Nightwish

Vše o kapelách a hudebnících ...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Nightwish

Příspěvek od Bummer »

Olihen píše:Tarja bez Nightwish je total mrtvá
Je. Na její koncert na MoR jsem byl vzhůru jen na Rusalku a I Walk Alone. Zbytek jsem prochrápal a písničky Nightwish v podání její doprovodné kapely ve mě kromě další dávky únavy vzbudily i vztek typu jak-to-sakra-může-takhle-někdo-posrat.

Pokud jde ale o Tarju samotnou, byla úžasná jako vždy.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Lamps

Příspěvek od Lamps »

Olihen píše:ee.Protože skladby tam děla Tuomas.On dělá nightwish nightwish,ne Tarja.
Nightwish bez Tarji ztratili takovou tu starou mystyčnost a udernost,ale šíleně se posunuli co se týče kvality zpracování.................
Souhlas, velkej souhlas.. Nightwish se neskutečně posunuli co se toho provedení týče, každej song na albu je něčim svůj (nejradši mám Whoever Brings The Night) a celý je to takový krásně bohatší.. a je mi docela líto Anette, přestože zpívá celkem slušně, se lidi nikdy nesrovnaj s tim, že to neni Tarja.. mně to vůbec nevadí, možná jsem i trošku rád, že je to něčím jiné, než bývalo..
Epiphone Les Paul Special II (vyměněný kobylkáč za SH-4.. takže to aspoň trochu hraje)
Vox Valventronix VT30
Dunlop Tortex 1.0 (modré)
Vox Satchurator
Olihen

Příspěvek od Olihen »

jn.Nemá to lehky,navíc na youtube je jedno video na kterym zpívá Nemo a je to vyloženě hrozné a lidi si ho posílaj a oduvodnujou si tim ty předsudky k ní.To že před tim vystoupení měla prej nějakou dost těžkou krvavou horečku či co už ale nevíl.....nebo nechtěj vědět
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Názor lidí na Anett mě dost mrzí. Ona nemůže za to, že je nástupkyní slavné zpěvačky, kterou všichni zbožňovali. Kapela sama si jí vybrala a asi k tomu měla důvod.
Bohužel... její vystoupení na MoR 2009 se vůbec nepovedlo, výkon předvedla o mnoho horší než předtím v T-Mobile aréně a lidé, co ji na MoR viděli poprvé, samozřejmě reagovali stylem "Já to říkal". Navíc - ona má tak nějak ve zvyku oblékat se jako Barbie a to se sem prostě nehodí. Je to věc, kterou jí neodpustím ani já.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Lamps

Příspěvek od Lamps »

Já docela věřim a doufám, že to byly jen krušné sehrávky s kapelou a od příští desky to bude v pohodě..
Epiphone Les Paul Special II (vyměněný kobylkáč za SH-4.. takže to aspoň trochu hraje)
Vox Valventronix VT30
Dunlop Tortex 1.0 (modré)
Vox Satchurator
Olihen

Příspěvek od Olihen »

já jsem sylšel,že Nightwish zní živě dost nahovno celkově
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Olihen píše:já jsem sylšel,že Nightwish zní živě dost nahovno celkově
Musím nesouhlasit :) Oba koncerty, co jsem viděl, byly perfektní.

Amid

Příspěvek od Amid »

Bummer píše:
Musím nesouhlasit :) Oba koncerty, co jsem viděl, byly perfektní.
Tak tak :D
Edit: Hlavně koncert End of an Era, kde hrajou naposledy s Trajou, je super :twisted:
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

"Novy Nightwish" Jo, stary zneji paradne.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Disasterpiece píše:
"Novy Nightwish" Jo, stary zneji paradne.
Tenhle názor vůbec nechápu. Vymění zpěvačku a automaticky zní celá kapela hůř? Jak jsem psal - byl jsem na dvou koncertech těch nových Nighwish a obojí byl skvělý zážitek, ač v T-Mobile aréně to bylo samozřejmě o chlup lepší (nebavíme se o zpěvu).
Kvalita nahrávek vydaných na CD je něco jiného - blbě se to poslouchá, protože to jede v jedné lajně. Snad někdy vyjde nějaký remaster.

Olihen

Příspěvek od Olihen »

mě náhodou připadá DPP jako nejvíc zvukově vymáklé album co kdy jakakoliv kapela vydala (natočení stálo cca 1 mil euro¨,tak aby ne) a ty stary jsou taky vyborny,dost i proto,že tam nejsou uplně kvalitní samply,ale dává to tomu tu duši.Co ti na nich připadá divné?
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Mluvil jsem o písničkách z DPP. Nezkoumal jsem je pod drobnohledem, ale z poslechu mi přijde, že tam udělali při masteringu totéž jako u Metallicy s posledním albem.

Více tady: http://www.audiodrom.cz/RoadToHell.html

Ale taky jsem měl možná jen nekvalitní ripy. Přiznám se, že originál CD bohužel nemám. Teď jsem se dostal k DPP ve FLAC, tak si to poslechnu - snad to bude lepší.

EDIT: Tak u FLACu je to to samé - zní to zkrátka pořád stejně - pokud se na to nesoustředím, tak to můžu mít puštěné v uších libovolně dlouho a všimnu si toho teprve až když mě začne bolet palice.
Naposledy upravil(a) Bummer dne 1.08.2010 21:52, celkem upraveno 1 x.

Olihen

Příspěvek od Olihen »

pravě to cd má strašnou hloubku
pust si to na kvalitní sluchátka a poslouchej nástroje v pozadí.Objevíš tam strašně moc nástrojů a jemních niancí.
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Olihen píše:pravě to cd má strašnou hloubku
pust si to na kvalitní sluchátka a poslouchej nástroje v pozadí.Objevíš tam strašně moc nástrojů a jemních niancí.
Ale ano, ty já slyším. Jenže o tom to je - je toho tam strašně moc a všechno stejně nahlas. Mlátí se to a kazí to celkovej požitek. Nebýt to tak složitá hudba, tak by to třeba tolik nevadilo.
Abych jen zbytečně neplácal, jako příkad pro mě nádherně poslouchatelných a dynamických kousků uvedu třeba první album Iron Maiden či Fighting The World od Manowar.

Může být, že to není chyba kapely - leckdy to vyžadují ti nahoře, aby se to pak třebas lépe prodávalo.

(Sluchátka mám Sennheiser HD-457. Pravda je, že mi nevyhovují tak, jako bráchovo levnější Sennheiser HD-201)

Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

che tak co říkáte na nový album ?
podle mě to je hrozná s****a :-D
kytarista nemá pořádnej riff ani solo vykrádá sám sebe
zpěv tragickej, klavesy se snaží o nějaký zajímavý motivy, který ale už jsem někde slyšel, basa nic moc, bubny ani nemá zminovat
podle mě nightwish jsou vprdeli
sice pousta HC fanoušku album velebuje ale ja měl opravdu velký problémy je vůbec doposlouchat

možná tak 3-5 ? výraznějších momentů (nemyslím tím 3-5 dobrých písniček!) z 13 celkem na albu je opravdu málo jinak těžká nuda

to minulý album byla daleko daleko lepší (7 days of th wolves a sahara ftw) !!
Už nehraju, pouze poslouchám ...
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Nové album jsem trpělivě poslechnul - i když jsem měl chuť asi po třetí skladbě vypnout. Musím říct, že je to teda odpad. Je to můj subjektivní názor, nehodlám je kritizovat za to, jak to udělali, nejspíš to udělali tak jak chtěli a jsou s tím dost možná spokojení...

...ale pro mě neposlouchatelný odpad!!

Dark Passion Play je masterpiece a to i s popovou zpěvačkou. Tohle? Zřejmě vydali album jen aby vydali album :mrgreen:

EDIT: Vytáhl jsem album Imaginaerum z "odpadového koše" a velice se mi zalíbilo!
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 26.11.2012 11:41, celkem upraveno 1 x.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Musím říct, že jsem poslech Imaginaerum právě kvůli takovým hodnocením zdrcených "fanoušků" odkládal. Zbytečně. Tohle album je velmi povedená záležitost. Jenže bohužel nic pro masy. Už na první poslech to zní spíše jako muzikál než jako nějaké další řadové album. Nemá smysl jej hodnotit podle výkonů jednotlivých členů kapely. Nightwish kytarově nikdy nebyli nic extra a co se zpěvu týče, ten je na albu perfektní a Anette se ukázala jako velmi univerzálně nadaná zpěvačka. Má smysl jej hodnotit jako celek mající děj.

Nicméně chápu znechucení lidí, co čekali epické skladby a vděčné hopsací hity a bylo jim předloženo toto.

Kapku mě mrzí, že nejsem tak dobrý angličtinář, abych mohl odposlechnout celý příběh toho skladatele přímo z alba. Hudba v tomhle případě tak docela nestačí.

182

Příspěvek od 182 »

Bummer píše:Musím říct, že jsem poslech Imaginaerum právě kvůli takovým hodnocením zdrcených "fanoušků" odkládal. Zbytečně. Tohle album je velmi povedená záležitost. Jenže bohužel nic pro masy. Už na první poslech to zní spíše jako muzikál než jako nějaké další řadové album. Nemá smysl jej hodnotit podle výkonů jednotlivých členů kapely. Nightwish kytarově nikdy nebyli nic extra a co se zpěvu týče, ten je na albu perfektní a Anette se ukázala jako velmi univerzálně nadaná zpěvačka. Má smysl jej hodnotit jako celek mající děj.

Nicméně chápu znechucení lidí, co čekali epické skladby a vděčné hopsací hity a bylo jim předloženo toto.

Kapku mě mrzí, že nejsem tak dobrý angličtinář, abych mohl odposlechnout celý příběh toho skladatele přímo z alba. Hudba v tomhle případě tak docela nestačí.
Souhlasím mně se taky moc líbilo a to ani Nightwish neposlouchám a na metal nejsem.
emppu123

Emppu Vuorinen

Příspěvek od emppu123 »

Ahoj,rád bych se zde zeptal na to jestli někdo nezná nastavení aparátu kytaristy Emppu Vuoriena z Nightwish.Již se ho snažím najít dlouhou dobu na internetu ale nedaří se mi to.Kdyby někdo věděl něco bližšího a dal mi vědět budu moc rád díky. :)
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 20.07.2012 7:47, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s hlavním tématem Nightwish.
mimamo
last.fm: mimaaamo

Re: Emppu Vuorinen

Příspěvek od mimamo »

http://www.uberproaudio.com/who-plays-w ... -equipment 20 vterin googleni - emppu vuorien gear. :roll:
Schopný tvoří, neschopný poučuje.
Georg Bernard Shaw
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“