Behringer-dobrá značka?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
kmensik
Rádce

Re: Behringer-dobrá značka?

Příspěvek od kmensik »

K tomu co psal mistr Cybermuff chci jen doplnit: Uvnitř jsou berhingery stavěné technicky úplně stejně jako pedály digitech, tj. SMD. Možná digitech nešetří tolik na kondenzátorech a používá víc fóliových, zatímco v Behringeru jsem viděl jen keramické, a už od asi 150nF elyty.
Kdysi jsem zkoušel, jak krabičky žerou signál v bypassu, tady je výsledek:
Přílohy
EQ700
EQ700
Digitech Death Metal
Digitech Death Metal
jak krabičky žerou signál v bypassu
jak krabičky žerou signál v bypassu
Predator

Příspěvek od Predator »

A práve tento graf je najlepší argument pre odporcov true bypassu ... jednak to "žranie signálu" je dá sa povedať zanedbateľné, a po druhé, v tej časti spektra, kde sa markantne líši ( odfiltrované subbasy okolo 10-20 Hz, najskôr kvôli vstupnému kondenzátoru) sa pre gitaru ani basu nič zmysluplné nedeje ..... to skôr naopak, u gitary odfiltrovanie subbasov pomáha čistote tónu, a pri skreslenom zvuku dokonca zlepšuje odstup brumových zložiek a predchádza tvorbe intermodulačných rušivých zložiek prejavujúcich sa "uprdeným a blatovým" zvukom skreslenia.

Vždy sa zasmejem, keď počúvam reči o tom, ako všetko, čo nie je true bypass, neúnosne likviduje dynamiku signálu, od ľudí, čo si do reťazca narvú kdejaký fuzz, overdrive a podobné srandičky, a ešte na záver aj cranknú koncák lampáča :D :D :D to je ako v tom vtipe o tučnej Američanke, čo príde do mekáča a objedná si päť hamburgerov a diétnu colu ....

Ináč máš úplnú pravdu, črevá sú v podstate u všetkého to samé, líši sa to krabičkou, značkou a cenou ... holt ale keď niekto potrebuje mať pocit istoty a sucha, aký vie dať len veľká značka, tak nič proti tomu.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Výstižný video:

Ceny:
TS9DX na Shopmanii 3990
TO800 na kytarách 840
Pocit z originálu... k nezaplacení
Na vše ostatní je zde MasterCard

jo, hraje to tak, jak v tom videu.
Obrázek
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

nepřekvapuje mě to, TSko je jeden z nejprofláklejších OD, upřímně to už fakt udělá každý a není tam moc co zkazit :-D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Predator

Příspěvek od Predator »

Ono to hraje v podstate takmer identicky, a človek sa musí hodne sústrediť, aby počul rozdiel. A rozdiel je len taký, že A hraje fakt trošičku ináč ako B, ale nedá sa povedať, že A je lepšie či horšie ako B. A keď do toho ešte prídu ostatné nástroje, nemá už vôbec cenu debatiť o dajakých rozdieloch. A za tú cenu ....

BTW aj na TSku je čo skaziť ... stačí nevhodný operačný zosilňovač a hraje to ako z prdele. Ale, ako počuť, Behringer má už dnes trošku inú súčiastkovú základňu ako kedysi, prakticky takú ako všetci ostatní. Zvyšok je len marketing.

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja vam teda nevim, ja tam rozdil slysim, i kdyz nijak extremni. Jenze to video je podle me dost naprd, takhle lehce nakrapnuty zvuky budou hrat vsechny krabky stejne... Spis by to chtelo vedet, co to dela pri vyssim zkresleni anebo pred aparatem jako budic zkreslenyho kanalu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

je to trochu středovější, ale to už jsem psal (a je to slyšet i na tom videu). Testoval jsem to před bezmasterovým Marshallem na plný koule jako dokreslovadlo - chovalo se to tak nějak stejně, jako můj starej Ibanez, když jsem takhle ještě budil svoje JMP. Žádný problém, který by nebyl společný tomuto nakopávání obecně, jsem nějak nezaznamenal. Já tu kvalitu videa celkem oceňuju, poslouchal jsem to teď přes Beyerdynamic DT990 a slyším to, co si myslím, že slyšet mám...

Edit: nejlepší je zavřít oči po kliknutí na video a jen poslouchat. Nenechat se ovlivnit tím, že vidím, co se zapíná.
Obrázek
Amid

Příspěvek od Amid »

Jaksi jsem o těch behringhrech slepě pochyboval. Beru zpět co jsem dříve napsal.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Dobre tohle miva udelane ToneKing, ma to zakryte, takze clovek nevidi, ktery efekt zapina, na konci to pak odkryje. Nedelal taky nejaky porovnani? Videl jsem jeho porovnani tusim Sansampu a te Uliho kopirky...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Predator

Příspěvek od Predator »

Amid píše:Jaksi jsem o těch behringhrech slepě pochyboval. Beru zpět co jsem dříve napsal.
Holt, bratu, aj ja som bol dakedy taký ... a potom si človek uvedomí, že veľakrát kupuje podľa značky a nie podľa uší. Chápem ťa, poznám to, aj ja som mal dakedy dogmy o tom, čo jediné znie stále najlepšie a čo musí stále znieť zle. Potom som stretol pár ľudí a tí mi dokázali, ako sa mýlim. A zistil som, že veľa vecí je ináč, ako sa to všeobecne traduje.

Maj sa a prajem pekný víkend!

Amid

Příspěvek od Amid »

Ale jaksi nemůžu vstřebat to, že dvě kraby, mezi kterými je taková cenová odchylka, hrajou skoro identicky, pouze s malým zvukovým rozdílem. Asi se u toho TS platí i za prestiž, vždyť ten efekt je na světě snad 30 let. Je to prostě šok :)
Predator

Příspěvek od Predator »

Ono to platí nielen pre krabičky ... z môjho V-Ampire halfstacku sa tiež na fesťákoch každý smeje, že čo za krám som to dovliekol, kým to nezapnem na pódiu, a po koncerte si to ľudia chodia pozrieť a neveriaco krútia hlavami, ako je to možné, že taká lacná sranda tak hrá! :D A mám kamoša, čo vlastní V-Ampire kombo a išiel s tým točiť do jedného bratislavského štúdia. Zvukár ho najskôr chcel vyhodiť, že čo mu tam za atrapu dovliekol, a keď to zapol a zahral, chalan valil oči, že však to normálne hrá ako slušný apec :shock: :D .

Amid

Příspěvek od Amid »

Jednou se tu řešila krabka Behringer VT999, s lampou uvnitř za 1300Kč. Měla docela pozitvní ohlas. Něco na těch Behringrech určitě bude. 8)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Predator píše:BTW aj na TSku je čo skaziť ... stačí nevhodný operačný zosilňovač a hraje to ako z prdele. Ale, ako počuť, Behringer má už dnes trošku inú súčiastkovú základňu ako kedysi, prakticky takú ako všetci ostatní. Zvyšok je len marketing.
Ten operák, ono se kolem něj sice strašně moc nakecá, ale když to navrhovali, byl to jeden z nejběžnějších typů. A dodnes se takové používají. Já mám TS rozestavěný (není čas a hlavně chuť) a místo JRC4558 tam přijde novější LM833, který je běžně k sehnání a má stejné parametry, jen o trochu méně šumu.
Predator

Příspěvek od Predator »

Amid píše:Jednou se tu řešila krabka Behringer VT999, s lampou uvnitř za 1300Kč. Měla docela pozitvní ohlas. Něco na těch Behringrech určitě bude. 8)
Behringery doplácajú na povesť pošramotenú prvými výrobkami a niektorými nevydarenými radmi, ale nie sú to zlé veci. Ak si správne vyberieš, dostaneš z nich zvuk, ktorý hľadáš. Musíš však mať fantáziu pri tvorbe tónu, trpezlivosť, otvorenú myseľ bez predsudkov, a hlavne rátať s tým, že firemné nastavenia sú úbohé, stoja za prd a dobre to bude hrať, až keď ich prekopeš na svoj obraz. A takisto treba aj nejaké vedomosti, lebo z behringeráckych manuálov po prvom prečítaní moc nevyjdeš, skôr ťa ešte zamotajú, treba čítať dôkladne a skúšať. Proste nefungujú tak, že vybalíš z krabice, zapneš, a "je to tam" ... a presne to je dôvod, prečo na nich mnoho ľudí nadáva.

Náš basák kúpil pre naše kapelné mini PA behringerácky Feedback Destroyer, a nejak mu to nechodilo, furt napískavali mikrofóny, ako keby tam ani nebol pripojený, babral sa s tým mesiac, čítal manuál, už ho chcel vrátiť ako vadný kus, ale potom sa prístroj dostal "pod pazúry" mne a podarilo sa mi ho nastaviť tak, že chodí dobre a robí svoju robotu. Dôvod problémov - debilné firemné nastavenie, všetky filtre boli alokované pre parametrický EQ a na likvidáciu pískania akosi neostalo nič...

Lachim

Příspěvek od Lachim »

Musím se zastat V-Ampu. Koupil jsem ho kamošovi co začíná, pouští to do 4W lampičky s 10" celestínem a hraje to jako z praku. Až jsem čuměl :shock:

A výborný a laciný jsou ty kovový krabky COOLCAT od Danelectra.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jo, Transparent Overdrive od Coolcatu je hodně dobrý, ale nedivím se tomu, když je to obšlehnutý efekt Timmy od Paula Cochraneho!

Viz další efekty, na kterých Danelectro vydělávají ...
http://www.strat-talk.com/forum/effect- ... edals.html
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 25.07.2010 21:36, celkem upraveno 1 x.
Predator

Příspěvek od Predator »

Danelectro sú výborné krabičky, jeden kamarát ich má (phaser, distortion, chorus a delay) a povedal, že to sú asi najlacnejšie krabičky aké vôbec sú (kúpil ich v UK), ale hrajú výborne. Počul som ich, pustil ich do pololampového Laney a hralo to parádne. Vôbec si to nezadalo trebárs s takými bossáckymi.

Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Transparent Overdrive je super, zvuk krasnej, bytelna kovova skatule, true bypass, akorat ty potenciometry.... :roll:
Jednak jsou nesmyslne umisteny, hlavne ten dvojity basy/vysky a navic uz po roce provozu zacinaji chrastit. A vymenit je nebude jednoduche, jsou dost atypicke.... :(
Hraju výhradně na šrot.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Jj. okopčily to pěkně. Mám ten jejich Fulltone OCD (verze 1) a fakt super :twisted:
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“