ahoj =).. potřebuju poradit, rok a pul hraju na Epiphone special II a domnívám se že je nejvišší čas zakoupit kvalitnější kytaru. Jelikož mám našetřených 12 tisíc, tak LPčkovej Gibson padnul

a do toho Epiphoňáckýho standardu se mi moc nechce =), rozhodl jsem se (ovlivněn EvH, Dimebagem, Vaiem, Satrianim...) pro úplně opačný směr (superstrat). Z toho co jsme tady vyčetl, tak za ty prachy bych nejlépe udělal pořízením ibanezky, ale přichází obavy: jak bude hrat kytara s čistým zvukem? (jsem "vychován" na bluesu a rád používám akordy, které vyznějí lépe čistě a chci aby za ty peníze na té kytaře zněli pěkně. Na druhou stránku mě fascinuje Heavy metal (v kapele ho hrajem, nebo se spíš o něj snažíme

) a jsem si jistej, že se zkreslením na tom bude ibanezka celkem slušně. Dále jsem zvědav na prechod z krku LP na superstrat (tech 20mm bude celkem změna

, ale co jsem si přečetl tak sou ibanezky pohodlné na hraní =) .
Protože jsme nenašel diskuzi se srovnáním tehle dvou kytar, ptám se vás : Ibanez rg350dx vs Ibanez S420?
Bydlím daleko od jakéhokoli pořádného obchodu s hud. nástroji, takže nemohu porovnat sám, ale co jsem se dočetl, tak ta S-ková řada je vydařenější (uzoučká, lehoučká, lépe znějící kytara a to Z.R. tremolo), avšak u tohoto modelu mi trochu vadí desing (celou černou jsem měl i Epiphonku a těšil jsem se na změnu

, a jsou na ní vidět hodně nečistoty

a pak takový "nevýrazný hmatník (bez otečkování - to bude celkem nezvyk), jinak jsem spokojen. Na druhé straně RG-čko je vzhledově nádherné (barva i hmatník bez výhrady), ale tady se zas bojím kvality a toho tremola (sice s ním nemám zkušenosti, ale moc se na něj chci naučit, protože se sním dájí dělat velké věci, když to člověj umí

(viz Pantera, VanHalen), někdo píše, že jsou s ním občas problémi a s tim zero tremollem bych si mohl všechny problémi kolem toho ušetřit.
Takže tu nastává otázka: S-ko (možná) lepší ale vzhledově mnohem "decentnější a jednoduší" vs. nádherné RG-čko (technicky chudší - nebo se jenom domnívám..

proto sem píšu

)
...jasně ono se říká radši hnusnější, ale kvalitnější kytara, ale na "hezčí" kytaru se přeci jenom hraje líp a jestli to RG-čko není podstatně technicky horší kytara, tak proč nevybrat tu pohlednější ?
ALE jsem zatím přikloněn spíše k té S_kové ibanézce (hlavně proto tremolo)...tak co myslíte? předem díky za odpovědi ...a Keep rocking!