Bach Les Paul bazar

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Facka

Bach Les Paul bazar

Příspěvek od Facka »

Zdravím,

kolik myslíte že je přiměřená cena za tuto kytaru:

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum

a hlavně zda má vůbec cenu ji kupovat, popř jiné varianty ...
Flajtr

Re: Bach Les Paul bazar

Příspěvek od Flajtr »

Ta kytara by za to stála, je dost vymazlená...vlastně na ní nezůstalo nic origo, určitě bude hrát fajn, ale jde o to kolik si za ní řekne nebo kolik ty mu nabídneš, tvoje otázka je prostě podivná...víc ti k ní neřeknu.
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Mam tohodle Bacha, taky jsem to tunil, sice jsem sel do pasivu, ale znova bych do toho uz nesel. Kamos ma stejne drahou kopii LP od Vintage, ma tam stock snimace a ta kytara zni srovnatelne s tou moji (hlavne pres neck snimac, ze..), ale hlavne ma ten "LP felling", coz mi prijde ze ten Bach vubec nema. Pravda, na origo LP jsem hral jen parkat v shope, ale prijde mi ze Vintage je mu bliz. Tohle jsem vypozoroval po rocnim stridavem hrani obou kytar, ve zkratce nesel bych do ni :).
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Facka

Příspěvek od Facka »

Lukus píše:Mam tohodle Bacha, taky jsem to tunil, sice jsem sel do pasivu, ale znova bych do toho uz nesel. Kamos ma stejne drahou kopii LP od Vintage, ma tam stock snimace a ta kytara zni srovnatelne s tou moji (hlavne pres neck snimac, ze..), ale hlavne ma ten "LP felling", coz mi prijde ze ten Bach vubec nema. Pravda, na origo LP jsem hral jen parkat v shope, ale prijde mi ze Vintage je mu bliz. Tohle jsem vypozoroval po rocnim stridavem hrani obou kytar, ve zkratce nesel bych do ni :).
Ok, díky za názor, byl jsem rozhodnutý právě pro Vintage, ale tenhle inzerát mě trochu přinutil zhodnotit ještě situaci :) a když LP tak to aby tam právě ten felling byl .. uvidím
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Ony ty Emg s LP zvukem dost zametou, jeste vice nez silne pasivy (treba to moje LP s SH4 zni temer jak superstrat). Zalezi co s tim chces hrat :).
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

No aktivni EMG zametou s cimkoliv, koneckoncu s nima dokaze hrat i to prislovecny zachodovy prkynko :lol:
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Mě příjde, že jse úplně odbočili od tématu, to že EMG někdo miluje a někdo nenávidí, nebo, že mění charakter nástroje, což není 100% pravda nemění nic na tom, že ta kytara bude ( nebo aspoň s velkou pravděpodobností ) velice slušná, hardware je komplet vyměněný a dost kvalitní a ono i samotné EMG se dají velice slušně prodat, když někomu nesedí...prostě EMG neEMG ta kytara bude dost slušná...navíc už jsem tady četl na LP od bachu velkou chválu od ne zrovna nezkušených lidí a sám vím, že ty kytary jsou dobré ( kamarád má od nich explorera ). A to říkám jako člověk co nemá Gibsoidní kytary a LP v lásce :wink:
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Můj názor je ten, že tunit kytaru je naprosto zbytečné, popřípadě pokud jsou tam moc šrotové snímače tak tam dát nějaké lepší levnější třeba RMka. Jinak to dřevo tím nespravíš. Něco jiného je pokud jen nedrží ladění. Mechaniky moc pomůžou. A co se týče aktivů tak sem si na to udělal názor asi takový, že veškeré vlastnosti kytary celkem opadnou a do předu se dostane jen ten hrubý zvuk snímačů. Někomu to sedne. Každopádně s les paul zvukem už to nemá moc společného. Bachy si myslím že celkově za tu cenu nejsou špatné kytary, ale radši bych připlatil, nebo koupil bazarového Epiphona. Dá se vybrat už na bazáči i kolem 6,7 K . A nevím jestli to byla konkrétně tahle kytara ale mám pocit že jsem ji tu viděl na bazaru za 7K, což i s tuningem se mně osobně zdá moc, nehledě na to že ty snímače bys asi musel vyměnit, pokud hledáš něco jako charakteristický zvuk les paula.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Tunit kytaru se nevyplácí, a vím to moc dobře z vlastní zkušenosti, protože ten kdo tu kytaru tuní tak při prodeji až nehezky prodělá, což je zase výhoda pro kupujícího a řeknu to tak, Vintage jsou dle referencí dobrý kytary, ale když můžu mít bacha s vymazleným kvalitním a origo hardwarem tak bych to moc neřešil a klidně to i bral...jak jsem psal EMG se dají dost dobře prodat a pokud by nevyhovovaly, což nevíme tak si může koupit něco co by mu sedělo...kdyby takhle byl namašlenej Stagg LP, tak bych se taky štítil, ale u Bachu člověk nemá moc důvod, teď je otázka cena, kolik za to chce...

edit, a ty si fakt myslíš, že s Epi by nějak vyhrál ? já ne, už z vlastní zkušenosti, navíc epi bývají dýhové...a za 7 tisíc, tu kytaru nekoupíš ani novou, natož tak vymazlenou, takžě mě osobně to moc přemštěné nepříjde
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Já si nemyslím, že současná Epi je nějaká výhra. Ale teď tam byl na bazaru kousek kolem 9000 taky vytuněné snímače z 94. roku korejské výroby. Kdybych měl prachy tak ji beru hned. Může to být vyhraný kousek. Na bazaru se dají sehnat slušné nástroje všech značek. žádnou neupřednostňuju, ale musí se to hold umět přebrat;-) http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =15&order=
Naposledy upravil(a) dlabajíč dne 7.08.2010 20:35, celkem upraveno 1 x.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

O těchto Epi taky vím, ale je to už 9 tisíc, což nevíme jestli je v "limitu" protože tázající se jaksi zdržuje diskuze...ale jako musím souhlasit, že staré epi bývaly lepší, co z dosclechu vím, ale ty nové...
Facka

Příspěvek od Facka »

Flajtr píše:Tunit kytaru se nevyplácí, a vím to moc dobře z vlastní zkušenosti, protože ten kdo tu kytaru tuní tak při prodeji až nehezky prodělá, což je zase výhoda pro kupujícího a řeknu to tak, Vintage jsou dle referencí dobrý kytary, ale když můžu mít bacha s vymazleným kvalitním a origo hardwarem tak bych to moc neřešil a klidně to i bral...jak jsem psal EMG se dají dost dobře prodat a pokud by nevyhovovaly, což nevíme tak si může koupit něco co by mu sedělo...kdyby takhle byl namašlenej Stagg LP, tak bych se taky štítil, ale u Bachu člověk nemá moc důvod, teď je otázka cena, kolik za to chce...

edit, a ty si fakt myslíš, že s Epi by nějak vyhrál ? já ne, už z vlastní zkušenosti, navíc epi bývají dýhové...a za 7 tisíc, tu kytaru nekoupíš ani novou, natož tak vymazlenou, takžě mě osobně to moc přemštěné nepříjde
Co jsem četl o Epi od ostatních, tak žádná sláva, většinou byli doporučovány Vintage a právě ten Bach.
Tak ale určitě záleží na tom co komu sedne a určitě to bude kusově.
Žádnou kytaru jsem nikdy nevlastnil, takže je to pro mě dost težký rozhodování ale LP to musí být určitě.
Sice tomu moc nerozumím, ale hodně jsem s toho přečetl a prozkoumal. Nejradši bych právě bazarovou už "zajetou" kytaru a pokud možno aby to nebyla China.
Facka

Příspěvek od Facka »

Flajtr píše:O těchto Epi taky vím, ale je to už 9 tisíc, což nevíme jestli je v "limitu" protože tázající se jaksi zdržuje diskuze...ale jako musím souhlasit, že staré epi bývaly lepší, co z dosclechu vím, ale ty nové...

Mno tech devet tisíc bych do toho i dal, ale už je to opravdu maximum .. Taky podle toho cojsem četl tak ty staré by za to stály.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Počítej, že všechny kytary budou Made in China, Korea, India, Indonesia...prostě to tak bude, a seš rozumej, že chceš "zajetou" protože je to mnohem lepší investice, mohl bys říct kolik hodláš investovat do kytary a co bys na ni hrál...třeba hoď i nějaký odkazy, to pomůže :)
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Abych pravdu řekl tak se to hodlám jít vyzkoušet do nějakého megastoru. Chci taky měnit kytaru za LP a chci to nějak porovnat. Každopádně do ní nechci dávat víc než 10-20 tisíc ještě uvidím podle situace a celkového rozpoložení. Koupil sem si kombíčko a jak se říká s jídlem roste chuť. Zatím mám v merku znaky jako je Epi standard, pak ta 1959 výroční, Gibson LP studio a taky jsem zvědavý na tu novou Jolanu Diamant. Možná i nějakou Japan kopii. Burny, Tokai, Greco... Musím to jit někde přezkoušet a uvidím.
Facka

Příspěvek od Facka »

dlabajíč píše:Já si nemyslím, že současná Epi je nějaká výhra. Ale teď tam byl na bazaru kousek kolem 9000 taky vytuněné snímače z 94. roku korejské výroby. Kdybych měl prachy tak ji beru hned. Může to být vyhraný kousek. Na bazaru se dají sehnat slušné nástroje všech značek. žádnou neupřednostňuju, ale musí se to hold umět přebrat;-) http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =15&order=
Da se říct, že něco takového jsem hledal, díky za tip, zkusím odpovědět ...
Facka

Příspěvek od Facka »

Flajtr píše:Počítej, že všechny kytary budou Made in China, Korea, India, Indonesia...prostě to tak bude, a seš rozumej, že chceš "zajetou" protože je to mnohem lepší investice, mohl bys říct kolik hodláš investovat do kytary a co bys na ni hrál...třeba hoď i nějaký odkazy, to pomůže :)
Tak úlně na prapočítku jsem se nadchl pro Epi, pak jsem si něco přečetl,tak jsem to smetl ze stolu.

Pak jsem se rozhodl pro tuto:

http://www.k-audio.eu/V100HB-n24607

No a teď bazíruju s nákupem z bazaru, nejlépe od někoho kdo tomu rozumí, protože to mi přijde jako nejvýhodnější nákup, i kdybych si měl o 1 - 2k připlatit, protože nikdo není dost bohatý aby nakupoval ty nejlevnější věci :)
Tak co bych chtěl hrát, muziku co mám rád, zabrnkat si Nirvanu, AC/DC prostě rock.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

V tom případě bych asi riskl tu epi z bazaru, přece jen ty EMG jsou až moc silné... :D Kytara to bude skvělá :wink:
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Já si myslím že na Rock je ta Epina na tom bazáči velice fajn. S rozepínáním snímačů má i větší zvukové možnosti. Ale taky se musí vidět. Může být omlácená, vadné mechaniky, zkroucená, vydřené pražce, vadné poťáky, prostě cokoliv. Nabo to může být slušný kus, na který hned tak nenarazíš. Prostě se to musí vidět a držet v ruce.
Facka

Příspěvek od Facka »

dlabajíč píše:Já si myslím že na Rock je ta Epina na tom bazáči velice fajn. S rozepínáním snímačů má i větší zvukové možnosti. Ale taky se musí vidět. Může být omlácená, vadné mechaniky, zkroucená, vydřené pražce, vadné poťáky, prostě cokoliv. Nabo to může být slušný kus, na který hned tak nenarazíš. Prostě se to musí vidět a držet v ruce.
Jelikož je tam uvedená Praha, tak to by nebyl problém, sice jsem z KV ale v Praze jsem byl na škole a pár známých tam mám, takže tam i občas ještě jezdím zakalit :) tak bcyh to projednou spojil.
tak jestli není omlácená, nebo zkroucená to bych ještě poznal, ale ten zbytek už je pro me a doufám že jen zatím španělská vesnice.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“