Mesa\Boogie Dual rectifier solo head

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Duboun píše:
petrpeter píše:A poustis se do stavby? Ja mam taky neco rozdelanyho (na papire) a chystam se na to, taky mi staci dvoukanal - nechci to prilis komplikovat, spis si chci pohrat s preampem, abych z toho vymacknul ten zvuk co budu chtit. Co takhle spoluprace? Zvladas dobre praci s nejakym programkem na navrh DPS (Eagle, apod.) ? Chci preampy hodit na DPS, kvuli snadny reprodukovatelnosti, ale jsem jeste ze stary skoly (rucni navrhy) a moc se mi do toho nechce :)
Jo pustim se do stavby jen co budu mit nakou tu korunu. Spoluprace...? no, proc ne, ale jak rikam.. vyznam se v tom "docela" coz znamena ze nejsem uplnej odbornik, ale vim co a jak. No a praci v Eaglu docela i zvladam uz sem v tom delal par veci, ale nevim jestli do nej budou k sehnani rozmery patic pro elky. Jinak mi spis bavi kreslit rozmisteni soucastek v sasi jen tak v mspaint a tak ruzne.. Ale nevim kdy se do ty stavby pustim, pac ted zrovna setrim na nastroj a kde vezmu penize na soucastky to nevim (nechodim este do prace); i kdyz by to nemelo bejt zas az tak drahy; spocital sem ze by se to mohlo vejit do 6ti tisic Kc (nejaky soucastky mam doma). Mimochodem, ja mam zase radsi pajeci listy nez DPS; nechaji se pouzit koaxialy pro signal coz na DPS nejde tak dobre odstinit jako tim koaxem.. ale to je myslim vec nazoru. Takze spolupraci bych klidne bral; kdyz ti to nebude vyhovovat tak me to nevadi , nikdy sem s nikym moc nespolupracoval, takze nevim jak na tom sem :)

edit: Teda ne ze mi nevadi ze by te to nevyhovovalo, ale ze mi nevadi kdybys od toho chtel odejit tak sem to myslel :)

Ty DPS jsem myslel jen na preampy, kazdy kanal oddeleny, a prave co nejkratsi signalovy cesty po plosnaku, jinak na ECC patice v Eaglu jsou. V podstate je tenhle system uz dnes bezne pouzivany u vyrobcu - jak jsem rikal, je to hlavne kvuli snadne reprodukovatelnosti (totozna kopie, a ne ze u tohohle kusu je tenhle dratek o 5cm delsi a uz to hraje jinak) - staci mrknout do Diezela, heh :lol: (i Mesa, apod...).
Ty plosnaky bych udelal silnejsi a urcite bych na urcity body daval pajeci ocka, pro moznost vymeny (zkouseni, ladeni) a rozpojovaci body... aspon na prototyp :)
Neco na DPS uz mam, takze staci jen "obslehnout" zpusob vedeni napajecich a signalovych casti (tloustka spoje, mezery), a udelat vlastni, na kazdy kanal zvlast, zdroj-usmernovac zvlast, FX loop by se mozna nacpal asi na jednu preampovou, anebo FX a FootSwitch zvlast (FS -signalovy rele? - nekomu pry lupou, nekomu ne...), koncovy lampy, invertor samozrejme na sasi do objimek (kvuli cene vystupaku bych asi zustal zatim u 2x EL34, cistych 40-50W).
Jinak do 6tis. se vejdes v pohode, kdyz veci vezmem v Hamonndu (maj tam i ruzny hotovy sasi).
Nejradsi bych udelal ruzny verze preampovych DSP (hlavne zkresleny) - verze US s korekcema na zacatku, a UK s korekcema na konci, a pokud mozno se setjnym (podobnym) napetim na ECC (stejny nap. trafo), cistej asi nejakou klasiku ala Fender, a pak by byla moznost kombinaci preampu 1xclean / 2x rythm, lead podle chuti (UK&US) na jednom navrhu celyho zesu.
Na ocka a listu to taky neni problem, ale pri vice kanalech a 5-6 ECC uz je to docela gulas v dratech, a co kus to jiny zvuk...
Akorat napajeci trafo pri tolika ECC neni az tak levny (proud), to bych mozna zkusil poptat u nejaky cesky firmy co vinou na zakazku a porovnal...
Proste udelat, otestovat, poupravovat, chvili to hrat, pak to dat i ostatnim klukum na test, a doupravit, a hodit komplet navod na web, pro mlady bastlire, co chteji neco vic nez jednoduchou kopii JCM800 :)
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Kozanostra píše:samo že tim nechci podceňovat tvoje pájecí schopnosti ale nemyslíš že kdyby si to moh každej postavit doma že by se to prodávalo tak draho ? :wink:
někdy se totiž vypaltí to koupit než postavit páč by tě to vyšlo dráž....
No jedna vec je, ze kdyz kupujes takovyhle vyrobek, tak neplatis cenu za soucastky a material, ale za nekolik tisic hodin vyvoje, zkouseni a testovani nez to nekdo zacal vyrabet - platis vlastne za "patent", za vyvoj.

Druha vec je - kolik kytaristu vi neco o elektronice, kdyz maji i problemy prepajet si potaky v kytare...?!? Takze si to doma asi kazdy neudela. A ten co to umi, ten si to udela (koukni kolik beha ruznych homemade kopii po svete), kdyz na to ma cas a chut si s tim hrat, a chce mit pak dobrej pocit seberealizace z vlastniho vytvoru :)
:wink:
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

No věřím že ta mesa bude svinstvo, ale třeba kopii JCM800 těch běá strašná spousta protože sou neuvěřiteln jednoduchý, profláklý uznávaný a daj se na ně sehnat schémata....kdybych byl na elektrotechnika (jako celá rodina kolem mě) tak si to teď taky stavím, ale nééé já prostě musím na všeobecnou pakárnu :roll:

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

rasta_blasta píše:No věřím že ta mesa bude svinstvo, ale třeba kopii JCM800 těch běá strašná spousta protože sou neuvěřiteln jednoduchý, profláklý uznávaný a daj se na ně sehnat schémata....kdybych byl na elektrotechnika (jako celá rodina kolem mě) tak si to teď taky stavím, ale nééé já prostě musím na všeobecnou pakárnu :roll:
Vsechno te prece nemusi ucit skola...... Ja byl taky na "vseobecny pakarne" a stejne jsem si delaval zkreslovadla, compresory, i s navrhem DPS, opravoval zesy, a podobny ptakovinky... Stacilo jen proste chtit a prostudovat dostupny materialy (tehdy AmRadio, a el. literatura)
To ze bys chodil na elektrotechniku jeste neznamena, ze bys umel udelat dobrej zesak.... :D
Kdyz se chce, vsecko de :lol:
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

oh yeah... No zatím si vystačuju s tím že seřizuju známím nástroje (předělávám snímače ladím oktávy. Teď budu dělat s basákem box... tak když se někdy budu nudit zkusím si něco udělat.... jak složitý je zapojení chorusu?

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Lachim

Příspěvek od Lachim »

No,kluci,fandím vám,bo mám taky kutilskýho ducha,ale ač tomu zbla rozumim,tak dost čtu. A zjistil jsem tudíž,že s lampami není radno si zahrávat a i když je nějaký schema,tak se nastavujou nějaký proudy. A u lamp jsou kurevsky velký. A stačí několik drátů jinak dlouhejch.......a vše je jinak. Když bastlit s lampama,tak s někym,kdo to umí (starší ročníky) a okoukat.

Můj názor.
Kozanostra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kozanostra »

Lachim píše:No,kluci,fandím vám,bo mám taky kutilskýho ducha,ale ač tomu zbla rozumim,tak dost čtu. A zjistil jsem tudíž,že s lampami není radno si zahrávat a i když je nějaký schema,tak se nastavujou nějaký proudy. A u lamp jsou kurevsky velký. A stačí několik drátů jinak dlouhejch.......a vše je jinak. Když bastlit s lampama,tak s někym,kdo to umí (starší ročníky) a okoukat.

Můj názor.
sem rád že si to nemyslim tady sám..... :)
Gibson Les Paul Standard (94´)
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname :-)

http://mesa1.myminicity.com/
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Lachim píše:No,kluci,fandím vám,bo mám taky kutilskýho ducha,ale ač tomu zbla rozumim,tak dost čtu. A zjistil jsem tudíž,že s lampami není radno si zahrávat a i když je nějaký schema,tak se nastavujou nějaký proudy. A u lamp jsou kurevsky velký. A stačí několik drátů jinak dlouhejch.......a vše je jinak. Když bastlit s lampama,tak s někym,kdo to umí (starší ročníky) a okoukat.

Můj názor.
:) Ne proudy, ale napeti cca +/- 300-400V, to je na tom to nebezpecny. Jinak samozrejme pri pajeni "ve vzduchu" to chce odkoukat z jinyho zesu vedeni vysokych napeti a signalu, rozmisteni traf, lamp, to je jasny... Ale na to pri studiu literatury lampovych zesaku taky narazis... :)
Je jasny ze to neni zadna sranda, jako si udelat malej boostrik na jeden plosnak... :)
noc33

Příspěvek od noc33 »

Tak napětí samo o sobě není nebezpečný, je tam dost silná spojitost s proudem:pokud je napětí malé, tak proud do vás neprojde(odpor těla a podobně), když je napětí dostačující(kolem 220V) a proud kolem 10mA, tak je po vás, další příklad z praxe: elektrický ohradník v zoo:hodně voltů, aby to jedinec dostal i přes boty a dotykem na jednu ruku, ale zdroj má omezovač, tak nejní shopen dodat smrtelnou dávku mA.Tak teď je to snad jasný.Tvrdit , že jenom napětí je nebezpečný je nesmysl.V\soký napětí je k tomu, aby to do Vás prošlo, zbytek"zařídí" dostatečně velký proud...
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

petrpeter píše: Je jasny ze to neni zadna sranda, jako si udelat malej boostrik na jeden plosnak... :)
No ja si delal loni ve tretaku (elektroprumka) taky jeden "boostrik"... Byl to muj prvni vyrobek a zatim taky posledni :lol: Vubec mi to nefungovalo, pak sem to vzal k ucitelovi a ten mi rekl at skontroluju vsechny uzemneni a najednou to fungovalo :D
Tak si tak rikam, ze nevim jestli se mam poustet do toho zesiku, co si chci postavit, bez tehle cenejch zkusenosti. Mimochodem, nemate nekdo jednodussi schema na zesilovac 150W ?
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

noc33 píše:Tak napětí samo o sobě není nebezpečný, je tam dost silná spojitost s proudem:pokud je napětí malé, tak proud do vás neprojde(odpor těla a podobně), když je napětí dostačující(kolem 220V) a proud kolem 10mA, tak je po vás, další příklad z praxe: elektrický ohradník v zoo:hodně voltů, aby to jedinec dostal i přes boty a dotykem na jednu ruku, ale zdroj má omezovač, tak nejní shopen dodat smrtelnou dávku mA.Tak teď je to snad jasný.Tvrdit , že jenom napětí je nebezpečný je nesmysl.V\soký napětí je k tomu, aby to do Vás prošlo, zbytek"zařídí" dostatečně velký proud...
Pochopitelne mas pravdu, a srozumitelne si to vysvetlil.... :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

JOHNY Swamp Inc. píše:To zní zajíamvě chlapi 8)

Nechce mi někdo postavit JCM800 2204 zdvojenou az efektovou smyčkou?? LOL Docela je to muj velkej sen abych nemusel pořizovat dvě:))
hlásím se o 2304 :D a stačí mi normální :wink:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Když vám to bude fungovat... mohli byste vyba...robit pár kousků i pro kytaristy vokolo, ne? :) samozřejmě za ekvivalentní úplatu
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Duboun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duboun »

Huh.. sem to tu nejak zapomel sledovat (neprislo mi zadny upozorneni na majl) takze:
petrpeter píše: Ty DPS jsem myslel jen na preampy....
No.. koukam ze to mas celkem promysleny. Ja nad tim nikdy tolika nepremejslim; proste se drzim jen zakladnich zasad a na zbytek mam takovej nakej sestej smysl :)
btw: Co je to ten Hammond? To je nakej netovej obchod, nebo normalni kammenej?
noc33 píše: Tak napětí samo o sobě není nebezpečný...
No, tusim ze 15mA je smrtelnych a to jeste neni jisty ze te to zabije. Zalezi na delce trvani; protoze de o to, ze perioda stridaveho proudu narusuje periodu srdecniho tepu (u stridaveho proudu). U stejnosmerneho proudu je to podobny akorat staci kratsi doba, protoze nema periodu ale funguje jako jeden impuls ktery stahuje vsechny svaly.
Pejsvidek píše: Mimochodem, nemate nekdo jednodussi schema na zesilovac 150W ?
Koukni na http://hlava.webpark.cz tam najdes ruzny schemata ale asi jenom do 100W ale staci kdyz k nakymu stovkovymu zesiku pridas dalsi dve koncovy elky.
..fresh blood on our swords.
Gods of war arise!
enusim2

Home MAde

Příspěvek od enusim2 »

tak bacha: muj otec dela aparaty a ted mi udelal hlavu presne podle meho preni takze mam svuj signature model:-) POKUD NEKDO MA ZAJEM NENI PROBLEM SE DOMLUVIT A UDELAT VAM HLAVU PODLE VAS a za rozune penize....ja sem rocker az heavy metalista a chtel sem univerzalni aparat,doposud sem pouzival multak,ale tohle je splneny sen, je to kopie M/B DR, a marshalu..stim ze ja mam na kazdy kanal sve lampy,kdyz to DR ma jen zdvojene korekce,takze kdyz poscitam veskere lampy tak mam 13 :idea: ,v preampu 8 :idea: ,,no proste bomba,tak pokud ma nekdo zajem neni problem se nejak domluvit, piste na enusim2@centrum.cz jsem z Jihlavy
-Jackson Kelly 3Bk
-Hughes and Kettner-Switchblade 50w
-T.C.Electronic-G-major
-Case-Made in Doma
-Na doma:Dimavary strat/Epiphone-Nighthawk / Line6 SpiderIII 15w
Struny DR 0.9-0.46
Trsátko George Dennis a Dunlop vroubky-1.12
Ladička Casio a hromda kabelů Planet wawes a made in home
petrpeter
Odborník

Re: Home MAde

Příspěvek od petrpeter »

enusim2 píše:tak bacha: muj otec dela aparaty a ted mi udelal hlavu presne podle meho preni takze mam svuj signature model:-) POKUD NEKDO MA ZAJEM NENI PROBLEM SE DOMLUVIT A UDELAT VAM HLAVU PODLE VAS a za rozune penize....ja sem rocker az heavy metalista a chtel sem univerzalni aparat,doposud sem pouzival multak,ale tohle je splneny sen, je to kopie M/B DR, a marshalu..stim ze ja mam na kazdy kanal sve lampy,kdyz to DR ma jen zdvojene korekce,takze kdyz poscitam veskere lampy tak mam 13 :idea: ,v preampu 8 :idea: ,,no proste bomba,tak pokud ma nekdo zajem neni problem se nejak domluvit, piste na enusim2@centrum.cz jsem z Jihlavy
hele, a dela to jako "prototyp, za letu" nebo si udela predem navrh a schema, nakres na papir (rozlozeni soucastek, atd...), paji na ocka (na listu, board), nebo pouziva i plosnaky?
enusim2

Příspěvek od enusim2 »

no hele ja zas tomu tak nerozumim:-) ale je to original podle schamat mesa B, ale vse ma peclive zakreslene,protozče tak bez dokumentace by se v tom nevyznal a pak kdyby byla nejaka oprava bo tak tak musi mit k tomu schema a taky pro lepsi pak dalsi vyrobu. neni to podnikavec co by delal jednu hlavu za druhou a pak to strilem,dela hlavy jen na zakazku kdyz nekdo za nim prijde,ja mam od nej(mel sem:-) kombicko,a ted mam tu moji vysnenou hlavu, pomalinku ale jiste se dodelava neni jeste komplet hotova,ale vcera vecer sem uz testoval zvuk,je to spousta stelovani,al e cistej co sem tam nastavil je fakt uzasny+na zkresleny se jeste poradne musi vyladit osciloskopem atd a mama nemela v 10 vecer pochopeni pro zkouseni:-)..jinak mam kombicko spidera od line6 15w a mam k tomu udelany footswitch takze mi ukaz nekoho kdo ma tohle kombo s prepinacem,protoze ani nema vystup na foot:P ale tak nechci mluvit za tatu:D finalni vysledek jeho prototypu uvidim(teda spis uslysim) za nejaky ten den jeste
-Jackson Kelly 3Bk
-T.C.Electronic-G-major
-Case-Made in Doma
Struny DR 0.9-0.46
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

jojo, neni nad to mit sikovnyho tatika... :D
bud rad ze takovyho mas... (ja takovyho teda nemel, kdyz jsem si udelal svoji prvni kytaru, tak me duhej kytarista primo "vytocil" poznamkou "priznej, dyt ti to delal urcite fotr...." - nevedel jakyho mam otce, s nepochopenim pro vsechny moje zajmy :) )

maly kombo od Voxu jsem si taky upravil na spesl verzi, s Lineout (na silnejsi koncak), a vystupem na ext. box... :)

me jen slo o to, jestli treba dela s kompem, a delal si nejaky navrhy plosnaku preampu, nebo to hodil na board, a tak no...

ja osobne DR moc nechci - jednak komplikovany na stavbu, a zvukove vic preferuju M/B Mark IV

No, ale ted me napada.... ja marne shanim nekoho, kdo mi z plechu udela sasi... mam teda moznost koupit hotovy v nemecku (ale tam bych bral vic veci, a a to az casem...). Takze kdyby tatik mel moznost pro me "ohnout" plech na sasi za rozumnou cenu, byl bych docela rad... :)
enusim2

Příspěvek od enusim2 »

no to mi povidej otom šasí, ale naohejbal si to sam a jeden znamej nam to pozinkoval takze v poho,ale zatim to je jen jako zakladni deska s potakama a flaskama,sem zvedavej jake k tomu udela to hlavni šasí,ale budu chtit neco jako ESH proste aby lampy pekne zhaili na dalku:D ikdyz na bordel a prach je lepsi to mit aspon nejak uzavrene jak maršál. nevim to je zatim nepodstatne ja resim zvuk.. dokumentaci ma svoji na milimetrovim papire nacmarane a jinak plosnaky atd ma z netu stahle a vytisknute,v nejakym programu nedela,to by zabiralo cas:D a lezl by mi na komp:P jj tatik je sikovnej :P:P:P ja mam svoji kytaru ale akorat telo,nejak se mi to dva roky vli ve sklepe a nechce s mi to kompletovat,mam sveho dzeksna a ten mi staci,ja sem narocny na krk a nevim kde bych nejak sehnal takhle kvalitni krk k tomu telo,to mi za to ta kytara nestoji :P
-Jackson Kelly 3Bk
-T.C.Electronic-G-major
-Case-Made in Doma
Struny DR 0.9-0.46
enusim2

Příspěvek od enusim2 »

rasta_blasta píše:oh yeah... No zatím si vystačuju s tím že seřizuju známím nástroje (předělávám snímače ladím oktávy. Teď budu dělat s basákem box... tak když se někdy budu nudit zkusím si něco udělat.... jak složitý je zapojení chorusu?

CHORUS,mel sem v ex kombicku chorus a byl to plosny spoj tak 10x10 cm s 3 nebo 4 potakama (ted uz si nepamatuji presne) jako bylo to pouzitelne ale nevim nevim,ten chorus a delay bych radsi bral original od firmy,jinak chorus v poho zvuk ale nejak extra vystelovat to neslo,nastavil sem si tam jeden supr zvuk a tim to asi haslo
-Jackson Kelly 3Bk
-T.C.Electronic-G-major
-Case-Made in Doma
Struny DR 0.9-0.46
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“