Kytara + Kombo + efekty do 10000,- Poraďte please

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Tomáštík Vladimír

Re: Kytara + Kombo + efekty do 10000,- Poraďte please

Příspěvek od Tomáštík Vladimír »

jj, chci s tím hrát zatím doma. Ale nejde mi to jak hlasitě to hraje, ale spíš jak to hraje. Jde o to, že na tom dvacítkovém kombu co mám doma musím dát na max ponťáky na kytaře aby to znělo a taky na equalizeru. I tak ten zvuk pořád připominá jako kdyby to vycházelo z krabičky od ramy. Efekty jsou mi momentálně ukradené, i když na tom kombu mají takový zvláštní dozvuk. A další podstatnou věcí je fakt, že si chci udělat takové předčasné vánoce :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No tak mít poťáky na kytaře na max. je normální. Používají se spíš k čištění zvuku bez přístupu k aparátu nebo k míchání zvuku jednotlivých snímačů. Dost bych se divil, kdyby ti bylo 20W kombo na doma málo (jestli to fakt není nějaké chrastítko). Uvědom si, že jestli si pořídíš na doma 120W bestii, tak se může stát, že tam nenakroutíš dostatečně malou hlasitost a poženou tě sousedi.

Ale já jsem své napsal. Pokud skutečně nechceš lampu...
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Tomáštík Vladimír

Příspěvek od Tomáštík Vladimír »

Popravdně se mi to už stalo s tím dvacítkovým kombem a byl to strašný rachot. Ale to byla spíše ta chybka, že jsem to zapojil do PC a neztlumil jsem hlasitost ve Windows. U hraní to myslím nehrozí, protože to ztišuji na minimum když to vypínám. Asi takhle ještě. Ono jde o to, že spíše zbírám názory lidí a jem vděčný za každý příspěvek. Možná to je blbost, ale myslím si, že pokud to kombo má více watů, tak i lépe hraje na malou hlasitost. Myslím tím rozdíl tranzistorových komb ve watáži okolo 15 - 20 - 60 - 100W.
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Tomáštík Vladimír píše:Možná to je blbost, ale myslím si, že pokud to kombo má více watů, tak i lépe hraje na malou hlasitost.

Jde oto, že když máš volume stažený na minimum (1/10) tak ti předzesilovač nemá šanci udělat takový zvuk, jaký dokáže. Je lepší mít třeba 10W kombo a muset ho mít na 5/10 aby ses slyšel, než 50W a mít ho stažený co to de, potom dostatečně nevybudíš předzesák a zní to jak z p.... :roll: (takže je to úplně naopak , než jsi to napsal)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

JohnyWM má pravdu. Ač v praxi to tak funguje jen částečně, protože velká část takto slabých (těch nejlevnějších, tranzistorových) komb prostě nehraje dobře nikdy.
Navíc při malých hlasitostech se neuvěřitelně nudí repro a zvuk je pak takový mrtvý. To asi platí všude, nezávisle na výkonu aparátu.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

U toho mýho 120 Watt drobka taky tranďák se ten zvuk komba a to peklo začne projevovat minimálně spíš víc od čtvrtky, což je na doma šílený a potichu to není jaksi ono, ty dva 12palcové repráky to prostě nerozhýbe nebo já nevím...chce to najít kompromis, ja bych to viděl tak na 65 wattů a jeden 12 palcový reprák ať to má nějakou šťávu ne ? :twisted: :lol:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ať se třesou okna! :D

Né vážně, já měl na 10" 30W Rolandovi (bez zapnutého Power Squeezeru) hlasitost cca na 1 z 10. Na doma je to prostě dost...

Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jo je to tak, proto sme začali dole ve sklepě zařizovat zkušebnu :lol: Ne na doma stačí fakt i 15 W, to vím od kamoše...ale zase myslím, že je lepší aby to mělo 10 nebo líp 12ti palcovej reprák, na tom si myslím dost záleží...sice jsem nepročítal tohle vlákno, ale asi půjde o nováčka a já bych z komb doporučil Peavey Envoy, to mi příjde dost slušný a i víc charakterní jak simulační roland, ale ten se doporučuje tady dost často, takže chybu by s ním neudělal...ale má to každý :)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Jestli na to máš 8000Kč, chceš to na doma a záleží ti na zvuku, tak běž určitě do lampy a na tranzistor se vykašli. Zkus se podívat na téma nejlepší lampová komba na doma.
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Jester píše:Jestli na to máš 8000Kč, chceš to na doma a záleží ti na zvuku, tak běž určitě do lampy a na tranzistor se vykašli. Zkus se podívat na téma nejlepší lampová komba na doma.
Moje řeč, na doma by ti stačila klidně aj 5W lampa, kterou bys mohl sehnat hodně zalevno na bazaru, a zbytek peněz prostě šetřit na cokoliv (pořádný kombo na koncerty, mulťák....)
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jo tak za 8 tisíc už lampu a krabičku, bohužel ne všem tahle kombinace sedne a dobře zní a mnozí si pak raději koupí větší tranďák...Já to mám zas naopak, velkej tranďák mám a rád bych zkusil menší lampu :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Kdyby ses rozhodl pro něco menšího a levnějšího :arrow: trziste/p-roland-cube-30x-t20501.html

Jestli to koupíš, máš u mě pivo. :wink: :D

(Mimochodem, tenhle aparátek jsem měl a byl jsem s ním moc spokojený)

eda220

el.kytara včetně komba do 10 000,-

Příspěvek od eda220 »

Zdravím,
Žádám o radu ohledně výběru nové kytary. 4 roky hrají na akustiku a rád bych teď začal s elektrikou. Hledám určitě typ Les Paul. Cena do 10 000 včetně nějakého komba na doma. Děkuji
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 3.10.2014 12:03, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Napiš co od kytary/komba očekáváš za zvuky, pak ti třeba i někdo poradí jaký konkrétní typ. Alespoň rámcově (jazz/metal/rock...)

U komba je asi hlavní otázka jestli chceš lampu nebo tranzistor. Mě osobně přijde na doma lampové kombo skoro jako zbytečnost a opruz (sám lampu na doma mám :) ). Když hraju doma tak mi přijde fajn si to kombo tu a tam zapnout, pár minut si zabrnkat a pak zas kytaru odložit. S tranzistorem tohle jde v pohodě. Lampové kombo je potřeba nechat před hraním pár minut žhavit, a když už ho zapneš, tak ho nechat zaplý, protože neustálé vypínání a zapínání lampám škodí.

Pokud bys přece jen zatoužil po lampě, tak bych rozhodně volil aparát s master volume, aby to tvoji spolubydlící a sousedi vydrželi :)
eda220

Příspěvek od eda220 »

Hlavně na rock. Něco ve stylu GnR, Led Zeppelin, ACDC, Lynyrd Skynyrd a něco málo z jazzu. Metal určitě ne. Kombo bych bral spíše tranzistorové.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Z toho co jsem měl v ruce, tak bych mohl doporučit Cortky. Hrál jsem na nějakej jejich Les Paul a dost se mi líbil. Myslim že z bazaru by se nějaká dala sehnat poměrně levně. Lidi tady taky dost doporučujou kytary Vintage, ale s těma nemám zkušenost.

Jinak moje obecný doporučení, nebraň se bazaru. Seženeš si výbavu polovinu původní ceny, a když tě z nějakýho důvodu omrzí, tak jí můžeš prodat s minimální finanční ztrátou.
torst

Příspěvek od torst »

Pokud jde o kytaru, řešilo se to v tématu "Kytara do 5000". Nejlepší jsou momentálně ty Vintage, na tom je obecná shoda, ale jsou dražší, vyčerpal bys prachy a nezbylo by na combo. Takže Epiphone spíš ne, jinak ty číňanky bejvaj slušný. Cort, Fokus, Bach, SX, Teď vidim bazarový ty "les paul" Ibanez za pár korun.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... rder=datum
nebo
nebo
a ještě lepší

Pokud jde o combo, tak jak nemám ty příšernosti od Line6 rád, tak pro tyhle začátky by asi bylo ideální nějaký to jejich simulační combo (Spider). Je to univerzál, umí ve své třídě všechno a dá tak na výběr než se člověk rozkouká a rozhodne.
Nebo totéž od Behringer.
Pohud jsi ale rozhornutej pro ten Hard Rock, postivější je už rovnou nějakej levnej a dostupnej Marshall
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

ajdam píše:Z toho co jsem měl v ruce, tak bych mohl doporučit Cortky. Hrál jsem na nějakej jejich Les Paul a dost se mi líbil. Myslim že z bazaru by se nějaká dala sehnat poměrně levně. Lidi tady taky dost doporučujou kytary Vintage, ale s těma nemám zkušenost.

Jinak moje obecný doporučení, nebraň se bazaru. Seženeš si výbavu polovinu původní ceny, a když tě z nějakýho důvodu omrzí, tak jí můžeš prodat s minimální finanční ztrátou.

To já už kouká po bazarech pář dnů,ale bojím se,že nepoznám jestli je něco uvnitř špatně,či není??Když tomu nerozumím???Z venku může bát krásná ale co se skrývá uvnitř?Jak to poznám? Díky Jirka

Na začátek jsem koukal třeba na toto:

http://www.groovemusic.cz/kytary/elektr ... ratocaster
eda220

Příspěvek od eda220 »

Děkuji všem, ale bazar v tomto případě nechci. Možná až někdy jindy. Na naučení by se snad dala sehnat slušnější nová kytara.
eda220

Příspěvek od eda220 »

Šlo by toto?:

http://kytary.cz/cort-cr-200-bk/HN111084/

+ nějaké kombo do 2 600,-
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“