Zdravím. Mám dlouhý dotaz - už delší dobu se potýkám s tím, jak zkombinovat hraní přes aparát z mixáku (zapojené PC, walkman, gramec) i pro kytaru. Na aparát hrávám občas na akcích, šlo mi o basy a stereo kvůli efektům, nic moc kvalita, ale stačilo to. Zároveň hraju v kapele na kytaru, velkou bednu, mix, zesák a 15W kombíčko jsem tahal s sebou a dělal z toho podivnej stack, do kytary pouštim samply přes volume pedál. Zvukaři z toho šíleli, hošani mi říkaj, ať si pořídim velký kombo, já nechtěl kvůli tomu, že to používám tak i tak.
Mám dvě basové 300W s výškovými piezo. Původní zesák (Teslácký koncák PA 300) po mnoha letech nakonec odešel do křemíkového nebe - spálené trafo. Zesák měl odpor 4 Ohm a když jsem rozdělal bednu, tak z basového repráku Eminence nelze vyčíst odpor (jestli je 4 Ohm nebo 8 Ohm, muselo by se to změřit, neznám nikoho, kdo to dělá), nikde žádná cívka, výškové piezo přiletané natvrdo k basáku. Protože jsem neměl na co hrát, nakonec jsem koupil RH Sound Lexon 900XL ( http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -70419.php ). Asi to nebyl nejšťastnější nápad. Problém je v bednách, v ohmáži atd...Lexon s nima jednu zkoušku hrál, ale protože má ochrany, tak teď vyhazuje a nejede nic.
Dotaz: Má smysl zachraňovat bedny? Nejradši bych je z fleku prodal, ale musejí projít úpravou (dát výhybku, cívky(?...do toho se obávám pouštět jako naprostý amatér.
Dotaz 2: Jestliže dělám reproduk.hudbu i kytaru s kapelou, jakou zvolit kombinaci? Velké kytarové kombo mi přijde zbytečné - tolik bych ho zas nevyužil.
Dotaz 3: Jaká je kombinace chyb, když zesilovač teď vyhazuje a předtím jel? O ohmáži jsem toho četl tunu, ale prostě s mou vizuelní představivostí, potřebující obrázky to prostě nechápu...Děkuji za trpělivost a odpověď...
koncový zesák+mix i pro kytaru?
Pravidla fóra
- Jens Ludwig
- Odborník
Re: koncový zesák+mix i pro kytaru?
Odpovím zatím poouze v rychlosti na dotaz č2.:
bejt tebou, pořídil bych si ke kytaře nějakej procesor typu Line6 POD a honil bych to takhle přes PA - na kombo bych se asi vykašlal (stejně většinou taháš svoje PA sebou - máš takhle o bednu (kombo) míň...
dotaz 3.:
co se týče problému s PA - vůbec bych se nedivil, kdyby odešel ten konec - je to noname šmejd - ten by měl fungovat, ať zapojíš prakticky jakýkoliv bedny jakkoliv... teda alespoň poodle toho, co píšou - kdyžtak mi hoď do PM, z kama jsi, na nějakou případnou osobní konzultaci
Dotaz 1.: ty bedny by se ani moc zachraňovat nemusely - stačilo by je prodat, tak, jak jsou (jestli teda nejsou vyhořelý....
bejt tebou, pořídil bych si ke kytaře nějakej procesor typu Line6 POD a honil bych to takhle přes PA - na kombo bych se asi vykašlal (stejně většinou taháš svoje PA sebou - máš takhle o bednu (kombo) míň...
dotaz 3.:
co se týče problému s PA - vůbec bych se nedivil, kdyby odešel ten konec - je to noname šmejd - ten by měl fungovat, ať zapojíš prakticky jakýkoliv bedny jakkoliv... teda alespoň poodle toho, co píšou - kdyžtak mi hoď do PM, z kama jsi, na nějakou případnou osobní konzultaci
Dotaz 1.: ty bedny by se ani moc zachraňovat nemusely - stačilo by je prodat, tak, jak jsou (jestli teda nejsou vyhořelý....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
-
lukashenzl
Dobrý den
Díky za reakci. Procesor mám, KORG AX3G, je to plast, ale dobré, zatím spojený. Je tam i simulace zkreslení. Line 6 mám 15 W kombíčko, to beru na koncerty - z mixu jeden výstup zesák a bednu, druhý do komba. Má to vcelku dobrý, ostřejší zvuk, i když s tim vypadám jak idiot a všichni říkaj"...pořiď si kvalitní kombo."
Bedny bych prodal někomu, komu kdo si k tomu dá klasický starý koncák nebo basový zesilovač? Problém je, že to teď nemůžu ozkoušet a obávám se, abych např. neodpálil zesák našeho basáka (4 Ohmový), kdyby mi ho půjčil. 15" basrepráky jsou o.k., ale malá piezo, aspoň jedno, asi vyhořelo. Můžu koupit nové a natvrdo je nalátat od basového repráku k nim nahoru a mezi sebou?
Štve mě ten RH Sound (900XL)...že to vyhazuje ochrany a teď nezjistim nic. Samozřejmě na netu se dočtu od lidí, co dělaj se zvukem, že je to šmejd, ale to neřešim, stál pět tícek a je lehkej, dobrej na přenos. Jsem klidnější jen, že kiks neni zesákem...Do nových beden zainvestuju rád, když se starejch zbavim. Ale jaké by byly nejlepší? Třípásmové, basy, střed vejšky nebo by stačila obdoba těch, co mám (basák plus plastové pieza na vejšky). Kažpádně všechny impendance uvnitř musí být 8 Ohm (RH Sound má 2 x 530 W/4 Ohm, 2 x 320W/8 Ohm)? Díky moc.
Zkušebnu máme v Ostravě.
Díky za reakci. Procesor mám, KORG AX3G, je to plast, ale dobré, zatím spojený. Je tam i simulace zkreslení. Line 6 mám 15 W kombíčko, to beru na koncerty - z mixu jeden výstup zesák a bednu, druhý do komba. Má to vcelku dobrý, ostřejší zvuk, i když s tim vypadám jak idiot a všichni říkaj"...pořiď si kvalitní kombo."
Bedny bych prodal někomu, komu kdo si k tomu dá klasický starý koncák nebo basový zesilovač? Problém je, že to teď nemůžu ozkoušet a obávám se, abych např. neodpálil zesák našeho basáka (4 Ohmový), kdyby mi ho půjčil. 15" basrepráky jsou o.k., ale malá piezo, aspoň jedno, asi vyhořelo. Můžu koupit nové a natvrdo je nalátat od basového repráku k nim nahoru a mezi sebou?
Štve mě ten RH Sound (900XL)...že to vyhazuje ochrany a teď nezjistim nic. Samozřejmě na netu se dočtu od lidí, co dělaj se zvukem, že je to šmejd, ale to neřešim, stál pět tícek a je lehkej, dobrej na přenos. Jsem klidnější jen, že kiks neni zesákem...Do nových beden zainvestuju rád, když se starejch zbavim. Ale jaké by byly nejlepší? Třípásmové, basy, střed vejšky nebo by stačila obdoba těch, co mám (basák plus plastové pieza na vejšky). Kažpádně všechny impendance uvnitř musí být 8 Ohm (RH Sound má 2 x 530 W/4 Ohm, 2 x 320W/8 Ohm)? Díky moc.
Zkušebnu máme v Ostravě.
- Jens Ludwig
- Odborník
počkrj, počkej, jak víš, že kiks nejni zesákem???
-
lukashenzl
Uvidim zítra, jdu to vrátit a zkusit v obchodě, čim to je. Myslel jsem, že se jen sekaji ochrany a můžeto být kdekoli po cestě vstup /výstup. Je fakt, že to může bejt přímo v zesáku...o RH Sound / Lexonpro jsem se dočet jen to nejhorší, je to mezi zesákama asi průser...nebyla to dobrá volba. Bedny hrajou normálně, to jsem zkoušel na zesilovač našeho basáka. Napadlo mě koupit jen kytarovou hlavu, tranzistorový zesilovač, nehonil bych triko s pouštěnim muziky a vzal bych to prakticky ..bedna a hlava na koncert a basta. Na to občasny pouštění hlava se dvěma vstupy (blbost? Levý pravý z mixu?). Ale jaký výkon k bednám 300 W 8 Ohm...stačila by 120 W, nemusim to hrát na max? I toto je blbost? Děkuji za odezvu.
- Jens Ludwig
- Odborník
když už máš mix, procesor (KORG) a bedny, tak je blbost kupovat kytarovou hlavu. kytara pootřebuje kytarovej reprobox, jinak z toho vykouzlíš akorát tak roj včel....
zesilovač pořiď třena QSC RMX 1450 - to bude k těm bednám akorát...
zesilovač pořiď třena QSC RMX 1450 - to bude k těm bednám akorát...