Blues, Rock'n'Roll

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

Blues, Rock'n'Roll

Příspěvek od Pepe.killer »

Ahoj, blíží se narozky a mám už přesně vybráno co chci. Budu si kupovat kombo Roland Micro Cube a k tomu mikrofon na foukačku a zbydou mi nějaký peníze. K tom bych si rád něco došetřil. No a napdlo mě, že bych si mohl koupit elektrickou kytaru. Jsem začátečník, celé topic o elektrických kytárach jsem si přečetl. Dá se ale říct, že jsme ještě víc zmaten :D No nebudete ze mě mít radost, ale fakt by se mi hodila vaše pomoc. Budu mít na to tak 3000, maximálně 3500, ale spíš ty 3000. Chtěl bych hrát blues, případně rock'n'roll, ale občas bych si rád zahrál i AC/DC nebo tak něco, trochu tvrdšího.

Kouknul jsem na to, a zaujala mě tahle Cort (dost lidí řiká že Cort je slušná značka)
http://kytary.cz/cort-g110/HN103324/

Nebo mě napadl tadyten Squier
http://kytary.cz/squier-bullet-strat/HN082768/

No nejradši bych nějaký LP, ale ty už jsou docela drahý. Strop je tak těch 3000 - 3500 Kč
Nechám si od vás poradit, díky moc.
Obrázek
Obrázek
DL
Kontaktovat uživatele:

Re: Blues, Rock'n'Roll

Příspěvek od DL »

V zásadě jsi nevybral špatně. Spíš ti ale radím dívat se po bazaru.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

No to se mi právě moc nechce popravdě. Na tohle jsem takovej, že chci mít vše raději nový, ikdyž chápu, že bych mohl narazit na kytaru třeba o třídu lepší za tu cenu.

Jinak k tý Cortce, pochopil jsem to správn, že na to co potřebuju, je dobrý mít alespoň jeden HB? Což u toho Squieru neni.
A na youtube jsem koukal na videa s touhle Cortkou a zdálo se mi to fajne.

Jeden velkej dotaz, jak je to s tím tremolem a s jeho rozlaďovánim? Tohle jsem zrovna v tom dlouhým topicu o elektrických kytarách nepobral. Díky
Obrázek
Obrázek
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

Na blues a rock´n ´roll máš lepší klasik strata 3x SC podle mě
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

Když já bych chtěl občas i něco tvrdšího...
Obrázek
Obrázek
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

Tak HSS nějáký, zkus se kouknout po cortkách

EDIT: Ale nejlepší by si měl stejně ten bazar
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Myslím, že tady by ti opravdu mohly vyhovovat ty singly .)
Sice AC/DC už je spíš na humbáče, ale IMO by ani to nebyl problém z S-S-S vytáhnout :)
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Měl jsem podobné plány, bazar jsem taky nechtěl, ale sledoval jsem ho. Jednoho krásného rána jsem tam uviděl starší Ibanezku za 4 000Kč (původní cena 14 000Kč) a jsem nadmíru spokojen, až na to tremolo teda.
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

No uvidim, skočim si vyzkoušet tu cortku. Ale přesto bych radši jí než ten bazar..
Obrázek
Obrázek
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

Sadam.S píše:Myslím, že tady by ti opravdu mohly vyhovovat ty singly .)
Sice AC/DC už je spíš na humbáče, ale IMO by ani to nebyl problém z S-S-S vytáhnout :)
kdykoliv může vyměnit kobylkovej SC za nějáký humbucker velikosti singlu a má vyhráno
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Myslim ze to moc resite stema hambacema a singlama... :roll: :roll: ale ja bych vzal toho corta nejspis..pac Bulletstrat me neak nepresvedcil
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

Já ho beru no...jen co dostanu peníze teda :D akorát jsem si všiml, že sleva končí 31.7. což asi nestihnu koupit do tý doby :(
Obrázek
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Martin656 píše:Myslim ze to moc resite stema hambacema a singlama... :roll: :roll: ale ja bych vzal toho corta nejspis..pac Bulletstrat me neak nepresvedcil
Moje řeč. Bullet nic moc, a HB nebo SC, prostě to porovnat na místě, co víc vyhovuje představě o zvuku.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Mě zas nepřesvědčil Cort (přišel mi dost hroznej), bulletstrat se mi zdál v pohodě...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

woro90-1 píše:
Martin656 píše:Myslim ze to moc resite stema hambacema a singlama... :roll: :roll: ale ja bych vzal toho corta nejspis..pac Bulletstrat me neak nepresvedcil
Moje řeč. Bullet nic moc, a HB nebo SC, prostě to porovnat na místě, co víc vyhovuje představě o zvuku.
Souhlas, když Squier, tak to chce aspoň Affinity.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

Joo, asi vezmu tu cortku, jdu ji dnes vykzoušet.
Obrázek
Obrázek
VítekBJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VítekBJ »

Nero píše:
woro90-1 píše:
Souhlas, když Squier, tak to chce aspoň Affinity.
.. kdybyste měli na výběr, brali byste Nového squiera bulleta, nebo staré a těžké tele ashton a nebo epiphone junior model jen s ejdním snímačem.. vše za stejnou cenu? (cca 3000,-)Jinou kytaru už asi nezískám, .. chci to hlavně na naučení techniky popř. sól, a pak až budu mít své peníze a budu jich mít víc si koupím podle sebe! Díky za odpovědi! :)
piranha90
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha90 »

VítekBJ píše: .. kdybyste měli na výběr, brali byste Nového squiera bulleta, nebo staré a těžké tele ashton a nebo epiphone junior model jen s ejdním snímačem.. vše za stejnou cenu? (cca 3000,-)Jinou kytaru už asi nezískám, .. chci to hlavně na naučení techniky popř. sól, a pak až budu mít své peníze a budu jich mít víc si koupím podle sebe! Díky za odpovědi! :)
Vítku, být tebou tak bych to v tuto chvíli nehrotil a koupil bulleta. . . Vyzkoušej si ho a pokud budeš mít z něj vznešený pocit, dej vypustit peněžence žilou a kup jej... Dřevo z kterého je vyroben je nějaká hardwood, nikoli překliž, tak by to nemuselo býti takové hrozné :) A kup si toho rolanda, je to praktická věc a navíc skvěle hraje :D

Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

Já budu nako nec zřejmě taky brát toho Bulleta... přecijen je to by Fender....
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“