ten blackstar urcite bude praktictejsi uz jen kvuli pouzitelny smycce nebo vetsi zvukovy variabilite (studio 22 je vlastne jednokanal). zvukove to jsou ale ruzny masiny.
Lampove kombo do 20 000
Pravidla fóra
Re: Lampove kombo do 20 000
hehe, mojo uz dorazilo na hudebni forum
))
ten blackstar urcite bude praktictejsi uz jen kvuli pouzitelny smycce nebo vetsi zvukovy variabilite (studio 22 je vlastne jednokanal). zvukove to jsou ale ruzny masiny.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To víš, jako admin se bez hoodoo neobejdu, takže byla jen otázka času, kdy mi to mojo uteče i do běžné mluvy
U toho Blackstaru je hlavně výhoda, že není problém ho ozkoušet. Dostat ho minimálně do hudebnin v Brně nebo v Praze by neměl být problém. A je pravda, že praktičnost je na jeho straně.
U toho Blackstaru je hlavně výhoda, že není problém ho ozkoušet. Dostat ho minimálně do hudebnin v Brně nebo v Praze by neměl být problém. A je pravda, že praktičnost je na jeho straně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
To Studio sa mi paci, ale stale uvazujem nad myslienkou Blues Deluxu. Mozno bude viac zvukovo variabilny a pri nakopnuti nejakym distortnom/tubescreamrom to moze zniet tiez dost dobre
..aj ked rozhodne nie s charakterom mesy.
Ja vazne neviem..
Kazdopadne ak najdem poblizku nejake bazarove Studio .22, vyskusam ho. Pozeral som aj Marky II ale tie bohuzial pod cenu 24t nejdu.
Je tazke vyberat. kedze sam nesom presvedceny co bude pre mna vhodne.
Je tazke vyberat. kedze sam nesom presvedceny co bude pre mna vhodne.
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
- Nero
- Rádce
Mno, co třeba Blues DeLuxe a časem k tomu dokoupit Mesa V-Twin? To by bylo ultimativní kombo... 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Blues Deluxe je moje zamilovaný kombo a má krásný čistý i zkreslený kanál. Tady ho měl/má Maples a pokud si pamatuji, měl problémy k němu vybrat zkreslovací krabičku - máloco si s ním sedlo.
Nero: Ta myslienka ma tiez napadla.
Jester: Jj, to mi Maples pisal tiez, kazdopadne skusal som do Blues Deluxu dat VOX Satchurator (Satrianiho sign. distortion) a hralo to dobre a urcite lepsie v porovnani s DSL-401, ktoru som skusal tiez. Pri DSL-401 bolo viac pocut ten Marschall charakter.
Inak Adam Lee pouziva Fulltone Fuldrive II a Blues Deluxe a hraje mu to tiez celkom v pohode.
Jester: Jj, to mi Maples pisal tiez, kazdopadne skusal som do Blues Deluxu dat VOX Satchurator (Satrianiho sign. distortion) a hralo to dobre a urcite lepsie v porovnani s DSL-401, ktoru som skusal tiez. Pri DSL-401 bolo viac pocut ten Marschall charakter.
Inak Adam Lee pouziva Fulltone Fuldrive II a Blues Deluxe a hraje mu to tiez celkom v pohode.
Asi to bude hodně subjektivní, protože Maplesovi právě nesedl ten Fulldrive. No prostě každý jsme jinačí ...Tubular píše: Inak Adam Lee pouziva Fulltone Fuldrive II a Blues Deluxe a hraje mu to tiez celkom v pohode.
No jinak jsem zvědavý co vybereš, protože zvažuju, že bych si pořídil ještě jedno kombíčko. A přemýšlím jestli jít do Voxe, kterýho prostě miluju, ale ten charakter čistého zvuku je hodně podobný s Rockerem, nebo zkusit najít něco ostřejšího k PRS.
Tak aťTeorge píše:Co zkusit Blackstar HT 40? Všude na něj čtu chválu a sehnal bys ho nový o dost levněji, než za 20k.
(chjo já zase budu vypadat jako Blackstarofil)
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
zrovna V-twin bych nedoporucoval, je to jedna z mala veci co se mese opravdu nepovedla. pres kazdej konec i bednu to zvuk divne maze do nekonkretni a ne zrovna stravitelne kase a nejde to z toho vykroutit.
- Nero
- Rádce
Kinxi, jen tak mimochodem, nepotkal si náhodou někdy M/B V1 Bottle Rocket?
PetrPeter 1975 - 2008
A inak, ako velky fanusik Orianthi sa mi dlhsi cas pacil jej zvuk:
http://www.youtube.com/watch?v=PwgnfUYFxuM
(cas 1:38 a 2:27)
Typujem to na JCM 800, ale niesom si isty.. Ale ten zvuk sa mi paci a s PRS to zneje podla mna dost dobre.
http://www.youtube.com/watch?v=PwgnfUYFxuM
(cas 1:38 a 2:27)
Typujem to na JCM 800, ale niesom si isty.. Ale ten zvuk sa mi paci a s PRS to zneje podla mna dost dobre.
bottle rocket jsem zatim pod rukama nemel, imho jich tu moc nebeha.
jinak jcm 800 je s PRS super (ostante prs zni dobre skoro na vsem
) ale je to velkej aparat kterej bych nadoma uplne nevidel.
jinak jcm 800 je s PRS super (ostante prs zni dobre skoro na vsem
- Nero
- Rádce
Moc jich tu není, to máš pravdu. Co si vybavuju, viděl jsem v ČR na bazaru jednen nebo dva kusy. Nicméně v zahraničí to zas taková raritka není, na eBayi se dá splašit mezi 3 - 5 000, tak by to mohla být zajímavá krabička...
No, JCM800 halfstack nadoma by byl opravdu trochu overkill. Nicméně v tom videu podle mě Orianthi nemá osmikilo, ale spíš JCM2000, soudě dle vzhledu (pokud se to dá, moc vidět tam to kombo není). Nicméně na Marshally moc znalec nejsem, takže mě klidně přesvěčte o mé chybě
No, JCM800 halfstack nadoma by byl opravdu trochu overkill. Nicméně v tom videu podle mě Orianthi nemá osmikilo, ale spíš JCM2000, soudě dle vzhledu (pokud se to dá, moc vidět tam to kombo není). Nicméně na Marshally moc znalec nejsem, takže mě klidně přesvěčte o mé chybě
PetrPeter 1975 - 2008
na několik videích sem jí viděl jet i přes engly a zvuk byl taky sweet - to PRS dělá hodně...Nero píše: No, JCM800 halfstack nadoma by byl opravdu trochu overkill. Nicméně v tom videu podle mě Orianthi nemá osmikilo, ale spíš JCM2000, soudě dle vzhledu (pokud se to dá, moc vidět tam to kombo není). Nicméně na Marshally moc znalec nejsem, takže mě klidně přesvěčte o mé chybě
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
MrB14ck: JJ, Orianthi hra uz dlhsiu dobu na Engloch a prave som cital, ze momentalne pouziva hlavu EVH 5150 III, 5150 boxy, Morley wah a G-major 2. Casto to strieda..
Co sa tyka Mesa Boogie Studio .22, blizi sa to charakterom zvuku skor k Mark ( I, II) seriam ? Lebo ak to ma skor charakter rectifieru, tak tie stredy by mi tam dost chybali.
Sice som na YT pocuval par ukaziek, ale zaujimal by ma nazor niekoho kto na tom hral, predsa nazivo to neznie tak ako vo videu na YT..
Co sa tyka Mesa Boogie Studio .22, blizi sa to charakterom zvuku skor k Mark ( I, II) seriam ? Lebo ak to ma skor charakter rectifieru, tak tie stredy by mi tam dost chybali.
Sice som na YT pocuval par ukaziek, ale zaujimal by ma nazor niekoho kto na tom hral, predsa nazivo to neznie tak ako vo videu na YT..
Plusko je model s graphickým ekvalizerem ne ? Na ebay byly za 130 $ sady na konverzi .22 > .22+ byl tam ekváč plánek a pár součástek.Nero píše:Tady na hudebním bazaru jsem viděl během posledních 2 let určitě 3. Na německé nebo britské eBayi se objevují docela často...
Většinou se poznají podle toho, že ten chybějící pot se vyřeší tak, že se jako Lead Master použije poták původně příslušící Reverbu, a ovládání reverbu se udělá nějak na zadní straně aparátu. Teď nevím, jestli tam nahradí nějaký jiný už existující pot, nebo jestli se musí úplně přidělat.
- Nero
- Rádce
Ee, plusko se odlišuje separátním Lead Volume pro druhý kanál. Non-plus má jen jeden gain a jedno master volume, přepnutím na druhý kanál se přidá jen jistý kus gainu.
Grafický EQ s plus/non-plus nesouvisí. V té době Mesa nabízela grafický EQ jako "optional" u obou typů. Nalezneš jako 22 tak 22+ s i bez grafickýho EQ.
Tubular: Studio je blíž Markovi. Rectifier je moderní hi-gain apec, to není Studio ani omylem. Nicméně Mark je Mark, Studio zní podobně, nikoli stejně. Jinak Engly a 5150 jsou taky super apce, nicméně je to zase o úplně jiném, než Studia, Marshally, Fendery o kterých se tu mluvilo předtím
Grafický EQ s plus/non-plus nesouvisí. V té době Mesa nabízela grafický EQ jako "optional" u obou typů. Nalezneš jako 22 tak 22+ s i bez grafickýho EQ.
Tubular: Studio je blíž Markovi. Rectifier je moderní hi-gain apec, to není Studio ani omylem. Nicméně Mark je Mark, Studio zní podobně, nikoli stejně. Jinak Engly a 5150 jsou taky super apce, nicméně je to zase o úplně jiném, než Studia, Marshally, Fendery o kterých se tu mluvilo předtím
PetrPeter 1975 - 2008
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Teď na benátské noci jsem byl na Blue effect a Hladík tam měl nějaké červené Matchless kombo. Hrálo to skvěle, tak možná tady bych i pouvažoval 
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- Nero
- Rádce
Mno, akorát u Matchless bych pochyboval, jestli se vejdeme do cenové relace
I to blbý Matchless The Baby stojí 1800 dolarů.
PetrPeter 1975 - 2008
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
lol, Matchless 
osobně bych volil to studio .22, zaprvé je to zvukově velmi povedené, zadruhé se dá sehnat na bazaru za dobrou cenu, zatřetí je přenosné a skladné a začtvrté to není žádný zbytečný nářez, ale ušlechtilý aparát vhodný od čistého funkového hraní až po energický rock
osobně bych volil to studio .22, zaprvé je to zvukově velmi povedené, zadruhé se dá sehnat na bazaru za dobrou cenu, zatřetí je přenosné a skladné a začtvrté to není žádný zbytečný nářez, ale ušlechtilý aparát vhodný od čistého funkového hraní až po energický rock
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"