Vox kompatibilita - AD VT vs valveking

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
tmor

Vox kompatibilita - AD VT vs valveking

Příspěvek od tmor »

Zdravim,

přes tyto prázdniny plánuju koupit novou výbavu. Kytaru mám z části rozmyšlenou, ale teď váznu na kombu. Doposud sem byl jednoznačně rozhodnut pro Valvekinga (50 nebo 100w), ale jak tak pročítám tak se mi začal líbít i VOX AD VT xl (podobná watáž). Vím že valve je přece jenom celolampa, ale na yt mě velice zaujal zvuk pravě těchto voxů. Dál se mi líbí široká škála zvuků kterou nabízí, což z valveho nedostanu.
Jak sem pročítal forum je tu hodně příznivců ale i odpůrcu dig. eff u voxů. Dále kompatibilita z effecty to me zajímá nejvíce. Jestli by šlo více popsat o co přesněji de. Jestli si externí effecty nerozumí s effecty na kombu nebo s kombem celým.

Takže toto téma sem založil aby mi pomohlo se rozhodnout.

Díky za veškeré připomínky
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Vox kompatibilita - AD VT vs valveking

Příspěvek od Nero »

Kombo si nerozumí s externími efekty...

Jinak se v zásadě rozhoduješ mezi totálně jinými aparáty - jednoduchý lampový aparát s poměrně nudným čistým zvukem a hi-gain zkreslením versus modelingový apec s širokou škálou zvuků. Opravdu to chce zvážit, co vlastně chceš.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tmor

Příspěvek od tmor »

je mi jasný že z valveho de vytahnout naproto luxusní "metal" sound ... což taky od komba očrkávám, ale dle toho co sem slyšel na yt tak z voxe dou tahat taky celkme pěkné tvrdé tony. Ostatní modula bych bral jako třešničku na dortu.. jelikož pokud bych si časem chtěl záhrát i něco čistějšího tak se bojím že z valveho nevytahnu nic co by se mému uchu líbilo.

a hlavně sem tenhle topic založil kvůli té kompatibilitě těch efektů, které bych se celkem bál.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

A co pořídit něco s kvalitním čistým a krabičku (klidně lampovou) s lepším zkreslením k tomu?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

podle ukázek na yt se mi víc líbí ten Vox, ale naživo jsem na něj nehrál. Pokud nepotřebuješ hlasitost lampového zesilovače a máš to na hraní doma nebo do zkušebny, bral bych Voxe.
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Minimalne ty novy VT50/VT100 maji efektovou smycku, takze v tomhle smeru zadnej problem, ani kdyz nechces pouzivat ty vestaveny :) Celkove ty (AD)VT aparaty muzu jen doporucit...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak on ten Vox nehraje špatně, ba naopak. Ale pořád to je "jen" hybrid a "jen" modeling. Dnes už se dá za rozumné peníze sehnat relativně kvalitní lampové aparáty, dokonce i hi-gainové. Efekty pak člověk může ledasjak dohánět.

Pokud hledáš "luxusní metal sound" a zároveň i "něco čistějšího", co bude mít slušný výkon a bude si dobře rozumět s efektama, doporučil bych například VHT Lead.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

Opět :) nesouhlasím s tvrzením že si Vox Valvetronix nerozumí s ext.efekty. Používam ho už 5 let + pedalboard(viz vypsáno o trochu níž) a na zvuk si absolutně nemůžu stěžovat..záleží hodně na pazourách..v mym případě se jedná hlavně o KORG AX3 kterej mam na modulace a delaye, je v něm vlastně stejná technologie jako ve Voxu ale pokud si člověk srovná hlasitosti a trochu si s tim pohraje tak se to dá krásně používat..a klasický analogový kreslítka fungujou naprosto bez problémů ;))
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Kreslítka jsou v pohodě, ale po zapojení modulačních efektů nebo kvákadla to prostě není ono. Nicméně je mi jasné, že pokud mluvíme o efektech z multáku za 2000 korun, tak pak evidentně máme každý jiný názor na to, co je to kvalitní zvuk...

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“