Buffery

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Latam
Kontaktovat uživatele:

Buffery

Příspěvek od Latam »

Čau, s narůstajícím počtem efektů a délkou kabelů začínám trochu řešit úbytek výšek. Nechce se mi to řešit efektem s bufferem, protože bych stejně jeden potřeboval do smyčky a druhý před amp. Tak mě napadl třeba tenhle CM, co si o něm myslíte? Nebo vás napadá nějaké jiné řešení?

http://kytary.cz/carl-martin-kytarovy-e ... /HN106944/
wikxzen
Rádce

Re: Buffery

Příspěvek od wikxzen »

Já bych ti mohl doporučit polskou firmičku Wobo s jejich produktem Booster/Buffer.
http://www.woboge.com/effects.html
Měl ho tuším qwer a byl s ním tehdy velmi spokojený. Psal mi tehdy SZ, jak ho testoval a myslím, že by to nemusela být špatná volba.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

wikxzen píše:Já bych ti mohl doporučit polskou firmičku Wobo s jejich produktem Booster/Buffer.
http://www.woboge.com/effects.html
Měl ho tuším qwer a byl s ním tehdy velmi spokojený. Psal mi tehdy SZ, jak ho testoval a myslím, že by to nemusela být špatná volba.
Ten už jsem jednou zahlédl na bazaru. Ten CM se mi ale líbí hlavně proto, že je duální, takže bych nemusel řešit smyčku... Ale mrknu aj na tyhle, dík.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

připadá mi to nějak podezřelý. Proč jeden buffer do smyčky a jeden před aparát? přece nemizí výšky ve všech částech řetězce - notabene ve smyčce by to už nemělo ten správný efekt, tam je to nízkoimpedanční. Já bych se nejprve zaměřil na to, v které části řetězce skutečně výšky mizí. Bez přesné analýzy problému je investice do jakéhokoliv bufferu zbytečná. Mizí před preampem nebo až ve smyčce? Pokud je těch efektů takhle málo - tedy jestli je to jenom to, co máš v podpisu - tak mi připadá podezřelé, že by to kradlo tak moc signál. To by se nějak ještě podle mne musela podepsat kapacita kabelů a případně jejich nekvalita. Co používáš za kabely? Prostě z popisu se mi spíš zdá, že je tam ještě nějaký jiný problém, který by stálo nejprve vyřešit a po maximálním snížení vlivu teprve kupovat buffer. Používám na scéně celkem dost kabelů, ale všechno jsou to Klotz a podobný dražší a nemám takový problémy (když nepoužiju vysílačku hned za kejtru).

A propos ten CM nebude pro to pravé z toho důvodu, že IMHO nemá oddělené země pro oba buffery. Takže bys vytvořil zemnící smyčky s v tuto chvíli nepředvídatelným vlivem na brumy systému. Teda pokud to chápu tak, že bys jeden buffer chtěl dát do smyčky a jeden za kejtru.
Obrázek
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Jojo, tak jsem to plánoval. Kabely používám PW, ale propojky mám mizerné. Ten CM mě nějak trkl do oka když jsem ho viděl slevněný, protože stejně do budoucna plánuju víc efektů a tenhle duální by se mi hodil. Ale nejdřív teda vyřeším propojky, tam asi bude to hlavní zlo...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“