šumějící Yamaha DX7s :((

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
novation

šumějící Yamaha DX7s :((

Příspěvek od novation »

Nazdar pánové hudebnící, odborníci, před časem jsem koupil úžasnou Yamahu DX7s a mé velké očekávání, linoucího se kvalitního nenapodobitelného zvuku, zklamalo zjištění, že zase tak úžasně nehraje. Jasný, dříve se synthy stereo nedělaly, mono překousnu, to se dá dohnat nějakým FX, koupím si tedy nějakej multiefekt, protože na mixu bohužel fx nemám. Co dál, celkem mě trápí poměrně velký šum, je to normální?? Šuměj takhle všechny DXka?? Popřípadě co se s tím dá dělat. Redukce šumu v podobě nějakého buď HW, nebo SW mi přece ořeže výšky a tímpádem totálně zkomolí zvuk..Jak to teda věichni dělaj, že jim jejich DXka hrajou jak z alabastru?..;) :roll:
Yamaha DX7s
Roland MC 307

Olihen

Re: šumějící Yamaha DX7s :((

Příspěvek od Olihen »

nemáš ty klávesy blízko počítače nebo jine věci vyzařující el. mag pole?Ono stačí,aby někdo ve vedlejší místnosti zavolal mobilem a začne ti v tom šumět.Odolny jsou vuči tomuhle pouze hi-end klávesy,a to taky ne 100%.
další věc muže být špatny kabel,pokud zjistíš že to neni problem č 1.,vyzkoušej jiný kabel.To bývá druhá nejčastější příčina šumu.
Pokud používáš zesilovač a reprobednu,tak muže být problém taky v zesilovači,např že to strkáš do Hi-z a ne do line
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
novation

Příspěvek od novation »

Hmmm, kabelem to nebude, zkoušel jsem to jak na přímo ze sluchátkového výstupu, tak přes linkovej výstup do mixu a z něj opět přes sluchátka. Sluchátka mám dvoje Koss Porta Pro a Senheisery. PC nemám, mám NB a ten je dostatečně daleko, takže to bych asi také eliminoval a v neposlední řadě, u nás v našem stoletým domě, jsou tak tlusté zdi, že mi tlumí i signál WiFiny:))) takže to asi také ne, protože ten šum tan jen permanentně a je to takovej ten klasickej šum, jak když šumí starý zesilovače,magnetofony aspol. Jinak signálové kabely mám Bespeca, tak to snad žádnej šunt není :roll:
Olihen píše:nemáš ty klávesy blízko počítače nebo jine věci vyzařující el. mag pole?Ono stačí,aby někdo ve vedlejší místnosti zavolal mobilem a začne ti v tom šumět.Odolny jsou vuči tomuhle pouze hi-end klávesy,a to taky ne 100%.
další věc muže být špatny kabel,pokud zjistíš že to neni problem č 1.,vyzkoušej jiný kabel.To bývá druhá nejčastější příčina šumu.
Pokud používáš zesilovač a reprobednu,tak muže být problém taky v zesilovači,např že to strkáš do Hi-z a ne do line
Yamaha DX7s
Roland MC 307

Potok
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/potok01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Potok »

Mám DX-7 a šumí. Prostě šumí a je to tak naprosto normální. Hlavu si s tím nelam. Dokonce bych řekl, že to je vlastnost nástroje, konec konců oscilátory jsou vlastně šum, jen nějak usměrněnej. Ve studiu si toho při nahrávání pochopitelně zvukový mistr všimne, ovšem při míchání s jinými nástroji se to ztratí, zase tak tragické to není. To víš, je to už dědeček syntezátor.
novation

Příspěvek od novation »

No jo, holt budu muset Yamahu "zamaskovat" ostatníma zvukama..tímpádem je problém vyřešen :lol: Je to sice dědeček, resp. babička, ale stojí za to 8)
Yamaha DX7s
Roland MC 307

DX7

Příspěvek od DX7 »

Zdravím,
moc bych prosil o jednu radu... Koupil jsem Yamahu DX7 (1. verze) a pomocí tohoto: http://kytary.cz/bespeco-slysrm300/HN104844/ kabelu ji zapojil k mé věži zn. Sanyo (r.v. 1986). Jenže nelze pořádně hrát, protože při hraní je z reprobedny (také Sanyo, 8 Ohm, 60W) kromě zvuku ze synťáku slyšet jakési "chrastění", bzučení, ... Poměrně silné. Jakoby v ní byly uvolněné šrouby, které při hraní vibrují. Repráky jsou ale v pořádku, když mi z nich hraje gramofon nebo rádio, není problém, ať jsou jakkoli nahlas. Takže by měl být v pořádku i zesilovač. DX7 je snad taky v pořádku, pokud ji slyším ze sluchátek, zvuk je čistý.
Pokud mám nastavenou nízkou hlasitost (stupeň 1-2 z 10), žádné rušivé zvuky neslyším, ale to málem neslyším ani Yamahu :roll: ...

Je možné, že je problém právě v zapojení přes stereo kabel ? DX7 je mono synth, jak už se zde uvedlo...
novation

Příspěvek od novation »

Předpokládám, že tvá věž nemá jiný vstup, než linkový,( cinche na mikrofonním vstupu nebývaly) Jak se to chrčení a bzučení projevuje?? Má stejný průběh, když reguluješ hlasitost na DX a na věži?? Resp. kolik signálu do věže pouštíš? Je m ožné, že vstup je hodně citlivý, tudíž dochází k jeho přebuzení, ale to by jsi musel mít na DX volume na plno, což předpokládám nemáš...
Občas chrčí i vychozené potenciometry, to by ti zase chrřelo i ve sluchátkáách...
Doporučuju zkusit jiný zesilovač a je to jasné;) Hlavně si k ní kup ještě nějaký efektor, udělá ti se zvukem divy.
Yamaha DX7s
Roland MC 307

Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“