EHX Metal Muff vs. Digitech Hardwire TL-2

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
amadeus

EHX Metal Muff vs. Digitech Hardwire TL-2

Příspěvek od amadeus »

Ahoj, který z těchto distortion efektů je lepší, mám 5w lampové kombo a potřebuji z toho dostat pěkný hutný metalový zvuk, co se na to bude hodit?

ELECTRO-HARMONIX Metal Muff - http://kytary.cz/electro-harmonix-metal-muff/HN096686/

DIGITECH Hardwire Metal Distortion - http://kytary.cz/digitech-hardwire-meta ... /HN101906/
Amid

Re: EHX Metal Muff vs. Digitech Hardwire TL-2

Příspěvek od Amid »

Z obou dostaneš hutný metalový zvuk, stačí si jenom pohrát s nastavením.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Každý má ale úplně jiný charakter, takže bych doporučil oboje ozkoušet.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
amadeus

Příspěvek od amadeus »

Upřednostňuju americkej zvuk na to se mi zdá že by spíš vyhovoval ten EHX Metal Muff, mám pravdu?
lunchie

Příspěvek od lunchie »

no pokud mas rad M/B zvuk ... koukni se na tohle (ale neni to 'metalove' kreslitko):
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

amadeus píše:Upřednostňuju americkej zvuk na to se mi zdá že by spíš vyhovoval ten EHX Metal Muff, mám pravdu?
To není o UK / US zvuku. Metal Muff má totálně jiný charakter a texturu zkreslení než TL. Je "špinavější", prostě muffovitější.

Nicméně pokud máš rád US zvuk, tak ten SansAmp California by mohl být dobrým tipem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
amadeus

Příspěvek od amadeus »

Ten SansAmp znám, je to hezký, ale zase se to na metalový zkreslení nehodí. Ale nejspíš zkusím toho Metal Muffa, špinavější zvuk myslíš Nero něco jako old Metallica?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

California se nehodí na metalový zkreslení? :shock: Wow...

No, špinavější´= více vintage, lehce fuzzovatý. Staršímu zvuku Metallicy by ses tím mohl přiblížit...

PetrPeter 1975 - 2008
lokomoti

Příspěvek od lokomoti »

amadeus píše:Ten SansAmp znám, je to hezký, ale zase se to na metalový zkreslení nehodí. Ale nejspíš zkusím toho Metal Muffa, špinavější zvuk myslíš Nero něco jako old Metallica?
Ehx láká relativně dobrou cenou, ale u mě vydržel asi jenom týden. Kdybych řekl že hrál strašně (rozhodně sem potočil i s těmi kolečky) tak bych mu ještě lichotil. Já bych ti doporučil se rozhodně podívat po něčem jiným.
Mephitic Society
ESP eclipse II VB
amadeus

Příspěvek od amadeus »

lokomoti píše:
amadeus píše:Ten SansAmp znám, je to hezký, ale zase se to na metalový zkreslení nehodí. Ale nejspíš zkusím toho Metal Muffa, špinavější zvuk myslíš Nero něco jako old Metallica?
Ehx láká relativně dobrou cenou, ale u mě vydržel asi jenom týden. Kdybych řekl že hrál strašně (rozhodně sem potočil i s těmi kolečky) tak bych mu ještě lichotil. Já bych ti doporučil se rozhodně podívat po něčem jiným.
Co by si doporučil? Jak jsi spokojený s tím lampovým kreslítkem od Blackstara má to dost velké zkreslení?
lokomoti

Příspěvek od lokomoti »

Já myslim že by stálo za to vyzkoušet ty digitechy hardwired. Nemám s nima zkušenosti. Metal muff zněl z youtube taky hezky. Ten můj lampovej pedál má zkreslení hodně moc až ho ani nevyužiju, většinou mám nastaveno asi jenom na 1/3 gainu. V takovým nastavení z něho dostanu zvuk kterej se mi ještě neslepuje. Cena toho efektu taky nebyla nijak příznivá. Ty digitechy vycházejí líp. Kdybys měl ale nakonec třeba zájem o lampáč tak ten svůj pedál budu prodávat.
Mephitic Society
ESP eclipse II VB
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Maj ty Tech 21 Character series nějaký přepínání simulace repra podle toho, jestli je chci využít jako krabičku nebo nahrávací preamp?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Nowi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nowi »

Nic jsem nenašel. Používám to teda jen jako krabku, ale jednou jsem do toho zkoušel píchnout přímo sluchátka a dá se říct, že to fungovalo (hroznej zvuk :)) Simulace repra asi ne
gondis
Bandzone: Feel the Fire, Vodopaad, Nekrolog

Příspěvek od gondis »

Moleek píše:Maj ty Tech 21 Character series nějaký přepínání simulace repra podle toho, jestli je chci využít jako krabičku nebo nahrávací preamp?
Charakter ser. netuším, ale Sans má v zásadě pouze jakousi simulaci umístění mikrofonu před bednou, ale žádnej reprosim to není. Je to pouze jakási tónová clona.
K EHX si myslím, že má zvuk skvělý, ale musíš s tím krmit celolampu. Jinak je to fakt samej zahuhlanej střed. Hodně záleží na čem s tím budeš hrát. Zkus napsat jakou máš kytaru, aparát (zesilovač, kombo, bedna..) a co preferuješ za zvuk kytary.. Pak tu budem mít lehčí práci nabídnout, po čem se máš juknout.. :wink:
shmootik

Příspěvek od shmootik »

metal muff mám (ten největší s top boostem) a rozhodně bych neřek že je špatnej. na TL-2 jsem nikdy nehrál, ale mam hardwire valve distortion (SC-2 je to označený myslim) a to je rozhodně velmi kvalitní záležitost (co teda za půl roku co ho mam můžu soudit).

z předchozího vyvozuju že ani jeden pedál z nadpisu neni nějaký šajze. muj názor je že hutnej zvuk uměj oba, dál už je to jenom o vkusu. jak už napsal nero, jediná dobrá možnost je odzkoušet.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

gondis píše:
Moleek píše:Maj ty Tech 21 Character series nějaký přepínání simulace repra podle toho, jestli je chci využít jako krabičku nebo nahrávací preamp?
Charakter ser. netuším, ale Sans má v zásadě pouze jakousi simulaci umístění mikrofonu před bednou, ale žádnej reprosim to není. Je to pouze jakási tónová clona.
Určení polohy mikrofonu před bednou je právě nastavení té simulace reproboxu.

PetrPeter 1975 - 2008
gondis
Bandzone: Feel the Fire, Vodopaad, Nekrolog

Příspěvek od gondis »

Nero píše:
gondis píše:
Určení polohy mikrofonu před bednou je právě nastavení té simulace reproboxu.
Néé, fakt je to tónová clona :) obvod simulace reprobedny je odlišný (dolní zdrž, horní zdrž, pásmové prospusi..), přepínač u SansAmpu přepíná korekční členy ve zpětné vazbě OZ.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“