Domácí nahrávání tranzistorové/lampové/multiefekt
Pravidla fóra
Domácí nahrávání tranzistorové/lampové/multiefekt
Chci si doma udělat malé domácí studio.
Jelikož budu kupovat basu, bicí, zvukovou kartu atd, takže už nemůžu rozhazovat.
Musím se vejít max. do 5000,-
Ale nevím co bude nejlepší koupit
1) Celolampové kombo: např Bugera V5, Crate V5, FENDER Champion 600,
2) Tranzistorové kombo: např VOX DA20, FENDER Frontman™ 25R,
3) Multiefekt : např VOX TONELAB ST, LINE6 Floor POD Plus, BOSS ME-25
Co se stylu týče, tak rock a instrumentálky ( santana, gary moore atd. )
Prosím poraďte, případně pošlete ukázku jak co hraje, díky moc.
Jelikož budu kupovat basu, bicí, zvukovou kartu atd, takže už nemůžu rozhazovat.
Musím se vejít max. do 5000,-
Ale nevím co bude nejlepší koupit
1) Celolampové kombo: např Bugera V5, Crate V5, FENDER Champion 600,
2) Tranzistorové kombo: např VOX DA20, FENDER Frontman™ 25R,
3) Multiefekt : např VOX TONELAB ST, LINE6 Floor POD Plus, BOSS ME-25
Co se stylu týče, tak rock a instrumentálky ( santana, gary moore atd. )
Prosím poraďte, případně pošlete ukázku jak co hraje, díky moc.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Domácí nahrávání tranzistorové/lampové/multiefekt
co se tyce domaciho nahravani a studia tak za me urcite multak
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Za mě taky multiefekt, je to nejpohodlnější a s takovým Cubase je to ta nejshůdnější cesta. Kdybys měl zájem o GNX3000 , pošli SZ
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
zkusil bych i nejaky plugin
tohle by bylo asi pro nahrávání nejkvalitnější, ale asi budu chtít hrát i jinde, a nemám notebook, takže bych nemohl přenášetDisasterpiece píše:zkusil bych i nejaky plugin
Ale zkusím něco stáhnout z netu...
- DL
- Kontaktovat uživatele:
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Mne sa osvedčila hlava V-Ampire priamo z DI výstupov do mixu, a to ako v štúdiu, tak aj na live. Aj dnes som hral na jednom fesťáku a zvukár ma nazvučil za minútu, proste len zobral to, čo som mu posielal dopredu, a pridal do pomeru k ostatným. A bolo to.
Modelery majú totiž obrovskú výhodu v tom, že ich zvuk má odfiltrované všetky frekvencie, ktoré síce klasický aparát produkuje, ale vždy pri nahrávaní alebo live zvučení sa aj tak obmedzujú, lebo samy o sebe síce nevadia, ale v kombinácii s ostatnými nástrojmi robia problémy. Trebárs pásmo pod 100 Hz a nad 6 kHz. Výsledkom je, že takýto zdanlivo "ochudobnený" zvuk potom hladko zapadne do celku a nie je tam problém s tým, že sa trebárs gitara neznáša s nejakým iným nástrojom. Ľahko sa to zvučí a mieša, lezie z toho v podstate už hotový zvuk, ktorý už nemusí "dorábať" zvukár.
Modelery majú totiž obrovskú výhodu v tom, že ich zvuk má odfiltrované všetky frekvencie, ktoré síce klasický aparát produkuje, ale vždy pri nahrávaní alebo live zvučení sa aj tak obmedzujú, lebo samy o sebe síce nevadia, ale v kombinácii s ostatnými nástrojmi robia problémy. Trebárs pásmo pod 100 Hz a nad 6 kHz. Výsledkom je, že takýto zdanlivo "ochudobnený" zvuk potom hladko zapadne do celku a nie je tam problém s tým, že sa trebárs gitara neznáša s nejakým iným nástrojom. Ľahko sa to zvučí a mieša, lezie z toho v podstate už hotový zvuk, ktorý už nemusí "dorábať" zvukár.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ještě je jedna možnost - modelingový software. Z Guitar Rig 4 nebo Amplitube 3 se dají vytáhnout už docela zajímavé zvuky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
stáhl jsem si z netu guitar rig... jde ovládat i bez originál kontroleru ?.. třeba nějakým midi od line 6 ?
- Slimy
- Kontaktovat uživatele:
Ano, jde. Napojíš na jednu stranu kabelu kytaru a na druhou redukci, kterou zapojíš do line-in vstupu na zvukovce. Pouze budou potíže s odezvou nebo vůbec zvukem pokud máš nějakou levnou/integrovanou zvukovku. Pak je třeba nainstalovat jeden ovladač a vše půjde.olli-s- píše:stáhl jsem si z netu guitar rig... jde ovládat i bez originál kontroleru ?.. třeba nějakým midi od line 6 ?
"Lots of people talk and few of them know..."
a kam zapojím ten kontroler ?
- Nero
- Rádce
To, co psal Slimy, je hezké, ale jde jen o zapojení kytary do PC, zapojení kontroleru to neřeší.
O možnostech kontroly nožními zařízeními u GR moc nevím, nicméně jsem ted letmo juknul na oficiální web, a jestli jsem to pochopil správně, tak ovládání GR neprobíhá přes MIDI protokol, ale přes USB. MIDI má ten kontroler kvůli tomu, aby mohl případně ovládat jiné zařízení. A jestli to takto opravdu funguje, tak to asi bez originálního kontroleru půjde těžko.
O možnostech kontroly nožními zařízeními u GR moc nevím, nicméně jsem ted letmo juknul na oficiální web, a jestli jsem to pochopil správně, tak ovládání GR neprobíhá přes MIDI protokol, ale přes USB. MIDI má ten kontroler kvůli tomu, aby mohl případně ovládat jiné zařízení. A jestli to takto opravdu funguje, tak to asi bez originálního kontroleru půjde těžko.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Mne sa ako najpohodlnejšie riešenie na domáce nahrávanie osvedčil podlahový mulťák (POD XT Live). NEpodlahová verzia sa dá na bazáre v pohode pod 5 tis zohnať.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
- Slimy
- Kontaktovat uživatele:
Nero, však já jen odpovídal na to, jestli to půjde bez kontroleru ovládat, protože když si to stáhl z netu, tak kontroler bude mít těžko. Nebo se pletu?Nero píše:To, co psal Slimy, je hezké, ale jde jen o zapojení kytary do PC, zapojení kontroleru to neřeší.
Jinak ten ovladač pro zlepšení latence je jménem ASIO4ALL a po nainstalování je třeba ho nastavit jako výchozí v Guitar Rigu (File -> Audio and MIDI Settings... -> Driver).
Jinak o tom, že by to bralo i jiný kontroler než oficiální, jsem neslyšel. Jak na to koukám, tak bych skoro řekl, že na 100% při nějakém výraznějším SW zásahu, to nepůjde. Ale třeba se pletu. Já kontroler nepoužívám.
- Nero
- Rádce
No, mám ale dojem, že dotaz směřoval na alternativy ke kontroleru, ne jak zapojit kytaru a ovládat GR přes grafické rozhraní 
PetrPeter 1975 - 2008
- Slimy
- Kontaktovat uživatele:
Teď na to taky koukám, že jsem to nějak vytrhl z kontextu a odpovídal v podstatě jen na prostřední větuNero píše:No, mám ale dojem, že dotaz směřoval na alternativy ke kontroleru, ne jak zapojit kytaru a ovládat GR přes grafické rozhraní
Nicméně si myslím, že stejně (pokud už to nemá rozchozené) bude muset využít "můj návod", protože právě ten kontroler myslím řeší latenci a zvuk obecně (mě to dobu nechtělo hrát, ale myslím, že to bylo slabým signálem z mic inputů), takže i kdyby sehnal jiný HW ovladač, tak se mu to šikne.
Co já vím je, že jsem tu popsal, jak to zprovoznit přes GUI a taky že jsem b*b a odpověděl jsem na to, co zodpovězeno nechtělo být... má chyba. Sorry.
na doma na nahravani - nejaky DAW (treba reaper http://www.reaper.fm/ a do nej plugin - doporucuju kouknout na free pluginy tady (lextac - vyborny model bogner extacy, nebo le456 - engl, hybrit - marshally + ma tam vybornej IR plugin na modeling boxu):
http://lepouplugins.blogspot.com/
no a tech 5 tisic ti zbyde na nejake kombo
http://lepouplugins.blogspot.com/
no a tech 5 tisic ti zbyde na nejake kombo
ještě jedna otázka... jak výkonnej PC potřebuju aby mi utáhl nahrávání ?
Mám dvoujádrovej procesor 2GHz a ramku 1GB, nebude potřeba silnější pamět ?
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Možná paměť, ale hlavně zvukovka.olli-s- píše:ještě jedna otázka... jak výkonnej PC potřebuju aby mi utáhl nahrávání ?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
zvukovka, paměť, zvukovka, paměť, procesor, disk
je to potřeba přesně vtomto pořadí
PS: 1 GB je fakt málo
je to potřeba přesně vtomto pořadí
PS: 1 GB je fakt málo
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR