Mixpult BEHRINGER SL 2442FX-PRO problém s efektem

Pro živé ozvučení, studiové, monitorovací, ...
Odpovědět
jimmy1969
Kontaktovat uživatele:

Mixpult BEHRINGER SL 2442FX-PRO problém s efektem

Příspěvek od jimmy1969 »

Zakoupil jsem si tento mixpult a prvni co jsem udelal tak jsem zapojil bedny se zesakem do vystupu MONO OUT ale nevsiml jsem si ze jednu bednu jsem nechtene zapojil do vystupu pro Footswitch na efektový procesor a ten mi tedka blbne, nevím jestli je to tím že jsem zapojil bedny do footswitche(přepětí) nebo tak nevíte jak tento problém opravit?

http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... x-pro.html
Epiphone LP-100 EB daddario 11"
Digitech HOT HEAD
Dunlop Cry baby
Dunlop...Želvičky...
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

v čem spočívá to blbnutí???

jednoduče si to zkratoval - opravit by to mělo jít celkem jednoduše, ale svépomocí to neuděláš - pokud nejsi elektrikář se zaměřením na audiotechniku

jinak pokud tím blbnutím považuješ to, že to neúměrně šumí, tak to neni blbnutí, ale bvlastnost toho efektovýho procesoru
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Jakub

Příspěvek od Jakub »

A blbnou oba ty efekty? Nebo jenom jeden a kterej? Jak se to blbnuti projevuje? Ty efekty na nekterych kusech sumi, ale je zase fakt, ze ve vysledku v tom rambajzu to neni slyset ;)
petersooon

Příspěvek od petersooon »

Zdravím, stalo se nám nedávno něco podobného :cry: , efekty (FX1 i FX2) pouze blikají a nedají se zafixovat a vlastně ani používat ... neví někdo co s tím? Mix je "samozřejmě" asi měsíc po záruce
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

jestli si dobře vzpomínám, tak se tam vybíraj presety takovým tim černým nekonečným poťákem, a potvrzujou se zmačknutím, ne???

jak ten poťák jde mačkat??? nedrhne nějak???

jinak z osobní zkušenosti bych za tenhle "handicap" byl docela rád a interní pseudoprocesor nahradil třeba starším TC. M300 - má za ty peníze super zvuk... dneska se prodává novější verze M350 a ta se dá sehnat něco kolem 6k....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Ignis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ignis »

Zdravím, pokud blikají oba procesory, tak je nejspíše špátně odpojen Footswitch, dělalo mi to taky.Tak jsem tam strčil jack a zas ho vyndal a byl klid. Nevím jak je to možné (technicky), ale když se špatně vyndá jack, tak mix si myslí že Footswitch je tam stále zapojen a proto blikají oba efekty. Alespoň u mne to tak bylo.

A pokud efekty šumí nadmíru, tak je potřeba upravit poměr propustnosti v FX main a FX u procesoru. (rada z Audiopro) - funguje to.
seslost

Re: Mixpult BEHRINGER SL 2442FX-PRO problém s efektem

Příspěvek od seslost »

Ahojky. Prosím Tě nemáš náhodou český manuál k tomu mixu. Mám 3242 ale bez manualu bohužel .Díky za odpověď
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

seslost píše:Ahojky. Prosím Tě nemáš náhodou český manuál k tomu mixu. Mám 3242 ale bez manualu bohužel .Díky za odpověď
MÁM český manuál - na papíře, ALE když někdo zdraví stylem ...ahojky... tak se mi dělá špatně a navíc se mi to nechce skenovat... čauki :lol:
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Ignis píše:Zdravím, pokud blikají oba procesory, tak je nejspíše špátně odpojen Footswitch, dělalo mi to taky.Tak jsem tam strčil jack a zas ho vyndal a byl klid. Nevím jak je to možné (technicky), ale když se špatně vyndá jack, tak mix si myslí že Footswitch je tam stále zapojen a proto blikají oba efekty. Alespoň u mne to tak bylo.
Tak to je tím, že jsou použité ty nejlevnější konektory (jacky) a kontakty nesepnou dokonale - spínací plochy jsou niklované a ulpívá na nich špína.

Není to (bohužel) žádná novinka, u Behringera to moc nepřekvapí i u starších Soundcraftů se to dělo, ale důvod byl trochu jiný - spínací kontakt byl poctivě postříbřen, jenomže v naší české kotlině je dost sajrajtu, (především prý kysličník siřičitý) a ten to stříbro změní doslova na černý prach.

Výrobky slušné kvality mají kontakty v konektorech zlacené a tohle se u nich neobjevuje.

V případě Behringeru bych zkusil projet, doslova pro**dat, zlobivej jack - jestli to není elektrickej problém, mělo by to zabrat.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
drobekivo

Příspěvek od drobekivo »

Rád bych se zeptal, zda tady někdo nemá zkušenost s používáním vícenásobného aux-send do více odposlechů..konkrétněji, zda jde např pomocí aux1 až aux4 namíchat 4xrůzné poměry nástrojů a zpěvu pro 4samostatné aktivní odposlechy ?
Vůbec nejsem nadšený fanda behringeru, ale zdá se že jejich XENYX 2442FX
by výše uvedené požadavky mohl zvládnout.
http://www.youtube.com/watch?v=g5sLcxC7C4c
Epiphone LP Jr Special TV Yellow limited edition, P90-neck, Gretsch Filtertrone-bridge, Piezzo in bridge,
VHT Special6 Head + box 112eminence, Line6 POD 3XLive
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Tenhle mixak mame ve zkusebne a pouzivame i na mensi akce (bez profi zvukare s poradnym PA). Auxy jdou samozrejme pouzit pro nezavisle odposlechove cesty, u AUX-1 a 2 je to zcela bezproblemu, protoze na nich jde zaponout "pre fader", takze signal do monitoru neni nijak ovlivnen "savli" a da se nastavit nezavisla hlasitost do odposlechu a do salu. AUX-3 mame na efekt a AUX-4 obcas pouzivame na odposlech pro klavesaka, ale ten ma tu nevyhodu, ze je az za "savli", takze kdyz uberes hlasitost do salu, tak se ubere i do monitoru.
Hraju výhradně na šrot.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Abu píše:Tenhle mixak mame ve zkusebne a pouzivame i na mensi akce (bez profi zvukare s poradnym PA). Auxy jdou samozrejme pouzit pro nezavisle odposlechove cesty, u AUX-1 a 2 je to zcela bezproblemu, protoze na nich jde zaponout "pre fader", takze signal do monitoru neni nijak ovlivnen "savli" a da se nastavit nezavisla hlasitost do odposlechu a do salu. AUX-3 mame na efekt a AUX-4 obcas pouzivame na odposlech pro klavesaka, ale ten ma tu nevyhodu, ze je az za "savli", takze kdyz uberes hlasitost do salu, tak se ubere i do monitoru.
To se zas hodí pro lidi, co chtěj v odposlechu přibližně celou kapelu a pořád je tam dost místa, abys mu moh ty klávesy třeba pořádně vyhulit ne?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“