VOX VT100

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Predator

Re: VOX VT100

Příspěvek od Predator »

No v tejto cene asi buď nejaký digitál (Spider, V-Ampire ...) alebo keď chceš lampu, tak si trochu priplať a zober niečo zakázkové, prípadne bazárový Peavey Classic
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
noguitarnolife

Příspěvek od noguitarnolife »

Když už jsme u toho..co říkáte na VOX AC15 CC1?
Predator

Příspěvek od Predator »

Menší brácho Vox AC-30. Aparát so špecifickým zvukom, jednokanál, 15W v triede AAB. Nemá skreslenie, akurát ho môžeš vyhuliť naplno, alebo použiť krabičku. Voxy série AC sú dobré na čisté a jemne nakreslené zvuky, takže asi by ti aj sedel do tvojho štýlu. Akurát že cenovo to bude o dosť viac ako je tvoj rozpočet.

qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Nemyslíš AC15C1? AC15CC1 je starší model a měl by už být skoro všude doprodán.

AC15C1 stojí 13t., takže je to za stejnou cenu jako to 100w 212 modelingové kombo.

Je to samozřejmě o tom, co chceš - pokud chceš lampový Vox zvuk, tak si koupíš lampu AC15 a nebudeš si kupovat simulaci, pokud chceš víc zvuků z jednoho aparátu, tak je blbost si kupovat lampu AC15. To je prostě to nejdůležitější rozhodnutí, s tím se musíš poprat.

Ta AC15C1 může být málo hlasitá - a to ani ne kvůli těm cca 15w, spíš kvůli repru greenback, který má o něco menší citlivost než třeba u Voxe v poslední době používaná repra Alnico Blue a Wharfandale. Nakreslený zvuk bude hlasitý nejspíš dost, čistý z toho ale vedle bicích asi nedostaneš, pokud teda nenarazíš na nějakého hodně jemného bubeníka a nebudeš hrát na kytaru se singlama.

Jinak je to taky v podstatě jednokanál, takže se připrav na různé investice do krabiček, kabelů navíc atd.

Rozhodně doporučuju nevybírat takhle podle obrázků na netu, ale vzít kytaru a jít si ty aparáty zkusit. Voxe (jak Valvetronix, tak i AC15 nebo AC30) mají v každých větších hudebninách v Praze nebo v Brně, stejně tak jako levnější Fender řady Hot Rod apod. lampy v tvé cenové relaci.
noguitarnolife

dobře:)..něco už snad vymyslím..nakonec stejně asi skončím u lampy je to hrozně těžký to vybrat, existuje tolik typů a značek a každej říká něco jinýho.. :? a já protože ještě nejsem žádnej velkej kytarista jsem z toho zmatenej..potřeboval bych prostě dostat několik typů, pak si to obejít a vybrat z nich ten, co mi bude nejvíc sedět..ať už to bude lampa nebo hybrid..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zajeď do Prahy nebo Brna (co máš blíže) a skoč do kytar.cz / music-city / musiccenter /muzikera a vyzkoušej vše, na co narazíš. Jen tak se budeš moc aspoň trochu relevantně rozhodnout.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
noguitarnolife

tak po dalších hodinách hledání a přemýšlení jsem dospěl asi k tomuhle..Ten hybrid VOX asi nekoupím, protože jak řekl někde na začátku nero..ta takový peníz se dá koupit i slušná lampa :)

Ve čtvrtek jedu zkoušet do Brna a moji favorité jsou BLACK HEART BH15-112 a Blackstar HT Club 40 nebo 20..Rozhodně zvuk, ale důležitá je pro mě i ta hlasitost..potřebuji, abych utáhl i ten koncert a přitom si nesmažil kombo naplno :o
Predator

Příspěvek od Predator »

noguitarnolife píše:tak po dalších hodinách hledání a přemýšlení jsem dospěl asi k tomuhle..Ten hybrid VOX asi nekoupím, protože jak řekl někde na začátku nero..ta takový peníz se dá koupit i slušná lampa :)

Ve čtvrtek jedu zkoušet do Brna a moji favorité jsou BLACK HEART BH15-112 a Blackstar HT Club 40 nebo 20..Rozhodně zvuk, ale důležitá je pro mě i ta hlasitost..potřebuji, abych utáhl i ten koncert a přitom si nesmažil kombo naplno :o
No tak pri lampe počítaj s tým, že to nebude poriadne hrať, keď to nebudeš poriadne smažiť :twisted: :twisted: :twisted: . Lampový zvuk chce svoje, a bez poriadneho vybudenia na "ten správny zvuk" zabudni. Je len niekoľko lampových ampov, ktoré vedia dobrý zvuk aj potichu, ale tie sú cenou dakde inde ...

Práve v tom je výhoda simulácie, že ono to stále nejak slušne hrá bez ohľadu na to, či to ide nahlas alebo potichu. Charakter tónu sa u simulácie hlasitosťou príliš nemení.

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nevím jak ten Blackheart, ale ta HT-40 hraje velmi pěkně i potichu.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
noguitarnolife

Bojím se, že když budu smažit toho blackhearta tak ve vyšších hlasitostech ztratím čistej zvuk..
A kdyby blackstar tak 20 nebo už rovnou 40?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Když se bojíš, že nebudeš mít u BH čistý zvuk, tak bych u BS s tou dvacítkou taky váhal. Čtyřicítka je větší (bude mít trošku víc basů), má na každém z kanálů dva módy (Vintage/Modern), mezi kterými je docela rozdíl a rozhodně bych pro ně měl využití a proti HT-20 má standby, reverb spínatelný footswitchem a s výběrem ze dvou módů.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

noguitarnolife

takže HT 40 je na tom s vlastnostma líp:)....

uvidíme co vymyslím ve čtvrtek..v Brně se dá zajít kam všude?
Predator

Příspěvek od Predator »

Tiež by som sa prihováral skôr za tú 40-ku. Ale predsa len, skúsil by som aj ten Vox ... ono nie všetko je lampa, čo sa blyští :D aj tranzistor má svoje čaro a pôvab.

Ale mňa ber s rezervou, lebo mne hraje skoro všetko, keď si na to zvyknem a nastavím :mrgreen:

noguitarnolife

jedu tam s tím, že vyzkouším všechno..hybrid, lampu i tranďák..:)
podle toho zhodnotím, co mi snad bude stačit..zhruba vím, po čem mám koukat a čeho se vyvarovat...
snad jen ještě poslední dotaz..

Co Laney LC30?
bavil jsem se s kamarádem a prej by šel hned do něj, kdyby neměl Hot roda od Fenderu :o
umaxer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od umaxer »

Teď mi po půlroce schánění přišla VT30 . Ještě se musim zorientovat v nastavení, ale předběžně sem zkoušel ty presety na Enter Sandman, Smoke on the Water a Smells like teen spirit a nějaký efekty a paráda fakt za ty peníze lepší nový kombo neseženu.
noguitarnolife

takže po celodenním zkoušení v ulicích Ostravy jsem dospěl asi k tomuhle:

V českých hudebních obchodech je opravdu bídná nabídka na kamenných prodejnách :cry:
Ve 3 ze 4 obchodů chyběl prodavač, který by se na kytary specializoval...hlavně v muzikantovi.cz to pro mě bylo velké zklamání...

Z vyhlídnutých 6 komb jsem zkoušel jen dvě..a to Blackheart BH5-112 a Fender Frontman 212R
Blackstary k absolutnímu nedostání..Vox VT taky..O VHT a Laney LC ani nemluvím..
Navíc jsem zkoušel jednu bugeru..přesněji 333-212 a ta mě zvukově velmi mile překvapila..opravdu mě od ní odrazuje jen údajná poruchovost :(

Blackheart má pěkný zvuk, akorát mi opravdu schází ten dvoukanál:( a efektová smyčka..s hlasitostí problém nebyl..
A Fender?..Tranďák s mohutným zvukem..dvě repra jsou opravdu poznat..reverb celkem dobrý..vzhled pěkný..čistý zvuk se mi zdál takový plochý..ale je pravda, že jsem si moc nehrál s ekvalizérem..zkreslení se mi celkem líbilo..sice nic na metal..ale pro blues popř. lehky rock dostačující..

Co vy na to?! :|
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Já mám ten aparát rád, jeho čistý zvuk se mi líbí, takže za mě palec nahoru. Jen bych se asi dost rozmýšlel, jestli fakt dát sedm tisíc za nový.

noguitarnolife

Jsem schopnej se dostat ně nějakych 5 800:)..to už by šlo?!

A teď jsem narazil i na Blackstar HT-5..proboha jsem nadšen..opravdu to s boxem utáhne zkušebnu?..btw..tebe to stálo kolik i s tím boxem? :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Zhruba 12 tisíc. On ten box byl docela drahý a ještě jsem tam měnil repro. A v hlavě samozřejmě lampy.

Do zkušebny to není ideální a není to nic, co bych doporučil. Nicméně pokud se rozloučíš s čistým zvukem, dá se s tím docela dobře hrát.

noguitarnolife

ach..tak škoda..nakonec asi skončím u toho Fenderu..

Ještě jsem pořád přemýšlel nad tím voxem, ale jen 50..ta se tady ale má objevit bůhví kdy:(..100 je naprosto zbytečná..

Je to fakt bída..
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“