M-Audio keyrig 49
Pravidla fóra
M-Audio keyrig 49
Zdravím, jsem v midi klávesách absolutní začátečník, proto jsem se rozhodl na vyzkoušení koupit M-Audio keyrig 49. Mohl by mi někdo poradit co budu potřebovat za zvukovou kartu nebo ovladače zvukovky, popřípadě ještě něco jiného do PC. Software chci ze začátku používat ten co je přiložen na cd. Díky za odpověď
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: M-Audio keyrig 49
Pro začátečnické nenásilné experimentování si vystačíš i s integrovanou zvukovkou; doporučuji ale stáhnout free ovladač ASIO4ALL. Vše ostatní je obsaženo určitě na CD ke klávesám. Pro další vývoj (pokud nebude na CD nějaká LE verze audio sekvenceru) doporučím zkusit se orientovat směrem Reaper, Cristal Audio Engine nebo zmíněné LE verze (Cubase třebas).
P.
P.
Díky moc, zítra by mi to mělo přijít, tak snad vše bude ok.
Zdravím ještě jednou... včera mi ty midi přišli, nainstaloval jsem si přiloženej sw keyrig a nemůžu přijít na to jak v tom programu změnit, abych nehrál pouze v modulu sp1 stage piano http://static.kvraudio.com/i/b/keyrig.jpg
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Vypni první tři moduly (pro začátek) - vpravo dole na každém modulu - a ponech zapnutý jen ten posledí, GM4. Tam si už vybírej Category a Instrument.
Alespoň takhle by se to mělo chovat. Jinak ty moduly jsou (shora): Stage Piano (čistě klavír), Polyphonic Synthesizer (jednoduchý syntezátor) a Electromagnetic Organ (druh elektrofonických varhan).
Priorita je pravděpodobně shora, takže když máš všechno zapnuté, tak bude hrát jen ten modul Stage Piano.
P.
Alespoň takhle by se to mělo chovat. Jinak ty moduly jsou (shora): Stage Piano (čistě klavír), Polyphonic Synthesizer (jednoduchý syntezátor) a Electromagnetic Organ (druh elektrofonických varhan).
Priorita je pravděpodobně shora, takže když máš všechno zapnuté, tak bude hrát jen ten modul Stage Piano.
P.
Když nechám zapnutý jen varhany nebo syntezátor, tak to nehraje. U GM4 to je OK.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mno - tak to už neporadím
P.
P.
V pohodě, já to snad nějak vykoumám
Díky
Díky
Zdravím, potřeboval bych ještě jednu radu. Nedoporučil by mi někdo nějakej software pro midi klávesy, kterej je určenej pouze pro hraní skrze PC a ne tvorbu hudbu?
Díky za každou radu
Díky za každou radu
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Cantabile lite = Free VST host
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Sampletank.
P.
P.
Chapu to teda dobre, kdyz si koupim MIDI klavesy, treba m-audio-keystation-61es, tak to staci propojit s PC pres USB a da se na to pomoci softwaru hrat jako na normalni klavesy ? K cemu je tam teda ten spesl MIDI vystup ? Asi do externi zvukovky, ze ?
Cort Z42 Brown (Seymour Duncan SH-1 59' + SH-4 JB), combo VOX AD30VT-XL ..., Struny D'Addario EXL 110, Trsátka Dunlop Jazz III
nebo treba do zvukoveho modulu. nebo do jinych klaves.
Dekuju za odpoved =) A myslis, ze se to da pouzit jako nahrada za normalni klavesy, nebo tam bude bez externi zvukovky velka latence ?
Cort Z42 Brown (Seymour Duncan SH-1 59' + SH-4 JB), combo VOX AD30VT-XL ..., Struny D'Addario EXL 110, Trsátka Dunlop Jazz III
nerikej "externi" ... i jine zvukovky (treba PCI) jsou na tohle vhodne.
a ano, pravdepodobne tam bude nesnesitelna latence (pokud se bavime o integrovanem zvukovem kodeku. i kdyz vyjimka potvrzuje pravidlo, zkus a uvidis...).
a ano, pravdepodobne tam bude nesnesitelna latence (pokud se bavime o integrovanem zvukovem kodeku. i kdyz vyjimka potvrzuje pravidlo, zkus a uvidis...).