ibanez rg350dx nebo ibanez s420

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
kokkkiii

ibanez rg350dx nebo ibanez s420

Příspěvek od kokkkiii »

ahoj =).. potřebuju poradit, rok a pul hraju na Epiphone special II a domnívám se že je nejvišší čas zakoupit kvalitnější kytaru. Jelikož mám našetřených 12 tisíc, tak LPčkovej Gibson padnul :D a do toho Epiphoňáckýho standardu se mi moc nechce =), rozhodl jsem se (ovlivněn EvH, Dimebagem, Vaiem, Satrianim...) pro úplně opačný směr (superstrat). Z toho co jsme tady vyčetl, tak za ty prachy bych nejlépe udělal pořízením ibanezky, ale přichází obavy: jak bude hrat kytara s čistým zvukem? (jsem "vychován" na bluesu a rád používám akordy, které vyznějí lépe čistě a chci aby za ty peníze na té kytaře zněli pěkně. Na druhou stránku mě fascinuje Heavy metal (v kapele ho hrajem, nebo se spíš o něj snažíme :D) a jsem si jistej, že se zkreslením na tom bude ibanezka celkem slušně. Dále jsem zvědav na prechod z krku LP na superstrat (tech 20mm bude celkem změna :D, ale co jsem si přečetl tak sou ibanezky pohodlné na hraní =) .
Protože jsme nenašel diskuzi se srovnáním tehle dvou kytar, ptám se vás : Ibanez rg350dx vs Ibanez S420?
Bydlím daleko od jakéhokoli pořádného obchodu s hud. nástroji, takže nemohu porovnat sám, ale co jsem se dočetl, tak ta S-ková řada je vydařenější (uzoučká, lehoučká, lépe znějící kytara a to Z.R. tremolo), avšak u tohoto modelu mi trochu vadí desing (celou černou jsem měl i Epiphonku a těšil jsem se na změnu :D, a jsou na ní vidět hodně nečistoty :D a pak takový "nevýrazný hmatník (bez otečkování - to bude celkem nezvyk), jinak jsem spokojen. Na druhé straně RG-čko je vzhledově nádherné (barva i hmatník bez výhrady), ale tady se zas bojím kvality a toho tremola (sice s ním nemám zkušenosti, ale moc se na něj chci naučit, protože se sním dájí dělat velké věci, když to člověj umí ;) (viz Pantera, VanHalen), někdo píše, že jsou s ním občas problémi a s tim zero tremollem bych si mohl všechny problémi kolem toho ušetřit.
Takže tu nastává otázka: S-ko (možná) lepší ale vzhledově mnohem "decentnější a jednoduší" vs. nádherné RG-čko (technicky chudší - nebo se jenom domnívám.. :D proto sem píšu ;))
...jasně ono se říká radši hnusnější, ale kvalitnější kytara, ale na "hezčí" kytaru se přeci jenom hraje líp a jestli to RG-čko není podstatně technicky horší kytara, tak proč nevybrat tu pohlednější ? ;)
ALE jsem zatím přikloněn spíše k té S_kové ibanézce (hlavně proto tremolo)...tak co myslíte? předem díky za odpovědi ...a Keep rocking!
Flajtr

Re: ibanez rg350dx nebo ibanez s420

Příspěvek od Flajtr »

Hele ty sis na všechno odpověděl sám ! Ta Sková Ibanezka bude lepší...běž do ni, RG má skoro každej, ale neřikám to proto, že ty kytary jsou špatný, jsou dobrý, ale S je lepší :) Mimochodem kde jsi viděl Dimebaga se stratem ? :D Jsem rád, že někdo kdo se na něco ptá to má v hlavě srovnaný a ví na co se ptát ! :wink: A z fotek si nedělej hlavu, naživo vypadá skoro každá kytara líp...
kokkkiii

Příspěvek od kokkkiii »

:D já spíš narážel na ty tremový ozdobičky, který vyváděl (kopil bych si deana ale za tyhle peníze bych asi moc vydařenýho nepořídil :D) .... o.k. to S-ko bude asi přecijenom lepší volba =)...nebo myslíš že za ty peníze bych mohl sehnat ještě neco lepšího? =)
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Co jsem tak díval na e-shopy tak za ty prechy je to moc dobrá volba, takže podle mě z nových ani ne, ale na bazaru se obejevují moc dobré kousky a kór za ty prachy...
kokkkiii

Příspěvek od kokkkiii »

Flajtr píše:Co jsem tak díval na e-shopy tak za ty prechy je to moc dobrá volba, takže podle mě z nových ani ne, ale na bazaru se obejevují moc dobré kousky a kór za ty prachy...

Po přečtení všech rad a typů a mrkutí po e-shopech si také myslím, že je to za ty peníze moc dobrá kytara, LTD se vyradil protože ty kvalitní kousky tam začínají v jiné cenové katagorii (co jsem slyšel), pak bc rich (hrozně se mi líbí mockingbird) a dean taky trochu jinačí prachy... no snad budu spokojen =) ... No bazary omrklé moc nemám abych pravdu řekl, trochu se bojím abych se "nespálil", ale mrknou se ještě můžu ;) ... jinak jak jsou na tom ibanézky s čistým zvukem?
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Zvuk S ka je barevnější, a takový charismatický, ale zbytek záleží hlavně na snímačích, S je na tom zkrátka stejně jak ostatní kytary, možná o fous líp
kokkkiii

Příspěvek od kokkkiii »

Flajtr píše:Zvuk S ka je barevnější, a takový charismatický, ale zbytek záleží hlavně na snímačích, S je na tom zkrátka stejně jak ostatní kytary, možná o fous líp
To rád slyšim =) , ty INF2 jsou prej jako startovací snímače i celkem dobrý, tak snad to prozatím postačí, než si koupim pořádný kombo a budu mít peníze na tunning guitárky... díky za odpovědi ;) , trochu si mě ujistil, že nebudu dalších pár let trávit několik hodin deně s neznějící frigidou :D
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Tak ta RG není neznějící frigida, ale S je lepší, ty INF snímače se dají, ale když přezbrojíš na nějaké značkové snímače, tak z toho bude kytara z jiné dimenze :D
kokkkiii

Příspěvek od kokkkiii »

Flajtr píše:Tak ta RG není neznějící frigida, ale S je lepší, ty INF snímače se dají, ale když přezbrojíš na nějaké značkové snímače, tak z toho bude kytara z jiné dimenze :D

Myslel jsem to spíš všeobecně, co jsem koukal na videa s RG tak se mi moc zamlouvala, shodou okolností proto sem ji taky dal do toho nejužšího výběru :D...no uvidim, uvidim no...každopádně určo napíšu jak jsme s ní spokojen, až jí doma rozbalim a rozbalim to :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ale tak jen pro forma - obě dvě ty kytary jsou dost kvalitní, jen to RG je prostě nabroušenější metalová pila. S je v tomto ohledu mnohem univerzálnější, proto bych doporučoval to.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Kde je Fade? :mrgreen:
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

DL píše:Kde je Fade? :mrgreen:
Taky mě to hned napadlo :lol:

Jinak to Sko má jinčí zvuk, ale netvrdil bych, že lepší než RG. Navíc to RG má i singel což téže není marné. Ale jak psal Nero je to tvrdší kytara. Takže bych se vykašlal na nějaký co si o tom myslíte, ale běžel do hudebnin a pořádně je ozkoušel :wink: A volil dle toho.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Za 12 bych bral RG570, je někde na bazáči, naprosto nesrovnatelné s RG370, což je podle mě dost nemastná neslaná Ibanezka a nebo jsem tam viděl S470 a ta vypadala taky dobře. 370DX za 12 je blbost, já bych za ni víc než 5.000 nedal.
http://hudebnibazar.cz/formular.php?ID= ... =25&order=
http://hudebnibazar.cz/formular.php?ID= ... rder=datum
http://hudebnibazar.cz/formular.php?ID= ... rder=datum
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Já byl taky pro bazar, ale nadruhou stranu s tou S udělá dost dobře, to že Fade je třeba často radí má asi z vlastní zkušenosti, já radím jen co vím a co jsem viděl :D
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Tak ono myslím, že celkově s Ibanez tu chybu neudělá :) Jen jde oto dobře investovat a sehnat co nejlepší za přijatelnou cenu. Ale to už je na něm jestli se nebojí bazaru.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

+1
kokkkiii

Příspěvek od kokkkiii »

VŠEM DIKY ZA PŘÍSPĚVKY;), zřejmě si udělám tu cestu a vydám se de Prahy, nevíte o nějakym dobrym hud.obchodě s velkym výběrem blízko čerNáku? Táta tam bude mít dneska cestu, tak že by jsme zfoukli dvě mouchy jednou ranou =)
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

V Praze se nevyznám, ale obávám se, ře jestli jedeš pro tu S ibanezku, tak, že ji nebudou mít v obchodě...ať v kytarách tak v musiccentru ji tam nemají ( dle e-shopu ) takže bys leda musel vybírat z něčeho jiného což by asi byla škoda, nebo se tam optat na dodání...
kokkkiii

Příspěvek od kokkkiii »

auuč tak to je špaténka =(
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Hele nezvážil bys tu Ibanez S 470 co je tady na bazaru za 9 tisíc ? Ještě lepší model, má značky na hmatníku a hlavně je o 3 tyčky levnější :D http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =15&order=

Už tady ta možnost tuším i padla
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“