Lampa v předzesilovači

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
venca.k

Lampa v předzesilovači

Příspěvek od venca.k »

Asi je to blbej dotaz, ale jde to nejak poznat po zvukovy strance?
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

No co jsem se ptal na Hartke 3500 který má jednu lampu v předzesáku tak je to prý "těžce poznat". Sametovější zvuk...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Zalezi na kombu. Ja mam Rocktron Gainiac, coz je lampovy predzesilovac, a jsem tim nadsen... Vyzkousel jsem uz docela dost kreslitek a fakt je to o necem jinym :wink: Na druhou stranu to, ze je v kombu v predzesu lampa, ti nezaruci dobrej zvuk... Treba Hartke Piggy Back ma lampovej predzes, ale ten zvuk z toho je na pytel... (Kdovi, mozna je to jen blba stock lampa, ale tak jak to dostanes to stoji za prd)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

Wohma píše:Zalezi na kombu. Ja mam Rocktron Gainiac, coz je lampovy predzesilovac, a jsem tim nadsen... Vyzkousel jsem uz docela dost kreslitek a fakt je to o necem jinym :wink: Na druhou stranu to, ze je v kombu v predzesu lampa, ti nezaruci dobrej zvuk... Treba Hartke Piggy Back ma lampovej predzes, ale ten zvuk z toho je na pytel... (Kdovi, mozna je to jen blba stock lampa, ale tak jak to dostanes to stoji za prd)
a záleží na lampě... není na škodu jí někdy vyměnit, je to pak o něčem jinym... a investice v podobě dvou kil se opravdu na tom zvuku podepíše :-)
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Lampa sotjí tak málo?? Já práývě myslel že je to drahý jak prase - jedna z chyb uživatele tranzistorů :-)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No problem je v tom, ze v celolampovym zesiku jich byva vsehovsudy treba 6, 2 v predzesu a 4 v konci... Tak si to vynasob a uz ti vyjde pres litr vymena lamp, to uz je jina palka :)
Ale jinak mam ted objednanou lampu 12AX7 Electro Harmonix Gold Pin, mela by to byt spickova lampicka na hi-gain, v guitarshopu za 280Kc... Sovteky a podobny se prodavaji i o stovku niz :arrow:

A v predzesilovaci se ty elekronky v podstate neopotrebuji, kdezto v koncaku je to chce menit celkem casto (rika se tusim aspon jednou za rok?)...
Somnus Aeternus
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

lampa v přezesiku je chyták , je to jak trandák ve vysledku
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Greeg píše:lampa v přezesiku je chyták , je to jak trandák ve vysledku
Neřekl bych že to paltí u všecho..ja ksje mpsal tak u toho harkte máš ten trnzistorove ja lampovej předzesilovač a můžeš je míchat. Lidi mi psali že je to hooodně poznat. klidně maj uplěn vyplej tranzistor a hraj jen na ten lampovej.

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Lampa v predzesiku a tranzistor v konci je rozhodne lepsi, nez jenom tranzistor... Jako celolampa to neni, ale je to poznat. Jinak bych jak pako ke kombu nepripojoval 19" rack :D
Somnus Aeternus
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

samozdřejmě se doufám bavíme o hlasitosti v středně velký mistnosti :D

já si myslim že čim víc to dáš nahlas tim víc je to trandák a hraje to hůř narozdíl od celolampy u který je to naopak . nevim jak vy ale já to tak slyšim. možná to tak neni... ale nekde sem čet na nejakym online shopu u hybridu že čim víc to dáš nahlas tak tím je ten zvuk víc lampovej ,to je podle mě blbost protože na výsledny hlasitosti s podílí jenom koncák :!:

podle mě by bylo lepší dělat hybridy naopak ( lampa v konci a trandák va předu) to by potom ve studiu nebo na koncertě při plný hlasitosti znělo přece jako lampa :!: ale asi to tak neni protože to nikdo nedělá :D
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Uz sem to videl, ale problem ej v tom, ze do predzesu ti staci jedna lampa, kdezto do konce aspon 2, idealne 4, aby to k necemu bylo... A navic konec nejde tolik osulit na soucastkach, jako predzes :lol: :lol:

Ja mluvim o zvuku ve zkusebne, kde to nemusi nejak extremne rvat...
Somnus Aeternus
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Jako ten zesák o kterým furt mluvím má 350W a to jako málokdy použiješ naplnej výkon. Ale v nějakým heavy metalu na open airech :-) A myslím že tyhle hybridy jako nemaj byt uplně lampa, jenom tomu dodat takovej, možná trpchu odlišnej zvuk.Ale každopádně se dá docílit jinejch zvukovejch možností než jen u tranďáku.

ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

no taková už luxus lampa co se "rve" do Mesa Boogie stojí 500... je se zlatýma "nožičkama"
Draco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Draco »

Greeg píše:
podle mě by bylo lepší dělat hybridy naopak ( lampa v konci a trandák va předu) to by potom ve studiu nebo na koncertě při plný hlasitosti znělo přece jako lampa :!: ale asi to tak neni protože to nikdo nedělá :D
a co vox ad*** tam se pise ze je lampa v koncaku, pry to tak i je... tzn ze by mel mit i dost odlisny zvuk nez trandak :!: :?: i kdyz k celolampe to ma asi porad este daleko nevim, ozkousim :roll:
kytary: Ibanez SAS 32 FM a B.C. Rich Mockingbird Exotic Classic Spalted
komba: Fender Princeton (stary ale Amerika, ne jako ty dnesni korejske shity), Fender Frontman (korejsky sh*t na doma)
efekty:Digitech RP 250, Dunlop Cry-Baby JH-1
trsatko: take bile s vystupkama ;)
struny: DR 009 Nickel...???
noc33

Příspěvek od noc33 »

Tak v konc. stupni ta lampa klidně může být, ale nefunguje jako klasický konec, protože ecc83 a jí ekvivalenty nejsou koncový lampy.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“