Mikrofony - bicí souprava
Pravidla fóra
-
mapexdrummer
Mikrofony - bicí souprava
Zdravím, řeším teď jedno dilema...
Myslíte, že je lepší, pro ozvučení bicí soupravy, koupit nějakou levnější sadu mikrofonů a ozvučit celou sadu a postupně mikrofony obměnovat nebo rovnou kupovat kvalitní mikrofony i když postupně??? Jde o to, že do nedávné doby jsme hrávali sami a já neslyšel jak to venku hraje, ale teď jsme hráli s jednou kapelkou a bicí se mi zdály zanikajicí (hlavně BD) i když vím, že druhý bubeník může mít jinou techniku, etc.... Každopádně bych rád znal váš názor.
Díky
Myslíte, že je lepší, pro ozvučení bicí soupravy, koupit nějakou levnější sadu mikrofonů a ozvučit celou sadu a postupně mikrofony obměnovat nebo rovnou kupovat kvalitní mikrofony i když postupně??? Jde o to, že do nedávné doby jsme hrávali sami a já neslyšel jak to venku hraje, ale teď jsme hráli s jednou kapelkou a bicí se mi zdály zanikajicí (hlavně BD) i když vím, že druhý bubeník může mít jinou techniku, etc.... Každopádně bych rád znal váš názor.
Díky
Re: Mikrofony - bicí souprava
Pokud to s tim myslis vazne, doporucuju postupne kupovat lepsi kousky a nebat se pouzitych (u dynamickych mikrofonu je to celkem bezpecny). Na bazaru byva treba AKG D112ka, Shure Beta 52A nebo Audix D6ka celkem casto. Jestli chces nejaky kompromis, pak doporucuju do zacatku koupit nejaky z techto kopakovych mikrofonu, na virbl klasicky SM57ku (mimochodem ted jednu prodavam) nebo klidne i Audix i5 a dle financi pak vybrat nejaky stereo par kondiku jako overheady - pokud nebudou financne, poslouzi i nejaky levny elektrety, pokud budou, pak je toho na trhu spousta. Casem pak dokoupit nejaky tomovy mikraky a pripadne lepsi overheady... No a pokud budes posilhavat po necem jeste lepsim, pak to muzes potom vsechno prodat a koupit nejaky nadupany sady od Beyeru, Audixu nebo Shure, ktery pro vas ted asi nejsou dostupny.
Jinak moc jsem nepochopil vasi situaci - vy si kompletne zvucite sami? Nebo ten zvukar nemel dost mikrofonu?
Jinak moc jsem nepochopil vasi situaci - vy si kompletne zvucite sami? Nebo ten zvukar nemel dost mikrofonu?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- citizen.one
to je tezka otazka, ja to resil tak, ze jsem na aukru koupil za 700 celou sadu cinskych mikrofonu na komplet bici - bez overheadu teda...
a ted pozvolna cucim po bazarech a schanim zatim na kopak osvedceny mikrofony, hlavne dovnitr Beta91, to je rekl bych ted takovej nejpouzivanejsi, celkem vzato lacinej mikrofon, kterej hezky snima telo bubnu a pak na otvoru muzes ten kick snimat treba SM57...
ostatne SM57 je na bubny docela fajn...a celkem vzato vubec univerzal...
kazdopadne bych spis doporucil tuhle cestu, dost usetris, ono na zacatek ti ty kramy vystaci, i tyhle kdyz se to dobre zekvalizuje, zni celkem vpohode...
a ted pozvolna cucim po bazarech a schanim zatim na kopak osvedceny mikrofony, hlavne dovnitr Beta91, to je rekl bych ted takovej nejpouzivanejsi, celkem vzato lacinej mikrofon, kterej hezky snima telo bubnu a pak na otvoru muzes ten kick snimat treba SM57...
ostatne SM57 je na bubny docela fajn...a celkem vzato vubec univerzal...
kazdopadne bych spis doporucil tuhle cestu, dost usetris, ono na zacatek ti ty kramy vystaci, i tyhle kdyz se to dobre zekvalizuje, zni celkem vpohode...
citizen.one: Pokud neco koupi za takovouhle vyprodejovou cenu, tak budiz, ale kupovat "levnou" sadu jen proto, abys pak spoustu casu zabil shanenim dalsich mikrofonu mi neprijde ekonomicky ani z hlediska casovyho, ani financniho
Ale je to samozrejme jen muj pohled.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
mapexdrummer
Kompletně si zvučíme sami...
Jde o to, že mikráky na soupravu si musím koupit sám, chci-li ji zvučit... A jsem ještě student, navíc ještě vrážím do bicích... Ale chápu, že se kvalita projeví...
Myslel jsem to tak, že bych koupil na bazáču sadu dejme tomu za trojku, takovou tu levnou... A za dva, tři měsíce koupil tu D112, pak na Vánoce třeba SM57 nebo AKG D40, pak lepší kondíky, atd...
Jde o to, že budu potřebovat i GATE, který zatím v PA nemáme, a to taky něco stojí.... Nebo prostě počkat dva měsíce a rovnou a jen koupit D112 a pak SM57, etc...
Jde o to, že mikráky na soupravu si musím koupit sám, chci-li ji zvučit... A jsem ještě student, navíc ještě vrážím do bicích... Ale chápu, že se kvalita projeví...
Myslel jsem to tak, že bych koupil na bazáču sadu dejme tomu za trojku, takovou tu levnou... A za dva, tři měsíce koupil tu D112, pak na Vánoce třeba SM57 nebo AKG D40, pak lepší kondíky, atd...
Jde o to, že budu potřebovat i GATE, který zatím v PA nemáme, a to taky něco stojí.... Nebo prostě počkat dva měsíce a rovnou a jen koupit D112 a pak SM57, etc...
Hm, pokud je takhle nizky budget, tak bude mozna fakt lepsi koupit nejakou cinskou sadu a postupne to obmenovat, az budou finance. S mikrofony na OH, kopakem a snarem se uz da udelat dobrej zvuk, ale pokud nejaka z techto veci chybi, tak to bude bida.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
mapexdrummer
Mám teď nabídku za 2500Kč, mikrofonů je tam celkem 7, jsou tam dvě tužky OH, jeden na kopák, na snare a tři na tomy... Je to včetně držáků a kufříku, se zárukou... Libilo se mi to i skrze cenu a na začátek (v podstatě nemám zkušenosti se zvučením bicích)...
-
mapexdrummer
to Wohma: Ta sada je dobrá i proto, že mám de-fakto komplet mikrofony, ale kdybych to bral postupně tak mám jeden mikrák... Takhle obměním postupně BD, SD a OH a na tomy, mohou klidně zůstat zatím ty ze sady (nebo třeba využít kopákovy mikrák na kotel), protože si myslím, že tomy nejsou tak důležité na ozvučení a prolezou i přes OH (když nejsou samostatné mic. na tomy)...
A co to je presne za sadu?
U Thomanna je za podobny penize treba tato sada http://www.thomann.de/gb/the_tbone_dc1200.htm
U Thomanna je za podobny penize treba tato sada http://www.thomann.de/gb/the_tbone_dc1200.htm
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- citizen.one
Wohma píše:citizen.one: Pokud neco koupi za takovouhle vyprodejovou cenu, tak budiz, ale kupovat "levnou" sadu jen proto, abys pak spoustu casu zabil shanenim dalsich mikrofonu mi neprijde ekonomicky ani z hlediska casovyho, ani financnihoAle je to samozrejme jen muj pohled.
tak ono je to o tom, na co to potrebujes, ja to pouzival vicemene na prizvuceni kopaku ve zkusebne. Ale kazdopadne na tenhle typ prizvuceni mi to stacilo a ta cena byla proste idealni.
A dalo mi to to co jsem potreboval, ted mam haldu casu na to, abych cekal na ,,vyhodny'' nabidky na lepsi mikrofony, casto, jak vidim treba tu Beta91, koncovy reseni za rozumny penize.
Myslel jsem to spis tak, ze je blby si koupit nejakej kram, pak lepsi, pak lepsi atd.
Preferuju kram a pak top...
-
mapexdrummer
Tak to vidím taky... Pro mě bude top AKG D112, myslím, že pro mé zvučení absolutně nejlepší mikrák za super cenu..citizen.one píše: Preferuju kram a pak top...
ta yoga je určitě dobrá volba - fakt jsem to viděl několikrát v akci, a uplně v pohodě (jasně že to nebylo best, aby do mě zase někdo nerejpal
....nejvíc záleží na bubeníkovi - jakej zvuk jde od něj
čím dál víc jsem zastáncem toho, že záleží na tom, kdo vytváří zvuk, ne na tom, čim to sejmeš(zase opakuju, nemluvíme o profi světě)...
Jinak, určitě bych se na živáči netrápil zapojováním OV - hraju celkem dost, a málokdy se stane, že jsme na místě, kde by to bylo potřeba...činely ti polezou ven i na nějakym velkym letni perketě, protože to žerou hlavně zpěvový mikráky..pokud ta stage nemá nějaký extrem rozměry
stačí z plechů hajtka a tradá....
Jinak, určitě bych se na živáči netrápil zapojováním OV - hraju celkem dost, a málokdy se stane, že jsme na místě, kde by to bylo potřeba...činely ti polezou ven i na nějakym velkym letni perketě, protože to žerou hlavně zpěvový mikráky..pokud ta stage nemá nějaký extrem rozměry
Skoušel někdo D112 a D12 vedle sebe na kopák ? Můžu mít pěknou D12 že by stála za kauf 
http://www.electrozone.cz/mikrofony/akg ... d511bd4c19
tady v tomhle vlákně je přímo nahrávka od ecsona, kdy porovnává mezi akd 112, akd d12, shure beta52 a shure beta91 na jednom kopáku
tady v tomhle vlákně je přímo nahrávka od ecsona, kdy porovnává mezi akd 112, akd d12, shure beta52 a shure beta91 na jednom kopáku
- citizen.one
vzhledem k tomu, ze je nas pomerne dost kdo o ni maji zajem, tak cena pujde rekl bych dost nahoru...dalabo píše:Skoušel někdo D112 a D12 vedle sebe na kopák ? Můžu mít pěknou D12 že by stála za kauf