Výměna snímače pro moji kytaru (kterej a co udělat s dírou)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
cerninek

Výměna snímače pro moji kytaru (kterej a co udělat s dírou)

Příspěvek od cerninek »

Zdarec lidi,mám tuhle kytaru http://kytary.cz/ibanez-grg-09ltd/HN106219/ až na to že nemam 5 polohovej přepínač jak píšou ale jen 3 polohovej.
Chtěl bych si vyměnit snímač za EMG,rozhoduju se mezi EMG 81 a EMG 85.
Snímač bych vymenil za jeden ztech co tam sou a po druhym by zbyla díra.
Takže žádám po vás pls tyhle rady: jakej snímač si spíš vybrat,co udělat s dírou která tam zbyde po druhym snímači (čim ji třeba zaplnit). předem díky.čus čus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Výměna snímače pro moji kytaru (kterej a co udělat s dírou)

Příspěvek od Nero »

Ty dva snímače jsou stejně kvalitní, jen má každý trochu jiný zvuk (takže každému kytaristovi se líbí víc jiný). Těžko ti radit. Hledej prostě ukázky na YT, koukni, na co hrajou tví oblíbenci, či optimálně si na ně někde zahraj.

Co se týče té díry - nejjednodušší bude nechat díru dírou. Prakticky tam ale můžeš nacpat cokoli se ti zachce, je to jedno.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

tam nech původní snímač a nezapojuj .)
Beztak (IMHO) tyhle snímače moc draze neporádš (pokud prodáš)
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Tak mě napadá, nevím sice jak, ale oba snímače co chceš jsou aktivní, takže potřebuješ nekam napasovat baterku ne? Tak nže-li dělat novou díru dokytary, zapasuj jí nějak stylově místo toho druhého snímače ;) Kdyby se to povedlo nějak hezky, nemuselo by to být marné.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Wocass píše:Tak mě napadá, nevím sice jak, ale oba snímače co chceš jsou aktivní, takže potřebuješ nekam napasovat baterku ne? Tak nže-li dělat novou díru dokytary, zapasuj jí nějak stylově místo toho druhého snímače ;) Kdyby se to povedlo nějak hezky, nemuselo by to být marné.
To je rozhodně dobrý nápad. Koupit někde třeba krytku ve stylu EMG a baterku prostě zabalit do molitanu aby nechrastila, vložit do krytu jako by to byl snímač, a švihnout to do kytary. Stejně tam ta baterka vydrží dlouho.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jo to by šlo, ale ta krytka sama od sebe nedrží, je pričvaknutá k snímači a ten je v rámečku...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

HB nemají krytky s ušima, jako mají singly? Sorry za moji neznalost, zatím jsem neměl důvod přijít s krytkami na HB do styku... Pak by se to dalo narafičit jako díra-baterka-vycpávka-krytka, všechno poslepovat oboustrannou izolepou. Vycpané by to mohl být molitanem nebo mirelonem.
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 25.07.2010 16:08, celkem upraveno 1 x.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jenom singly mají krytky s držáčkama. Humbuckery ne-e
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Tak přece už nemůže bejt problém na tu krytku (kterou není problém koupit od Macha - kdyžtak se zeptej Wocasse, ten je kupoval) přilepit nějakej zahnutej kus plíšku a přišroubovat to přes ten, ne? :roll:
Trochu vynalézavosti ;)
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Já ty EMG krytky mám taky, ale nějaké packy by se na to daly vymyslet a pak normálně připevnit do rámečku, to by asi šlo...jedna EMG krytka od Macha stojí 120 Kč.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Kdyby tam ty packy byly, bylo by to těžší - vzhledem k tomu, že jde o baterku, je lepší to udělat snadno demontovatelné. Izolepa to jistí. Plechové packy jsou zbytečně krkolomné řešení.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Já měl na mysli packy skrz které by se ta krytka dala chytit do rámečku :lol: Protože takhle ty krytky vypadajá a samy od sebe v tom rámečku držet nebudou http://guitarpartsresource.com/images/l ... 03-023.jpg
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

woro90-1 píše:Kdyby tam ty packy byly, bylo by to těžší - vzhledem k tomu, že jde o baterku, je lepší to udělat snadno demontovatelné. Izolepa to jistí. Plechové packy jsou zbytečně krkolomné řešení.
Na izolačce ti to mockrát držet nebude :D
Spíš bych to jistil sucháčem, nebo něčím takovým ;)
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Zkuste sehnat starý DS (Delicia Sound) snímač v černým krytu, ty mají packy přímo na tom krytu a snímač je tam vlepenej voskem a dá se snadno vyklepnout ... já teda ještě jeden mám, ale mám s ním jiný plány

Jinak baterka se v pohodě vejde pod deklík s poťákama
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Sadam.S píše:Na izolačce ti to mockrát držet nebude :D
O půllitrovku vodky? :wink:
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

woro90-1 píše:
Sadam.S píše:Na izolačce ti to mockrát držet nebude :D
O půllitrovku vodky? :wink:
Aha, takže to držet bude, protože když se woro sází o chlast, tak ví, že to vyhraje. :lol:
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Pozor na pletení pojmů - neříkám, že to nebude držet moc (protože oboustranka drží jako svině, to vim :D), ale MOCKRÁT - tzn pětkrát to odlepim/přilepim a začnu to ztrácet :-\
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Jo jo jak byla řeč o krytách, klidně prodám takřka zadarmo :D nebot sem je sundal. Ale jinak k té izolačce opravdu ybch jí nevěřil ale woro by se vodky nevzdal, takže jen do toho :lol:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

No, pokud bych to mohl přilepit a odlepit já, to si piš že bych ten chlast vyhrál - ale nesmí se tam dostat bordel. Ale vždyť v tom přece spočívá kouzlo izolepy: když doslouží, prostě tam napereš další :wink: A jak často chceš měnit baterku?
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“