E-Wave amps
Pravidla fóra
E-Wave amps
Uz je to dyl co jsem se nahodou dostal k videu na Youtube a ted koukam ze maj tuhle Cinskou znacku Kytary.cz v distribuci.Nezni to zle,velkej pomer na tom ma dovednost toho typka....
http://www.youtube.com/watch?v=UDNSTxQ8XMQ
http://www.youtube.com/watch?v=UDNSTxQ8XMQ
LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: E-Vawe amps
Teď na to zrovna píšu popisky. Klasický čínský OEM výrobky, jejichž kvalita může být velkou neznámou. Nicméně z hlediska cenového to vypadá zajímavě - zejména pro začátečníky a méně náročné.
Ty tranzistory mě moc nezaujaly - prostě čínský trandáčky, zajímavý je asi možná tak poměr ceny a kvality, který ale zjistíme až když to někdo bude delší dobu používat, nebo to přinejmenším nějak lépe ozkouší.
Zajímavější jsou ty lampičky - z hlediska designu sice žádný zázrak, funkce více méně základní, ale ceny jsou znovu velmi příznivé a pokud to bude hrát a nebude to poruchové, tak by to nemuselo být od věci.
Nicméně těžko dělat nějaké závěry, je to novinka, osobně jsem na to zatím nehrál, ví bůh, co od toho očekávat.
Ty tranzistory mě moc nezaujaly - prostě čínský trandáčky, zajímavý je asi možná tak poměr ceny a kvality, který ale zjistíme až když to někdo bude delší dobu používat, nebo to přinejmenším nějak lépe ozkouší.
Zajímavější jsou ty lampičky - z hlediska designu sice žádný zázrak, funkce více méně základní, ale ceny jsou znovu velmi příznivé a pokud to bude hrát a nebude to poruchové, tak by to nemuselo být od věci.
Nicméně těžko dělat nějaké závěry, je to novinka, osobně jsem na to zatím nehrál, ví bůh, co od toho očekávat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
Takže, po modelu KS (komba-zesilovace-reproboxy/e-wawe-ks-5h-t20111.html) jsem měl možnost se blíže seznámit s DG-15RH - specifikace zde http://kytary.cz/e-wave-dg-15rh/HN110835/ .
A musím říct, že mě to mile překvapilo. Sice jsem hrál na poměrně nic moc kytaru (Cort Z44, neměl jsem čas hledat něco lepšího) a nic moc box (1x10 do E-Wave), ale i tak ta lampička hrála moc hezky. Co se týče zpracování, z hlediska funkčnosti vše úplně v pořádku. Sice působí více spartánsky, než to KS (to vypadá opravdu luxusně za ty prachy), ale o to nejde. Navíc plus jsou krásně viditělné modře svítící lampy, které podsvicují logo firmy (působivé řešení).
Co se týče zvuku, čistý bych přiřadil spíše do rodiny US soundu, má poměrně tlustý tón. Zvuk jde hezky za rukou, charakter tónu je příjemný. Prostě takový hezký lampový zvuk, v dané cenové kategorii lehce nadstandard. Dost veliké překvapení pro mě byl ale zvuk zkreslení - čekal jsem nějaký spíše vintage zvuk, ve vyšších polohách gainu možná rockové zkreslení, nicméně zdání klame. Už na gainu na nízkých polohách šlo o hezky dravý rockový drive, znovu nádherně reagující na dynamiku. No a pokud se s gainem šlo do vyšších poloh, uměl tenhle prcek zvládnout dost v pohodě i metalový zvuk. To by do něj člověk fakt neřekl. Jedinou chybičkou bych viděl to, že ten aparát umí hrát buď čistě (z čistéhoé kanálu se mi nějaký overdrive doloval hodně těžko), nebo až rockově. Mezi tím se zvuk hledá těžko.
Nicméně sečteno a podtrženo - milé překvapení. Za ty prachy to hrálo parádně. Pořád to teda brzdil ten jejich 1x10 box, ale pokud by se to připojilo k něčemu lepšímu, nebo se v kombu reprák vyměnil, tak by to mohlo být opravdu zajímavé. Zejména díky rozsahu zkreslení by se podle mě tenhle aparát měl objevit v hledáčku nemalého počtu lidí.
A musím říct, že mě to mile překvapilo. Sice jsem hrál na poměrně nic moc kytaru (Cort Z44, neměl jsem čas hledat něco lepšího) a nic moc box (1x10 do E-Wave), ale i tak ta lampička hrála moc hezky. Co se týče zpracování, z hlediska funkčnosti vše úplně v pořádku. Sice působí více spartánsky, než to KS (to vypadá opravdu luxusně za ty prachy), ale o to nejde. Navíc plus jsou krásně viditělné modře svítící lampy, které podsvicují logo firmy (působivé řešení).
Co se týče zvuku, čistý bych přiřadil spíše do rodiny US soundu, má poměrně tlustý tón. Zvuk jde hezky za rukou, charakter tónu je příjemný. Prostě takový hezký lampový zvuk, v dané cenové kategorii lehce nadstandard. Dost veliké překvapení pro mě byl ale zvuk zkreslení - čekal jsem nějaký spíše vintage zvuk, ve vyšších polohách gainu možná rockové zkreslení, nicméně zdání klame. Už na gainu na nízkých polohách šlo o hezky dravý rockový drive, znovu nádherně reagující na dynamiku. No a pokud se s gainem šlo do vyšších poloh, uměl tenhle prcek zvládnout dost v pohodě i metalový zvuk. To by do něj člověk fakt neřekl. Jedinou chybičkou bych viděl to, že ten aparát umí hrát buď čistě (z čistéhoé kanálu se mi nějaký overdrive doloval hodně těžko), nebo až rockově. Mezi tím se zvuk hledá těžko.
Nicméně sečteno a podtrženo - milé překvapení. Za ty prachy to hrálo parádně. Pořád to teda brzdil ten jejich 1x10 box, ale pokud by se to připojilo k něčemu lepšímu, nebo se v kombu reprák vyměnil, tak by to mohlo být opravdu zajímavé. Zejména díky rozsahu zkreslení by se podle mě tenhle aparát měl objevit v hledáčku nemalého počtu lidí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
A vidím že je u toho video od kytar.cz ,na kanále mají jen videa s E-wawe byla to jen nějáká jednorázová akce nebo to bude pokračovat i u jiných značek?
A nebudeš Nero taky točit?
A nebudeš Nero taky točit?
Vztek, zkreslení.

∞=0

∞=0
- Nero
- Rádce
Hele, to asi byla jednorázovka. Jestli se nepletu, tak e-wave a pár dalších značek (DG Alber a Wholenote), ted přibyly do portfolia Audiopartner s.r.o. (to je firma, co provozuje e-shop kytary.cz) jako produkty, které distribuují, takže jim sami dělali foto dokumentaci a nějaká ukázková videa. Ale třeba se pletu, netuším, jaké v tomto ohledu mají plány.
Nicméně i kdyby dělali nějaká další videa, já to na 99,99% nebudu, asi bych si na to ani netroufl.
Nicméně i kdyby dělali nějaká další videa, já to na 99,99% nebudu, asi bych si na to ani netroufl.
PetrPeter 1975 - 2008
- tallicaman
a casta otazka... jak to hraje nahlas(DG-15RH)? da se to nadoma do panelaku a utahne to zkusebnu? 
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Btw nero, nechceš opravit název, ať je ten topic dohledatelnej?
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Mam combo DG-30RC. Zatim jsem ho poradne nahlas zkousel jen v krame pred koupi, to mi prislo ze hraje dobre a na zkusebnu hlasite azaz. Na doma to moc neni, spatne se to nastavuje, staci milimetrovej pohyb na master volume a uz je to moc. Navic potichu tam dost chybej stredy (trochu se to zlepsilo po vymene lamp v preampu za Tesla ECC83). Nevim jak moc se to bude lisit u te 15ky. Ef. smycka a reverb fungujou vpohode, ikdyz jsou "jen polovodicovy". Casem asi vymenim reprak za Classic Lead 80, mam ho i v jinym aparatu a libi se mi jeho zvuk (zpivajici vyssi stredy).
Az toho E-wave vyzkousim naostro s kapelou, tak dam urcite vedet jak to hraje.
Az toho E-wave vyzkousim naostro s kapelou, tak dam urcite vedet jak to hraje.
Hraju výhradně na šrot.
- Nero
- Rádce
Tu 15 bych si doma uměl představit. Na zkušebnu by to podle mě (se slušným reprem / reproboxem) to bude OK. Spíš bych ale možná šel do té 30, kde bude rezerva. Ale taky bude záležet na hudebním stylu - díky jiným lampám bude ten zvuk trochu jinde, na tvrdší zkreslení bych tuplem bral spíš tu 30.tallicaman píše:a casta otazka... jak to hraje nahlas(DG-15RH)? da se to nadoma do panelaku a utahne to zkusebnu?
Jé, já si toho vůbec nevšimlSadam.S píše:Btw nero, nechceš opravit název, ať je ten topic dohledatelnej?
PetrPeter 1975 - 2008
Re: E-Wave amps
A co basový aparáty od E-Wave? Zkoušeli jste někdo?
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Pohadka o DG-30 pokracujeAbu píše:Mam combo DG-30RC. Zatim jsem ho poradne nahlas zkousel jen v krame pred koupi, to mi prislo ze hraje dobre a na zkusebnu hlasite azaz. Na doma to moc neni, spatne se to nastavuje, staci milimetrovej pohyb na master volume a uz je to moc. Navic potichu tam dost chybej stredy (trochu se to zlepsilo po vymene lamp v preampu za Tesla ECC83). Nevim jak moc se to bude lisit u te 15ky. Ef. smycka a reverb fungujou vpohode, ikdyz jsou "jen polovodicovy". Casem asi vymenim reprak za Classic Lead 80, mam ho i v jinym aparatu a libi se mi jeho zvuk (zpivajici vyssi stredy).
Po vyse popsanych upravach (lampy v preampu, reprak C-80) je cisty kanal docela slusne pouzitelny, pri vyssim nastaveni gainu a nakopnuti nejakym overdrivem z nej leze pekny crunch. Zkresleny kanal je problematicky. Bez uprav v obvodech ma moc basu, bzucive vysky, skoro zadne stredy a proti cistemu kanalu malou hlasitost. Takze jsem predevcirem pristoupil k radikalnimu reseni. Kombo jsem rozebral a zacal se v nem vrtat.
Nejdriv jsem nastavil spravne bias koncovych 6L6GC. Puvodne tak bylo 35mA pri anodovem napeti 420V. Zvedl jsem to na 45mA a zvuk byl hned o neco lepsi. Mile me prekvapily nektere pekne vyresene veci, ani bych to od cinanu necekal - treba preampove lampy maji usmernene a vyhlazene zhaveni, na koncove lampy fouka vetracek s regulatorem otacek (takze nehuci), nastavovani biasu je prijemne vyreseno - 2 trimry, pro kazdou lampu jeden a v katodach jsou uz pripraveny 1ohm odpory pro mereni. Soucastky jsou sice na plosnaku, ale aspon je to klasicka montaz, zadne smd, takze se v tom da trochu stourat. Zklamani je naopak bedna - drevotriska, navic nepekne tezka. Custom Defender v tomhle bodu vede, je z kvalitni preklizky, pevnejsi a pritom vazi min.
Pote co jsme (ja i kombo) ve zdravi prezili nastavovani predpeti, jsem zacal pachat upravy na zkreslenem kanale. Nakonec se mi podarilo najit odporovy delic na vystupu, ktery zpusoboval prilis malou hlasitost. Ten jsem nahradil jinymi hodnotami a pridal kondenzator orezavajici ty nejjedovatejsi vysky. Na vstupni lampe do zkresleneho kanalu jsem zase radikalne zmensil hodnotu kondenzatoru v katode, takze do zkresleni nejde tolik basu. Vysledek zatim vypada velice priznive - zkresleny kanal ma ted vic stredu a hlavne jde bezprobelmu nastavit hlasitost stejna nebo i vetsi nez ma cisty kanal.
Zatim jsem to zkousel jenom doma, ale vypada to pouzitelne. Uz se tesim na zkousku s kapelou. Vypada to, ze ted budu zkresleny kanal pouzivat mnohem casteji a overdrive (CTO-1) si trochu odpocine.
Hraju výhradně na šrot.