Lekhé songy

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Black Sabbath - Iron Man..
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

lehcke songy

Příspěvek od MacaFCB »

JA HRAJU NA KYTARU 2 MĚSÍCE :D A HRAJU A ZDÁ SE PRO MĚ LEHKÉ NAPŘÍKLAD : RAMMSTEIN - SPIEL MIT MIR,AC/DC - THE JACK,THE RASMUS - NO FEAR,JUDAS PRIEST - BREAKING THE LAW,NIRVANA SMELLS TEEN LIKE SPIRIT,BLACK SABBATH - IRON MAN, TROŠKU UMIM I AC/DC - HELLS BELLS!ATD.......TU SEM VYJMENOVAL SONGY CO HRAJU A SOU JAKŠ TAKŠ LEHKE :D :D ALE NEJLÍP SE MI HRAJE RAMMSTEIN SPIEL MIT MIR!!! :D
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

Devendra píše:řekl bych cokoliv od Offspring (všechno děsně lehky) cokoliv od NIRVANY.
A jinak nevim co posloucháš tak nemužu poradit... tohle je takovi univerzal.
Pseudogrunge
Pseudopunk :) :) :)
to není pravda offspring maj docela rychlou doprovodnou kytaru... třeba náš2. kytarista to nezahraje páč je to na něj moc rychlý. Bad habit, americana, všude to seká jeden akord za druhým

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Roman píše:Napadá mě - The Rasmus - In The Shadows.

podle toho nehraj, je to spatně
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

hhh

Příspěvek od MacaFCB »

a teď se učím AC/DC Highway to hell a už tam umim i polovinu sola docela dobrý na 2 měsíce!!! :evil: :evil: :D
Gatuso
Kontaktovat uživatele:

Re: Lekhé songy

Příspěvek od Gatuso »

Zdravím,

hraji asi 5 měsíc na el. kytaru, nikdy předtím jsem na nic nehrál. Ale štve mně že umím za tu dobu tak málo písniček (Jasná zpráva, Svařák, Smoke on the Water (jen půlku), Hair rock a teď jsem se naučil Power Pop) chtěl bych se naučit nějakou známou nebo melodickou písničku ale vždy, když zabrouzdám na YT nebo na strejdu Googla, tak mam problém zjistit rytmus písničky (nemam prostě hudební sluch) chtěl bych se tedy optat, zdali by jste mi doporučily nějakou píseň (odpovídající znalostem začátečníka jak jsem psal) která by byla pěkně melodická. Taby a ostatní bych si případně pohledal sám :)

Všem moc děkuji.
Gatuso
=> Začátečník na el. kytaře
=> Výbava: Kytara STAGG S300-SB, Kombo Crate FW 65W, Trsátka George Denis 1.00
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Gatuso píše:Zdravím,

hraji asi 5 měsíc na el. kytaru, nikdy předtím jsem na nic nehrál. Ale štve mně že umím za tu dobu tak málo písniček (Jasná zpráva, Svařák, Smoke on the Water (jen půlku), Hair rock a teď jsem se naučil Power Pop) chtěl bych se naučit nějakou známou nebo melodickou písničku ale vždy, když zabrouzdám na YT nebo na strejdu Googla, tak mam problém zjistit rytmus písničky (nemam prostě hudební sluch) chtěl bych se tedy optat, zdali by jste mi doporučily nějakou píseň (odpovídající znalostem začátečníka jak jsem psal) která by byla pěkně melodická. Taby a ostatní bych si případně pohledal sám :)

Všem moc děkuji.
Gatuso
Jestli hraješ 5 měsíců určitě trénuj dokolečka třeba ty songy co jsi vyjmenoval že umíš. Myslim to ted v dobrém, ale troufnu si tvrdit ze pokud jsi opravdu začátečník, neumíš je dobře, nebo je neumíš celé atd atd. Nejde o kvantitu, zaměř se na ty songy, a zlepšuj je... Psal si že umíš půlku Smoke on the water, tak proč se to nedoučit? ;)

Já hraju poslední rok pořád dokola zhruba 4 písně a pořád je co zlepšovat, časem zjistíš že si něco hrál špatně, jinak, atd atd.

Vyber si jednu píseň a zaměř se na ni, zvládni ji celou se vším všudy, dej tomu hodně času, neni kam pospíchat ;)

Hodně podstatný (aspon pro mě) je hrát pisen která se ti hodne líbí, a chceš se ji za každou cenu naučit, jde to pak líp. Když mě písen nebaví ani se ji neučim, nedal bych to a nebo bych to odfláknul ...což nechci :.)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Gatuso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gatuso »

Moc díky za radu odborníka jako jsi ty :)
Já jsem se ještě sám nenaučil žádnou píseň (což mně neskutečně štve) vždy hraji jen ty co mně dá pan učitel, vždy se je drtim abych to stihl na hodinu (hraju cca 2-3 hoďky denně) a to mně nejvíc štve. Chtěl bych se naučit nějakou píseň sám, říkáš co se mi líbí ? Nejsem hudební odborník, na kytaru hraji proto že mi to baví a líbí se mi to, ani právě neznám moc zahraničních songů spíš český a to se mi nejvíc líbí Morčata na Útěku :)
Líbí se mi třeba AC/DC nebo Metallica ale je mi jasný že jako začátečník toto nemůžu zvládat proto na to ani nemyslím.
DYKOBRAZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DYKOBRAZ »

dostal jsi dobrou radu ... naucitse nejaky song zlepsovat se a zlepsovat se,tak proc rikas ze jako zacatecnik to nezvladnes?Existuje spousta easy riffu na kytaru :oops:
Obrázek
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Morčata na útěku nemají jediný vlastní song. Všechno je to ,,vykrádačka" s vlastním trapným textem.
Jinak Metallicu a ACDC bys mohl zvládnout bez solíček. :-)

Edit: Tak mají 1, nebo 2 vlastní...
Naposledy upravil(a) Prejdák dne 5.08.2010 16:38, celkem upraveno 1 x.
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Prejdák píše:Morčata na útěku nemají jediný vlastní song. Všechno je to ,,vykrádačka" s vlastním trapným textem.
Ale: Vybírají do svého repertoiru jen primitivní věci a když něco nezvládaj', tak si to zjednodušej. To je myslim pro začátečníka dost dobrý. K čemu jsou perfektně nadrcený hmaty pod originálu, když to ani nedokáže zahrát v nějakym normálním tempu... :wink: Jsou taková Já, písnička bez akordů, ale s vostřejšíma textama. :D
Gatuso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gatuso »

Morčata na útěku nemají jediný vlastní song. Všechno je to ,,vykrádačka" s vlastním trapným textem.
Vím že mají jen 1 nebo 2 vlastní písničky, taky jsem nepsal že chci od nich něco hrát vím že mají všechno předělávky. Podle tebe trapnej, podle mně zase zábavnej, ale je pravda že u některých písniček to přehání :D ale co, je s nima sranda. A jsou to dobrý chlapci na pokec :lol:

No nevím jak bych to zvládal tu Metallicu atak, určitě najdu na YT a pohledám :)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“