Odhlenění

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
kane

Odhlenění

Příspěvek od kane »

Ahoj mám takový problémek:) Zkouším zpívat už asi 8 měsiců a docela mi to(myslim si) jde. Jsem spokojen se sílou hlasu, rozsahem i s intonací, ale v poslední dobe mám problém se tak nejak dostad do sedla. Když totiž začnu zpívat trvá mi nekdy i 20 minut nez se tak nejak dostanu se svými hlasivkami do optimálního stavu. Jsem proste zahlenenej, ale spíš tak nejak za nosem:) nevím jak to popsat. Myslím si ze je to zpusobeno alergiemi na ktery jsem trosku nachylnejsí. Nevíte nekdo o nejakem zpusobu JAK SE SPRAVNE ODHLENIT PŘED ZPĚVEM? PS.:Jo jinak rozespívání jsem nikdy moc nebral vážne asi proto ze nevim jak by spravne melo vypadat, ale hlavne i proto ze mi to nikdy nejak extra nevadilo a nebranilo v "dobrym" hlasovym výkonu :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Odhlenění

Příspěvek od Nero »

Rozhodně rozezpívání neber na lehkou váhu, je moc důležité. Pak je podstatné hodně pít (nealko, aby to mělo žádaný výsledek :wink: ). A jestli si alergik, tak bys to měl řešit s alergologem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

S tim rozezpíváním má Nero pravdu-než deš cvičit tak se taky protáhneš. Já sice nezpívám, ale growluju, ale je to jedno(možná, že tam je to ještě důležitější), pokud jsem se nerozezpíval tak mě po chvíli tačlo škrabat v krku skoro sem nemoh ani mluvit. Pčíště sem se rozezpíval- a hle jak to krásně šlo. Nehledě na to, že to znělo mnohem líp.
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Cindy

Příspěvek od Cindy »

Odhlenit se citronem :-) Vodu nebo čaj s půlkou citronu :-) (a nejíst mléčný výrobky) :-) Nemáš zač.
gogo.viper

Příspěvek od gogo.viper »

Vincentka, to je zaručená pomoc.
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

gogo.viper píše:Vincentka, to je zaručená pomoc.
s tou se musí opatrně... znám takový, co vypijou za koncert dvě lahve, protože to cituju: "málo funguje"
no to možná proto, že je lepší si s ní pořádně vykloktat...
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
kane

Příspěvek od kane »

no na me teda vincentka nikdy moc nezabírala, necejtil jsem zadnou zmenu, ale dík za radu :wink:
JAK

Příspěvek od JAK »

Ahoj, jestli můžu doporučit. Kup v lékárně Slézový květ. Polévkovou lžíci květu hoď do půl litru studené vody a nechej 12 hodin louhovat. Potom scedit, osladit medem a můžeš si to malinko ohřát (nesmí projít varem), aby se to dobře pilo. Opakuj několik dní a uvidíš sám, na mě to funguje 100%.
pehve

Příspěvek od pehve »

ano,mám se slézem tu samou zkušenost akorát dělám odvar, ten se pije už za 15 min. a nechodím do lekárny ale na zahrádku.
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“