SEŘIZOVÁNÍ KYTARY - NÁVODY, TRIKY,...

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
majmo

Re: SEŘIZOVÁNÍ KYTARY - NÁVODY, TRIKY,...

Příspěvek od majmo »

tohle vim, i přesto díky, mám namysli rozdíly mezi takto položenýmy kameny
Obrázek
a takto položenýmy kameny v hudebninách mi řekli že to má vliv na rozlaďování struny (dodal že zvlášt to géčko), nebo aspoň tak jsem to pochopil. Zkoušel jsem je dát do přibližně té polohy co je na prvním obrázku a ladilo mi to také na 12. a předtím jsem je měl v rovině a ladilo to také. tak by mě zajímalo jestli jsem jen v hudebninách špatně poslouchal nebo to tak opravdu je.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To si je buď špatně poslouchal, nebo jsou úplně mimo. Protože kameny se nemají seřizovat do žádné dané polohy, nastavují se tak, aby ladily oktávy. Nic víc, nic míň...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
majmo

Příspěvek od majmo »

Díky, to jsem potřeboval slyšet :) a platí to "pravidlo že když změřim od ořechu po 12 pražec, to číslo vynásobím dvěmy, naměřím ho znovu od ořechu až ke kamenům tak že tam by měli být kameny? nebo je prostě postavím někam a budu zkoušet kde ladí ?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ale tak zhruba to platí, ale když se podíváš, tak nultý pražec je rovný a já rozhodně ani na jedné kytaře nemám kameny v rovině. Je to jen přibližné. Prostě musíš seřídit oktávy a to je vždy tak trochu pokus-omyl.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
majmo

Příspěvek od majmo »

Oki, tak díky :)
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Chystám se nechat si seřídit kytaru "u odborníka", takže se chci ujistit, abych nevyhodil 3kila zbytečně :D
Mám předtím nahodit nový struny? :D
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Já si nechal seřizovat kytaru 2x jednou jsem je tam natáhl a podruhé jsem mu je dal zvlášť a zaplatit za seřízení chtěl stejně ;-) Zeptej se raděj toho odborníka, kterému to dáváš, aby to pak nebyl někdo, kdo by si třeba k tomu přiúčtoval výměnu strun-
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Ee, to já jsem se neptal, jestli je tam dát, nebo si nechat dát (to bych dal určitě - chci si taky pořádně vyčistit hmatník, kobylu a podobně :D), ale jestli to chce před seřizováním mít nový struny... a z toho příspěvku chápu, že je to tak, jak jsem myslel - JO :D
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Sadam.S píše:Ee, to já jsem se neptal, jestli je tam dát, nebo si nechat dát (to bych dal určitě - chci si taky pořádně vyčistit hmatník, kobylu a podobně :D), ale jestli to chce před seřizováním mít nový struny... a z toho příspěvku chápu, že je to tak, jak jsem myslel - JO :D
On to seřídí s novými strunami, seřizování těm strunám neublíží. Seřizovat kytaru s ohranými strunami je nesmysl. Takže pokud mu to budeš dávat se starými strunami, nech si je vyměnit; a pokud mu to budeš dávat s novými, nezapomeň se o tom pro jistotu zmínit, abys neplatil za další struny.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Ok :)
Myslel jsem si to, ale nechtěl jsem riskovat, že mu tam donesu kytaru s novýma strunama a on mi je sundá, páč se bude potřebovat "někam" dostat (ok, nenapadal mě rozumnej důvod, ale CO KDYBY :D)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

On ti tam při seřízení v podstatě automaticky dá nový struny - je dobrým zvykem, že se s tebou domluví jakou značku a jakou tloušťku. U spolehlivých kytarářů ti je naúčtuje za maloobchodní cenu, ale slyšel jsem i o mistrech, kteří i na těch strunách vydělávali. Pokud máš nějakou alternativnější chuť, co se ostrunění týče, tak prostě s kytarou přines i balíček strun a řekni mu, že tam chceš tohle.

PetrPeter 1975 - 2008
razor66

Příspěvek od razor66 »

Dobrý den,
zajímalo by mě, jestli namáte nějaký návod (radu) pro začátečníka, jak natáhnout struny na akustiku...? Ještě jsem to nikdy nedělal a potřeboval bych poradit. Hledal jsem tady na fóru všude, ale nikde jsem toto téma nenašel.Tak se prosim vás nezlobte, pokud to tady je a ja tady zbytečně "spamuju". Děkuji
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Stop dreaming, start playing!
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Toto mi teď přišlo z nejmenovaného obchodu. Jsou to jejich ceny za servis na kytaře. Dávám to sem jen pro orientaci, protože se spoustu lidí ptá, kolik to a tamto tak zhruba stojí, tak tento seznam udává, kolik to stojí, když je to sakra drahé.
Obrázek
Přílohy
opravy.png
Naposledy upravil(a) Bummer dne 6.08.2010 19:48, celkem upraveno 1 x.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

To jsem včera ušetřil 750Kč :-)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Když na to teď koukám, tam se asi práce vyvažuje zlatem. Chtít za instalaci zámků na popruh pětikilo je zločin.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

To sou ceny pro německý turisty v Praze na Staromáku :-D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Spíš bych řekl pro české kytaristy poblíž metra Českomoravská, co? Mám dojem, že i u "normálního" kytaráře lze sehnat lépe.

PetrPeter 1975 - 2008
Amid

Příspěvek od Amid »

výměna strun za 150Kč? :roll:
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“