Nightwish
Zbožňuju. Akorát mě naopak mrzí odchod Tarjy. Přece jen Nightwish s Tarjou je taková gigantická mýtická bestie, která je neskutečně nádherná.
A s novou Anette už je to jenom nějakej rock/metal s nějakou zpěvačkou. Ačkoliv skladba Poet & Pendulum nebo Amaranth jsou parádní. Hlavně první jmenovaná je monstrózní.
A s novou Anette už je to jenom nějakej rock/metal s nějakou zpěvačkou. Ačkoliv skladba Poet & Pendulum nebo Amaranth jsou parádní. Hlavně první jmenovaná je monstrózní.
Hlavne jeho vokal je famozni, podle me i lepsi nez Tarja + Anette dohromady.Mige11 píše:Marco to je basák. Inak má aj svoju skupinu Tarot celkom dobrá.
Novy Nightwish uz me vubec nezajima, ale starsi kousky si obcas rad poslechnu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nightwish sou pro mě kapela číslo 1
Sem na tom stejně jak Olihen. Odchod Tarji mě nějak výrazně nevadí, Annete zpívat umí, jen trochu jinak a charakter kapely stejnak tvoří Tuomasova hudba a texty (s občasným přicmrndáváním Marca a Emppua). Všechno ostatní už tady bylo řečeno a jen bych opakoval, což mi přijde zbytečný (a stejnak už se stalo
)
Taky doporučuju Tarot kde Marco basuje a zpívá (a že mu to de) nebo kapelu Brother Firetribe, takovej nasládlej metal kde Emppu (mimochodem můj nejoblíbenější kytarista, mám od něj trsátko, jupí
) kytaruje a snad i dělá hudbu
Tak sem se vyjádřil jak pubertální fanynka tokio hotelu a teď na večer si pudu přehrát Ever Dream
Sem na tom stejně jak Olihen. Odchod Tarji mě nějak výrazně nevadí, Annete zpívat umí, jen trochu jinak a charakter kapely stejnak tvoří Tuomasova hudba a texty (s občasným přicmrndáváním Marca a Emppua). Všechno ostatní už tady bylo řečeno a jen bych opakoval, což mi přijde zbytečný (a stejnak už se stalo
Taky doporučuju Tarot kde Marco basuje a zpívá (a že mu to de) nebo kapelu Brother Firetribe, takovej nasládlej metal kde Emppu (mimochodem můj nejoblíbenější kytarista, mám od něj trsátko, jupí
Tak sem se vyjádřil jak pubertální fanynka tokio hotelu a teď na večer si pudu přehrát Ever Dream
Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
Tak já jsem Nightwish jednu dobu dost žral, ale pak mě to nějak pustilo... a teďka s Anett...už je to takové slabší a průměrnější... prostě metal a operní zpěv to byla pecka tohle už je takový hodně slabší odvar...
jinka si říkám že by klidně mohli pokračovat bez zpěvačky
http://www.youtube.com/watch?v=Gkg88Mw5xJw
jo a mrkal jsem se na nějaké živáky s Anett a přišlo mi to dost bídné a pro mě vrchol všech hrůz:
http://www.youtube.com/watch?v=EYqpnyw3 ... re=related
těma "vyzpívávkama a kudrlinkama" akorát zakrývá nedostatky a ten refrén mi příjde úpe jak Ewa Farna...
EDIT: a ta Marcova basa se mi taky vůbec nelíbí...ten vempajr nebo co to je...příjde mi to takové prvoplánové...
jinka si říkám že by klidně mohli pokračovat bez zpěvačky
http://www.youtube.com/watch?v=Gkg88Mw5xJw
jo a mrkal jsem se na nějaké živáky s Anett a přišlo mi to dost bídné a pro mě vrchol všech hrůz:
http://www.youtube.com/watch?v=EYqpnyw3 ... re=related
těma "vyzpívávkama a kudrlinkama" akorát zakrývá nedostatky a ten refrén mi příjde úpe jak Ewa Farna...
EDIT: a ta Marcova basa se mi taky vůbec nelíbí...ten vempajr nebo co to je...příjde mi to takové prvoplánové...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*cable >>> Adam Hall
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Tak to bych neřek, jako souhlasim s tim že je suprovej zpěvák, třeba fantom of the opera naživo je fakt mrda, ale když si projedeš spousta live koncertů , tak pěvěcky to je docala bída...Wohma píše:Hlavne jeho vokal je famozni, podle me i lepsi nez Tarja + Anette dohromady.Mige11 píše:Marco to je basák. Inak má aj svoju skupinu Tarot celkom dobrá.
Novy Nightwish uz me vubec nezajima, ale starsi kousky si obcas rad poslechnu.
Myslim, že jeho přednost je v práci s rezonancí a v originalitě hlasu, jako na těch studiovkách , třeba Wish i had angel, je dokonalej , ale jako zpěváka ho hodně schazujou koncerty.
Jinak co se týče Tarji , tak mě ten zpěv nikdy nevzal, až na to , ted nevim jestli poslední nebo předposlední album-tušim že Once.,. tam mě vzal naprosto marco i Tarja a i celkově se jim hodně povedlo...
k úspěchu nevede výtah musí se jít po schodech
tak to je docela pochopitelné když to byl "konec éry"mycountry píše:Mě se zdá, že kromě toho, že jim třeba ten nemo s anette v drop b nebo jak to hrajou zní úplně hrozně, tak se mi zdá že ani ta skupina s ní moc nedrží, End of an era se mi zdá že daleko víc prožívali minimálně...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*cable >>> Adam Hall
*cable >>> Adam Hall
Re: Nightwish
nevíte čistě náhodou jakej používá emppu typ kreslítka? kroutim jak blázen a pořád se mi nic z toho nelíbí
edit: už to mam metal stack na 4,5, ale stejně by mě to zajímalo
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
btw nevíte jestli chytaj nějake nové vály?
Už jsem od nich dlouho nic neslyšel nového (cca 3 roky) CD Dark Passion Play vydali ještě než jsem začal hrát na klávesy (cca 4 roky) oni už nědělaj nové písničky či co?
Čekám na něco novyho jako sup,jsem zvědavej,co Tuomas zase vymyslí.Nightwish jsou pro mě nejgenialnější kapela co se tvorby,sice jejich songy nejsou nějak mega složity,ale žasnu jak dokážou z jednoduchy melodie naprosto perfektní aranží udělat hit.Stary songy maj hrozně velkou duši a ty nový jsou zase absolutně do detailu promakany a velice složity(to člověk zjistí potom,co si pustí Dark Passion play na kvalitní velká sluchátka,v jednom songu se jim tam prostřídá třeba 50 nástroju,každej tam hraje jeden dva takty,ale dohromady to zní šíleně epic.
Jedna z mála kapel co já považuju za dokonalou hudbu a zároven to dokáže poslouchat i člověk,co při poslechu jiné z mého pohledu dokonalé hudby,dostává záchvaty šílenství,bolest hlavy a absolutní znechucení disharmonii a arytmii.
Už jsem od nich dlouho nic neslyšel nového (cca 3 roky) CD Dark Passion Play vydali ještě než jsem začal hrát na klávesy (cca 4 roky) oni už nědělaj nové písničky či co?
Čekám na něco novyho jako sup,jsem zvědavej,co Tuomas zase vymyslí.Nightwish jsou pro mě nejgenialnější kapela co se tvorby,sice jejich songy nejsou nějak mega složity,ale žasnu jak dokážou z jednoduchy melodie naprosto perfektní aranží udělat hit.Stary songy maj hrozně velkou duši a ty nový jsou zase absolutně do detailu promakany a velice složity(to člověk zjistí potom,co si pustí Dark Passion play na kvalitní velká sluchátka,v jednom songu se jim tam prostřídá třeba 50 nástroju,každej tam hraje jeden dva takty,ale dohromady to zní šíleně epic.
Jedna z mála kapel co já považuju za dokonalou hudbu a zároven to dokáže poslouchat i člověk,co při poslechu jiné z mého pohledu dokonalé hudby,dostává záchvaty šílenství,bolest hlavy a absolutní znechucení disharmonii a arytmii.
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6
Podle blogu Anette Olzon se jejím odkazům na facebook je příprava desky v plném proudu, songy se píšou, mam pocit že 6 už jich bylo napsaných, kecal bych.. kdyžtak potom pohledám 
http://www.nightwish.com/en/news/
Vlastně to máš i tady
http://www.nightwish.com/en/news/
Vlastně to máš i tady
Epiphone Les Paul Special II (vyměněný kobylkáč za SH-4.. takže to aspoň trochu hraje)
Vox Valventronix VT30
Dunlop Tortex 1.0 (modré)
Vox Satchurator
Vox Valventronix VT30
Dunlop Tortex 1.0 (modré)
Vox Satchurator
Ruce + Kytara (olše, snímače seymour duncan TB5, SHR-1 a SH2N) + Dual Rectifier + box Marshall 1960vorech6 píše:nevíte čistě náhodou jakej používá emppu typ kreslítka? kroutim jak blázen a pořád se mi nic z toho nelíbí
Jinak... pomocí kreslítka to nehledej, tan zvuk nikdy nebude ono. Pokoušel sem se ho najít, naštěstí mě to dost rychle přešlo. Hmm, asi sem ti moc neporadil, že?
Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
jeho zvuk je zpusobenej tim,že na tej nahrávce je prej 50 nebo 100 vrstev ty kytary
na natácení Dark Passion Play dali prej 1 000 000 Euro a to je na tom strašne znát.
Emppu ma jedinecnej zvuk kterej sem nikde jinde neslyšel.Takovej říznej ale ne valivej
na natácení Dark Passion Play dali prej 1 000 000 Euro a to je na tom strašne znát.
Emppu ma jedinecnej zvuk kterej sem nikde jinde neslyšel.Takovej říznej ale ne valivej
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6
- VratikSlayer
Tarja pořád koncertuje a samozřejmě, že hraje i starý fláky od Nightwish...
- VratikSlayer
Mě přijde obojí dost takový... mňe...Olihen píše:Tarja bez Nightwish je total mrtvá
Ale myslel jsem, že Tarja bez Nightwish bude oblíbenější, než Nightwish bez Tarjy.
ee.Protože skladby tam děla Tuomas.On dělá nightwish nightwish,ne Tarja.
Nightwish bez Tarji ztratili takovou tu starou mystyčnost a udernost,ale šíleně se posunuli co se týče kvality zpracování.DPP považuju za jedno z nejlíp zpracovanejch alb co kdy vyšlo,každej detail je tam perfektně dotaženej do konce a skladby jsou neskutečně bohaté.Dřív to bylo basa,kytara,bicí,zpěv,klávesy a nějake smyčce + dechy v podkresu.Ted jsou to opravdu monstrozní orchestrální kompozice.Annete neni horší,je jiná.
Nightwish bez Tarji ztratili takovou tu starou mystyčnost a udernost,ale šíleně se posunuli co se týče kvality zpracování.DPP považuju za jedno z nejlíp zpracovanejch alb co kdy vyšlo,každej detail je tam perfektně dotaženej do konce a skladby jsou neskutečně bohaté.Dřív to bylo basa,kytara,bicí,zpěv,klávesy a nějake smyčce + dechy v podkresu.Ted jsou to opravdu monstrozní orchestrální kompozice.Annete neni horší,je jiná.
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6