte o kravinách a začínáte se do sebe navážet. Prosím respektujte jeden druhého a taky jeho názory (pokud jsou samozřejmě logické, rozumné) Díky a sorry že jsem vás vyrušil.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

já taky děkuji za jeden z rozumných názorů...a to jsem se to tím příspěvkem pokoušel zastavit, celou tu diskuzi, co jsem sakra udělal, že to majitele VK naopak tak rozohnilo? :roll:
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“