Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
dfleischer

Re: Homemade kytara

Příspěvek od dfleischer »

Ukázková home-made kytara :) fakt krása!
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Gratuluji je opravdu úchvatná :wink:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Nádhera, musím říct, že tohle patří mezi nejkrásnější kytary, které jsem zatím viděl. Doufám, že to bude dobře sloužit. :wink: Smekám... :!:
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Koukám co to je za krk, vím, že jsi psal že je z Hořovic, NBE ale z kolika je kousků ? :shock: Ten se ani nehne :D
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Tak jsem rád že se líbí, snažil jsem se aby aspoň nějak vypadala, když nebylo jistý, jestli vůbec bude hrát:) Ještě na hlavu dodělam nějaký logo, až najdu nějakou tiskárnu, která umí tisknout bílou barvu, růčo si na to netroufam.
MrB14ck píše:krásný - udělej nějaký ukázky - ještě by mě zajímalo cos tam vrazil za snímadla a na kolik tě to nakonec vyšlo?
Snímadla jsou Fender SCN. Volume pot jsem zkusil dát 500k (místo 250k) A řek bych, že to hraje úžasně, ale asi teďka bezprostředně po dokončení nebudu moc objektivní:D
A vyšlo mě to nakonec na hrozně moc, nemam to teda spočítaný, ale jenom krk, snímače a mechaniky stály celkem 7000, na těhle třech věcech jsem šetřit nechtěl. Zbytek už neni tak drastickej, ale včetně dřeva a věcí okolo jako barvy, vrtáky, frézka atd. to šlo taky do tisíců, ono se to celkem nabalí, nemam to ale spočítaný.
Flajtr píše:Koukám co to je za krk, vím, že jsi psal že je z Hořovic, NBE ale z kolika je kousků ? :shock: Ten se ani nehne :D
Z kolika kousků? Krk a nalepenej hmatník. Nebo na co se ptáš?:)

A co se zvukovejch ukázek týče, vrazim jí kamarádovi do rukou, aby něco nahrál, já jsem spíš kutil, než muzikant:) On to má naopak, akorát s tim, že kutil neni vůbec :D
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

To je mi jasný, že krk a hmatník, ale když se podíváš jenom na krk tak je hodně proužkovanej, prostě z hodně kusů dřeva, vím, že se dělají 3 a 5ti dílné krky, ale tenhle je nějak moc, což je dobře, kvůli stabilitě ! Jen, že jsem to neviděl ;)
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Flajtr píše:To je mi jasný, že krk a hmatník, ale když se podíváš jenom na krk tak je hodně proužkovanej, prostě z hodně kusů dřeva, vím, že se dělají 3 a 5ti dílné krky, ale tenhle je nějak moc, což je dobře, kvůli stabilitě ! Jen, že jsem to neviděl ;)
Teď si asi nerozumíme, ten krk je jenom ze dvou kusů - krk a hmatník. Ty proužky jsou javorový léta, zimní přírůstky dřeva:) Vždyť by ten krk musel bejt slepenej z palubek, kdyby to byly jednotlivý kusy :)
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Tak už je mi to jasný, jsem si říkal, že by to bylo jak z třísek :D a navíc tak divně polepený, leta mě fakt nenapadly :lol:
dfleischer

Příspěvek od dfleischer »

Teda ten swirl (či jak se tomu řiká) je fakt nádhernej,ty barvy...prostě každej cm2 na kytaře je jedinečnej :) Jinak máš k týhle kytaře asi uplně jinej vztah než ke kytaře kterou si prostě deš koupit do krámu,co? : )
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Pravděpodobně tak trochu naruším bezchybné kombo gratulantů a povím, že mně osobně by se na tom pravděpodobně více líbil bílý pickguard - pokud vůbec nějaký.

Ale jinak všechny palce nahoru, je to opravdu kráska :!: :idea: :)

A mohu se zeptat (pokud už to tu někde není) na kombinaci poťáků? Volume je asi předpokládám celkové, a Tone + Tone jsou pro které snímače?
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

mtmccox píše:Pravděpodobně tak trochu naruším bezchybné kombo gratulantů a povím, že mně osobně by se na tom pravděpodobně více líbil bílý pickguard - pokud vůbec nějaký.

Ale jinak všechny palce nahoru, je to opravdu kráska :!: :idea: :)

A mohu se zeptat (pokud už to tu někde není) na kombinaci poťáků? Volume je asi předpokládám celkové, a Tone + Tone jsou pro které snímače?
Mně se líbí černej a bílý poťáky, věc vkusu:) Má to říz a hlavně to nemá skoro nikdo, vybavim si akorát SRV a Gilmoura.

jj, master volume 500k, tone oba 250k, jeden je na krk, druhej na střed a kobylku.
dfleischer píše:Jinak máš k týhle kytaře asi uplně jinej vztah než ke kytaře kterou si prostě deš koupit do krámu,co? : )
Jasný, za tu cenu by byl už celkem slušnej nástroj, ale takhle je to pocitově někde uplně jinde a o tom to je:)
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Plumm píše:Mně se líbí černej a bílý poťáky, věc vkusu:) Má to říz a hlavně to nemá skoro nikdo, vybavim si akorát SRV a Gilmoura.
A jeste to mam taky ja :!: :D

Obrázek
Plumm píše: master volume 500k, tone oba 250k, jeden je na krk, druhej na střed a kobylku.
Mam to taky tak, vsechny tri jsou logaritmicky (audio) a pres volume mam jeste RC pro prijemnejsi prubeh a kompenzaci ubytku vysek vlivem kapacity 5m kabelu.

Jinak ta tvoje kytara je fakt moc pekna !
Hraju výhradně na šrot.
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Abu píše:A jeste to mam taky ja :!: :D
Sorry, tebe jsem si v tu chvíli zrovna nevybavil :lol:
Abu píše:Mam to taky tak, vsechny tri jsou logaritmicky (audio) a pres volume mam jeste RC pro prijemnejsi prubeh a kompenzaci ubytku vysek vlivem kapacity 5m kabelu.

Jinak ta tvoje kytara je fakt moc pekna !
RC je ten "volume kit"/"treble bleed"/"a nevim jaký další názvy to má"? Ten resistor a kondenzátor na volume? A funguje to dobře, je to znatelnej rozdíl? Taky uvažuju o tom, že to tam dodělám, ale ještě jsem si nezjišťoval jaký hodnoty použít atd. a elektřina je muj nepřítel, nevyznam se v ní, tak nevim, co si můžu dovolit:) Jaký hodnoty se používají a jaký tam máš ty?
Díky.
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Funguje to skvele, mam to na vsech kytarach (ja jsem naopak "študovanej elektrikář", takze stourani se v zapojeni kytar a experimentovani me neuveritelne bavi). Na stratovi mam myslim odpor asi 220kOhm a paralelne k nemu kondik 470pF nebo mozna 560pF. Pokud obcas pouzivas volume na kytare tak se to urcite vyplati, cena soucastek je smesna a prace na par minut.
Hraju výhradně na šrot.
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Abu píše:Funguje to skvele, mam to na vsech kytarach (ja jsem naopak "študovanej elektrikář", takze stourani se v zapojeni kytar a experimentovani me neuveritelne bavi). Na stratovi mam myslim odpor asi 220kOhm a paralelne k nemu kondik 470pF nebo mozna 560pF. Pokud obcas pouzivas volume na kytare tak se to urcite vyplati, cena soucastek je smesna a prace na par minut.
Dík a ještě se zeptam, teoreticky, čim větší odpor a kapacita kondenzátoru, tim co?:) Tim později/pomaleji se ztrácí výšky při zatahování volume?
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Plumm píše:Dík a ještě se zeptam, teoreticky, čim větší odpor a kapacita kondenzátoru, tim co?:) Tim později/pomaleji se ztrácí výšky při zatahování volume?
Cim vetsi hodnota kondiku, tim mene se ztraceji vysky (kompenzujes tim kapacitu pripojeneho kabelu). ALE, kdyz das kondik moc velkej, tzn vyrazne vetsi nez je kapacita kabelu, tak se ti pri stahovani volume budou naopak vysky pridavat. Idealni je stejna kapacita jako je parazitni kapacita kabelu. U vetsiny slusnejch kytarovejch kabelu je to zhruba 70-100pF na 1m delky, takze kondik kolem 500pF bude OK. (pokud nehrajes vyhradne na 10m kabel).

Odpor moc neovlivnuje barvu, ale trochu meni prubeh snizovani hlasitosti. Pri zavirani volume s odporem se hlasitost zezacatku zmensuje pomaleji, takze ta regulace kolem c.10,9,8 je plynulejsi, da se jemneji nastavit. Cim vetsi hodnota odporu, tim mene tenhle efekt pusobi, kdyz das odpor stejny jako hodnota volume potaku (500k), tak to skoro neni poznat. Naopak kdyz das hodne maly (50k a mene), tak bude volume od c.10 do c.6 fungovat jen velmi malo a pak se to nahle zeslabi.

Jinak kdyz je volume plne otevrena (c.10) tak ani odpor ani kondik nijak nezasahuji do obvodu a nemaji tedy zadny vliv na zvuk.
Hraju výhradně na šrot.
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Skvělý, tohle je pro mě hodně užitečná informace. Volume na 8,9,10 má teď na muj vkus až moc strmej průběh a chtěl jsem to nějak řešit, ale nezjišťoval jsem si ještě jak:) Myslel jsem právě, že odpor i kondík jsou tam jen kvůli těm výškám. Takže super, díky moc, dávam ti +100 karmu, ušetřil jsi mi několikadenní přelouskávání americkejch fór plnejch spamu, geeků a všeználků :D
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Abu píše: Cim vetsi hodnota kondiku, tim mene se ztraceji vysky (kompenzujes tim kapacitu pripojeneho kabelu). ALE, kdyz das kondik moc velkej, tzn vyrazne vetsi nez je kapacita kabelu, tak se ti pri stahovani volume budou naopak vysky pridavat.
Hodí se u jednokanálů, kde se stažením volume zvuk nejen pročistí, ale stane se víc bright není liž pravda?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Moleek píše:Hodí se u jednokanálů, kde se stažením volume zvuk nejen pročistí, ale stane se víc bright není liž pravda?
Jo, fungovalo mi to, kdyz jsem mel "bezkarbickove obdobi" s lampovym jednokanalem. To jsem mel na kytare zamerne vetsi kapacitu tohodle kondiku (kolem 800pf asi ??) a pri stazeni na clean zvuk to pekne zvonilo.... Ale ted uz to mam zase jinak, jsem vecny predelavac :wink:
Hraju výhradně na šrot.
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Akorát teď přemejšlim, jestli ten kondík nebude dělat problémy až si budu hrát přes amplug do sluchátek, když je tam přesně nula metrů kabelu.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“