Mno - jde asi o tu "šmoulí" barvu hlasu předpokládám; zbytek je o hlasitosti. Tohle bude záležitost nějakého Vocoderu nebo Vocal Harmony nebo Modulátoru. Někde na diskusi (nevím, jestli electrozone.cz) jsem tuším přejel zrakem řešení, ale nevzpomenu si. Zkus se zaměřit na slovní spojení "šmoulí hlas" nebo tak nějak to asi bylo uvedeno.
Jo a zmíněné věci budou audio signál zpracovávat jako VST nebo DX plug-iny.
P.
Skype: studio_kappka home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
cubase nepoužívám, používám Reaper, ale i tak v jeho základní VST výbavě je Pitch shifter nebo podobně jmenující se efekt. Zkus pohledat mezi efektama (processama) u cubase.
Jde jen o to, změnit ladění hlasu třeba o několik centů, nebo celou oktávu.
Pokud v cubase pitch není (což bych se hodně divil) zkus pohledat pres google nějaký free pitch shifter VST který do cubase nasadíš.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
EDIT: poznámka z jednoho tématu z electrozone.cz: "...no z pitch shifteru smoulovia nelezu .. na to treba formant ...." takže nezbude, než to vyzkoušet (pokud sem rovnou někdo nenapíše jak na to).
přesně to mi blesklo hlavou nějak po odeslání EDITu, že jako tohle je relativně jediná možná namítací reakce no ale donutili jste mě k tomu, že si to ze srandy doma fakt vyzkouším, už jsem si i stáhnul nějaké formant filtry k experimentování
P.
pavlii píše: přesně to mi blesklo hlavou nějak po odeslání EDITu, že jako tohle je relativně jediná možná namítací reakce no ale donutili jste mě k tomu, že si to ze srandy doma fakt vyzkouším, už jsem si i stáhnul nějaké formant filtry k experimentování
P.
no zkus, pridej par centů pitche ke zpevu navrch s malym mixem, krapet chorusu, delaye a kdyz to se smoulou neprezenes, ziskas hlas Ozzyho Osbourna
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Tyhle voloviny se používají od šedesátých let, když chceš veselýho robota, přidej velkou tercku nebo malou sextu, když chceš ponurýho robota přidej velkou sekundu...A dementi na N@vě používají kvintu.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..