Bugera

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Bugera

Příspěvek od Wohma »

mmjuz píše:
Wohma píše:Maly rozsah u ekvalizeru, pripadne uzke Q. Zkratka malo zabirajici korekce.
Co přesně Ti na EVM12 vadí, že musíš výrazně upravovat charakteristiku ekvalizací?
mmjuz: Mne nic nevadi, ale srovnej s V30kou:
Obrázek

nebo G12T 100
Obrázek

pripadne Greenbackem:
Obrázek

Je jasny, ze pokud chce nekdo charakterove podobnej zvuk (myslim zhruba, V30 hraje dost jinak nez Greenback a prece se ty jejich frekvencni charakteristiky tolik nelisi, zvlast v porovnani s EVMkem), tak bude muset kroutit s ekvalizerem a pokud ten ekvalizer moc nezabira, tak nemusi stacit. Samozrejme se to da resit treba ekvalizerem ve smycce apod., ale to uz je opruz navic.
Ja kdyz prechazel z V30ek, tak jsem teda musel hodne kroutit korekcema. Vysledek stal za to, ale dovedu si predstavit, ze s horsim apecem bych to nevykroutil :))

Mimochodem ja EVMko mel v Thiele boxu a spolu s otevrenou Mesa 1x12kou (tusim s C90kou?0 to povazuju za jednu z nejlepsich kombinaci. Kvuli prakticnosti jsem ale zvolil ENGLovskou 2x12ku...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

EVM je specificky repro, rozhodne neplati dogma ze hraje nejlip jenom proto ze stoji hodne penez ;) spousta lidi ten zvuk nezkousne, oposloucha se to brzo stejne jako treba ty celestiony. proste takovej stredak kterej vsechno v mixu premlati tema stredama.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

No právě. Porovnej si ty charakteristiky. U EVM12L máš jasně zřetelný útlum na frekvencích cca mezi 400Hz až 1kHz. Plus mínus. Kdežto u V30 tohle "Véčko" není. Proto EVM12L znějí konkrétněji a čitelněji než V30. Když si v nějakém prográmku odsimuluješ, jak fungují kytarové korekce, přijdeš na to, že prakticky všichni výrobci kytarových aparátů ladí korekce tak, aby i při úplně otevřených potenciometrech bylo "Véčko" právě někde v tomto pásmu. Každý to má trochu jinak, nicméně je známé, že tyhle frekvence pro kytarový zvuk, hlavně zkreslený, jsou nežádoucí. Z toho jasně vyplývá, že EVM12L v optimální bedně i se zesilovačem bez korekcí bude hrát lépe a "kytarověji", než V30. Paradoxně EVM12L není kytarový reproduktor. Ovšem EVM12L a V30 jsou konstrukčně diametrálně odlišná repra a každé pro maximální využití svých vlastností potřebuje úplně jiný box. Tedy, pokud do boxu konstrouvanému pro V30 strčíš EVM12L, může se stát, že bude hrát ještě hůře, než ten Celestion.
Naposledy upravil(a) mmjuz dne 22.06.2010 20:14, celkem upraveno 2 x.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Kinx píše:EVM je specificky repro, rozhodne neplati dogma ze hraje nejlip jenom proto ze stoji hodne penez ;) spousta lidi ten zvuk nezkousne, oposloucha se to brzo stejne jako treba ty celestiony. proste takovej stredak kterej vsechno v mixu premlati tema stredama.
Tohle je přesně případ, kdy byl EVM12L blbě použit. Stává se to často, já tu takovou bednu měl zrovna tenhle víkend. Hnus. Opravdu jedovatý bzučák na hranici poslouchatelnosti.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja to porovnavam zvukove, tam je ten rozdil propastny. EVM je na neco dobre a na neco ne, moc mi posledni dobou uz nesedi ze v mixu vsechno premlati. mluvim napriklad o aplikaci v boxu halfback od mesy ktery je na to spocitan nebo kombu mesa, ktere asi spocitano neni nicmene mesa je tam davala. V30 a jine proti tomu hodne kresli, maji subjektivne min stredu a jakoby sislaji, nejsou tak hi-fi. jenze v mixu casto zni prijemneji, zbytecne nevyskakuji na ukor kapely. je to proste o aplikaci - na country, kapelu kde se hrajou hlavne cisty zvuky, soft rock (takovy to americky top 40 z prvni pulky osmdesatejch let) nebo treba jizanskej rock bych V30 nepouzil. na modernejsi zvuky zas vede V30, EVM jde pouzit samozrejme taky ale ten zvuk je pak dost nekonvencni a hromade lidi nesedne (viz zvuk zakka wylda na predposlednim LP ozzyho). obecne vidim jeho uplatneni spis v min zkreslenych kytarach nebo zvuku "starsiho strihu" viz aparaty bez korekci :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

mmjuz: Na tve teorii nesedi jedna vec - ja osobne nehraju s Veckovym zvukem a pri hrani pres EVM jsem stredy vzdycky vytahoval :) Ono je to dost i koncepci zesilovace a pripadne zvuku kytary.
Somnus Aeternus
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Já nejradši hraju všechno na 12 o´clock/kromě volume/ :D , na EVM jsem přidával maličko výšek cca na 2 hodiny a pro změnu na V30 zas dávám středy na 3 hodiny. Když jsem EVM vyměnil za v30, tak jsem se dobře zhrozil, co jsem to udělal :lol: Potichu to bzučí jak úl, ale jak se tomu trošku přidá, už je to OK. Každopádně v budoucnu koupím EVM zpátky, ale v originál Thiele boxu.
A co se týká těch Buger, podle videa to nezní vůbec špatně, ten charakter se mi líbí. Kdyby ji někdo tady na Zlínsku měl, rád bych si ji přijel vyzkoušet...

EDIT: A když je dobrá kytara a ruce, jde z toho zvuk jako prase...ten Crunch by mi bohatě stačil bo moje metalové dny jsou už dývno sečteny :D
http://www.youtube.com/watch?v=_zPAq-cH ... ature=fvwp
xixan

Příspěvek od xixan »

prestali mi ist skreslene kanaly na bugere 333 (crunch a lead)ale clean stale ide ....vyzeralo ze odisla jedna 12Ax7(nesvietila )a este jedna svietila tak slabsie tak som skusil vymenit 2 bugera 12ax7 za 2 sovtek 12ax7LP ,tie sovtek nesvietia vobec ....na hociake miesto zo 4roch ich dam ,ale bugera lampy tie co svietia svieta na vsetkych 4roch miestach ....a samozrejme ze skreslene kanaly stale nefunguju.....WTF????????
xixan

Příspěvek od xixan »

nikto nic??
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

tak to asi není v lampě, ale v cestě k ní, moc tomu nerozumím a proto to v takových případech vozím odborníkům než si to sám doje**t.
kvitek

Příspěvek od kvitek »

Maš to v záruce?Dej to spravit :D
zkus firmu audiopro tam dělaj servis na bugery
Jackson RR 24 emg 81 pouze metal,2xthiele box,Bugera 6260 cajk,
kvitek

Příspěvek od kvitek »

Dnes jsem vyhodil lampy u hlavy 6260 v preampu bugera 12ax7 (abc) :D
a instaloval tung-sol 12ax7 :idea:
zvuk se zvednul je takovej víc šťavnatej a tón silnější(mohutnější)
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Na kolik tě vyšly?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
kvitek

Příspěvek od kvitek »

250 kč za kus v gesu
bral sem jich 5 tak tam hodil slevu
jinak sem koukal na audiotek tam za ně chtějí 460 :roll:
no nekup to :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

kvitek píše:250 kč za kus v gesu
bral sem jich 5 tak tam hodil slevu
jinak sem koukal na audiotek tam za ně chtějí 460 :roll:
no nekup to :D
Az na to, ze v audioteku maji jen ECC803ku, ktera v GESu stoji jeste vic :wink:
Somnus Aeternus
kvitek

Příspěvek od kvitek »

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

A ty jsi koupil ECC803S od Tung-Solu za 250Kc?
Somnus Aeternus
kvitek

Příspěvek od kvitek »

bez pozlátka za 250 :D
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Ať se dívám, jak se dívám, tak na GESu vidím jen ECC803S za 430 nebo ECC803 za 275Kč. Nebral jsi ty bez S?
kvitek

Příspěvek od kvitek »

juj ty bez S a hodil tam slevu :D
Má ještě někdo zkušenost s výměnou lamp u 6260 v preampu?
Mě se ten zvuk zvednul tak o 30-40% :lol:
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“