Les Paul

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Dantey

Re: Les Paul

Příspěvek od Dantey »

LP se dělají i s rovným tělem, ne jen s klenutým....
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tak ten sem zatim nevidel :shock: nemysliš tykovy ty mali detsky ?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Dantey

Příspěvek od Dantey »

core88 píše:tak ten sem zatim nevidel :shock: nemysliš tykovy ty mali detsky ?
ne nemyslím... dneska sem mě v ruce LP Junior a ta má rovný tělo...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Taky se dělají LP se šroubovaným krkem nebo LP z agathisu. Ale už to pak moc nejsou LP. Ani ten junior není plnohotnotný LP.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dantey

Příspěvek od Dantey »

Nero píše:Taky se dělají LP se šroubovaným krkem nebo LP z agathisu. Ale už to pak moc nejsou LP. Ani ten junior není plnohotnotný LP.
taky nevím kde bych vzal mahagon na právýho LP :D
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Dantey píše:
core88 píše:tak ten sem zatim nevidel :shock: nemysliš tykovy ty mali detsky ?
ne nemyslím... dneska sem mě v ruce LP Junior a ta má rovný tělo...
no tosem myslel a to jen jeden HM u kobylky
Obrázek
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Dantey píše:
Nero píše:Taky se dělají LP se šroubovaným krkem nebo LP z agathisu. Ale už to pak moc nejsou LP. Ani ten junior není plnohotnotný LP.
Takže ty si chceš postavit LP, které bude z jiného dřeva, než je LP a bude mít jinak tvarované tělo, než má LP... Ještě plánuješ nějaké odchylky?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dantey

Příspěvek od Dantey »

Nero píše:
Dantey píše:
Takže ty si chceš postavit LP, které bude z jiného dřeva, než je LP a bude mít jinak tvarované tělo, než má LP... Ještě plánuješ nějaké odchylky?
myslím že ne
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tykze to chces udelat jako je superstrat jen proste rovnou desku a ostry hrany. tak to pak bude vypadat docela divne ne ?
Obrázek
Dantey

Příspěvek od Dantey »

core88 píše:tykze to chces udelat jako je superstrat jen proste rovnou desku a ostry hrany. tak to pak bude vypadat docela divne ne ?
Obrázek
něco takového chci udělat
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak v tom případě tomu říkej Les Paul Junior a ne Les Paul. Protože to jsou dost odlišné kytary.

PetrPeter 1975 - 2008
Dantey

Příspěvek od Dantey »

ok tak LP jr. ;)
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

V tom případě mi tvoje práce příjde zbytečná, strata jsi vyřízl a osadil, tvůj sen je LP, nezmiňoval jsi se, že je tvůj sen LP Junior a chceš dělat Juniora, jen proto, že je to cesta nejmenšího odporu...mě to příjde trochu zvláštní, ale je to jen na tobě. To je jak kdybych měl sen postavit rodinný domek, ale místo toho postavil altán, nebo kůlnu...taky je to snazší, ale nic to neřeší :wink:
Dantey

Příspěvek od Dantey »

Flajtr píše:V tom případě mi tvoje práce příjde zbytečná, strata jsi vyřízl a osadil, tvůj sen je LP, nezmiňoval jsi se, že je tvůj sen LP Junior a chceš dělat Juniora, jen proto, že je to cesta nejmenšího odporu...mě to příjde trochu zvláštní, ale je to jen na tobě. To je jak kdybych měl sen postavit rodinný domek, ale místo toho postavil altán, nebo kůlnu...taky je to snazší, ale nic to neřeší :wink:
vysvětlím... LP Jr. má Billie Joe Armstrong, zpěvák Green Day, on je můj idol... proto chci LP jr. ;)
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jo tak teď už to chápu, nedávalo mi to smysl :wink: Kdyžtak bys mohl posílat průběžně fotky, stavba kytary je vždycky zajímavá, přeju hodně zdaru :twisted:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Dantey píše:
Flajtr píše:V tom případě mi tvoje práce příjde zbytečná, strata jsi vyřízl a osadil, tvůj sen je LP, nezmiňoval jsi se, že je tvůj sen LP Junior a chceš dělat Juniora, jen proto, že je to cesta nejmenšího odporu...mě to příjde trochu zvláštní, ale je to jen na tobě. To je jak kdybych měl sen postavit rodinný domek, ale místo toho postavil altán, nebo kůlnu...taky je to snazší, ale nic to neřeší :wink:
vysvětlím... LP Jr. má Billie Joe Armstrong, zpěvák Green Day, on je můj idol... proto chci LP jr. ;)
Mezi LP Jr. a Telecasterem už není skoro žádný rozdíl - jen v menzuře, materiálu a spoji tělo-krk. To si nechceš postavit nic "pokročilejšího", strat je těžší. Když už, tak se pokus použít stopbar jako wraparound kobylku, ať to máš jako vintyč originál :wink:

http://www.zisoft.de/LesPaul/20071027.html - to je pěkně zdokumenovaná stavba, ten přípravek na frézování většina lidí tají :D
Dantey

Příspěvek od Dantey »

já nechám asi fakt tělo rovné, protože to frézování by bylo na mě asi fakt moc... ale rozhodně to junior nebude, chtěl bych tam mít dva snímače... chtěl bych určitě něco jako les paul, jenom s rovným tělem
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Dantey píše:já nechám asi fakt tělo rovné, protože to frézování by bylo na mě asi fakt moc... ale rozhodně to junior nebude, chtěl bych tam mít dva snímače... chtěl bych určitě něco jako les paul, jenom s rovným tělem
Obrázek

Jdi do totohle, neprohloupis :wink: A opovazte se nekdo tvrdit ze to neni Les Paul :lol:
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

S P90 souhlasím, dokonce to i LP je ! ale pro mě tak nevypadá :D je to kytara typu les paul :D
Dantey

Příspěvek od Dantey »

Farrell píše:
Dantey píše:já nechám asi fakt tělo rovné, protože to frézování by bylo na mě asi fakt moc... ale rozhodně to junior nebude, chtěl bych tam mít dva snímače... chtěl bych určitě něco jako les paul, jenom s rovným tělem
Obrázek

Jdi do totohle, neprohloupis :wink: A opovazte se nekdo tvrdit ze to neni Les Paul :lol:
přesně něco takového chci udělat, Děkuju Ti Farrell, už to nemusím vysvětlovat jak to chci :) ale je krásná :)
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“