Problémy s tremolem - povolování, rozlaďování

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
kvasna

Problémy s tremolem - povolování, rozlaďování

Příspěvek od kvasna »

Zdravim mam docela závažný problem a to že se u meho fendera po natažení a naladění strun povoluje samovolne tremolo jako kdyby se sním hýbalo pákou a tím se celá kytara podladuje a rozladuje vubec si s tím nevím rady vsechny srouby jsem dotahl a už vubec nevím čím to muže být. Jestli nekdo nevíte co by to mohli být... :(
Naposledy upravil(a) Dark Axel dne 28.07.2010 10:56, celkem upraveno 1 x.
Důvod: DA: přesunuto do správné sekce, přejmenováno
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s tremolem - povolování, rozlaďování

Příspěvek od Dark Axel »

Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

U strata? Je to hned nahoře.
kvasna

Příspěvek od kvasna »

jj ty velky šrouby nahoře sem dotah uplně na max nevim jeěte asi zkusim koupit slabší struny pač tam mam dost silny a to tremolo to asi nezvládne..
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Ne nahoře na kobylce, je o tom jedno z témat pověšených nahoře jako důležitá :mrgreen: Schválně jestli poznáš které to je. Ty velké šrouby nech, pokud s tím budeš páčit, spíš si to tím nevratně poškodíš. Povol to. To tremolo zvládne jakékoli struny. Dick Dale vždycky hrál na strata se sedmnáctkami strunami.
kvasna

Příspěvek od kvasna »

jo pochopil sem z toho ze se to ma nak zaspalkovat neco tam vklozit aby se to nehejbalo... nakej kus dreva bo tak
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Ale h***o. To si fakt neumíš prohlédnout prvních pár důležitých threadů? :roll: Nechtěl jsem sem ten link dávat, protože je to moje práce. snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/p ... 19130.html
kvasna

Příspěvek od kvasna »

Aha ja to vyvodil z toho threadu od axla no to je už fuk ja to už stejně zašpalkoval pač tremolo nepoužívám tak mě je to vcelku jedno hlavní je ,že se to ted ani o píd nehne a problem je vyřešen:)
robo.n.x12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robo.n.x12 »

Je to tím, že jsi tam měl nejspíš předtím slabší typ strun, tremolo leželo pěkně rovně na telě , ted ale ty silnější struny tremolo prostě trochu popotáhly, normální věc.
Odšroubuj zadní krytku (druhá strana kytary) vem si šroubovák a dotáhni ty dva velký šrouby co drží ten kus železa, co drží pružiny, jednodušej jsem to dokázat nenapsal :|
Zašpalkování u tremola tohohle typu vůbec nemá cenu, ještě když to je Fender, rozlaďovat se to nebude, to mi věř :wink:
Yamaha Pacifica, B.C.Rich Warlock limited edition ----> Boss DS1 ----> Homemade ECC81 Preamp ----> EL84 Poweramp 15W ----> 1x10" noname repro, Elixir 10 ^^
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Přesně tak, když to uvnitř utáhneš na fest a pružiny zavěsíš tak, aby byly víc roztažené - větší "dráha" a větší síla - tak to drží pěkně i bez špalků.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
kvasna

Příspěvek od kvasna »

No ted už je to jedno je to zašpalkovany a nestěžuju si jen me na tech fenderech ty tremola trochu s***u stejně je to pro drtivou vetsinu kytaristů naprosto zbytečná věc a jsou s tim pak akorát takovyhle problemy.Jinak pruzinu jsem stahoval a oc to nepomohlio a azs az na doraz jsem to enchtel dotahovat...
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

*facepalm*
to je vůl
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

kvasna píše:No ted už je to jedno je to zašpalkovany a nestěžuju si jen me na tech fenderech ty tremola trochu s***u stejně je to pro drtivou vetsinu kytaristů naprosto zbytečná věc a jsou s tim pak akorát takovyhle problemy.Jinak pruzinu jsem stahoval a oc to nepomohlio a azs az na doraz jsem to enchtel dotahovat...
Nauč se nejdříve s kytarou a jejím hardware zacházet, než začneš podobné nesmysly pouštět z pusy...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kvasna

Příspěvek od kvasna »

Ja jsem si to seřídil v tom problém nevidim takže nevim proč bych se to měl učit jen jsem vyjádřil svuj subjektivní názor na kterej mam právo a to je proste to že tremolo prostě k ničemu nepoužívám a měl jsem s ním jenom problémy.Jinak fendery vubec nezatracuju podle mě nejlepší kytary ale tak co to je když se nemužu svobodně vyjádřit o jistých pro mě problémových a zbytečných věcí na kytaře aniž by me tady za to někdo linčoval........nehledě na to že ty problámy jenž utremola nastávají si nyvymýšlím ale má s tím problém víc lidí tak nechápu co na tom chcete obhajovat...
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

nemá smysl komentovat....
a my tě nelinčujem, ale lynčujem ;)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

kvasna píše:nehledě na to že ty problámy jenž utremola nastávají si nyvymýšlím ale má s tím problém víc lidí tak nechápu co na tom chcete obhajovat...
Ano, s leností a blbostí má problém spousta lidí. To tremolo je perfektně vymyšlené - když ho nepotřebuješ, prostě ho seřídíš tak, že se chová jako telecasterovská kobylka. Problémy přímo s ním nejsou, chyba je téměř vždy na straně uživatele. Výjimkou je jen únava materiálu. A ty jsi snad drtivá většina kytaristů nebo jsi dělal nějaký průzkum, že tu píšeš taková moudra?
kvasna

Příspěvek od kvasna »

Ne soudím to podle toho že ve svém okolí znám osobne asi 15 kytaristů a ani jeden tremolo nepouzívá podle toho jsem vyvodil závěry......
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

kvasna píše:Ne soudím to podle toho že ve svém okolí znám osobne asi 15 kytaristů a ani jeden tremolo nepouzívá podle toho jsem vyvodil závěry......
Takže z toho, že těch tvých 15 známých nepoužívá tremolo, vyvozuješ, že to Leo Fender blbě navrhnul? :lol:
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Ne to, že ani jeden z 15 kytaristů to tremolo nemá :D proto je nepoužívá. Abych nebyl OT, woro má nasprostou pravdu, to tremolo je tak primitivní a jednoduše fungující jako žádné jiné tremolo, pokud bych se upnul na myšlenku, že to prostě nejde a trval a hlásil to dál tak by to byla škoda, to tremolo je od toho aby se používalo, od krásy tam není a je čistě jen na uživateli jestli si to tremolo nastaví ( což je otázka i pro nezkušeného na 10 minut ) nebo bude trucovat, a už vůbec bych nechtěl vidět kdyby si někdo pořídil kytaru s bigsbym :lol: prostě přijít a hrát je hezká myšlenka, ale kytara je taky jenom nástroj a prostě se musí zkontrolovat a nastavit.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“