Po jaké době by se měla nechat seřídit kytara.

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
landser

Po jaké době by se měla nechat seřídit kytara.

Příspěvek od landser »

Zdravím,v dubdu tohoto roku sem si nechal koplet seřídit celou kytaru,jako paráda ani géčko se nerozladuje jak se mi rozladovalo a příjemně se na ni hraje.Ale ze zvědavosti mě zajímá jestli se kytara třeba po nějaké času opět znovu seřizuje... :)
woro90-1

Re: Po jaké době by se měla nechat seřídit kytara.

Příspěvek od woro90-1 »

Jo, až si ji rozhodíš nebo budeš chtít jiné nastavení. Já s tím třeba hýbu tak jednou za měsíc, protože mi pokaždé něco přeletí přes nos a sešteluju si to trochu jinak. A to hýbu se vším, protože jak cuknu s výškou kamenů, rozhodí se mi intonace a pohne se neutrální poloha tremola. A pak, kdy už jsem v tom, mám vždycky chuť si hodit snímače jinak vysoko, tak hnu i s nimi.

Pokud ale budeš pořád používat stejné struny a bude ti vyhovovat stejné seřízení, nemusí se na to sahat dokud to nezačne drnčet vlivem opotřebení pražců nebo ořechu.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Záleží na ročním období. Intenzitě a síle hraní, kvalitě materiálu... atd. Jednou za půl roku je dobré doladit krk, prověřit oktávy. Doporučuje se však mít kytaru pořád v kufru, zejména v těch vedrech a dusnech to dělá neplechu s krkem.

To vše pokud nepřecházíš na jiné struny. Jinak je to spíše sezonní záležitost.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Wikxzen má taky pravdu, ono totiž záleží také na tom, co je kytara zač a jak je stará. Nová kytara bude potřebovat seřízení častěji, protože dřevo ještě "pracuje". Moje Žlutá už se nehýbe, takže seřizuji jen když chci, ne když musím. Samozřejmě není od věci průběžně všechno kontrolovat, jestli se něco nehnulo.
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

woro90-1 píše:Jo, až si ji rozhodíš nebo budeš chtít jiné nastavení. Já s tím třeba hýbu tak jednou za měsíc, protože mi pokaždé něco přeletí přes nos a sešteluju si to trochu jinak. A to hýbu se vším, protože jak cuknu s výškou kamenů, rozhodí se mi intonace a pohne se neutrální poloha tremola. A pak, kdy už jsem v tom, mám vždycky chuť si hodit snímače jinak vysoko, tak hnu i s nimi.

Pokud ale budeš pořád používat stejné struny a bude ti vyhovovat stejné seřízení, nemusí se na to sahat dokud to nezačne drnčet vlivem opotřebení pražců nebo ořechu.
Mno sláva - jestli do toho ještě praštím,mám technika :lol: :lol: :lol:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“